Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Aug 25, 2017 til Sep 05, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 1533 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld på motorvejen i nordgående retning efter afkørsel 31a, hvor en varebil var væltet, og en person var slynget ud af bilen. Undervejs til stedet fik politiet oplysninger om, at lægehelikopteren også var på vej til stedet. Helikopteren landede kort efter på den afspærrede motorvej, hvor trafikken var gået i stå. En skiltevogn sørgede for at lede trafikken fra ved afkørsel 31 a, så myndighederne kunne arbejde på uheldsstedet. En varebil lå væltet om på siden, og varerummets indhold af slagtede lam var delvist spredt ud på vejen. En 29-årig mand fra Gilleleje havde været passager i varebilen og var blevet slynget ud i forbindelse med uheldet. Han blev i en ambulance kørt til skadestuen i Køge, så der blev ikke brug for lægehelikopteren. Politiet tilkaldte Fødevarestyrelsen til at besigtige og vurdere om, de slagtede lam spredt ud i området fortsat var egnet som fødevarer. Et bugseringskøretøj fik fjernet den væltede varebil, der var blevet ført af en 43-årig mand fra Herlev, som formentlig havde mistet herredømmet over varebilen, da venstre bagdæk eksploderede under kørslen. Andre varebiler sørgede for fjernelse af de slagtede lam fra uheldsstedet under tilsyn fra Fødevarestyrelsen. Kl. ca. 1730 var der igen fri passage på motorvejen, og den 29-årige passager i varebilen var sluppet med diverse knubs. Politiet undersøger nu, om årsagen til det eksploderede dæk på varebilen kunne skyldes overlæs med de slagtede lam.

Kokain til videresalg – Torvet, Køge

Kl. 2247 traf specialpatruljen ud for en restauration på Torvet en 20-årig mand fra Køge, der politiet mistænkte for at sælge euforiserende stoffer. Ved nærmere undersøgelse fandt politiet 12 salgsposer med i alt næsten 12 gram kokain gemt i en cigaretpakke i den 20-åriges underbukser. Han var endvidere i besiddelse af et større kontantbeløb, som politiet mistænkte ham for at være i besiddelse efter salg af stoffer. Han blev derfor sigtet for besiddelse af kokainen, som politiet beslaglagde som bevis i sagen. Den 20-årige kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagenmod ham skal afgøres.

Narkopåvirket bilist – Herfølge, Køge

Kl. 2111 anholdt politiet en 23-årig mand fra Tureby, der blev standset på Søllerupvej. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Vold- Køge

Kl. 2345 anholdt politiet en 17-årig ung mand fra Køge, der umiddelbart forinden havde forøvet vold mod en 17-årig ung mand fra Lille-Skensved. Volden fandt sted på Sand Gertrudsstræde, hvor forurettede og dennes kæreste var gået ind på en børnehaves område. Her traf de den 17-årige, der uden videre slog på forurettede med et knytnæveslag. Politiet var stort set på stedet grundet Køge Festuge, og derfor kunne gerningsmanden hurtig anholdes. Han blev løsladt senere på natten, og sagen behandles senere i retten.

Anholdelse – Køge

Kl. 0220 anholdt politiet en 17-årig ung mand fra Brøndby Strand, der på Jernbanegade optrådte provokerende over for bl.a. politiet. Han blev løsladt efterfølgende med en bøde for sin optræden.

Køge Festuge – Køge

Politiet er generelt godt tilfreds med arrangementet, som mange mennesker deltog i. Natten til søndag var der en del bandemedlemmer til stede i byen. De blev fulgt tæt af politiet, og der var kun ganske få episoder.

Hærværk – Køge

Kl. 1523 sparkede en meget vred 61-årig kvinde fra Næstved på en taxa på Kirkestræde. Det førte til, at en rude i bilen blev knust. Kvinden bliver sigtet for hærværk, og mon ikke der også er et erstatningskrav for den ødelagte rude?

