Foråret står for døren, og det betyder øget byggeaktivitet rundt om i kommunen.

Skal der en ny garage i indkørslen eller en tilbygning på huset, kan man nu få hjælp til byggesagen på en lørdag. Kommunen slår nemlig dørene op lørdag den 8. april og lørdag den 6. maj fra kl. 10-14, hvor byggesagsbehandlerne står klar til at møde borgere med byggeprojekter. Det skriver Køge Kommune i en pressemeddelse.

Køge Kommune oplever et sandt byggeboom i øjeblikket. Det er nu, de mange nye byggerier i Søndre Havn, Køge Nord, Campus Køge og området ved stationen skyder op af jorden, Og byggelysten har også bredt sig til borgere i hele kommunen. Men det kan være kompliceret at lave en byggesag, og man bliver forsinket, hvis noget går galt i den digitale ansøgningsproces.

Derfor tilbyder kommunen nu en ekstra service med hjælp til borgere i ansøgningsprocessen på byggeprojekter. Har man ikke tid eller mulighed i kommunens normale åbningstid, er man velkommen en af de to lørdage i foråret, hvor kommunen åbner dørene. Her står byggesagsbehandlerne klar til at hjælpe med byggesager. De kan vejlede i, hvilke oplysninger og bilag, der skal indgå i ansøgningsmaterialet og i, hvordan man udfylder selve ansøgningen, som skal indsendes digitalt via en særlig portal.

”Det kan være kompliceret at lave en ansøgning om byggetilladelse. Derfor vil vi gerne hjælpe borgerne med deres digitale ansøgninger og derfor prøver vi os nu frem med to åbne lørdage i foråret. Så kan dem, der fx er på arbejde i kommunens normale åbningstid, komme ind og få hjælp til deres byggeansøgninger. Hvis det bliver et hit, så holder vi også åbent to lørdage i efteråret”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Mette Jorsø.

Læs mere her.