Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Nov 16, 2017 til Nov 28, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Skoleelev forbrændt af fyrværkeri – Halvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 1015 modtog politiet via alarm 112 melding om, at en skoleelev var kommet til skade og var blevet forbrændt. Ambulancepersonale og politiet blev sendt til en skole, hvor en 13-årig dreng fra Lille-Skensved var blevet forbrændt i ansigtet og på hænderne. Han blev hastigt bragt til Rigshospitalets brandsårsafdeling til fornøden undersøgelse og behandling. Det viste sig, at den 13-årige skoledreng sammen med en jævnaldrende klassekammerat var ude på nogle boldbaner ved skolen. Ved en høj for enden af boldbanerne fandt de nogle kantede, hvide genstande, som den 13-årige, nu tilskadekomne ville undersøge nærmere. Da han knælede ned for at kigge nærmere på æsken, eksploderede genstanden op i ansigtet, øjnene og hænderne på eleven. Klassekammeraten havde opholdt sig nogle få meter væk, men kom til undsætning og fik straks iværksat førstehjælp af brandsårene i en nærliggende sportshal. Efterfølgende blev lærerne og straks efter drengens forældre underrettet om ulykken. Ved politiets efterfølgende undersøgelse af ulykkesstedet fandt politiet rester af nogle eksploderede, hvide genstande – formentlig en eller anden form for fyrværkeri – som blev sikret med henblik på sporsøgning sammen med andre effekter fundet på stedet. Rigshospitalet kunne senere på dagen oplyse, at den 13-åriges brandsår var mindre alvorlige, men kunne ikke udtale sig om eventuel skade på øjnene som følge af ulykken.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der måske har set andre personer end de to skoledrenge i området, idet politiet formoder, at de hvide kantede genstande – formentlig fyrværkeri – kan være blevet henkastet/efterladt i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Selv om det er meget tidligt på sæsonen, er fyrværkeri kun tilladt at anvende/afbrænde i perioden fra 27. december
til og med 1. januar.

Færdselsuheld / falsk anklage mv. – Lyngvej/Tranholmsvej, Køge

Kl. 1836 var en af politiets patruljer nærmest vidne til et færdselsuheld, som var sket få sekunder før, at patruljen nåede frem til lyskrydset Lyngvej-Tranholmsvej-Stensbjergvej. Her lå en personbil på siden og med en fastklemt, tilskadekommen mandlig fører og en beskadiget varebil i krydset. Ambulancepersonale og redningsberedskabet ankom kort efter og begyndte frigørelse af den 76-årige mand fra Køge i personbilen. Han blev bragt indledningsvist til skadestuen i Køge, men blev senere overført til Rigshospitalet på grund af mistanke om flere knoglebrud og blødninger i kroppen som følge af uheldet. Den mandlige fører af varebilen var sluppet uskadt fra uheldet. Han oplyste sin personlige data som værende en 27-årig mand til politiet, som ved en nærmere kontrol af disse oplysninger betvivlede ægtheden af dem. Til sidst indrømmede han at være en 26-årig mand uden fast bopæl, som ikke havde noget kørekort, selv om han havde været fører af varebilen. Han var inden uheldet kørt ad Lyngvej i vestlig retning og var i krydset kørt ind i venstre side på den 76-åriges personbil, der blev ført i sydlig retning fra Tranholmsvej. Ved påkørslen væltede personbilen om på siden og ramte et lyssignal, så lyskrydset gik ud. Begge parter fik rutinemæssigt udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol/euforiserende stoffer, og en tilkaldt bilinspektør foretog en foreløbig undersøgelse af de implicerede køretøjer. Parterne vil høre nærmere fra politiet, når det ud fra parts- og vidneforklaringer er klarlagt, hvem af bilisterne der kan mistænkes for at høre kørt frem mod rødt lys i krydset.

Brand i kolonihavehus – Solsikkestien, Køge

Kl. 0154 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et kolonihavehus, efter at en 42-årig kvinde fra Køge havde slået alarm. Det viste sig, at der var tale om en mindre brand, som opstod, da et tæppe var kommet lidt for tæt på en gasovn. Der opstod mindre skade i gulvet omkring gasvarmeren, men den 42-årige slap uskadt fra branden.