Politiet kender ikke grunden til kvindens vrede.

Narkopåvirket bilist – Køge

Kl. 1508 anholdt politiet en 23-årig mand fra Tureby, der blev standset i sin bil på Marksvinget. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Røg i Køge

Kl. 2020 fik politiet anmeldelser om røg i Køge Det viste sig, at det stammede fra afbrænding ved Vedskøllevej/Nyhavevej. Vinden førte røgen ind over Køge by. Røgen var ufarlig og aftog forholdsvis kort tid efter anmeldelsen.

Lovgivning om euf. stoffer – Køge

Kl. 1730 fik politiet anmeldelse om to unge, der på Køge Torv havde råbt noget på arabisk og råbte boom. Politiet fik fat i de to, der begge var etnisk danske. En 28-årig mand fra Køge blev sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer, idet han havde gemt et lille kvantum kokain i sin ene sko.

Tricktyveri – Køge

Kl. 1427 fik politiet anmeldelse om tricktyveri, der fandt sted kl. 1129 på Nørre Boulevard ved en sti i nærheden af Netto. Den 76-årige kvinde havde været i Netto og handle, og da hun gik hjemad blev hun kontaktet af en mand, der henvendte sig til hende på et uforståeligt sprog. En anden mand dukkede op kort efter. Da forurettede kom hjem opdagede hun, at hendes Mastercard var stjålet. Der var hævet først 1400 og senere 13000 kr. på kortet.

Gerningsmændene beskrives som mellemøstlig af udseende i alderen 30-40 år.

Det er vigtigt at sikre, at man skjuler indtastningen ved brug af kontokort i forretninger for at undgå, at nogen aflurer pinkoden. Hvis kortet ikke er afluret, er der ingen ide i at stjæle det. Derfor skal man være forsigtig ved indtastning.

Blufærdighedskrænkelse – Køge

Kl. 1609 fik politiet anmeldelse om to hændelser vedr. blufærdighedskrænkelser, der skete kl. 1530 og kl. 1600 i kvarteret omkring Emilievej og Quistgårdsvej. Gerningsmanden beskrives som en dansk mand, ca. 175-180 cm høj, kraftig af bygning, lyst kort hår iført hvid t-shirt, sorte træningsshorts. Det lykkedes ikke politiet at finde frem til manden i første omgang.

De forurettede er en 15-årig pige fra Hårlev og en 19-årig kvinde fra Havdrup.

Sten mod bil – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 1645 anmeldte en 30-årig kvinde fra Sorø, at hun kort forinden var kørt i sin personbil ad Køge Bugt Motorvejen mod syd med tre passagerer, en 24-årig kvinde og to børn på hhv. 5 og 10 år på bagsædet. Ved passage af broen over motorvejen ved afkørsel 31 B (Egedesvej), blev køretøjet ramt på taget af en sten på størrelse med en tennisbold. Der opstod en bule i taget ca. 10 cm fra frontruden. Ingen af personerne i bilen kom fysisk til skade, men blev chokeret over hændelsen. Politiet har afhørt personerne, men der er ikke nogen oplysninger om personer set på broen forud for hændelsen, ligesom politiets undersøgelser på stedet ikke gav nogen naturlig forklaring på det hændte.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der har oplysninger i sagen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger.

Urolig gæst – Brogade, Køge

Kl. 2334 måtte personalet på en restauration tilkalde politiet for at få lagt en dæmper på en mandlig gæst, som var årsag til uro på stedet. Politiet fik kontakt til en spirituspåvirket, 50-årig mand fra Køge, som blev frihedsberøvet for at få ro på stedet og efterfølgende lagt til afkøling i detentionen hen over natten. Næste morgen blev han løsladt uden at være blevet sigtet for noget.

