6.-13. juni 2017

Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 6. juni 2017 til 13. juni 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

 

Færdselsuheld – Stensbjergvej/Lyngvej, Køge

Kl. 2057 kørte en 19-årig kvinde fra Køge ad Lyngvej og svingede til højre ad Stensbjergvej mod syd. På Stensbjergvej mistede hun kontrollen over bilen på grund af glat/fedtet kørebane, ramte et betonautoværn opsat i forbindelse med et vejarbejde og kørte over mod modsatte kørebanehalvdel. Hun styrede kontra for at undgå kollision med en modkørende bil, men havnede til sidst i en dyb udgravning i forbindelse med et vejarbejde på stedet. Føreren og nogle passagerer i bilen kunne selv komme ud af bilen. De blev efter et check på skadestuen alle erklæret for uskadte efter uheldet, hvor der ikke var andre trafikanter direkte involveret.

Ulovlig knallert mv. – Københavnsvej, Køge

Kl. 1910 bemærkede færdselspolitiet en knallertkører, der kørte i den forkerte side af vejen, og som i øvrigt medbragte en passager på knallerten. Knallerten blev ført af en 16-årig dreng fra Køge, som blev sigtet for de overtrædelser. Ved nærmere undersøgelse af knallerten viste det sig, at der også var foretaget konstruktive ændringer, så knallerten kunne køre hurtigere end tilladt. Den 16-årige blev også sigtet for dette og kan nu se frem til en bøde for disse forseelser med påstand om en betinget frakendelse af knallertkørekortet.

Spirituskørsel – Bådehavnen, Køge

Kl. 2048 anholdt og sigtede politiet en 73-årig mand fra Køge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Spirituskørsel – Vestre Ringvej, Borup – Køge

Kl. 2058 anholdt og sigtede politiet en 51-årig mand fra Køge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Færdselsuheld – Slimmingevej, Tureby – Køge

Kl. 2009 kørte en 63-årig mand fra Finland i sin personbil fra Sydmotorvejen i sydlig retning ad frakørsel 34 Herfølge mod Slimmingevej, hvor han fortsatte ud på Slimmingevej uden at opfylde sin ubetingede vigepligt. Herved blev han påkørt af en anden personbil ført af en 52-årig kvinde fra Tureby i vestlig retning ad Slimmingevej. Der skete stor materiel skade ved sammenstødet, og den 63-årige finne blev checket på skadestuen, men var sluppet uskadt fra ulykken ligesom den kvindelige fører.

Kørsel i frakendelsestiden – Slimmingevej, Tureby – Køge

Kl. 2110 bemærkede patruljen, der var stede på Slimmingevej ved afkørsel 34 i anledning af et færdselsuheld, en personbil, der blev ført af en mand, som politiet genkendte og vidste, at han ikke måtte køre bil. En 23-årig mand fra Køge blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet, men alligevel var fører af en bil. Køreturen for ham stoppede her, og han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Assistance til DSB – Køge S-station, Køge

Kl. 1224 ønskede DSB assistance fra politiet, idet to DSB-revisorer havde kontakt med to personer, hvis identitet skulle kontrolleres nærmere. Politiet kørte til stationen og fik identiteten kontrolleret på to kvinder på 41 og 52 år fra Store-Heddinge. De hører ikke yderligere fra politiet, men kan formentlig forvente at høre nærmere fra DSB vedr. kontrolafgifter.

Stjålet motorcykel fundet – Fasanvej, Køge

Kl. 1534 og lidt senere fik politiet et par henvendelser om mistænkelig adfærd ved solcentret, hvor en motorcykel var hensat, og nogle unge var gået ind i solcentret, der var raseret. Politiet kørte til stedet og fandt en nyligt brugt motorcykel, idet motoren stadig var varm. Motorcyklen viste sig at være stjålet, hvorfor politiet underrettede ejeren, der straks afhentede den på findestedet. I solcentret traf politiet ikke nogen unge som mistænkte for at have kørt på motorcyklen. Skaderne i solcentret stammede fra en tidligere hærværkssag.

Stjålet cykel forsøgt solgt til ejer – Køge S-station, Køge

Kl. 1820 henvendte en 26-årig mand fra Køge sig til politiet, fordi han 2. pinsedag fik sin cykel stjålet fra Ølby station. Han havde nu opdaget, at formentlig hans egen cykel var sat til salg på et online salgsmedie. Kl. 1930 havde anmelderen aftalt at møde med sælger ved Køge S-station som mulig køber af cyklen. Anmelderen ønskede også politiet til stede, såfremt der vitterligt var tale om hans stjålne cykel, som sælger ville sælge ham. På det aftalte tidspunkt og sted dukkede sælgeren – en 21-årig mand fra Store-Heddinge – op med cyklen, som viste sig at være anmelderens stjålne cykel. Da politiet også var til stede i nærheden, blev sælgeren kontaktet og spurgt om ejerforholdet på cyklen. Da den 21-årige ikke kunne redegøre for ejerforholdet og hvordan, han var kommet i besiddelse af cyklen, sigtede politiet ham for tyveri af cyklen. Cykelejeren fik således sin cykel retur uden at skulle betale herfor, og den 21-årige kan nu forvente et strafferetligt efterspil efter den mislykkede handel.

Væltet træ medførte to uheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 0016 modtog politiet via alarm 112 en melding, om at en bilist havde påkørt et træ, der var væltet ind over motorvejen. På uheldsstedet traf politiet en uskadt, 31-årig mand fra Præstø, som i mørket og regnvejret under kørsel i sydlig retning i sin personbil var kørt ind i det væltede træ. Politiet afspærrede uheldsstedet med patruljebilen, hvis blå udrykningsblink blev tændt for at advare øvrige bilister om, at vognbanen længst til højre var spærret på grund af uheldet.

