Der skal gives plads til patienter, personale og ambulancer, når Sjællands Universitetshospital i Køge står klar.

Derfor udvides Stensbjergvej fra to til fire spor mellem Tigervej og Lyngvej. Anlægsarbejdet kommer til at betyde længere rejsetid på strækningen i resten af 2017. Det skriver Køge Kommune i en pressemeddelse.

Flere sengepladser på det nye hospital betyder mere trafik. Derfor bliver en af Køges travle vejstrækninger firsporet fra 2018. Det drejer sig om den nordlige del af Stensbjergvej i Køge, der hver dag giver adgang til store boligområder, Ølby Center og det nye Universitetshospital med flere. Køge Kommune ønsker at sikre fremkommeligheden for biler, busser og bløde trafikanter i byggeperioden. Derfor ombygges vejen i flere faser, og den midlertidige skolesti langs Stensbjergvej opretholdes under hele projektet. Udvidelsen skaber bedre fremkommelighed, forbereder fremtidens busdrift og øger trafiksikkerheden for de bløde trafikanter.

Øget trafik stiller krav til den nye vej, og fremkommelighed har fyldt meget i projektet. Der bliver brugt intelligent teknologi i de nye lyskryds, som skal sikre en langt mere smidig trafikafvikling for alle trafikanter på Stensbjergvej.

Døgnåben ombygning.
Udvidelsen af Stensbjergvej foregår i flere faser, og det er med til at sikre, at vejen er åben under hele projektet.

”Køge Kommune har lagt sig i selen for at planlægge ombygningen, så den generer så lidt som muligt. Men for bilister, buspassagerer og bløde trafikanter betyder ombygningen mere pres på trafikken resten af 2017. Vi opfordrer derfor til at man viser hensyn, kører hjemmefra i god tid og eventuelt vælger en anden vej, hvis det er muligt”, siger Mette Jorsø, formand for Teknik- og miljøudvalget.

De kommende ni måneder, hvor vejarbejdet står på, kan beboere, erhvervsdrivende og andre altså fortsat bruge Stensbjergvej, men der må forventes længere rejsetid på grund af byggeriet. Bilister, der benytter Stensbjergvej til gennemkørsel, kan ofte med fordel køre via Københavnsvej i stedet.

Læs mere her.