Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Okt 12, 2017 til Okt 23, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tyveri fra lastbiler – Køge

Anmeldelse om tyveri fra over 20 lastbiler, der stod ved Køge Transportcenter mellem lørdag kl. 2200 og søndag kl. 1005. det er typisk presenninger, der er skåret op, og fra nogle af lastbilerne er stjålet varer, der stod på bilerne. Andre er der ikke stjålet fra. Politiet har været på stedet for at undersøge sagen nærmere. Der er hovedsaligt tale om lastbiler, hvor føreren var udlænding.

Politiet har ingen ide om, hvem der er gerningsmand til de mange tyverier, og derfor vil vi gerne høre fra borgere, der har oplysninger om sagen. Ring til politiet på 114.

Mistænkeligt forhold – Køge

Kl. 1406 fik politiet anmeldelse fra Ådalen, hvor en mistænkelig mand luskede rundt. En anmelder stod nu med manden. Politiet kørte til stedet, hvor politiet fik forklaringen om, at den mistænkelige mand var set ved en indkørsel, hvor han løb fra, da der var nogen hjemme.

Det var dog ikke muligt at lægge personen fast på noget begået kriminalitet, og politiet lod derfor den 52-årige mand fra Køge gå.

Fin reaktion af anmelderen, selv om sagen i denne omgang ikke førte til en opklaring af kriminelle forhold.

Anholdelser – Køge

Kl. 1840 torsdag anholdt politiet en 23-årig mand og en 31-årig mand, begge fra det kriminelle bandemiljø i Køge De to blev anholdt på Vesterkær i Køge, efter de var set af politiet i samme grønne område, som politiet i tirsdags anholdt to andre personer, der blev fundet i besiddelse af skydevåben. En skarpladt pistol var fundet af politiet i området, og det formodes, at det var den, som de to anholdte skulle hente.

De to bliver fredag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Retsmødet er berammet til kl. 1130. Anklageren vil formentlig kræve lukkede døre.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde – sag fra Køge

En 21-årig mand og en 34-årig mand blev fremstillet i grundlovsforhør efter fund af våben på et grønt område ved Nylandsvej. Begge fængslet til den 091117. Politiet har ikke flere kommentarer til sagen i øjeblikket.

Tricktyveri – Borup, Køge

Kl. 1520 fik en 90-årig kvinde besøg i sin bolig på Møllevej af en kvinde, der udgav sig for at være hjemmehjælper. Forurettede blev placeret i en stol, hvorefter hun foregav at behandle forurettedes ben. Samtidig lykkedes det en anden gerningsmand at liste sig ind i soveværelse, hvorfra der blev stjålet smykker.

Politiet skal igen advare imod at lukke fremmede ind i sit hjem, som man ikke har en aftale med i forvejen. Ofte kan en sådan henvendelse være optakten til et tyveri som i det her nævnte tilfælde.

Fund af skydevåben – Køge

Politiet har igennem den seneste tid lavet en målrettet indsats mod gruppen LTF, der bl.a. holder til i Køge

Kl. 1733 slog politiet til mod flere personer i gruppen, og i forbindelse hermed fandt politiet flere skarpladte skydevåben med tilhørende ammunition, der bl.a. var gravet ned i et grønt område på Nylandsvej.

Politiet anholdt en 34-årig mand fra Køge, der sigtes for besiddelse af våben og et større kontantbeløb, som han ikke kunne gøre rede for.

Derudover anholdt politiet en 31-årig mand med ukendt adresse, som politiet anser for meget fremtrædende i grupperingen i Køge Sidstnævnte forsøgte at løbe fra politiet, men det satte en politihund eftertrykkelig en stopper for.

Begge fremstilles i grundlovsforhør onsdag med krav om varetægtsfængsling. Politiet forventer, at anklagemyndigheden vil begære lukkede døre, og derfor har vi ikke flere oplysninger om sagen i øjeblik ket. </p >

Udover de ovennævnte anholdt politiet yderligere en 26-årig mand fra København, en 25-årig mand og en 22-årig mand fra Ringsted og en 23-årig mand fra Køge De tre blev afhørt hele aftenen og løsladt i løbet af natten.

Trussel på livet – Køge

En 38-årig mand blev kl. 1315 udsat for trusler på Salbyvej. Den 38-årige og en bekendt var ude at køre med en hestevogn, da de blev overhalet af en hvid personbil, der kørte meget tæt på heste og vogn. Bilen bremsede kraftigt op, og fører steg ud og råbte og skreg efter den 38-årige, ligesom han hoppede op på vognen og tog fat i den 38-årige, der også blev forsøgt slået flere gange.

