Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 12-21 juni, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i bil – Køge

Kl. 1507 fik politiet en anmeldelse om brand i en bil, der var sket mellem fredag og mandag hos en forhandler på Tangmosevej. Det må antages, at der er sat ild til bilen forsætligt. Sagen undersøges nu nærmere.

Narkopåvirket bilist – Køge

Kl. 1939 anholdt politiet en 21-årig mand fra Køge, der kørte i bil på Ivar Huitfeldtsgade. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

 

 

Mistænkelig forhold – Hårlev, Stevns / Køge

Kl. 1435 anmeldte en 22-årig mand fra Hårlev, at han kl. ca. 1400 under ophold ved en grill på Faxevej, Hårlev, hvor han sad og spiste, blev kontaktet en udenlandsk mand, der spurgte på engelsk, om han kunne låne nogle penge til næste dag. Det dobbelte pengebeløb ville så blive betalt tilbage, og manden fremviste noget “guld”, som han ville give i pant. Anmelderen afslog tilbuddet, hvorefter manden kørte fra stedet i en mørkegrøn Opel, muligt Zafira, i ukendt retning.

Kl. 1454 anmeldte en 18-årig mand fra Vordingborg, at han kl. ca. 1445 i Vestergade, Køge, var blevet tilbudt en “guld”-ring af nogle udlændinge, som manglede penge til benzin. Han afslog dog og bemærkede, at udlændingene kørte fra stedet i en ældre, mørkegrøn bil af mærket Opel og et kors i forruden. Nummerpladerne havde nationalitetsbetegnet PL (=Polen), men blev ikke aflæst.

Politiet ledte efter den mørkegrønne bil, men fandt hverken den eller udlændingene i den, for at få fastlagt deres identitet.

Cykeltyve afsløret – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 0626 kørte politiet med flere patruljer ud til området omkring Køge S-station, idet nogle mænd formentlig var i færd med at stjæle cykler. Politiet kørte rundt i området og traf på Korsvej, Køge, to mænd, der var i færd med dels at banke en cykels lås op med en brosten, dels at klippe en wirelås over med en tang. Der var tale om to mænd på 20 og 25 år fra Køge, som begge blev anholdt og sigtet for cykeltyverierne. Cyklerne medtog politiet med henblik på udlevering til ejeren, når de er blevet identificeret. De to anholdte blev løsladt i formiddagens løb efter afhøring til sagen, som de vil høre nærmere om, når et eventuelt erstatningskrav er opgjort, og sagen skal afgøres.

Grundlovsforhør – Indbrud i villa – Irisvej, Køge

Kl. 1017 anmeldte et alarmfirma, at en tyverialarm var blevet aktiveret i en privatbolig, og at man på overvågning kunne se en fremmed person i villaen, hvor der ikke skulle være nogen hjemme. Politiet kørte med flere patruljer til området ved villaen, hvor politiet kunne se to mænd gå rundt indenfor. Da de opdagede politiet, forsøgte de at flygte ud ad et vindue, men blev straks anholdt og sigtet for indbrud i villaen, hvor et vindue var blevet brudt op med formentlig en skruetrækker. Ved visitationen af de to mænd blev de fundet i besiddelse af bl.a. en skruetrækker samt tyvekoster i form af en mobiltelefon og en pung. De anholdte var to mænd på 35 og 41 år fra Rumænien.

Samtidig med anholdelsen havde en opmærksom hundelufter kontaktet politiet, fordi hun havde set en udenlandsk bil tæt på det sted, hvor indbrudstyvene blev anholdt. Hundelufteren havde set to mænd, som var identisk med de nu anholdte, forlade køretøjet, og hundelufteren havde taget foto af de mistænkelige mænd. Politiet holdt området under observation, hvorefter den pågældende røde personbil med svenske nummerplader noget senere pludselig kørte væk fra området. Politiet kørte efter bilen, hvis fører forsøgte at flygte fra politiet, men blev dog standset udramatisk. Føreren af bilen var en 34-årig mand fra Rumænien, som blev anholdt kl. 1154 som mistænkt for at være i ledtog med de to allerede anholdte indbrudstyve. Alle tre anholdte blev sigtet for indbrud på Irisvej samt et forsøg på indbrud på Hegnet, Køge, hvor de var set kigge ind over en hæk mod en villa, hvor de kunne se en computer i vinduet. De anholdte er fortsat i politiets varetægt og skal fremstilles i grundlovsforhør fredag kl. 10.00 ved Retten i Roskilde.

