Det danske boligmarked oplever i øjeblikket en klar fremgang, med stigende boligpriser i størstedelen af de danske kommuner. En af de kommuner er Køge Kommune, der siden maj 2015 til maj 2018, har oplevet en kraftig stigning på over 30% i kvadratmeterpris.

Køge kommune er i øjeblikket i gang med et større byudviklingsprojekt, som kan bidrage til den voksende popularitet af kommunen. Nogle af de væsentligste byggeprojekter omhandler Køge Sygehus, der bliver til det nye Universitetshospital Køge, det nye byområde i Køge Nord og Køge Kyst, samt udvidelsen af Køge Bugt motorvejen, som gør transport til og fra hovedstaden lettere.

Planlægger man at købe en villa eller et rækkehus i Køge lyder kvadratmeterprisen, per maj 2018, på næsten 19.000 kr. Sammenlignes dette med kvadratmeterprisen i maj 2015, lød denne på cirka 14.500 kr. En forskel på 4.500 kr. Det vil sige, hvis en villa på 180 kvm stod til salg i 2015, ville denne koste cirka 2.6 mio. kr., mens samme villa i dag ville koste 3.4 mio. kr. Det vil sige, en stigning i pris på 810.000 kr. gennem 3 år, eller en månedlig stigning på 22.500 kr., hvilket ville glæde de fleste sælgere.

En nyhed der kommer både køber og sælger til gode er den lave salgstid for villaer. Det tager under 5 måneder at sælge sin villa eller sit rækkehus i Køge. Sammenlignet med den gennemsnitlige salgstid i hele Region Sjælland, er det cirka en måned hurtigere at få solgt sin bolig i Køge.

En mindre god nyhed for købere med øje for en villa i Køge er den lave nedslagsprocent. Med en nedslagsprocent på 2,33 % skal køberne ikke forvente de helt store rabatter, og dette er der en god forklaring på, mener Jesper Graff fra boligadvokat24. “I takt med stigende priser og en høj efterspørgsel kan sælgerne tålmodigt afvente det rette bud. Oveni dette finder vi den forholdsvis lave salgstid, hvorfor sælgerne ingen grund har til frustration over ikke at kunne komme af med boligen. Dette gavner også Boligadvokat Køge og øvrige parter ved bolighandler, da vi således kan køre sagerne relativt hurtigt igennem, og komme videre til den næste,” udtaler han.

Har du planer om at flytte ind i de nye byggeområder i Køge, kan Køge boligadvokat være behjælpelig og tage dig tryg og sikkert igennem din sag.