Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Nov 10, 2017 til Nov 21, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Uorden i kiosk – Ølbycenter, Køge

Kl. 1558 rykkede politiet hastigt ud til en kiosk ved S-stationen, idet to personer var slagsmål inde i kiosken og kastede varer efter hinanden. Politiet fik hurtigt stoppet balladen og sendt de to mænd i hver sin retning, efter at de var blevet sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen som følge af deres adfærd i butikken. Senere vil der formentlig også komme et erstatningskrav, når butikspersonalet har fået opgjort værdien af de beskadigede varer, som de kastede efter hinanden.

Knivloven – Karlemosevej, Køge

Kl. 1710 anmeldte en beboer i bebyggelsen, at en mand gik rundt og fægtede med to knive. Politiet sendte flere patruljer til området og anholdt udramatisk en 37-årig mand fra Køge for overtrædelse af knivloven. Han var i besiddelse af to knive på offentligt område og uden noget anerkendelsesværdigt formål. Den anholdte var påvirket af euforiserede stoffer og blev efter et lægetilsyn anbragt nogle timer i detentionen til afrusning. Senere vil han modtage besked fra politiet om, hvordan sagen forventes afgjort.

Mistænkeligt forhold – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 1723 anmeldte personalet i en gardinforretning, at to udenlandske mænd kl. ca. 1610 var kommet ind i forretningen, hvor de havde købt et håndklæde til 119 kr. De betalte med en 1000 kr.-seddel og fik således 881 kr. retur i byttepenge. Kort efter fortrød de købet og ville gerne have pengene retur, men afleverede kun 581 kr. retur ud over håndklædet. Personalet i forretningen opdagede dog snyderiet med det samme og krævede de resterende 300 kr., som de så udleverede. De to mænd forlod herefter forretningen.

Politiet opfordrer personalet til at være særdeles opmærksomme – som i dette tilfælde – da den anvendte fremgangsmåde jævnligt ses som en metode til at snyde butikspersonalet og opnå en økonomisk gevinst. Hvis nogen henvender sig for f.eks. at veksle store pengesedler til mindre, bør de henvises til et pengeinstitut. Selv en uskyldig veksling kan hurtigt blive udnyttet til at skabe forvirring og dermed risiko for en forretning for at lide et økonomisk tab.

Færdselsuheld – Køgevej/Darupvej, Roskilde

Kl. 1220 skete et færdselsuheld mellem to lastbiler i lyskrydset. En 46-årig mand fra Borup kørte i en lastbil i sydlig retning, men blev blændet af den lavtstående sol. Han overså derfor, at lyssignalet viste rødt i hans færdselsretning, hvorfor han fortsatte ud i krydset og påkørte en anden lastbil ført af en 33-årig mand fra Karise. Denne lastbil kørte i modsat retning og var i færd med at svinge til venstre for grøn pil mod Darupvej. Den 46-årig slap uskadt fra uheldet, medens den 33-årige blev bragt til skadestuen i Køge til observation. Lastbilerne spærrede krydset i ca. 1 time, inden bugseringskøretøjer fik dem fjernet.

Forsøg på tricktyveri – Stensbjerg Huse, Køge

Kl. 1257 anmeldte en 88-årig kvinde fra Køge, at hun torsdag d. 161117 kl. ca. 1245 var kommet hjem efter indkøb, hvor hun havde medbragt sin rollator. I hoveddøren blev hun opsøgt af to fremmede mænd, som ville hjælpe hende med at få rollatoren indenfor. Hun anede uråd og bad de to mænd forsvinde, da de begyndte at tage i hendes indkøbsnet. De forlod nu stedet i ukendt retning og blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 20-25 år, 170-175 cm, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: smilende, venlig og velsoigneret, Talte: Fremmedsprog, Iført: marineblå strikhue og mørkt tøj; og B: Mand, Østeuropæisk af udseende, Iført: mørkt tøj. Politiet mistænker dem for at have villet foretage et tyveri fra kvindens hjem, hvilket blev forpurret, da den 88-årige anede uråd.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 0458 kørte en 42-årig mandlig lastbilchauffør fra Serbien i en bulgarsk lastbil med tilkoblet sættevogn ad motorvejen i nordlig retning. Af ukendte årsager overså han en skiltevogn på en lastbil i 1. vognbane, hvor skiltevognen var opstillet i forbindelse med noget vejarbejde. Skiltevognen blev skubbet ca. 75 meter som følge af påkørslen, og adskillige vragdele fra denne og lastbilen blev spredt ud over motorvejen. Da den 42-årige chauffør var muligt påvirket af spiritus under kørslen, blev han kortvarigt anholdt, sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Motorvejen blev i forbindelse med oprydningsarbejdet spærret kortvarigt. Ingen kom til skade ved uheldet, da lastbilen med skiltevognen var uden bemanding, og den 42-årige selv slap uskadt.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 1727 mistede en 26-årig mand fra Hirtshals herredømmet over sin personbil, da han kørte i sydlig retning på motorvejen. Årsagen var formentlig aquaplanning, og ved uheldet påkørte han midterautoværnet, hvor han standsede. Han slap uskadt fra uheldet. Der var ikke andre trafikanter involveret i uheldet, og da den 26-årige var påvirket af alkohol under kørslen, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve.