I forbindelse med, at gerningsmanden sprang op på hestevognen fik han sat vognen i galop og hestene løb ca. 300 meter, før forurettede fik styr på dem igen. Gerningsmanden blev skubbet af hestevognen og gik hen til sin bil og kørte fra stedet.

Spirituskørsel – Herfølge, Køge

Kl. 1445 anholdt politiet en 63-årig mand fra Herfølge, der kørte i bil ad Gunderupvej i vestgående retning. Han ville indtaste noget på sin GPS og det endte med, at han påkørte et træ. Det viste sig, at pgl. var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve. Der skete ingen personskade ved uheldet.

Brande og hærværk – Køge

Kl. 2335 blev anmeldt om brand på Langelandsvej ved Kulturhuset. Det viste sig, at det var en skraldespand, der var ild i. Ingen skade på bygning, men politiet har en mistanke om, at branden kan være påsat.

Kl. 2350 blev anmeldt om brand i Aldersro, i Herfølge, hvor der var brand i to containere. De stod begge tæt på en husmur. Der skete ikke den store skade. Det antages, at branden kan være påsat.

Stort set samtidig blev der begået hærværk mod et glasskur ved et busstoppested på Billesborgvej. Her blev tre unge på 16-18 år set. Det kan ikke afvises at der er sammenhæng mellem branden i Herfølge og hærværket.

Politiet vil meget gerne tale med vidner, der har hørt eller set noget i relation til brandene eller hærværket Ring på 114.

Vold – Køge

Kl. 1200 var en 16-årig dreng fra Rødvig ved åen nær Køge Havn, hvor han fiskede. Den 16-årige var sammen med en kammerat. En mand havde råbt af de to fra den modsatte side af åen, at de ikke måtte fiske der, og kort tid efter kom manden over på samme side, som drengene var. Han slog den 16-årige i ansigtet med et knytnæveslag, hvorefter han kørte fra stedet i en bil.

Politiet vil gerne tale med vidner til episoden. Ring på 114. Politiet efterforsker nu sagen nærmere.

Narkopåvirket bilist – Køge

Kl. 2210 anholdt politiet en 20-årig mand fra Køge, der sigtes for kørte i narkopåvirket tilstand i sin bil på Gymnasievej. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Kontrolleret sprængning – Køge

Kl. 1323 fik politiet anmeldelse fra en virksomhed på Københavnsvej, hvor man var i besiddelse af et stof, som man gerne ville af med. Stoffet var af en sådan beskaffenhed, at det let kunne bringes til eksplosion under uheldige omstændigheder.

Politiet kørte til stedet sammen med militærets EOD, der lavede en kontrolleret sprængning af stoffer kl. 1710. Alt forløb som planlagt. Politiet havde forinden udsendt tweet om sprængningen for at berolige befolkningen omkring virksomheden.

Hastighedskontrol – Vemmedrup, Køge

Færdselspolitiet prøver at holde øje med forskellige vejarbejder i politikredsen, hvilket ikke mindst skal ses som en sikring af de vejfolk, der arbejder på stederne, hvor det har stor betydning for færdselssikkerheden, at hastighederne holdes.

Politiet målte onsdag ved et påbegyndt vejarbejde på Ringstedvej ud for Vindegårdsvej og Vemmedrupvej. I første omgang blev ATK bilen placeret meget synlig i 80 km zonen, og det førte til, at der ikke var nogen, der kørte for stærk i hele tre timer, hvilket politiet er meget tilfredse med.

Anderledes så det ud, da bilen blev flyttet ind midt i vejarbejdet, hvor højeste tilladte hastighed var 50 km/t. På to timer passerede 302 biler, og heraf blev 21 mål til at køre for stærkt. De fem af bilisterne får et klip i kørekortet grundet deres hastigheder. En fik en bøde på 5000 kr. og en betinget frakendelse for en hastighed på 74 km/t.

Pol itiet vi l også i de kommende dage og uger have et vågent øje med hastighederne omkring vejarbejder, og derfor skal anbefalingen lyde, at man letter foden fra speederen af hensyn til egen pengepung og vejfolkenes sikkerhed.

Anholdelse – Køge

Kl. 0052 anholdt politiet en 32-årig mand fra Køge, der sigtes for trusler og vold mod en tidl. samlever.

Pgl. forventes fremstillet i grundlovsforhør torsdag med krav om varetægtsfængsling.

Indbrud i perioden
Vestergade, Køge
Valdemarshaab, Køge
Kirkestræde, Køge
Jernbanegade, Køge
Rapsmarken, Borup
Skovbovej, Bjæverskov
Vemmedrup Egevej, Bjæverskov
Egevej, Bjæverskov
Duehusvej, Bjæverskov