Den 12. marts var en stor dag, da smede og elektrikere fik deres EUX-beviser for første gang på EUC Sjælland. De er hermed blevet en del af en helt særlig og eksklusiv dimittendgruppe, der kombinerer håndværkerfaget med en gymnasiel eksamen.

Stolte EUX’ere til dimission. Fra venstre ses: Mikkel Hennings, Viktor Christensen, Frederik Hansen Keis, Jacob Nygaard Knudsen, Nicklas Thor Lau Brandt, Gustav Luther Frandsen, Magnus Mørk Christensen, Andreas Pløhn Wendelbo Nielsen. Dimittender, ikke vist på billedet: Niels Aske Sauer, Mikkel Birk Neumann, og Marcus Hufnagel Nielsen.Foto: EUX

Historisk begivenhed
Der var masser af smil at spotte, da elever, familier og undervisere var samlet til dimission for udlærte smede og elektrikere, der modtog deres EUX-beviser. De var med til at skrive historie, da det er første gang nogensinde, at disse faggrupper dimitterer fra EUX på EUC Sjælland. På landsplan er der meget få EUX-dimittender med samme faglige baggrund.

Dimittender med attraktive fremtidsmuligheder
Eleverne har gennem deres uddannelsesforløb fået en helt unik chance for at stifte bekendtskab med teorisk viden, og møde den praktiske virkelighed ude på deres lærepladser. Udrustet med svendebrevet i den ene hånd og studenterhuen i den anden, åbnes der mange døre til erhvervslivet, men samtidig er det også en mulighed at læse videre.

I sin tale til de unge, blev netop denne fordel fremhævet af uddannelschef, Thomas Ter-Borch. Samtidig rådede han også de nyudklækkede dimittender til, at se udover specifikke positioner inden for arbejdslivet:
– Det er vigtigt, at I ikke kun lader sig lede af karriere og prestige, men også af hvem I gerne vil være, og hvilken forskel I gerne ville gøre.

EUC Sjælland udbyder syv forskellige EUX-uddannelser. Retningerne er: struktør, elektriker, mekaniker – personvogn, murer, smed, tømrer, VVS-energi.

EUX dimittender 2018

Smede
Magnus Mørk Christensen, Vordingborg, Ropox A/S
Gustav Luther Frandsen, Præstø, Christian Steel Design ApS
Mikkel Hennings, Herlufmagle, Smedefirmaet Cuma ApS
Jacob Nygaard Knudsen, Køge, Md Rustfri l/s
Niels Aske Sauer, Køge, Stålvarefabrikken Skandinavien A/S

Elektrikere
Nicklas Thor Lau Brandt, Karise, Tj-Elentreprise A/S
Viktor Christensen, Valby, Stensbjerg El ApS
Frederik Hansen Keis, Tappernøje, El-Installationsfirmaet Hansen & Nielsen ApS
Mikkel Birk Neumann, Greve, Micali El A/S
Andreas Pløhn Wendelbo Nielsen, Næstved,Insta A/S
Marcus Hufnagel Nielsen, Hårlev, Broen-El