Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2-13. februar 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkopåvirket bilist – Køge

Kl. 0700 anholdt politiet en 30-årig mand fra Frederikssund, der kørte i bil ved Pælestykkerne. Han var påvirket af narkotika. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve. Kørekort havde han ikke, og han blev derfor også sigtet for kørsel uden at have kørekort.

Mistænkeligt forhold – Køge

Kl. 1034 blev anmeldt om en engelsk varebil, der kørte rundt i kvarteret ved Vandelvej formentlig for at tilbyde arbejde. Politiet kørte til stedet og traf to irske mænd, der havde puttet flyers i postkasserne, men tilsyneladende ikke kontaktet beboere personligt. Politiet sikrede identitet på de to personer, der fik lov at køre videre.

Politiet ser lignende henvendelser, hvor udlændinge tilbyder at rense fortove, tage, eller lægge nyt asfalt eller andet. Erfaringen viser, at det ofte kan give problemer at indgå aftaler med de pgl. Enten bliver arbejdet ikke leveret, eller også har politiet erfaring med, at arbejdet pludselig er blevet meget dyrere end aftalt i første omgang. Derfor er anbefalingen, at man i stedet taler med andre mere officielle håndværkere, hvis man skal have udført arbejde.

Narkopåvirket bilist – Ølby, Køge

Kl. 1649 anholdt politiet en 22-årig mand fra Køge, der kørte i bil på Stensbjergvej. han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Tricktyveri – Køge

Kl. 1450 var en 79-årig kvinde fra Køge udsat for tricktyveri i Tornegården. Kvinden var netop kommet hjem efter en indkøbstur, da hun blev kontaktet af en mand, der spurgte efter “kindergarten”. Manden gik fra stedet igen, men hun så nu at hendes pung var stjålet.

Gerningsmanden beskrives som: Mand, ikke etnisk dansk, 40-42 år, 170-175 cm høj, almindelig af bygning, iført sort kraftig jakke medbragte seddel, hvorpå stod “kindergarten”.

Usikker is – Køge

Kl. 1630 fik politiet anmeldelse om, at fire børn i 11-12 års alderen løb rundt på Hastrupsøerne, bl.a. på løbehjul. En anmelder havde sagt, at de ikke måtte, men det rettede børnene sig ikke efter. Da politiet kom frem til stedet, blev der ikke truffet nogen personer.

Det er vigtigt, at forældre taler med deres børn om at bevæge sig ud på is. I sagens natur kan det være rigtigt farligt, hvis isen ikke kan bære, og det har ikke været frost så længe, så man kan regne med dette.

Narkopåvirket bilist – Køge

Kl. 1815 anholdt politiet en 34-årig mand fra Hvidovre, der kørte bil på Nørre Boulevard. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Narkopåvirket bilist – Køge

Kl. 2355 kontaktede et vidne politiet, idet han kørte efter en bil på Sydmotorvejen, der blev ført meget usikkert. Farten varierede mellem kl. 50-og 130 km/t. Under en motorvejsbro lykkedes det at få bilen til at standse, og føreren af bilen faldt i søvn indtil politiet kom frem til stedet. Kl. 0010 blev den 40-årige mand fra Gørlev, der var fører af bilen, anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand.

Stor ros til anmelderen, der sørgede for at dirigere politiet frem til stedet.

Personpåkørsel – Borup, Køge

Kl. 1029 hoppede en mand ud foran et tog på Borup station. Politiets undersøgelser viste, at der var tale om en ulykkelig hændelse, og at der ikke var noget kriminelt i forholdet. Den afdøde er ikke endelig identificeret, men det antages, at der er tale om en ældre mand fra lokalområdet. De pårørende er underrettet.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Køge

Kl. 0915 skete et færdselsuheld på motorvejen ved Bjæverskov, hvor en 20-årig mand fra Taastrup kørte i bil mod øst, da han kørte ind i et midlertidigt autoværn. Den 20-årige var påvirket af spiritus/narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve. Der skete kun materiel skade ved uheldet.