Tyveri af cykel – Køge

Kl. 0818 blev anmeldt om tyveri af en el-cykel- “Christianiacykel” – der blev stjålet fra Tangmosevej mellem tirsdag og onsdag. Cyklen koster 21000. Den blev senere på dagen fundet opbrudt på Tangmosevej, og politiet sikrede cyklen, så rette ejer kunne få den tilbage. Politiet efterforsker nu sagen.

Brand i rækkehus – Herfølge, Køge

Kl. 1302 var der ild i et rækkehus på Klerkebanken. Politiets undersøgelser på stedet viste, at der var mistanke om, at branden var påsat. Der var ingen stede i lejligheden under branden, men en underbo blev evakueret fra sin lejlighed. Politiet undersøger nu branden nærmere.

Fremstilling i grundlovsforhør – sag fra Køge

Kl. 1400 blev en 21-årig mand fremstillet i grundlovsforhør sigtet for overtrædelse af straffelovens § 191 – salg af narkotika. Den 21-årige blev anholdt tirsdag aften, hvor han blev fundet i besiddelse af kokain og bærbare pcére og et slagvåben.

Han blev fængslet til den 141217.

Uden kørekort til vogntoget – Køgevej, Ringsted

Kl. 1013 kontrollerede færdselspolitiet et vogntog bestående af en varebil med tilkoblet påhængsvogn. Vogntoget blev ført af en 37-årig mand fra Ringsted. Færdselspolitiet fattede interesse for vogntoget, fordi flere lygter bag på påhængsvognen ikke virkede efter hensigten. Ved nærmere kontrol af førerens kørekortforhold viste det sig, at han havde gyldigt kørekort til varebilen, men ikke til vogntoget. Han blev derfor sigtet for fejlene på påhængsvognen samt den manglende førerret til vogntoget. Politiet indkaldte påhængsvognen til syn, og den 37-årige vil høre nærmere fra politiet, når sagerne er blevet afgjort.

Færdselsuheld / narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 1509 fik politiet melding om et færdselsuheld i nordgående retning og med flere parter involveret. Det viste sig, at en 31-årig mand fra Glostrup kørte i en personbil, der var forsynet med en afmeldt nummerplade, i nordlig retning, da han kørte op bag i en forankørende personbil ført af en 70-årig mand fra Præstø. Den 70-årige mistede herredømmet over sin bil og kørte ind i autoværnet, medens den 31-årige tabte det ene forhjul som følge af uheldet. Hans snurrede derfor rundt og ramte en varebil ført af en 29-årig mand fra Skjern. Til sidst standsede den 31-åriges bil i nødsporet. Ingen var kommet til skade ved uheldet, der forårsagede spærring af flere vognbaner på motorvejen. Da den 31-årige var påvirket af narkotika under kørslen og i øvrigt ikke havde førerret, blev han kørt til skadestuen i Køge, hvor en læge udtog en blodprøve til nærmere
undersøgelse for euforiserende stoffer. Kl. ca. 1550 var motorvejen atter farbar i alle spor.

Anholdelse – Narkotikalovgivningen – Køge

Kl. 1810 fik en 21-årig mand fra Køge formentlig uventet besøg af politiet, som ønskede at ransage hans bopæl på grund af mistanke om besiddelse af euforiserende stoffer. Ved politiets ankomst var den 21-årige i færd med at opdele 156 gram kokain i mindre salgsposer ved brug af en vægt. Han blev derfor naturligvis anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af narkotika med henblik på videresalg. Narkoen og de anvendte remedier blev beslaglagt som bevis i sagen. Den 21-årige har tilbragt natten i et arresthus og vil onsdag blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde med henblik på varetægtsfængsling.

Uorden i kiosk – Ølbycenter, Køge

Kl. 1558 rykkede politiet hastigt ud til en kiosk ved S-stationen, idet to personer var slagsmål inde i kiosken og kastede varer efter hinanden. Politiet fik hurtigt stoppet balladen og sendt de to mænd i hver sin retning, efter at de var blevet sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen som følge af deres adfærd i butikken. Senere vil der formentlig også komme et erstatningskrav, når butikspersonalet har fået opgjort værdien af de beskadigede varer, som de kastede efter hinanden.

