Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 8-19. december 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Køge

Kl. 0153 anholdt politiet en 33-årig mand fra Belgien, der kørte i bil på Ringstedvej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Unge kørt på skadestuen – Tangmosevej, Køge

Kl. 2306 fik politiets specialpatrulje kontakt til nogle unge, der opholdt sig ved en industrihal på Tangmosevej. Optræk til slagsmål havde fået en af de unges forældre til at kontakte politiet, som på stedet traf nogle unge mennesker. Nogle af dem var “høje” efter formodet indtagelse af LSD-“frimærker” og ikke helt orienteret i tid og sted. Politiet vurderede, at en 18-årig mand fra Ishøj og en 17-årig ung mand fra Skodsborg var så påvirkede, at politiet tilkaldte nogle ambulancer for at dem under lægelig behandling på et sygehus. Politiet sørgede for underretning af de pågældendes forældre. Ingen af de to indbragte var i livsfare, men havde dog brug for lægeligt tilsyn.

Politiet skal advare mod indtagelse af sådanne “frimærker”, da der kan være tale om kraftigt virkende hallucinerende stoffer, som er sundhedsskadelige.

Beruset og højrøstet mand – Toldbodvej, Køge

Kl. 0140 måtte politiet kortvarigt frihedsberøve en 19-årig mand fra Hårlev, som højlydt råbte diverse skældsord efter civile politifolk på stedet. Endvidere gestikulerede han aggressivt, hvorfor politiet måtte frihedsberøve ham for at undgå, at han kom i klammeri enten med politiet eller andre på stedet. Den 19-årige, der var påvirket af spiritus, blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og løsladt efter knap en time i politiets varetægt, da han var faldet til ro.

Anholdelse – Køge

Kl. 0102 blev politiet sendt til en adresse på Tornbyvej, hvor en mand bankede på døre og vinduer. Det viste sig, at det var en meget overrislet mand, der var på vej hjem fra en julefrokost, hvor han havde mistet orienteringen. Den 31-årige mand fra Køge blev hjulpet hjem af politiet, der gav ham en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Ulovlig affyring af fyrværkeri – Køge

Kl. 1635 blev anmeldt, at der i nærheden af en opgang på Nylandsvej blev affyret fyrværkeri. Det skulle være nogle børn, der brugte fyrværkeriet. Politiet kørte til stedet, men fik ikke fat i hverken børn eller fyrværkeri. Der var ro, da politiet kom frem til stedet.

Opmærksomheden henledes på, at det kun er tilladt at affyre fyrværkeri i tiden fra 271217 og til 010118. Hvis politiet finder frem til personer, ikke overholder tidspunktet for affyring af fyrværkeri, så vanker der bøder. Specielt bør forældre tale med deres børn om reglerne, og så er det klart, at man ikke må affyre ulovligt fyrværkeri.

Forsøg på tricktyveri – Hovedgaden, Borup – Køge

Kl. 1530 anmeldte en 22-årig mand fra Borup, at han netop havde forhindret to tricktyve – en mand og en kvinde – i at stjæle fra en ældre kvinde. Da han så, at manden forsøgte at stikke sin hånd ned i den ældre kvindes lomme, samtidig med at kvinden forsøgte at aflede den ældre kvinde, råbte han dem an, hvorefter tricktyvene løb fra stedet uden udbytte. Anmelderen løb efter og fik fat i kvinden, men slap kontakten med kvinde for at slå alarm til politiet. Trods eftersøgning i området fandt politiet ikke de to mistænkte, som blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 20-25 år, Hårfarve: Sort, Iført: sort frakke, sixpence hat, velklædt; og B: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 20-25 år, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: blå øjne, velklædt, Iført: mørk jakke. Politiet fik heller ikke kontakt til offeret, hvis identitet ikke er politiet bekendt.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to mistænkte i området, ligesom politiet gerne vil høre fra offeret med henblik på afhøring til sagen. Kontakt politiet på tlf. 114.

Narkokørsel – Bragesvej, Køge

Kl. 1826 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Kalundborg for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Ved nærmere undersøgelse af bilen viste det sig, at nummerpladerne på den slet ikke tilhørte den pågældende bil, der var afmeldt hos SKAT. Den 23-årige havde heller ikke noget kørekort, og ved visitationen af ham fandt politiet ham i besiddelse af en kniv med en bladlængde på 8 cm. Han blev sigtet for de yderligere overtrædelse af lovgivningen og sluttelig løsladt efter afhøring til sagerne samt udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Anholdelse – Køge

Kl. 1240 anholdt politiet en 17-årig ung mand og en 18-årig mand fra henholdsvis Solrød og Ishøj. Begge sigtes for brugstyveri af bil, der blev stjålet fra et autofirma på Københavnsvej mellem tirsdag kl. 2000 og onsdag kl. 0800. De forsøgte at flygte fra stedet, men det lykkedes dels politihunden Jarl og dels en hurtig politimand at indfange de to igen. Begge sigtes for brugstyveri af bilen. Den 17-årige blev overført til Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi, hvor han ligeledes skulle afhøres til en sag.

Tricktyveri – Bjæverskovhusene, Bjæverskov – Køge

Kl. 1116 henvendte en 89-årig kvinde fra Bjæverskov sig til politiet for at anmelde, at hun havde fået stjålet sine smykker. Kl. ca. 1015 havde en mand banket på hendes dør for at informere hende om, at han havde forhindret nogen i at stjæle hendes el-scooter omkring midnat, og at han vidste, at naboen havde fået stjålet nogle smykker. Manden blev lukket ind og gik søgende rundt for at kontrollere, om der var sket opbrydning af vinduerne. Han spurgte flere gange, om hun var sikker på, at hun nu også havde sine smykker, hvorefter den 89-årige fremtog sine smykker fra gemmestedet og lagde dem retur. Den 89-årige blev bedt om at skrive en seddel, som manden ville sætte på el-scooteren, således at en anden person senere ville komme forbi for at kontrollere, om den virkede. Manden forlod kort efter stedet, men da den 89-årige efterfølgende kontrollerede, om sedlen nu var anbragt el-scoot eren, ku nne hun ikke se nogen papirlap. Den 89-årige kontaktede efterfølgende naboen, som ikke havde fået stjålet sine smykker, hvorefter de i fællesskab fandt ud af, at den 89-årige havde fået stjålet sine smykker. Manden blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 35-40 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: kasket, lang overfrakke. Han var velsoigneret og talte meget høfligt.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Kastanjevej, Bjæverskov – Køge

Kl. 1345 anholdt og sigtede politiet en 73-årig mand fra Køge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Anholdelse – Butikstyveri – Ølbycenter, Køge

Kl. 1821 fik politiet en henvendelse fra en butikskontrollant om, at to udenlandske kvinder var tilbageholdt på mistanke om tyveri fra supermarkedet Netto. Politiet fik i butikken kontakt til to kvinder på 18 og 35 år fra Rumænien, der havde stjålet en energidrik, slik og undertøj til en samlet værdi af ca. 125 kr. Begge kvinder blev anholdt og indbragt til Køge politistation, hvor den 18-årige i forbindelse med en visitation blev fundet i besiddelse af en enhåndsbetjent foldekniv og en peberspray. Ud over en sigtelse for butikstyveri til begge kvinder blev den 18-årige tillige sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen. Begge blev afhørt til sagerne med assistance fra en tolk og fik efterfølgende afgjort sagerne straks. De blev anbragt i et arresthus til overnatning, indtil udlændingeafdelingen onsdag vil forelægge deres sager for Udlændingestyrelsen for at få afgjort, om de to kvinder skal udvises af Danmark.

Brand i bil – Sankt Gertrudsstræde, Køge

Kl. 2219 slog en tilfældigt forbipasserende alarm til brandvæsnet og politiet, fordi der var brand i en bil med store flammer ud af køretøjet. Brandvæsnet og politiet kunne konstatere, at der var ild i en enkelt personbil, der stod parkeret blandt flere biler på en parkeringsplads. Trods brandvæsnets indsats udbrændte bilen, hvis ejer er underrettet om branden. Branden bevirkede i øvrigt, at fire andre biler tæt på den brændte bil også blev beskadiget som følge af varmeudviklingen fra bilbranden. Da der ikke umiddelbart var nogen naturlig forklaring på branden i den parkerede bil, vil politiet undersøge køretøjet nærmere for at finde årsagen til brandens opståen.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der måtte have bemærket noget usædvanligt i området i forbindelse med brandens opståen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mand lagt i detentionen – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 0053 fik politiet en henvendelse fra en borger, der blev jagtet af en fuld mand ved S-togsstationen. Politiet kørte til området og fik kontakt med både borgeren og den spirituspåvirkede mand, som blot havde været ubehagelig over for borgeren, som følte sig utryg. Den spirituspåvirkede var en 35-årig mand fra Bulgarien, som efter politiets vurdering var så påvirket, at han ikke ville være i stand til at klare sig selv gennem natten. Han blev derfor frihedsberøvet og efter et lægetilsyn anbragt i detentionen til afrusning på politistationen i Roskilde. I morges kl. ca. 0730 løslod politiet den 35-årige, der ikke var blevet sigtet for noget efter sin adfærd tidligere på natten.

Ægtepar på natlig udflugt – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 0410 oplyste en anmelder til politiet, at han tidligere på natten på gaden i Hårlev havde truffet et ældre ægtepar, som bad om kørelejlighed til Køge Han kørte parret til Køge, hvor de mente at bo. Undervejs blev anmelderen dog i tvivl, om de rigtigt vidste, hvor de reelt boede, fordi parret også nævnte både Jylland og København som steder, hvor de kunne bo. Anmelderen satte parret af på Køge S-station, hvor politiet efterfølgende fik kontakt til parret i 80-erne. Det viste sig, at begge ikke helt var orienteret i tid og sted, hvorfor politiet nu kørte dem retur til deres plejeboliger i Hårlev, hvor personalet tog sig af dem. De havde ikke lidt overlast på deres natlige udflugt i det kolde vejr.

Konfiskation af varebil – Køge

Kl. 2230 traf politiet en 30-årig mand kørende i en varebil på Københavnsvej. Pgl. var frakendt kørekortet og var flere gange tidligere truffet kørende i varebilen. Politiet beslaglagde varebilen med henblik på konfiskation. Det var den 30-årige ikke tilfreds med, og derfor bliver sagen nu forelagt retten i løbet af tirsdagen.

 

 

Uro – Køge

Kl. 0022 anholdt politiet en 55-årig mand fra København, der på Toldbodvej optrådte i provokerende og beruset tilstand, der førte til knusning af flere flasker m.v. Den 55-årige fik en bøde for sine anstrengelser.

Brand – Køge

Kl. 0719 kørte politi og brandvæsen til Idunsvej, hvor der var brand i en etageadskillelse efter svejsearbejde på stedet. Det viste sig, at der var gløder inde under taget. Gløderne har ligget og ulmet på stedet i flere dage, før branden blev opdaget.

Branden blev meget hurtig slukket.

Indbrud i perioden
Grønnekildevej, Køge (2 steder) Søbækvej, Køge Magnoliavej, Strøby Egede, Køge Maglekærsvej, Køge Lyngvej, Køge Søndre Alle, Køge Grønneledet, Lellinge, Køge Egøjevej, Køge Kløvervej, Køge Ørningevej, Borup Mølleskrænten, Borup Klempegårdsvej, Nr. Dalby, Borup Valmuemarken, Borup Bygmarken, Borup Gummersmarkvej, Bjæverskov Elsdyrvej, Ejby, Lille-Skensved Birkedalsvej, Slimminge, Ringsted