Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Aug 31, 2017 til Sep 12, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Uro – Herfølge, Køge

Kl. 1549 var politiet en tur på Billesborgvej, hvor en mand skabte uro. Han var påvirket af spiritus og aggressiv. 47-årige mand fra Roskilde blev bragt i detentionen, hvor han stillede sig op og tissede på væggene. I forbindelse med dette faldt han bagover og slog baghovedet i gulvet. Det førte til, at han blev kørt til sygehus til observation for hjernerystelse.

Færdselsuheld – Køgevej, Roskilde

Kl. 1120 fik politiet melding om et færdselsuheld, hvor en lastbil og en personbil var stødt sammen, og en lastbil stod på tværs af Køgevej. Ambulance- og redningspersonale var sendt til uheldsstedet, der var på Køgevej lidt syd for Tjærebyvej. Politiet kunne konstatere, at vejen var spærret i begge retninger, hvorfor trafikken blev omdirigeret ad hhv. Tjærebyvej og Snoldelev Bygade. To lastbiler og en personbil var impliceret, og to personer fra personbilen var blevet kørt til Rigshospitalets traumecenter til undersøgelse og behandling, medens den ene lastbilchauffør var blevet kørt til skadestuen i Køge En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge de implicerede køretøjer, idet personerne i personbil formentlig var kommet alvorligt til skade. Det viste sig, at en 57-årig mand fra Holmegaard som fører af en lastbil med tilkoblet anhænger var kørt ad Køgevej mod syd, da dækket på venstre fo rhjul af
ukendte årsager eksploderede. Han kørte som følge heraf over i den modsatte kørebanehalvdel, hvor han stødte frontalt sammen med en personbil ført af en 74-årig mand fra Hadsund og med hans 71-årige hustru som passager. Personbilen snurrede rundt på vejen og blev efterfølgende ramt af en bagfra kommende lastbil ført af en 43-årig mand fra Kalundborg, som slap uskadt fra uheldet. Denne lastbil standsede på tværs af vejen efter uheldet, medens lastbilen med det punkterede dæk fortsætte videre ud i grøften, hvor den standsede. I forbindelse med uheldet var også et el-skab blevet påkørt, så flere husstande i området var uden strøm. Kl. ca. 1330 var køretøjerne fjernet fra kørebanen, så trafikken kunne passere. Lastbilchaufføren, der blev bragt til skadestuen i Køge, havde pådraget sig mindre kvæstelser, og de to personer fra personbilen havde pådraget sig diverse knoglebrud i brystkasseområdet. Politiet afventer nu bilinspektørerklæringen, fø r der ta ges stilling til, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Narkokørsel – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 1741 gav det automatiske nummerplade-genkendelses-system på en af politiets patruljekøretøjer udslag på en personbil, fordi dens havde fået stjålet en nummerplade var efterlyst som tabt/stjålet. Politiet standsede bilen, hvorpå der stadig de rigtige nummerplader inkl. erstatningsnummerpladen efter tyveriet af en enkelt nummerpladen. Bilen blev ført af en 35-årig mand fra Holbæk, der efter en narkometertest blev anholdt som mistænkt for at have hash i blodet under kørslen. Ved visitationen fandt politiet ham yderligere i besiddelse af lidt pot og tre joints. Politiet løslod den 35-årige, efter at han havde afleveret en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld / spirituskørsel -, Køge

Kl. 0207 fik politiet en anmeldelse om et færdselsuheld i lyskrydset, hvor en bilist var blevet lettere påkørt, men skadevolderen var fortsat fra stedet. Skadevolderen blev dog forfulgt og standset på Strandvejen ud for campingpladsen, hvor politiet kunne anholde en 51-årig mand fra Letland for spirituskørsel i en personbil med lettere beskadigelser på fronten. Det viste sig, at en 57-årig mand fra Køge var standset for rødt lys på Ringvejen i lyskrydset ved Søndre Viaduktvej, hvor han ville svinge til venstre. Da der blev grønt, kørte både den 57-årige og en bagvedkørende personbil frem, men den 57-åriges bil blev påkørt let bagpå. Den 51-årige kørte videre fra stedet uden at standse, men blev forfulgt og tilbageholdt på Strandvejen af den 57-årige og andre vidner, der også havde overværet uheldet. Den 51-årige, der ikke havde førerret i Danmark, blev løsladt efter udtagelse af en blodprø ve og afhøring til sagerne med assistance fra en tolk. Han vil senere høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Narkokørsel / lov om euforiserende stoffer – Skovledsvej, Herfølge – Køge