Knivloven – Karlemosevej, Køge

Kl. 1710 anmeldte en beboer i bebyggelsen, at en mand gik rundt og fægtede med to knive. Politiet sendte flere patruljer til området og anholdt udramatisk en 37-årig mand fra Køge for overtrædelse af knivloven. Han var i besiddelse af to knive på offentligt område og uden noget anerkendelsesværdigt formål. Den anholdte var påvirket af euforiserede stoffer og blev efter et lægetilsyn anbragt nogle timer i detentionen til afrusning. Senere vil han modtage besked fra politiet om, hvordan sagen forventes afgjort.

Mistænkeligt forhold – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 1723 anmeldte personalet i en gardinforretning, at to udenlandske mænd kl. ca. 1610 var kommet ind i forretningen, hvor de havde købt et håndklæde til 119 kr. De betalte med en 1000 kr.-seddel og fik således 881 kr. retur i byttepenge. Kort efter fortrød de købet og ville gerne have pengene retur, men afleverede kun 581 kr. retur ud over håndklædet. Personalet i forretningen opdagede dog snyderiet med det samme og krævede de resterende 300 kr., som de så udleverede. De to mænd forlod herefter forretningen.

Politiet opfordrer personalet til at være særdeles opmærksomme – som i dette tilfælde – da den anvendte fremgangsmåde jævnligt ses som en metode til at snyde butikspersonalet og opnå en økonomisk gevinst. Hvis nogen henvender sig for f.eks. at veksle store pengesedler til mindre, bør de henvises til et pengeinstitut. Selv en uskyldig veksling kan hurtigt blive udnyttet til at skabe forvirring og dermed risiko for en forretning for at lide et økonomisk tab.

Færdselsuheld – Køgevej/Darupvej, Roskilde

Kl. 1220 skete et færdselsuheld mellem to lastbiler i lyskrydset. En 46-årig mand fra Borup kørte i en lastbil i sydlig retning, men blev blændet af den lavtstående sol. Han overså derfor, at lyssignalet viste rødt i hans færdselsretning, hvorfor han fortsatte ud i krydset og påkørte en anden lastbil ført af en 33-årig mand fra Karise. Denne lastbil kørte i modsat retning og var i færd med at svinge til venstre for grøn pil mod Darupvej. Den 46-årig slap uskadt fra uheldet, medens den 33-årige blev bragt til skadestuen i Køge til observation. Lastbilerne spærrede krydset i ca. 1 time, inden bugseringskøretøjer fik dem fjernet.

Forsøg på tricktyveri – Stensbjerg Huse, Køge

Kl. 1257 anmeldte en 88-årig kvinde fra Køge, at hun torsdag d. 161117 kl. ca. 1245 var kommet hjem efter indkøb, hvor hun havde medbragt sin rollator. I hoveddøren blev hun opsøgt af to fremmede mænd, som ville hjælpe hende med at få rollatoren indenfor. Hun anede uråd og bad de to mænd forsvinde, da de begyndte at tage i hendes indkøbsnet. De forlod nu stedet i ukendt retning og blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 20-25 år, 170-175 cm, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: smilende, venlig og velsoigneret, Talte: Fremmedsprog, Iført: marineblå strikhue og mørkt tøj; og B: Mand, Østeuropæisk af udseende, Iført: mørkt tøj. Politiet mistænker dem for at have villet foretage et tyveri fra kvindens hjem, hvilket blev forpurret, da den 88-årige anede uråd.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 0458 kørte en 42-årig mandlig lastbilchauffør fra Serbien i en bulgarsk lastbil med tilkoblet sættevogn ad motorvejen i nordlig retning. Af ukendte årsager overså han en skiltevogn på en lastbil i 1. vognbane, hvor skiltevognen var opstillet i forbindelse med noget vejarbejde. Skiltevognen blev skubbet ca. 75 meter som følge af påkørslen, og adskillige vragdele fra denne og lastbilen blev spredt ud over motorvejen. Da den 42-årige chauffør var muligt påvirket af spiritus under kørslen, blev han kortvarigt anholdt, sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Motorvejen blev i forbindelse med oprydningsarbejdet spærret kortvarigt. Ingen kom til skade ved uheldet, da lastbilen med skiltevognen var uden bemanding, og den 42-årige selv slap uskadt.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 1727 mistede en 26-årig mand fra Hirtshals herredømmet over sin personbil, da han kørte i sydlig retning på motorvejen. Årsagen var formentlig aquaplanning, og ved uheldet påkørte han midterautoværnet, hvor han standsede. Han slap uskadt fra uheldet. Der var ikke andre trafikanter involveret i uheldet, og da den 26-årige var påvirket af alkohol under kørslen, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve.