Kørsel uden førerret / falsk anklage – Vestre Ringvej, Borup – Køge

Kl. 1254 fik en patrulje, der var forsynet med automatisk nummerpladegenkendelsesudstyr (ANPG), et udslag på en personbil, der blev i modsat retning. ANPG-systemet indikerede, at bilejeren ikke havde noget kørekort, hvorfor politiet efterfølgende standsede bilisten for at kontrollere føreren. Føreren oplyste, at han havde glemt sit kørekort derhjemme og oplyste at være en 29-årig mand, der havde lånt bilen af dens registrerede ejer – en 28-årig mand fra Borup. Føreren blev sigtet for den forglemmelse, og politiet kontrollerede på flere måder førerens oplyste identitet, men var skeptiske og tog et utraditionelt efterforskningsskridt i brug: På et socialt medie fandt politiet et foto, der lignede den registrerede bilejer, hvorefter føreren måtte erkende, at han havde forsøgt at udgive sig for at være sin bror, idet han reelt var identisk med bilejeren. Den 28-årige erkendte herefter, at hans førerret var blevet inddraget af politiet tidligere på året, fordi han ikke havde aflagt en kontrollerende køreprøve efter en hastighedssag. Politiet sigtede nu den 28-årige både for kørsel uden førerret og for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at udgive for en anden person, som derved uskyldigt kunne være blevet straffet for noget, som vedkommende ikke havde gjort. Sagerne vil senere blive afgjort ved et retsmøde, som den 28-årige bliver indkaldt til.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Køgevej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 1940 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 40-årig mand fra Stege for spirituskørsel i en personbil, som den 40-årige i øvrigt ikke måtte være fører af i forvejen, fordi han også var frakendt kørekortet. Den 40-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, men måtte finde alternativ transport efterfølgende. Da den 40-årige flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil trods manglende førerret, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Han vil sine sager samt spørgsmålet om konfiskation afgjort ved et retsmøde på et senere tidspunkt.

Flere færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve/Solrød

Kl. 1116 rykkede politiet og redningsberedskabet ud til et færdselsuheld, hvor en lastbil var impliceret. Det viste sig, at en lastbil ført af en 57-årig mandlig chauffør fra Rumænien var stødt sammen med en svensk personbil i det sydgående spor umiddelbart nord for afkørsel 27 Greve N. Som følge af sammenstødet ramte lastbilen autoværnet og væltede. Føreren af lastbilen blev bragt til skadestuen i Køge, men var sluppet uskadt fra ulykken.

Kl. 1221 forulykkede en polsk lastbil med tilkoblet påhængskøretøj i et solouheld også i det sydgående spor, men umiddelbart nord for afkørsel 28 Greve. Lastbilen spærrede for flere vognbaner, og chaufføren slap uskadt fra uheldet.

Kl. 1314 fik politiet melding om, at en lastbil i det sydgående spor, men nord for afkørsel 29 Greve S, i forbindelse med en manøvre på motorvejen var kommet til at holde på tværs, så vejen blev delvist spærret. Til sidst lykkedes det dog chaufføren at få lastbilen rettet op, så den kunne fortsætte.

Alle uheld bevirkede kødannelse, da flere vognbaner flere forskellige steder var blevet afspærret.