Fremstilling i grundlovsforhør – sag fra Køge

Kl. 1030 blev en 21-årig mand fra Faxe fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for kvalificeret vold, idet han lørdag kl. 2135 stak en 41-årig mand fra Køge med en kniv i ryggen på Parkvej i Køge Motivet skal formentlig findes i familiemæssige stridigheder.

Den 21-årige blev anholdt lørdag kl. 2145. Han blev ved grundlovsforhøret fængslet til den080318.

Spirituskørsel – Køge

Kl. 1650 blev en 35-årig mand fra Rønnede standset af politiet på Københavnsvej. Han var påvirket af spiritus og havde i øvrigt ikke noget kørekort, da det var frakendt ham ved en tidligere lejlighed. han fik udtaget en blodprøve og løsladt.

Køge kommune – tidsrummet kl. 1000-2000:

Vestergade: fodpatrulje i gaden – intet af bemærke. Kontakt til flere erhvervsdrivende i gaden med oplysning om formål med politiets tilstedeværelse mv.

Torvebyen / P-kælder: området kontrolleret flere gange – lugt af hash i P-kælderen, men ingen personer truffet i de lyse timer. To personer, der netop havde røget en joint, blev truffet i selve Torvebyen.

Kl. 2006 fik politiet en anmeldelse om formentlig hash-rygende unge i P-kælderen. Fire unge, heriblandt en 17-årig ung mand fra Køge, truffet. Den 17-årige havde lidt hash og skunk på sig – sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Forældre underrettet om sagen.

Ølbycentret: præventiv patruljering i området ad flere omgange i dagens løb. Kl. 1553 så politiet en 25-årig mand fra Nykøbing F i færd med at “riste” en cigaret. Manden havde også 1½ gram nyindkøbt hash på sig. Under søgning
efter sælger i området traf politiet et par “kendinge”, der flygtede ind i favnen på civilklædte politifolk. Den ene – en 21-årig mand fra Køge – var i besiddelse af 5 gram hash i to salgsposer – den anden – en 23-årig mand fra Køge – havde intet ulovligt på sig.

P-huset ved stationen: P-huset kontrolleret – fund af efterladenskaber i form af madpapir og skodder fra hashjoints. Ingen personer truffet.

Karlemosen / P-plads ved Ravnsborg Hallen: flere tilsyn i dagens løb – intet usædvanligt bemærket.

 

Tricktyveri – Borup, Køge

Kl. 1558 fik politiet en anmeldelse om et tricktyveri, der fandt sted onsdag mellem kl. 1030 og 1130. En 75-årig kvinde var ved sin adresse i Neergaardparken udsat for et tricktyveri. Kvinden var ude at handle, hvorunder hun brugte sit dankort.

Da hun kom til sin bopæl, henvendte en udenlandsk mand sig til hende på engelsk, hvor han ville have hende til at ringe for sig.

I forvirringen lykkedes det manden at stjæle forurettedes pung, der lå på førersædet af forurettedes bil.

Der var efterfølgende hævet 10000 kr. på dankortet.

Manden beskrives som: Mand, romansk af udseende, 20-25 år, spinkel sort kort hår, velklædt.

Narkobilist uden førerret mv. – Ringvejen, Køge

Kl. 0335 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand uden fast bopæl i Køge kommune for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand og uden at have førerret til bilen. Ved nærmere undersøgelse af bilen fandt politiet en peberspray, så den 24-årige blev også sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen. Inden løsladelsen fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, idet han oplyste at være påvirket af kokain under kørslen i bilen. Han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er analyseret.

Køge kommune:

Personale fra politistationen i Køge var i tidsrummet kl. 1000-2000 indsat i politiets indsats mod hash på gadeplan og anden utryghedsskabende adfærd. Politipersonalet var til stede følgende steder i Køge med følgende resultat:

Vestergade / Torvet / Torvebyen / P-huset: samtale med de erhvervsdrivende i Vestergade – ingen utryghedsskabende adfærd i P-huset, men dog fund af joint-rester, sølvpapir og utallige cigaretskodder. Kl. 1550 traf politiet tre mænd på 18,18 og 20 år fra Køge samt en 19-årig mand fra Hårlev i et elevatortårn i Torvebyen. Da de hørte politiet, smed de noget fra sig, som viste sig at være 73 gram hash. Alle fire blev visiteret, men politiet kunne ikke finde grundlag for at sigte en eller flere for besiddelse af det bortkastede hash. Hashen blev beslaglagt med henblik på destruktion.

