KØS modtager 42 millioner kroner fra Nordeafonden til en stor udstilling om rejsende i transit, der åbner september 2018.

Foto: ABW

Mennesker rejser som aldrig før. Mange pendler til og fra arbejde, besøger venner og familie i udlandet og tager på ferie til fjerntliggende destinationer. Samtidig søger millioner af mennesker væk fra ikke-vestlige lande for at prøve lykken i Europa.

Med udstillingsprojektet TRANSIT sætter KØS fokus på rejsendes personlige og vidt forskellige fortællinger og vilkår i nutidens globaliserede samfund.

Udstillingen på KØS bliver suppleret af en række midlertidige kunstprojekter på Københavns Hovedbanegård, Køge Station samt S-togenes Linje E, hvorved publikum vil møde kunsten netop i transit.

”Vi befinder os i dag ofte i transit – af forskellige praktiske, sociale, kulturelle eller politiske grunde. Mobilitet er et højaktuelt emne, som fylder meget i den offentlige debat, og som naturligt også optager mange samtidskunstnere,” fortæller museets direktør Ulrikke Neergaard i en pressemeddelelse og fortsætter: ”Som museum for kunst i offentlige rum vil vi gerne udforske nogle af de sociale og trafikale rum, hvor forskellige rejsende krydser hinanden, og med udstillingen få udfoldet en række personlige fortællinger om at befinde sig i transit. Mange af kunstprojekterne bliver derfor også skabt i samarbejde med forskellige typer af rejsende, mens andre kunstprojekter først bliver til netop i transit og i mødet med et aktivt deltagende publikum.”

”Vi lever i en tid, hvor flere mennesker er på vej. Fra A til B. Fra hjem til job. På ferie eller flugt. Distancer, årsager og motiver til bevægelse er forskellige – og fascinerende. Via personlige fortællinger vil projektet bidrage med indsigt og perspektiv på, hvad det betyder at være i bevægelse. Uanset om man er i Viborg eller på Vesterbro, kan vi blive berigede af at få indblik i andres livsvilkår. Vi kan også få perspektiv på egne oplevelser med at være på vej,” siger Henrik Lehmann Andersen direktør for Nordea-fonden, som støtter gode liv.