Tyveri fra kasseapparat – Brogade, Køge

Kl. 1330 anmeldte indehaveren af en boghandel, at to mistænkelige personer – en mand og en kvinde – netop havde forladt butikken efter at have stjålet kontanter fra kasseapparatet. De var kommet ind i butikken, hvor kvinden var gået hen bagest i butikken, hvor hun på gebrokkent engelsk havde spurgt om forskellige ting. Manden var forblevet i området ved kasseapparatet og havde uset fået åbnet det, så han kunne stjæle kontantbeholdningen i kassen. Han forlod butikken, hvorefter kvinden besluttede sig for at købe en vare, som hun ville betale med udenlandsk valuta. Det afslog indehaveren at modtage, hvorefter kvinden forlod butikken under påskud af at ville veksle. Hun vendte dog aldrig tilbage, og efter 1-2 minutter opdagede indehaveren, at kassen var blevet tømt. De to mistænkte blev beskrevet som: A: Kvinde, Romansk af udseende, ca. 30 år, ca. 160 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Pæn i tøjet, Muligvis mellemblond hår, talte gebrokkent engelsk., Talte: Engelsk, og B: Mand, Romansk af udseende, 30-30 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Pæn i tøjet, havde kort, sort hår og kort, velplejet sort fuldskæg. Politiet ledte med flere patruljer efter de to, som forsvandt i ukendt retning.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket A og B i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Humanitær eftersøgning – Herfølge – Køge

Kl. 1524 anmeldte personalet på et plejecenter i Herfølge, at en dement, 74-årig mand fra Køge var forsvundet fra bopælen. Han havde formentlig forladt centret til fods. Politiet iværksatte en eftersøgning, bl.a. med brug af politihunde. Kl. ca. 2005 blev den 74-årige fundet i god behold på Billesborgvej i Vallø, hvorefter han blev bragt retur til plejecentret til fornøden omsorg.

Anholdelse – Tyveri fra lastbil – Ullsvej, Køge

Kl. 0424 fik politiet en anmeldelse fra en chauffør på en lastbil, der holdt nat-parkeret i transportcentret. To mænd var i gang med at tømme lasten fra lastbilen over i en kassevogn, der holdt tæt på lastbilen. Politiet kørte til området og overraskede to mænd, der straks tog flugten til fods ud på marken. De blev dog indhentet og anholdt som mistænkte for tyveri fra lastbilen. Der var tale om en 32-årig mand fra Nykøbing F og en 29-årig mand fra Polen, som havde brudt bagklappen på lastbilen op for at stjæle vaskepulver. Lastbilchaufføren havde sovet i lastbilen, men var vågnet på grund af støjen og anmeldte tyveriet, medens han holdt øje med dem. De to anholdte skal afhøres fredag formiddag, hvorefter politiets jurister vil afgøre, om de skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades.

 

Røg fra krybekælder – Lerbækvej, Køge

Kl. 1241 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en ejendom, idet der kom røg fra krybekælderen. Hverken brandvæsen eller politiet kunne konstatere nogen former for ildebrand i kælderen. Tidligere på dagen var der brugt en ukrudtsbrænder, som åbenbart havde fået det til at ryge i krybekælderen. Der var ikke nogen skade på bygningen.

Brand i skraldespand – Parkvej, Køge

Kl. 2131 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en skraldespand ved et busskur. I en metalskraldespand var der tændt ild i lidt affald, som var brændt. Der var dog ikke skete skade på selve skraldespanden eller busskuret. Politiet traf ikke nogen mistænkte i området og foretager sig ikke yderligere i sagen.

 

Færdselsuheld – Stensbjergvej/Lyngvej, Køge

Kl. 2057 kørte en 19-årig kvinde fra Køge ad Lyngvej og svingede til højre ad Stensbjergvej mod syd. På Stensbjergvej mistede hun kontrollen over bilen på grund af glat/fedtet kørebane, ramte et betonautoværn opsat i forbindelse med et vejarbejde og kørte over mod modsatte kørebanehalvdel. Hun styrede kontra for at undgå kollision med en modkørende bil, men havnede til sidst i en dyb udgravning i forbindelse med et vejarbejde på stedet. Føreren og nogle passagerer i bilen kunne selv komme ud af bilen. De blev efter et check på skadestuen alle erklæret for uskadte efter uheldet, hvor der ikke var andre trafikanter direkte involveret.

Ulovlig knallert mv. – Københavnsvej, Køge

Kl. 1910 bemærkede færdselspolitiet en knallertkører, der kørte i den forkerte side af vejen, og som i øvrigt medbragte en passager på knallerten. Knallerten blev ført af en 16-årig dreng fra Køge, som blev sigtet for de overtrædelser. Ved nærmere undersøgelse af knallerten viste det sig, at der også var foretaget konstruktive ændringer, så knallerten kunne køre hurtigere end tilladt. Den 16-årige blev også sigtet for dette og kan nu se frem til en bøde for disse forseelser med påstand om en betinget frakendelse af knallertkørekortet.

Spirituskørsel – Bådehavnen, Køge

Kl. 2048 anholdt og sigtede politiet en 73-årig mand fra Køge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Spirituskørsel – Vestre Ringvej, Borup – Køge

Kl. 2058 anholdt og sigtede politiet en 51-årig mand fra Køge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Indbrud i perioden
Galoche Alle, Køge
Valdemarshaab, Køge
Irisvej, Køge
Hegnet, Køge
Lyngvej, Køge
Borgegårdsvej, Køge
Hedebovej, Køge
Maglekærvej, Køge
Hovedgaden, Borup
Ringstedvej, Bjæverskov