Køge Kommune udbyder i efteråret to hold målrettet voksne, der gerne vil lære at tackle angst og depression. Det oplyses i en pressemeddelse.

Kurserne har tidligere været udbudt med succes – og evalueringerne viser, at kurset har positiv effekt på deltagerne, som bliver bedre til at håndtere udfordringer og symptomer på angst og depression.

Det kan lade sig gøre at leve et bedre liv med angst og depression. Udover professionel udredning og behandlinger, er det afgørende, at mennesker med symptomer på angst og depression får redskaber til at håndtere dagligdagen.

Symptomer på angst og depression kan fx komme til udtryk ved, at man i en længere periode føler sig nedtrykt eller trist til mode. Nervøsitet, anspændthed og indre uro kan også være inde i billedet. Når man har det sådan, skal man ikke alene slås med symptomerne, men også de konsekvenser, de har for ens liv – arbejdsmæssigt, socialt og praktisk.  På Køge Kommunes kurser for voksne, lærer deltagerne at håndtere symptomerne. Efterspørgslen på disse kurser er stor og derfor udbyder Køge Kommune to hold i efteråret.

Kurset.
Formålet med kurset er at tilegne sig redskaber, som kan give større psykisk frihed, at dele tanker og erfaringer i et frirum med andre, som er i en tilsvarende situation. Desuden giver kurset deltagerne mulighed for at arbejde med deres stærke sider. Der er fokus på at tackle de problemer og udfordringer, der følger med symptomerne, så det er en selv – og ikke dem – der styrer ens liv. Målet er, at man får en bedre hverdag med en højere livskvalitet.

”Kurset har fået mig til at indse, at jeg bestemt ikke er den eneste, der har det sådan. Kurset gav mig et rum til at dele mine synspunkter og erfaringer samt en mulighed for at hjælpe både mig selv og andre” udtaler en tidligere kursist.

Instruktørerne.
Kurset ledes af to frivillige instruktører. De kender selv til at have symptomer på angst og/eller depression. Instruktørerne ved altså, ”hvor skoen trykker”, og hvordan det føles, når angst eller depression laver begrænsninger i hverdagen. Ud over at kende problemerne indefra, har instruktørerne gennemført en systematisk uddannelse og er certificeret til at lede kurset.

”Med disse kurser giver vi en håndsrækning til borgere, der har brug for hjælp til at lære at håndtere de symptomer, som kommer af angst og depression. Køge har været med i udviklingen af et tilbud, som giver rigtig gode resultater, og det kan vi være stolte over”, siger Dora Olsen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Køge Kommune.

Hvem kan deltage?
For at deltage skal du være over 18 år, og opleve symptomer på angst og/eller depression, samt have lyst til at lære nye måder at håndtere hverdagens udfordringer på. Hvis du er pårørende, er du også velkommen på kurset. Du skal møde op til informationsmødet som afholdes den 31. august 2017 kl. 16.30 på Køge Rådhus, Torvet 1, 4600 Køge, hvor interesserede uforpligtende kan høre nærmere om kurset. Tilmelding til kurset foregår på informationsmødet og følges op af en individuel samtale.

Efterårets hold.
Hold 1 afholdes over 7 mandage á 2,5 time, og en 8. gang á 1,5 time, kl. 13.30-16.00 i perioden 25. september til den 20.november 2017.

Hold 2 afholdes over 7 torsdage á 2,5 time og en 8. gang á 1,5 time, kl. 10.00-12.30 i perioden 28. september til den 23. november 2017.

Begge kurser foregår på Sognegården, Ølby Kirke, Ølby Center 79-81, 4600 Køge

Få yderligere oplysninger her.