Aften-fodpatrulje i Vestergade og tilhørende baggårde: intet af bemærke.

Campus Køge : f lere klasser blev gennemsøgt med narkohund – en enkelt mandlig elev på 20 år blev fundet i besiddelse af 0,6 gram hash og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Narkohunden markerede på flere elever, der blev visiteret uden at finde stoffer. Forældre til unge under 18 år

Ølbycentret: intet at bemærke i selve centret og i området ved stationen.

 

Brand – Lille-Skensved, Køge

Kl. 1223 blev anmeldt om brand i et firma på Ved Banen. Det viste sig hurtigt, at der var tale om brand i en overophedet opvaskemaskine. Ingen skade i øvrigt.

Tricktyveri – Lille-Skensved, Køge

Kl. 2044 kom en mand ind på en adresse på Gemsevej, hvor han fortalte, at der havde været indbrud i området, og han var i færd med at undersøge, om beboerne havde sikret sig godt nok.

Den 82-årige kvindelige beboer lukkede manden ind, og hun fortalte senere om hændelsen til en medarbejder fra hjemmeplejen, der fattede mistanke. Det viste sig, at der var stjålet en kuvert med penge fra stedet.

Manden beskrives som: Mand, dansk, 45-50 år, 185-190 cm høj, spinkel af bygning, sort kort hår, iført sort jakke, gul bluse, sorte bukser.

Politiets råd er, at man aldrig lukker fremmede ind på sin adresse under lignende omstændigheder. Der er ikke nogen, der henvender sig til beboere under lignende omstændigheder, hvis der er tale om et lovligt formål. Lad derfor være med at lukke nogen ind på adressen, som man ikke kender, eller som man ikke i forvejen har en aftale med.

Narkopåvirket bilist – Køge

Kl. 0045 standsede politiet en bil på Lyngvej. Føreren, en 36-årig mand fra Strøby, var påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve.

Mistænkelig bil – Hejrebanken, Herfølge – Køge

Kl. 0947 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom kvinde, der havde bemærket en sølvgrå personbil af mærket Mercedes Benz køre søgende rundt i området. Hun havde aflæst nummerplader som ZV40873, der rettelig burde sidde på et andet køretøj, som faktisk var meldt stjålet i sommeren 2017. Politiet kørte rundt i området, men fandt ikke bilen.

Kl. 1057 fik politiet endnu en henvendelse om samme bil, men heller ikke i andet forsøg lykkedes det politiet at finde bilen.

Politiet er glade denne type anmeldelser, der viser, at borgerne er opmærksomme på forhold, der afviger fra normalbilledet i lokalområdet. Brug evt. app’en POLITI til at kontrollere, om et køretøj skulle være efterlyst af politiet. Underret dog politiet straks, hvis der er indikationer på, at et køretøj eller personer i det foretager sig noget direkte ulovligt.

Brandundersøgelse – Gartnervej, Bjæverskov – Køge

Kl. 0258 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et gartneri, hvorfra der steg sort røg op fra taget ved myndighedernes ankomst. Ejeren – en 74-årig mand fra Bjæverskov – havde selv forsøgt at slukke branden og havde derved fået brændt håret og fået røg i lungerne. Han blev derfor bragt til skadestuen til observation for eventuel røgforgiftning, men forventes udskrevet i løbet af fredagen. Branden blev tilfældigt opdaget af et familiemedlem, der var oppe og så et mørklagt gartneri samt ild derinde. Gartneriet indeholdt produktion af forårsblomster i flamingokasser, som udviklede sort røg under branden. Branden var slukket kl. ca. 0415, og politiet skal nu undersøge stedet nærmere i et forsøg på at finde årsagen til den opståen.

Indbrud i perioden
Søndre Alle, Køge Strandvejen, Køge Møllevej, Borup Lindevej, Borup Egevej, Vemmedrup, Bjæverskov