Kørsel uden førerret / falsk anklage – Vestre Ringvej, Borup – Køge

Kl. 1254 fik en patrulje, der var forsynet med automatisk nummerpladegenkendelsesudstyr (ANPG), et udslag på en personbil, der blev i modsat retning. ANPG-systemet indikerede, at bilejeren ikke havde noget kørekort, hvorfor politiet efterfølgende standsede bilisten for at kontrollere føreren. Føreren oplyste, at han havde glemt sit kørekort derhjemme og oplyste at være en 29-årig mand, der havde lånt bilen af dens registrerede ejer – en 28-årig mand fra Borup. Føreren blev sigtet for den forglemmelse, og politiet kontrollerede på flere måder førerens oplyste identitet, men var skeptiske og tog et utraditionelt efterforskningsskridt i brug: På et socialt medie fandt politiet et foto, der lignede den registrerede bilejer, hvorefter føreren måtte erkende, at han havde forsøgt at udgive sig for at være sin bror, idet han reelt var identisk med bilejeren. Den 28-årige erkendte herefter, at hans førerret var blevet inddraget af politiet tidligere på året, fordi han ikke havde aflagt en kontrollerende køreprøve efter en hastighedssag. Politiet sigtede nu den 28-årige både for kørsel uden førerret og for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at udgive for en anden person, som derved uskyldigt kunne være blevet straffet for noget, som vedkommende ikke havde gjort. Sagerne vil senere blive afgjort ved et retsmøde, som den 28-årige bliver indkaldt til.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Køgevej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 1940 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 40-årig mand fra Stege for spirituskørsel i en personbil, som den 40-årige i øvrigt ikke måtte være fører af i forvejen, fordi han også var frakendt kørekortet. Den 40-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, men måtte finde alternativ transport efterfølgende. Da den 40-årige flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil trods manglende førerret, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Han vil sine sager samt spørgsmålet om konfiskation afgjort ved et retsmøde på et senere tidspunkt.

Forsøg på tricktyveri – Hovedvejen, Boruphuse, Lejre

Kl. 1431 anmeldte en 83-årig mand fra Lejre, at han kort forinden havde haft besøg ved sit salgssted for juletræer af tre udenlandske mænd kørende i en bil på rumænske nummerplader. En nabo, der tilfældigt kom til stedet, opdagede, at tre mænd kom ud fra den private beboelse, hvor de havde været under påskud af, at de skulle på toilettet og gerne ville købe et juletræ. De købte et juletræ for 150 kr. og betalte med en 1000 kr.-seddel formentlig for at se, hvor den 83-årige opbevarede sine byttepenge. Da naboen på et tidspunkt nævnte ordet “politi”, forsvandt de tre mænd sig skyndsomt fra stedet i en blåmetallic personbil/stationcar af mærket VW Golf.

Politiet formoder, at der er tale om samme køretøj og de samme mænd, som tidligere havde på besøg hos en gadebod i Ortved, Ringsted. Evt. oplysninger om bilen og de tre mænd gives til politiet på tlf. 114.

Indbrud i perioden
Åvænget, Køge
Nørrehegnet, Køge
Nørregade, Køge
Stormøllevej, Køge
Tigervej, Køge
Bakkegårds Alle, Borup
Klempegårdsvej, Nr. Dalby, Borup (2 steder)
Østergade, Borup
Dalbyvej, Nr. Dalby, Borup
Hovedgaden, Borup
Vemmedrup Egevej, Bjæverskov
Læskovvej, Bjæverskov
Egevej, Vemmedrup, Bjæverskov
Rosenvænget, Ejby, Lille-Skensved
Lærkevænget, Ejby, Lille-Skensved