Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Mar 02, 2018 til Mar 13, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel – Holmebækhuse, Herfølge – Køge

Kl. 1604 anholdt og sigtede politiet en 39-årig mand fra Herfølge for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Personbilen var uden nummerplader og dermed hverken indregistreret eller lovpligtigt ansvarsforsikret. Den 39-årige havde heller ikke noget kørekort, som tidligere var blevet frakendt ham. Ved visitationen i forbindelse med anholdelsen havde han knap 18 gram hash samt et LSD-“frimærke” på sig, så sigtelserne kom ud over færdselsloven også til at omfatte overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 39-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev løsladt efter afhøring til sagerne.

Brand i villa – Læskovvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 0638 fik politiet via alarm 112 melding om brand i en villa. Brandvæsnet begyndte straks at slukke branden, som ved deres ankomst nærmest havde bredt sig til hele huset. Beboerne – en mand 23 år, en kvinde på 27 år og et barn på ca. 5 mdr. – var alle ude af det brændende hus uden at være kommet til skade. Der blev således ikke brug for den tilkaldte ambulance og læge. Brandvæsnet har i løbet af morgenen været i gang med brandslukningen, og politiet er gået i gang med at afhøre familien for at få et overblik over, hvad der kan være sket på stedet i forbindelse med brandens opståen. Politiet skal – om muligt – foretage tekniske undersøgelser på brandstedet senere i dag. Derfor kan der ikke siges noget om brandårsagen på nuværende tidspunkt.

Uro i P-hus – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 2332 fik politiet en henvendelse om, at der gennem ca. 1½ time havde været høj musik – måske fra bilers anlæg – i P-huset, ligesom lyde tydede på, at der blev kørt ræs i bygningen. Politiet kørte straks efter anmeldelsen til området med et par patruljer, men alt åndede fred og idyl i P-huset.

Målrettet indsats mod social dumping – Holbæk og Køge

Politiet var sammen med Skat og Arbejdstilsynet på kontrol på en byggeplads i den vestlige del i Holbæk. Der blev truffet otte medarbejdere fra Rumænien. Alle papirer var i orden, men Arbejdstilsynet havde et par sager omkring sikkerhed på arbejdspladsen.

Senere samme dag blev der lavet en kontrol på en byggeplads i den østlige del af Holbæk. Her blev også truffet udlændinge, der alle havde papirer m.v. i orden.

Kl. 1320 var politi og de øvrige myndigheder på visit på en adresse i den sydlige del af Køge, hvor der også blev truffet udenlandsk arbejdskraft, der alle havde papirer m.v. i orden. Arbejdstilsynet påtalte et par småsager på stedet.

Politiet og øvrige myndigheder vil også i fremtiden foretage lignende kontroller.

Mistænkeligt forhold – Lille-Skensved, Køge

Kl. 2245 bemærkede en nabo, at der var personer ved et tomt hus på Åvad. To personer blev set gående rundt med lommelygter. Anm. råbte de to an, og det fik dem til at stikke af fra stedet i en sort/mørk bil i samme størrelse som en VW Touran. Det lykkedes ikke at finde frem til bilen.

Sagen er et godt eksempel på god nabohjælp!

Brand i bil – Lille-Skensved, Køge

Kl. 2316 brændte en bil på Ejbyvej på en parkeringsplads. Bilen var stjåleti forvejen. Politiet undersøger nu sagen nærmere, og vil meget gerne høre fra vidner eller andre, der har hørt eller set noget i relation til sagen.

 

Kørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Københavnsvej, Køge

Kl. 0915 gav Automatisk NummerPladeGenkendelses-udstyret (ANPG) udslag på en personbil, som kørte foran en af færdselspolitiets patruljer. ANPG oplyste, at bilejeren ikke havde noget kørekort, hvorfor færdselspolitiet standsede bilen for at kontrollere føreren og køretøjet.

Den mandlige fører havde ikke medbragt noget kørekort eller personlige identitetsdokumenter i øvrigt. Han udgav sig for at være en 36-årig mand, der blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, fordi kørekortet ikke var medbragt.

Politiet stillede nogle kontrolspørgsmål for at være sikre på hans identitet. Disse spørgsmål kunne den 36-årige ikke svare tilfredsstillende på og måtte til sidst erkende, at han reelt var en 31-årig mand fra Frederikssund, som havde misbrugt et familiemedlems identitet i et forsøg på at undgå en sigtelse for kørsel uden førerret i personbilen.

Politiet sigtede ham nu for både overtrædelse af færdselsloven og straffelovens bestemmelser om at udgive for en anden person, så denne kunne risikere en straf for noget, som vedkommende reelt ikke havde begået.

Da politiet tillige kunne konstatere, at det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at den 31-årige var blevet afsløret i at køre bil uden førerret, beslaglagde politiet hans bil med henblik på senere konfiskation.

Den 31-årige vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagerne og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Lov om euforiserende stoffer – Køge

Kl. 1559 henvendte politipersonale sig på en adresse i det centrale Køge for at lede efter en mand, som var eftersøgt bl.a. i en voldssag. På adressen traf politiet ikke den eftersøgte mand, men derimod en 21-årig mand fra Køge Da der var en kraftig lugt af hash på stedet, foretog politiet en ransagning, som afslørede besiddelse af 313 gram hash.

Den 21-årig blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, idet politiet mistænkte ham for at ville sælge noget af hashen videre. Denne mistanke blev bekræftet af, at en 22-årig mand fra Køge under politiets ophold henvendte sig på stedet for at afhente 50 gram hash, som han havde bestilt og forudbetalt. Den 22-årige blev sigtet i den anledning og ved en opfølgende visitation fundet i besiddelse af 5½ gram hash. Ved ransagning af den 22-åriges bopæl fandt dog ikke yderligere af politimæssig interesse.

Den 21-årig e blev senere fredag aften løsladt efter afhøring til sagen, som senere vil blive afgjort i forbindelse med et retsmøde.

Røg fra bygning – Gymnasievej, Køge

Kl. 1529 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en 1. sals lejlighed i en beboelsesejendom, fordi røg kom ud fra en lejlighed. En 40-årig, spirituspåvirket mand blev reddet ud og tilset af sundhedspersonale for evt. røgforgiftning. I hans lejlighed var der gået ild i en skraldespand, hvori han tidligere formentlig havde tømt et askebæger. Herefter var han faldet i søvn, medens gløder formentlig startede en mindre brand i skraldespanden. Der skete ikke nogen skade på fast ejendom som følge af branden.

Lastbil tabte metalplader – Vordingborgvej, Tureby – Køge

Kl. 1559 anmeldte en 43-årig kvindelig bilist fra Tureby, at hendes bil under kørsel ad Vordingborgvej var blevet ramt af nogle metalplader, som en lastbil havde tabt under kørslen. Politiet fik senere kontakt til lastbilen i Herfølge-området, hvor den fører – en 25-årig mand fra Haslev – blev sigtet for uforsvarlig belæsning af lastbilen. Et par metalplader i størrelsen 84 x 62 cm med en vægt på godt 6 kg. var faldet af under kørslen og havde ramt kvindens bil – uden at hun selv var kommet til skade. Den 25-årige vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Indbrud i perioden
Støberivej, Køge Planteskolevej, Køge Torvet, Køge (2 steder) Gymnasievej, Køge Trekronervej, Strøby Egede, Køge Brodalvej, Køge Billesborgvej, Køge Hybenvej, Køge Hovedgade, Borup Bygmarken, Borup Vemmedrupvej, Bjæverskov Ejbyvej, Lille-Skensved