Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Jan 26, 2018 til Feb 06, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand – Lille-Skensved, Køge

Kl. 1223 blev anmeldt om brand i et firma på Ved Banen. Det viste sig hurtigt, at der var tale om brand i en overophedet opvaskemaskine. Ingen skade i øvrigt.

Tricktyveri – Lille-Skensved, Køge

Kl. 2044 kom en mand ind på en adresse på Gemsevej, hvor han fortalte, at der havde været indbrud i området, og han var i færd med at undersøge, om beboerne havde sikret sig godt nok.

Den 82-årige kvindelige beboer lukkede manden ind, og hun fortalte senere om hændelsen til en medarbejder fra hjemmeplejen, der fattede mistanke. Det viste sig, at der var stjålet en kuvert med penge fra stedet.

Manden beskrives som: Mand, dansk, 45-50 år, 185-190 cm høj, spinkel af bygning, sort kort hår, iført sort jakke, gul bluse, sorte bukser.

Politiets råd er, at man aldrig lukker fremmede ind på sin adresse under lignende omstændigheder. Der er ikke nogen, der henvender sig til beboere under lignende omstændigheder, hvis der er tale om et lovligt formål. Lad derfor være med at lukke nogen ind på adressen, som man ikke kender, eller som man ikke i forvejen har en aftale med.

Narkopåvirket bilist – Køge

Kl. 0045 standsede politiet en bil på Lyngvej. Føreren, en 36-årig mand fra Strøby, var påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve.

Mistænkelig bil – Hejrebanken, Herfølge – Køge

Kl. 0947 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom kvinde, der havde bemærket en sølvgrå personbil af mærket Mercedes Benz køre søgende rundt i området. Hun havde aflæst nummerplader som ZV40873, der rettelig burde sidde på et andet køretøj, som faktisk var meldt stjålet i sommeren 2017. Politiet kørte rundt i området, men fandt ikke bilen.

Kl. 1057 fik politiet endnu en henvendelse om samme bil, men heller ikke i andet forsøg lykkedes det politiet at finde bilen.

Politiet er glade denne type anmeldelser, der viser, at borgerne er opmærksomme på forhold, der afviger fra normalbilledet i lokalområdet. Brug evt. app’en POLITI til at kontrollere, om et køretøj skulle være efterlyst af politiet. Underret dog politiet straks, hvis der er indikationer på, at et køretøj eller personer i det foretager sig noget direkte ulovligt.

Brandundersøgelse – Gartnervej, Bjæverskov – Køge

Kl. 0258 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et gartneri, hvorfra der steg sort røg op fra taget ved myndighedernes ankomst. Ejeren – en 74-årig mand fra Bjæverskov – havde selv forsøgt at slukke branden og havde derved fået brændt håret og fået røg i lungerne. Han blev derfor bragt til skadestuen til observation for eventuel røgforgiftning, men forventes udskrevet i løbet af fredagen. Branden blev tilfældigt opdaget af et familiemedlem, der var oppe og så et mørklagt gartneri samt ild derinde. Gartneriet indeholdt produktion af forårsblomster i flamingokasser, som udviklede sort røg under branden. Branden var slukket kl. ca. 0415, og politiet skal nu undersøge stedet nærmere i et forsøg på at finde årsagen til den opståen.

Anholdelse – Borup, Køge

En butiksdetektiv fulgte efter en mistænkelig person i Fakta på Hovedgaden onsdag kl. 1535. Kunden passerede kassen uden at betale for de varer, som han havde taget. Han blev derfor tilbageholdt. Den 35-årige mand fra Rumænien havde stjålet varer for 885 kr.

Han har tidligere begået lignende kriminalitet, og han blev tilbageholdt efter betingelserne i udlændingeloven, der betyder, at han fik anholdelsen opretholdt 3×24 timer, medens politiet undersøger, hvad der skal ske med ham.

 

Tricktyveri – Køge

Kl. 1345 henvendte en udenlandsk mand sig til en ekspedient i Irma, Nørre Boulevard, hvor han ønskede at veksle penge. Det lykkedes manden at forvirre ekspedienten, så der blev udleveret flere penge end det, som man ville veksle. Manden kørte fra stedet i en VW Golf formentlig på tyske nummerplader.

Politiet skal opfordre forretninger til, at man henviser til banker, hvis nogen ønsker at veksle penge. Erfaringsmæssigt ved vi, at det ofte er udlændinge, der forsøger sig med vekseltricket, og de er rigtig gode til det. Hvis man henviser til en bank, vil man dels undgå at blive udsat for tyveri, og gerningsmanden vil formentlig hurtigt forsvinde fra stedet, når han bliver klar over, at tricket ikke vil lykkes.