Kl. 0044 kørte en 82-årig mand fra Haslev også mod syd ad motorvejen i vognbanen længst til højre frem mod patruljebilen med tændt udrykningsblink. Den 82-årige vurderede under kørslen, at patruljebilen holdt i nødsporet, hvorfor han fortsatte fremad i vognbanen længst til højre, indtil han opdagede, at patruljebilen også holdt i den vognbane. Et sammenstød med patruljebilen kunne ikke undgås, men både politipersonalet og den 82-årige bilist slap uskadte fra sammenstødet. Politiet rekvirerede efterfølgende både et bugseringskøretøj til borttransport af den påkørte patruljebil samt en skiltevogn til afspærring af vognbanen, indtil træet var blevet fjernet.

—————

Anholdelse – Borup, Køge

Kl. 1723 anholdt politiet en 32-årig mand fra Borup, der sigtes for brugstyveri af varebil i Karlslunde og efterfølgende tyveri af en plæneklipper og kratrydder, der var stjålet fra bilen. Bil og effekter fundet ved mandens bolig. Pgl. blev afhørt og løsladt senere på aftenen. Sagen vil senere blive behandlet i retten.

Færdselsuheld – Kvistskovvej, Lidemark, Bjæverskov – Køge

Kl. 0901 bakkede en skraldebil ud fra en privat adresse, men kom i forbindelse hermed for langt ud i højre side af vejen med højre hjulpar, således at skraldebilen væltede ned i grøften og landede på højre side. Den 46-årige mandlige chauffør fra Mern slap uskadt fra uheldet. Ingen øvrige trafikanter var involveret.

Slingrende narkobilist – Vordingborgvej, Køge

Kl. 1427 anmeldte en bilist, at en forankørende bil blev ført meget usikkert ad Vordingborgvej i sydlig retning. Anmelderen fulgte efter og kunne konstatere, at bilisten standsede i en buslomme ved Holmebækvej for at tisse. Politiet fik kontakt med en 35-årig mand fra Næstved, som blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen.

Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel / kørsel uden førerret – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 2141 standsede færdselspolitiet på rastepladen i Karlslunde en bil, der i et slæbetov trak et andet køretøj. Føreren af køretøjet var en 33-årig mand fra Taastrup, som var påvirket af spiritus, og som fremviste et knallertkørekort til politiet. Førerret havde han ikke erhvervet sig før kørslen i bilen. En alkometertest indikerede, at han var så påvirket, at hans alkoholpromille i blodet ville overstige to promille.

Politiet beslaglagde derfor hans personbil med hjemmel i færdselsloven, der giver mulighed for beslaglæggelse af et køretøj, når promillen forventes at overstige to, også selv om det er første gang, at bilisten bliver afsløret i spirituskørsel. Den 33-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse medudtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Vold – Jernbanegade, Køge

Kl. 0032 anmeldte en 18-årig mand fra Køge via alarm 112, at han netop var blevet overfaldet på gaden. To gerningsmænd var tilsyneladende sure på ham, fordi han for en uge siden havde holdt en fest på sin bopæl i Ølby-området.

Derfor gav den ene ham først en lussing, hvorefter den anden slog ham med knyttet hånd på kæben, inden de flygtede i ukendt retning. Den 18-årige blev bragt på skadestuen, hvor læger konstaterede, at han havde fået slået nogle tænder løse samt pådraget sig to brud på kæben. Gerningsmændene blev beskrevet som: A: mand, mellemøstlig af udseende, 16-18 år, og B: mand, 16-18 år. Politiet ledte forgæves efter A og B i området.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket A og B i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Anholdelse – København – sag fra Køge

Kl. 1112 anholdt politiet en 26-årig rumænsk man, der blev truffet i København. Han var i besiddelse af to stjålne mobiltelefoner, der stjålet i Køge Den 26-årige fremstilles i grundlovsforhør tirsdag.

Brand – Køge

Kl. 1613 blev anmeldt om brand på Smedevænge, hvor en ukrudtsbrænder af mærket “Garden” var anvendt. Der var flammer fra gasflasken. Der skete ingen skade på fast ejendom.

Nævnte ukrudtsbrænder er tilbagekaldt af fabrikanten, da der er fejl på gasflaskerne/ukrudtsbrænderen.

Politiet skal derfor advare om brugen af nævnte type. Sørg i stedet for at aflevere den til den forretning, hvor den er købt, så man ikke forårsager ildebrand.

Færdselsuheld – Køge

Kl. 1954 blev anmeldt om færdselsuheld på Københavnsvej ved udkørslen fra Fuglsangsstien, hvor en knallert påkørte en cyklist. Cyklisten, en 30-årig mand fra Karlslunde, kørte sammen med sin familie ad Københavnsvej i sydlig retning, da han blev påkørt. Føreren af knallerten stak af fra stedet ad Glintevej mod Ølby. Han beskrives som ung mand, sort hudfarve, iført sort trøje, kørende på en grøn VGA Digita.

Politiet efterforsker nu sagen og vil gerne høre fra vidner. Ring på 114.

Brand i bil – Køge

Kl. 0012 blev anmeldt om brand i en varebil, der stod på Søndre Centervej. Der lå en sten i bilen, og det antages, at branden er påsat. Politiet hører gerne til vidner til branden. Ring på 114.

Indbrud i perioden

Borgegårdsvej, Køge
Hedebovej, Køge
Maglekærvej, Køge
Vandstjernevej, Køge
Køgevej, St. Tårnby, Hårlev
Ved Stadion, Køge
Kirkestræde, Køge
Lammestrupvej, Borup
Ringstedvej, Bjæverskov