Dyr busbillet – Køgevej, Roskilde

Kl. 0950 rykkede politiet hurtigt ud til en bus ved stoppestedet Stenkrogen på grund af tumult i bussen. Det viste sig, at et par billetkontrollører ville kontrollere en ung mands rejsehjemmel, da de nu igen havde truffet ham i en bus. Tidligere på dagen var han løbet ud af en bus ved Ro’s Torv, da han skulle have kontrolleret rejsehjemlen. Den unge mand ønskede ikke umiddelbart at samarbejde og skubbede den ene billetkontrollør til side og flygtede fra bussen med den anden billetkontrollør bagefter. Politiet kørte nu sammen med den tilbageværende kontrollør til området ved Roskildevænget, hvor den flygtede buspassager sidst var set. Politiet fik her øje på den unge mand, der igen løb, men nu med politiet efter sig. I en trappeopgang fik politiet kontakt til en 16-årig ung mand fra Hedehusene, som blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af den voldelige adfærd over for billetkontrollørerne i bussen. Efter et par timers ophold på politistationen blev den 16-årige løsladt, men kan nu se frem til både en kontrolafgift og en bøde for sin køretur i busserne.

Brandundersøgelse – Grønnevej, Lellinge, Køge

Kl. 0007 rykkede brandvæsnet ud til en mindre ildebrand i en privat bolig. Det viste sig, at beboeren – en 79-årig kvinde fra Køge – havde hængt noget tøj til tørre på en el-radiator i stuen. På grund af varmeudviklingen var der gået ild i tøjet og nogle få andre ting omkring radiatoren med en del røgskade på huset til følge. Den 79-årige blev i en tilkaldt ambulance indbragt til skadestuen til kontrol for eventuel røgforgiftning. Politiet undersøger nu sagen nærmere.

Graffitimalere på bro – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 1242 fik politiet en henvendelse om, at nogle graffitimalere var i gang på en ny gangbro ved Køge S-station. Politiet kørte til stedet og traf nogle malere, som havde fået lov til at male træværket det pågældende sted på den nye gangbro. Der var således tale om legalt forhold, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere.

Forsøg på tricktyveri – Hovedvejen, Boruphuse, Lejre

Kl. 1431 anmeldte en 83-årig mand fra Lejre, at han kort forinden havde haft besøg ved sit salgssted for juletræer af tre udenlandske mænd kørende i en bil på rumænske nummerplader. En nabo, der tilfældigt kom til stedet, opdagede, at tre mænd kom ud fra den private beboelse, hvor de havde været under påskud af, at de skulle på toilettet og gerne ville købe et juletræ. De købte et juletræ for 150 kr. og betalte med en 1000 kr.-seddel formentlig for at se, hvor den 83-årige opbevarede sine byttepenge. Da naboen på et tidspunkt nævnte ordet “politi”, forsvandt de tre mænd sig skyndsomt fra stedet i en blåmetallic personbil/stationcar af mærket VW Golf.

Politiet formoder, at der er tale om samme køretøj og de samme mænd, som tidligere havde på besøg hos en gadebod i Ortved, Ringsted. Evt. oplysninger om bilen og de tre mænd gives til politiet på tlf. 114.

Brand i halmballer – Ejby Havnevej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 1801 fik politiet en anmeldelse om, at brandvæsnet var rykket ud til ildebrand i en stak halmballer. Det viste sig, at der var kraftig brand i halmstakken med dimensionerne ca. 5 m høj – ca. 40 m lang – op til 10 meter i bredden. Brandvæsnet kunne ikke umiddelbart slukke ilden og ville derfor lade stakken brænde ud under en kontrolleret nedbrænding. Politiet fik under afhøring af vidner klarlagt, at tre drenge var set i nærheden af halmballerne, da branden var brudt ud. De stak af fra stedet, da en bilist kom til brandstedet og inden brandvæsnets ankomst. Politiet undersøgte derfor området med en hundepatrulje for at lede efter eventuelle spor, men fandt ikke umiddelbart noget. Årsagen til branden i halmstakken undersøges nærmere, da der ikke umiddelbart var nogen naturlig forklaring herpå.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har set nogen i nærheden af halmstakken umiddelbart før brandens opståen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrud i perioden
Nørregade, Køge
Stormøllevej, Køge
Tigervej, Køge
Glentevej, Køge
Revlen, Køge
Klempegårdsvej, Nr. Dalby, Borup (2 steder)
Østergade, Borup
Dalbyvej, Nr. Dalby, Borup
Hovedgaden, Borup
Birkevej, Borup
Møllevej, Borup (3 indbrud – samme sted)
Skovbrynet, Borup
Egevej, Vemmedrup, Bjæverskov
Rosenvænget, Ejby, Lille-Skensved
Lærkevænget, Ejby, Lille-Skensved