Kl. 0350 anholdt og sigtede politiet en 31-årig mand fra Store-Heddinge for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. I bilen var en 27-årig mand også fra Store-Heddinge som passager. Ved visitationen af den anholdte fører fandt politiet ham i besiddelse af ca. 0,3 gram kokain, 17 LSD-piller og en digitalvægt. Fundet af disse effekter medførte en ransagning af bilen, hvor politiet fandt 100 gram hash gemt i sidelommen i en fordør. Derfor blev passageren også anholdt som mistænkt for at være medvirkende til eventuel salg af hash. Passageren blev sigtet for medvirken til hashsalg og løsladt tidligt lørdag morgen. Føreren fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer samt afhørt grundigt til sagen, idet hashen var fundet i hans bil. Han blev løsladt uden fremstilling i grundlovsforhør lørdag middag, men kan forvente at blive in dkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Tyveri af cykler m.v. – Køge

Kl. 2120 fik politiet anmeldelse om, at en stjålet cykel var set til salg i Den Blå Avis. Politiet kørte til stedet, der er en adresse i Køge Her traf politiet yderligere et vidne, der lige havde købt en telefon på adressen. Politiet ransagede stedet og fandt tre stjålne cykler, hash og lidt amfetamin samt telefoner, der var beregnet til videresalg selv om det var købt på afbetaling.

Politiet sigtede en 34-årig mand og en 34-årig kvinde for tyveri og bedrageri. De vil senere blive indkaldt til retten.

Overtrædelse af våbenloven – Borup, Køge

Kl. 2325 blev en 47-årig mand fra Borup sigtet for overtrædelse af våbenloven, idet han gik på et stisystem nær Rønnevej medbringende et slagvåben. Det skabte naturligvis utryghed, og han blev kontaktet af politiet, der sigtede ham for overtrædelse af våbenloven og tog sig af slagvåbenet.

Røverilignende forhold – Køge

Kl. 2125 var to udenlandske kvinderinde i Netto på Toldbodvej, hvor de havde en mistænkelig adfærd, der gjorde, at personalet mistænkte dem for tyveri, da de passerede kassen. Da personalet ville tilbageholde dem, så skubbede de til en medarbejder og stak af.

Politiet vil nu gennemgå overvågning på stedet for at finde frem til de to kvinder.

Ung butikstyv – Køge

Kl. 1237 fik poiltiet henvendelse fra Inter Sport, hvor man havde tilbageholdt en 13-årig dreng, der havde stjålet tre t-shirts i forretningen. I Aktiv Fritid stjal han fiskekniv og div. fiskegrej. Drengen blev afhørt til de to sager i overværelse af sin far. Sagen er nu overgivet til de sociale myndigheder. Han kan ikke sigtes, da han er under 15 år.

Tyveri fra varebil – Køge

Kl. 1613 blev anmeldt om tyveri fra en varebil, der fandt sted torsdag mellem kl. 1545 og kl. 1610 på Boskovvej. En lille siderude knust i bilen, hvorefter bilen er låst op. Fra stedet stjålet diverse værktøj.

Politiet har i den seneste tid modtaget en del lignende anmeldelser, hvor der er stjålet værktøj fra varebiler. Der er tale om professionelt værktøj, der benyttes af håndværkere.

Tyverierne kan være svære at undgå, men vi anbefaler følgende:

Røg uden brand – Borup, Køge

Kl. 1553 blev anmeldt om brand i et tog på Borup station. Det viste sig, at det var røg fra bremser, der gav anledning til utryghed. Ingen ild kun røg fra bremserne. Ingen kom til skade ved hændelsen, der betød, at togdriften var standset i et kort øjeblik på strækningen i det ene spor.

Brand i bil – Lellinge, Køge

Kl. 2302 brændte en bil på Kongebrovej/Ringstedvej på p-pladsen. Brandvæsenet fik hurtigt slukket ilden. Politiet har en mistanke om, at branden er påsat.