Opfølgning på tidligere sag – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Lørdag middag blev en hollandsk lastbil standset til kontrol af færdselspolitiet, hvor der var mange ting, der ikke var i orden.

Der er rejst 13 sigtelser om personelt falsk, kørsel på anden persons takografkort, manipulation af hastighedsbegrænser, køre-hviletid og takografens plombering.

Sagen behandles ved et retsmøde den 8. februar.

Voldsom og truende butikstyv – Ølbycenter, Køge

Kl. 1752 rykkede politiet ud til supermarkedet Netto, hvor en butikskontrollant havde tilbageholdt to mænd efter tyveri af diverse madvarer til en værdi af 75 kr. Politiet fik kontakt til to påvirkede mænd på 26 og 61 år fra Køge, som begge blev anholdt for butikstyveri af varerne. Butikskontrollanten oplyste, at den 26-årige i forbindelse med tilbageholdelsen var blevet aggressiv og havde fremsagt trusler mod butikskontrollanten og dennes familie, så han frygtede for sit liv. Den 26-årige blev derfor tillige sigtet for trusler på livet i forhold til butikskontrollanten. Den 61-årige blev løsladt efter afhøringer til sagerne, medens den 26-årige efter afhøringerne blev lagt i detentionen til afrusning indtil næste morgen.

Spirituskørsel – Ejbyvej, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 1736 anholdt og sigtede politiet en 49-årig mand fra Lille-Skensved for spirituskørsel i en personbil, efter at en anden bilist måtte bremse kraftigt op for at undgå at blive påkørt af den 49-årige, da han kørte ind på en p-plads ved et supermarked. Den 49-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Ihærdige tricktyve – Skovbovej, Bjæverskov – Køge

Kl. 1413 anmeldte pårørende til en 78-årig kvinde fra Bjæverskov, at hun nu to dage i træk var blevet opsøgt af de to samme tricktyve. Onsdag d. 240118 kl. ca. 1200 var hun ved sin bopæl ved at sætte sig ind i sin bil, da hun blev kontaktet af to fremmede mænd, hvoraf den ene afledte hendes opmærksomhed ved at spørge ind til lamperne i indkørslen. Den anden så sit snit til ubemærket at stjæle hendes dankort fra pungen inde i bilen. Tyveriet opdagede hun først, da lidt senere skulle foretage et indkøb. Dankortet blev i onsdags straks spærret uden at der var foretaget misbrug af det. Torsdag blev den 78-årige igen antastet af de to samme mænd, der nu tilbød at vaske hendes fliser og ville have hende til at skrive under på et stykke papir med navn og personnummer. Den 78-årige havde genkendt dem og råbte efter dem, at de havde stjålet hendes dankort, hvorefter mændene løb fra s tedet. D e to mistænkte blev beskrevet som mænd, 25-30 år og iført mørkt tøj.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tricktyveri – Buen, Lille-Skensved – Køge

Kl. 1710 anmeldte en 88-årig kvinde fra Lille-Skensved, at hun netop var kommet hjem kl. ca. 1630 efter indkøb i supermarkedet Netto i Ølbycentret. To fremmede mænd henvendte sig til hende og bad hjælp angående nogen flyafgange på et stykke papir, som de medbragte. Hun afviste dem, men opdagede kort efter, at hendes dankort ubemærket var blevet stjålet fra pungen i hendes taske. Senere fik hun en SMS-besked om, at dankortet var blevet spærret efter tre forsøg på hævning på dankortet. De to mænd blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 50-60 år, 160-160 cm, Kropsbygning: Fedladen, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Gebrokken dansk, Talte: Dansk, Iført: Lys jakke, Medbragte: papir; og B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 25-30 år, 170-170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: gebrokken, Talte: Dansk, Iført: Brun jakke, halstørklæde.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i enten Netto, Ølbycentret, eller i Lille-Skensved. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen, hvor politiet formoder, at de to mænd kan mistænkes for at have afluret PIN-koden, da den 88-årige anvendte dankortet i supermarkedet. Sørg for at skjule PIN-koden, når et betalingskort anvendes, idet kortet er intet værd for en (trick)tyv uden en afluret PIN-kode.

 

 

 

Indbrud i perioden
Strandvejen, Køge Valdemarshaab, Køge Byleddet, Lellinge, Køge Ølbycenter, Køge Stationspladsen, Køge Byledet, Lellinge, Køge Snebærvej, Ølsemagle, Køge Ringstedvej, Lellinge, Køge Køgevej, Fjellebro, Ringsted Møllevej, Borup Lindevej, Borup Fyrrevej, Vemmedrup, Bjæverskov Skovbovej, Bjæverskov Bøgedevej, Slimminge, Ringsted (2 steder)