Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Sep 21, 2017 til Okt 03, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tyveri af taske – Køge

Kl. 0910 fik en 70-årig kvinde fra Køge stjålet sin taske, der lå bag på hendes cykel. Hun bemærkede tyveriet og fulgte efter gerningsmanden, der gik ned i en kælderskakt. Hun turde ikke konfrontere ham, da muligvis havde en kniv i den ene hånd. Truet blev hun dog ikke. Manden beskrives som: Østeuropæisk af udseende, 20-30 år, spinkel, sort hår, manglede flere tænder, mørkeblå hættetrøje og cowboybukser. Pgl. stjal en taske, der indeholdt mobiltelefon, pung med diverse kort, der alle blev spærret efter tyveriet.

Spirituskørsel / kørsel uden førerret – Værtsvej, Køge

Kl. 1240 anholdt og sigtede politiet en 53-årig mand fra Køge for spirituskørsel og kørsel uden førerret i en personbil. Bilen måtte han i øvrigt ikke føre, fordi han ikke havde generhvervet sit kørekort efter udløbet af en tidligere frakendelse. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Høj musik m.v. – Køge

Kl. 1312 fik politiet anmeldelse om, at der i løbet af eftermiddagen og aftenen var inviteret til “dødsdruk” i Lovparken. Politiet fører i forvejen tilsyn med stedet, men anmeldelsen gjorde det naturligvis mere aktuelt.

Politiet var i parken flere gange i løbet af lørdag aften. Der blev skruet ned for musikken, da politiet bad de unge om det. Der var generel en god stemning blandt de unge. Ingen blev sigtet for at larme eller andet i løbet af aftenen. Politiet vil også fremover holde øje med stedet, så adfærden i parken ikke generer omgivelserne.

Tyveri af løbehjul – Køge

Kl. 0828 var en 11-årig dreng i Aldi på Lerbæk Torv, hvor han parkerede sit elektriske løbehjul uden for forretningen. Da drengen kom ud igen, så var løbehjulet væk. Et vidne havde set en mand læsse løbehjulet ind i sin bil. Politiet kørte til den 60-årige mands adresse i Køge Udenfor stod løbehjulet, som politiet sikrede sig. Manden blev sigtet for tyveri, og kan nu se frem til at få en bøde for sit tyveri. Den 11-årige fik sit løbehjul retur.

Fuglefælde beslaglagt – Svenstrupskovene, Borup – Køge

Kl. 1049 fik politiet en anmeldelse om, at der muligt var opsat en fuglefælde i en Svenstrupskovene, hvor en anmelder kunne påvise et sted med en fælde. Politiet kørte til stedet sammen med anmelderen og beslaglagde en slags fuglefælde som bevis i sagen. Da der formentlig foreligger en overtrædelse af jagtlovgivningen, efterforsker politiet nu sagen yderligere for at finde ud af, om nogen kan drages til strafferetligt ansvar.

Brand i transformatorstation – Spanagervej, Bjæverskov – Køge

Kl. 0253 fik politiet en melding om, at brandvæsnet var kørt til brand i en transformatorstation. Det viste sig, at der formentlig var tale om en kortslutning af ukendt årsag, men det betød, at strømmen i området var blevet afbrudt. Elselskabet kom til stedet for at foretage den fornødne reparation, så strømmen kunne blive genetableret. Politiet foretog sig ikke yderligere i sagen.