Vi vil meget gerne høre fra vidner eller andre, der har oplysninger i sagen. ring på 114.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 1533 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld på motorvejen i nordgående retning efter afkørsel 31a, hvor en varebil var væltet, og en person var slynget ud af bilen. Undervejs til stedet fik politiet oplysninger om, at lægehelikopteren også var på vej til stedet. Helikopteren landede kort efter på den afspærrede motorvej, hvor trafikken var gået i stå. En skiltevogn sørgede for at lede trafikken fra ved afkørsel 31 a, så myndighederne kunne arbejde på uheldsstedet. En varebil lå væltet om på siden, og varerummets indhold af slagtede lam var delvist spredt ud på vejen. En 29-årig mand fra Gilleleje havde været passager i varebilen og var blevet slynget ud i forbindelse med uheldet. Han blev i en ambulance kørt til skadestuen i Køge, så der blev ikke brug for lægehelikopteren. Politiet tilkaldte Fødevarestyrelsen til at besigtige og vurdere om, de slagtede lam spredt ud i området fortsat var egnet som fødevarer. Et bugseringskøretøj fik fjernet den væltede varebil, der var blevet ført af en 43-årig mand fra Herlev, som formentlig havde mistet herredømmet over varebilen, da venstre bagdæk eksploderede under kørslen. Andre varebiler sørgede for fjernelse af de slagtede lam fra uheldsstedet under tilsyn fra Fødevarestyrelsen. Kl. ca. 1730 var der igen fri passage på motorvejen, og den 29-årige passager i varebilen var sluppet med diverse knubs. Politiet undersøger nu, om årsagen til det eksploderede dæk på varebilen kunne skyldes overlæs med de slagtede lam.

Kokain til videresalg – Torvet, Køge

Kl. 2247 traf specialpatruljen ud for en restauration på Torvet en 20-årig mand fra Køge, der politiet mistænkte for at sælge euforiserende stoffer. Ved nærmere undersøgelse fandt politiet 12 salgsposer med i alt næsten 12 gram kokain gemt i en cigaretpakke i den 20-åriges underbukser. Han var endvidere i besiddelse af et større kontantbeløb, som politiet mistænkte ham for at være i besiddelse efter salg af stoffer. Han blev derfor sigtet for besiddelse af kokainen, som politiet beslaglagde som bevis i sagen. Den 20-årige kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagenmod ham skal afgøres.

Narkopåvirket bilist – Herfølge, Køge

Kl. 2111 anholdt politiet en 23-årig mand fra Tureby, der blev standset på Søllerupvej. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Vold- Køge

Kl. 2345 anholdt politiet en 17-årig ung mand fra Køge, der umiddelbart forinden havde forøvet vold mod en 17-årig ung mand fra Lille-Skensved. Volden fandt sted på Sand Gertrudsstræde, hvor forurettede og dennes kæreste var gået ind på en børnehaves område. Her traf de den 17-årige, der uden videre slog på forurettede med et knytnæveslag. Politiet var stort set på stedet grundet Køge Festuge, og derfor kunne gerningsmanden hurtig anholdes. Han blev løsladt senere på natten, og sagen behandles senere i retten.

Anholdelse – Køge

Kl. 0220 anholdt politiet en 17-årig ung mand fra Brøndby Strand, der på Jernbanegade optrådte provokerende over for bl.a. politiet. Han blev løsladt efterfølgende med en bøde for sin optræden.

Køge Festuge – Køge

Politiet er generelt godt tilfreds med arrangementet, som mange mennesker deltog i. Natten til søndag var der en del bandemedlemmer til stede i byen. De blev fulgt tæt af politiet, og der var kun ganske få episoder.

Hærværk – Køge

Kl. 1523 sparkede en meget vred 61-årig kvinde fra Næstved på en taxa på Kirkestræde. Det førte til, at en rude i bilen blev knust. Kvinden bliver sigtet for hærværk, og mon ikke der også er et erstatningskrav for den ødelagte rude? Politiet kender ikke grunden til kvindens vrede.

Narkopåvirket bilist – Køge

Kl. 1508 anholdt politiet en 23-årig mand fra Tureby, der blev standset i sin bil på Marksvinget. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Indbrud i perioden
Falstersvej, Køge
Hellebækvej, Køge
Norgesvej, Køge
Vestergade, Køge
Galoche Alle, Køge
Lyngvej, Køge
Ved Kildepladsen, Borup
Fyrrevej, Vemmedrup, Bjæverskov