Mindre brand i vaskekælder – Gymnasievej, Køge

Kl. 1856 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en vaskekælder under en beboelsesejendom. Der var opstået en mindre brand i en rullemaskine, som var blevet benyttet kort forinden. Medens en beboer opholdt sig i vaskekælderen for at vaske, havde beboeren opdaget branden i rullemaskinen og derefter slået alarm. Ingen kom til skade ved branden.

Beruser til ulempe – Ølbycenter, Køge

Kl. 1928 fik politiet en henvendelse fra personalet i en kiosk, at en spirituspåvirket mand var til ulempe for øvrige, der færdedes i området. Politiet fik igen kontakt til en spirituspåvirket, 36-årig mand fra Island, som blev frihedsberøvet for at skabe ro i området. Han blev efter et lægetilsyn anbragt i detentionen til afrusning.

Lov om euforiserende stoffer – Lyngvej, Køge

Kl. 1917 fik politiet standset en bil, som havde kørt hasarderet på bl.a. Lyngvej i retning mod transportcentret, hvor politiet fik kontakt med bilen. Føreren var en 28-årig mand uden fast bopæl, som var i besiddelse af ca. 1 gram kokain og 21½ gram hash. Politiet beslaglagde stofferne og sigtede den 28-årige for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han vil senere høre, hvordan politiet agter at afgøre sagerne mod ham.

Narkobilist uden førerret – Ølbycenter, Køge

Kl. 0033 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Værløse for kørsel i en personbil med stjålne nummerplader og i narkotikapåvirket tilstand. Bilen måtte han i øvrigt slet ikke være fører af, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (hash) og afhøring til sagerne.

Eftersøgt forsøgte at flygte – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 0138 kontrollerede en patrulje en bil og de personer, der var til stede i den. På passagersædet sad en 22-årig mand uden fast bopæl, som viste sig at være efterlyst af Fyns Politi, idet han skulle anholdes og fremstilles i retten i Svendborg. Da politiet netop havde anholdt ham med baggrund i efterlysningen, stak han af til fods. Han nåede dog kun at løbe ca. 100 meter, før han blev indhentet. Flugten efter anholdelse medførte nu en sigtelse for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at flygte fra politiet under en anholdelse. Den 22-årige blev i første omgang medtaget til en politistation, indtil en transport af ham til Fyns Politi kan gennemføres.

Tyveri fra butikker – Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge / Sønderstrupvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 0225 kontrollerede politiet en varebil på grund af en lygtefejl, efter at varebilen var kørt ad Holbækmotorvejen i østlig retning ved Gevninge-afkørslen. Ved kontrollen bemærkede politiet, at varebilens varerum var fyldt op med tre store poser pantflasker, genbrugspaller, euro-paller, 8 gasflasker og 36 flasker Nivea-creme. I varebilen var to mænd på 27 og 28 år fra Valby og en 21-årig mand fra Vanløse, som ikke kunne gøre rede for, hvorfra de pågældende effekter stammede. De blev derfor alle tre anholdt som mistænkte for tyveri af effekterne, som senere viste sig at stamme fra supermarkedet Netto, Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge, og formentlig fra byggemarkedet Jem & Fix, Tølløse. Politiet beslaglagde de fundne effekter med henblik på udlevering til ejerne, og de anholdte blev nogle timer senere løsladt efter sigtelse for tyveri af effekterne og afhøring til sagerne. Alle tre vil høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Indbrud i perioden
Vestergade, Køge
Galoche Alle, Køge
Lyngvej, Køge
Østre Sandmarksvej, Køge
Snogebækvej, Køge
Bakkegårdsvej, Strøby Egede, Køge
Pinjevej, Strøby Egede, Køge
Engvangsvej, Strøby Egede, Køge
Stevnsvej, Strøby Egede, Køge
Ved Kildepladsen, Borup
Ejbovej, Bjæverskov
Skovbovej, Bjæverskov
Kildebjergs Tofter, Bjæverskov
Stensbjergvej, Bjæverskov
Egevej, Vemmedrup, Bjæverskov (2)