Eftersøgning efter kvinde – Stevnsvej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 0456 fik politiet en anmeldelse fra en lokal mand om, at en bilist havde forsøgt at køre ham ned, da han befandt sig på vejen ude foran hans bopæl. Han genkendte bilisten som værende en tidligere kvindelig bekendt, der efterfølgende kørte ind i hans indkørsel, hvor anmelderens bil blev påkørt. Herefter forsøgte anmelderen at standse kvinden og få fat i bilnøglen, medens hun bakkede bilen ind i en sten. Her lykkedes det anmelderen at få fat i bilnøglen, hvorefter kvinden flygtede til fods i retning mod stranden. Da politiet senere kom til stedet, fandt en hundepatrulje noget tøj efterladt på stranden, men ingen spor førte væk fra tøjet langs stranden. Politiet formodede derfor, at kvinden måske ville gøre skade på sig selv og var gået ud i vandet. En redningshelikopter med varmesøgende udstyr blev derfor tilkaldt til eftersøgning af kvinden, som blev funde t kl. ca . 0630 ved et sommerhus på Stevnsvej i våd og nedkølet tilstand efter ophold i vandet. Hun blev med ambulance kørt til sygehuset i Køge til fornøden behandling for nedkølingen. Politiet fulgte med kvinden, der var en 52-årig kvinde fra Borup, idet hun efter afsluttet behandling skulle anholdes som mistænkt for at ville have begået vold mod anmelderen med bilen. En bilinspektør blev tilkaldt til at lave undersøgelse af gerningsstedet og kvindens bil til en vurdering af farligheden i kvindens adfærd. Den 52-årige er fortsat i politiets varetægt og vil snarest muligt blive afhørt til sagen.

Brand i autocamper – Kløvestedvej, Borup – Køge

Kl. 1129 rykkede politiet og brandvæsnet ud til brand i en autocamper, der stod op ad et hus. Det lykkedes ikke for brandvæsnet at redde autocamperen, der udbrændte. Ingen kom til skade ved branden, der heller ikke bredte sig til det nærliggende hus. Autocamperen havde stået til opladning, hvilket tidligere havde bevirket, at HFI-relæet var slået fra. Politiet formoder derfor, at branden kan være opstået som følge af en fejl i elsystemet i autocamperen.

Dyre håndværkere – Robenheje, Køge

Kl. 1241 anmeldte en 44-årig kvinde fra Køge, at håndværkere hos hendes ældre far havde pillet ejendommens tagrender ned, og nu krævede de udenlandske håndværkere en betragtelig sum for arbejdet. Problemet var, at tagrenderne ikke skulle udskiftes. Politiet kørte til faderens bopæl og fik kontakt til to mænd på 20 og 25 år fra Rumænien – kørende i en bil med tyske nummerplader. De påstod at have en aftale med beboeren om arbejdet og en betaling på 13.000 kr. Anmelderen var overbevist om, at hendes far pga. alderen ikke kunne gennemskue, hvad aftalen med de udenlandske mænd reelt indebar både med hensyn til ydelse og pris. Politiet kunne ikke gøre yderligere ved sagen, der blev henvist til en civilretlig afgørelse, såfremt der var uenighed mellem parterne i en aftale.

Politiet vil dog opfordre til at være særdeles varsom med at indgå aftaler med udenlandske håndværkere, som ofte u opfordre t henvender sig til private for at tilbyde at udføre noget arbejde. Såfremt man vælger at indgå en aftale, er det er særdeles vigtig at få nedskrevet aftalen om den håndværksmæssige ydelse og prisen, så begge parter har aftalen at rette sig efter i tilfælde af en eventuel tvist om kvaliteten af arbejdet eller prisen.

 

Kvinde på bro – Vordingborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 0108 fik politiet en henvendelse om, at en kvinde var set stående på en bro over jernbanen, men på ydersiden af et gelænder. Politiet kørte til stedet og fik verbal kontakt til en kvinde, som det til sidst lykkedes for politiet at overtale til at komme ind i patruljebilen for at finde ud af den bedste hjælp til hende. Sagen endte med, at kvinden blev kørt hjem til sin bopæl, hvor hun efter indtagelse af relevant medicin blev lagt i seng kl. ca. 0255.

Kørsel uden førerret – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 0200 bemærkede politiet en personbil uden nummerplader køre ad Vestmotorvejen mod vest ved Bjæverskov. Bag rattet sad en 21-årig mand fra København S, som ikke havde erhvervet sig et kørekort. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret og for kørsel i en uindregistreret og dermed uforsikret personbil. Han vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Indbrud i perioden
Samsøvej, Køge
Kimmerslevvej, Borup
Krotoften, Borup
Sveibogen, Borup
Rønnevej, Borup