De tre dansktop-stjerner, Richard Ragnvald, Dario Campeotto og Kim Schwartz har den sidste tid påtaget sig rollen som mentor for hver deres udvalgte musiktalent. De tre talenter får nu chancen for at vise, hvad de for alvor kan. Det sker live ved DANSKTOP PRISEN 2018 den 14. april i Jyske Bank Boxen i Herning. Målet for de garvede hitmagere er at hjælpe nye talenter frem til et gennembrud på dansktop-scenen.

Foto: ABW

Ved den store prisuddeling skal de tre håbefulde og talentfulde artister, efter råd og hjælp fra hver deres hitmager, spille live. De skal kæmpe om publikums- og seernes gunst, da det bliver dem, der via sms skal bestemme udfaldet af konkurrencen.

De tre talenter
Det er tre unikke talenter, de tre hitmagere vil præsentere for publikum.

Helle Lynge fra Svendborg
Richard Ragnvald er mentor for Helle Lynge fra Svendborg. Han hørte hende synge første gang, da han for to år siden fik han stukket en cd i hånden af sosu-assistent Helle Lynge. Richard valgte at lytte til den – og blev så imponeret, at han omgående måtte ringe hende op med ordene: “Hvad laver du dog på det plejehjem? Du burde være ude at optræde i stedet!”. Helle er 53 år, bor i Svendborg, er gift og har to voksne børn. Nogen vil måske huske hende fra hendes deltagelse i “X Factor” for snart syv år siden. Hun fik ros af dommer Thomas Blachman, men var ikke blandt de heldige, der havnede i live-udsendelserne. Ifølge Ragnvald er hun “den perfekte solist” til at videreføre den klassiske dansktop-tradition, som han selv er repræsentant for.

Peter Edelmann fra Borup
Kim Schwartz har udpeget den 40-årige Peter Edelmann fra Borup. Ham har Kim Schwartz kendt i 15 år og brugt som både korsanger og percussionist på en række spillejobs. Og Peter har gennem alle årene været en stor beundrer af Kims sangskrivning. Selv har han i årevis fortolket andres sange og gjort dem til sine egne – på barer og værtshuse og ved fødselsdage og familiefester. Og ja, den er god nok: Peter er i familie med den nyligt afdøde dansktoplegende Teddy Edelmann. Teddy var Peters fars fætter. Peter bor i Køge med sin kæreste og hendes to sønner.

Tine Schlichting fra Buresø
Dario Campeotto fik for et par måneder siden tilbuddet om at blive Mentor. Samme dag sad han tilfældigvis med sin faste pianist, Mickey Pless. Og da Dario efterfølgende refererede samtalen for Mickey, udbrød musikeren: “Jeg har den helt rigtige sangerinde til dig!” og talte hermed om stjerneskuddet Tine Schlichting. Mickey har sammen med revykollegaen Rasmus Krogsgaard skrevet den sang, Tine skal synge i konkurrencen, og som er en hyldest til Melodi Grand Prix-stilen fra 1980’erne. Tines første sanglærer var operasangeren Benny Lund. I sit voksne liv har hun blandt andet sunget med det svenske danseband Foxy, optrådt med musicalshows m.v. To gange om måneden synger hun film- og musicalsange på homobaren Centralhjørnet med trioen TNT. Tine bor i Buresø med sin kæreste og bonusdatter.

Familie Journal står bag DANSKTOP PRISEN 2018. Der skal på aftenen uddeles ni priser, ligesom der præsenteres en perlerække af artister og bands.