Køge Marina afholdt lørdag “Havnens dag” med sjove og spændende aktiviteter for både store og små.

Solen skinnede og de solbrændte søulke var på plads – parate til at fortælle interesserede om alle de mange forskellige aktiviteter Køge Marina kan byde på. Hos Køge Søspejd lærer spejderne både de grundlæggende spejderkundskaber som knob og brug af kniv, men også om navigering og færdselsregler på havet, samt godt kammeratskab. Moderne spejdere har også fulgt med tiden på madfronten og bød derfor ikke på snobrød, men på lækre pandekager bagt over bål. Læs mere om Køge Søspejd her.

Musketérer og kælefisk
I den nordlige ende af havnen stod den i historiens tegn. Her var opstillet gamle kanoner og marinehjemmeværnet lavede en fin opvisning i flotte soldater- og musketéruniformer. Man kunne også opleve hvordan man i gamle dage farvede garn.
I den sydlige ende af havnen havde Fiskeklubben Pearl Harbor opstillet bassin hvor børn og barnlige sjæle kunne fange fisk og krabber. Formand Claus Larsen fortalte, at klubben råder over egen rygeovn og bød Dit Køges udsendte på nyrøget hornfisk. Find kontaktoplysninger til fiskeklubben her.
Formand for sejlklubben Arne Madsen havde frue og barnebarn med på havnen, hvor man bl.a. kunne prøve kræfter med sejlads i optimistjolle. Læs mere om Køge Sejlklub her.

Lopper og pandekager
Køge Marina Havjagt og Fiskeklub havde arrangeret loppemarked med mange fine sager og bød også på lækre pandekager. Stemningen i den lille gård summede af liv og glæde og Dit Køges udsendte pruttede sig en fin gammel styrbordslanterne med hjem til privaten. Læs mere om foreningen her. Sejlads og sikkerhed går hånd i hånd så både Østsjællands Beredskab og Dansk Søredningsselskab var mødt op og informerede og demonstrerede deres kunnen. Læs mere om Dansk Søredningsselskab her.

Læs mere eller følg Køge Marina her eller her.

Rikke Schade fra Dit Køge fangede disse billeder fra dagen: