I sin nytårstale sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen blandt andet, at “det giver overskud og håb for fremtiden” at være en del af fællesskabet. Ordene fra Statsministeriet gav genlyd i Køge, da GF Forsikring den 19. januar sagde en særlig “tak for dit overskud” til nogle af de mennesker, der går forrest til gavn for fællesskabet.

– Hver dag er der personer, der gør lidt ekstra. Folk, som har overskud til deres medmennesker, og som ikke deler ud af deres overskud for at få anerkendelse eller tak. De gør det, fordi de ikke kan lade være, og fordi de gerne vil hjælpe andre, som har brug for en ekstra hånd, sagde GF Forsikrings daglige leder i Køge, Klaus Snitgaard, i sin tale.

Overskuddet skal ikke tages for givet
En lokalforening, 5 enkeltpersoner og Kulturhuset Cosmos i Viby var i rampelyset, og de fik varme ord med på vejen:

– I deler ud af jeres overskud og skaber glæde og tryghed – vel at mærke uden at modtage pokaler eller medaljer. Men vi skal ikke tage jeres overskud for givet. I fortjener stor anerkendelse og frem for alt en kæmpe tak. Uden jer var vores lokalområde ikke det samme, sagde Klaus Snitgaard videre.

Med kampagnen “Tak for dit overskud” har GF Forsikring ønsket at skabe et rum for at anerkende nogle af de mange overskudsmennesker, der findes i lokalsamfundet.

De værdige modtagere er nomineret af folk i lokalområdet via GF’s hjemmeside. Den endelige udvælgelse af modtagere har GF Østsjællands daglige leder Klaus Snitgaard stået for. Ud over hæderen fulgte et lille beløb, som GF Forsikring har doneret.

De modtog en særlig tak
Søren Wester skal anerkendes for sin hjælpsomhed. Tager altid tid til andre og forventer ikke noget retur.

Ocean City Square Dancers skal anerkendes for de frivilliges store indsats ved de mange festlige arrangementer.

Rikke Glückstadt Eriksen skal anerkendes for sit store engagement med børnene (autisme/spejdere). Dette frivillige og ulønnet arbejde har hun gjort i mange år.

Botan Musa skal anerkendes for sin hjælpsomhed og gå-på-mod trods en svær baggrund. Botan er flygtning fra Syrien. Han hjælper sin døvstumme bror på 28 år i hverdagen med de udfordringer der er.

Kulturhuset Cosmos i Viby anerkendes for deres kulturbegivenheder til glæde for Vibys borgere. Det er musik-, kunst-, børneaktiviteter og en masse andre begivenheder. Alt det arbejde der foregår er fra frivillige hænder.

Helle Røtting skal anerkendes for sit enorme sociale engagement trods egne personlige udfordringer. Helle anerkendes derudover for sit julearrangement for enlige, for Familienetværket Køge som Helle også er en del af og for Rishøj Svømmehal.

Jørgen Gutfelt skal anerkendes for sit sociale engagement for de ældre i Solbakkens Pensionist Klub. Han samler pensionistklubben en gang om måneden, hvor han laver en dejlig, billig menu.

En række overskuds-sjællændere var i rampelyset og fik anerkendelse og rosende ord med på vejen fra GF Østsjælland. Foto: Jesper From