Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Mar 20, 2018 til Apr 03, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Indbrud i forretning – Køge

Fredag aften anmeldt om indbrud i Elgiganten i Køge Fra stedet stjålet pc’er, telefoner m.v. Der var tilsyneladende syv gerningsmænd på stedet, der flygtede en bil, der svarer til den, der blev brugt ved indbrudsforsøget i Holbæk lørdag aften.

Udenlandske håndværkere søger “opgaver” – Vemmedrup, Bjæverskov – Køge / Bakkesvinget/Nymarksvej, Roskilde

Kl. 1310 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom, lokal borger i Vemmedrup-området, som undrede sig over adfærden hos personer, der kørte i en udenlandsk varebil, da de henvendte til flere villaer i Vemmedrup-området. Anmelderen valgte at følge efter varebilen, hvilket føreren af varebilen ikke brød sig om og forsøgte at forsvinde for anmelderen ved at holde ind på diverse rastepladser, køre på og fra motorvejen mv. Politiet fik til sidst på Vestmotorvejen kontakt med den hvide varebil, der havde polske nummerplader og tysk-sproget reklametekst på siderne. I varebilen var der tre mænd på 27, 46 og 47 år fra Rumænien, som blev formanet og oplyst om reglerne for uopfordrede henvendelser om eventuelt salg/tilbud af produkter eller tjenesteydelser.

Kl. 1511 henvendte en 81-årig mand fra Roskilde sig til politiet for a t meddel e, at han kl. ca. 1500 på sin bopæl var blevet opsøgt af en fremmed mand, der havde givet et tilbud på rensning af hans tag på villaen. Den 81-årige afslog dog tilbuddet, hvorefter polakken kørte fra stedet i en hvid varebil, som politiet ikke fandt.

Kl. 2127 fik politiet en henvendelse fra pårørende til et par på 59 og 67 år fra Roskilde, som om eftermiddagen havde accepteret et tilbud fra udenlandske håndværkere om at lægge nyt tag på deres hus. Efter det indledende tagarbejde, hvor håndværkerne havde sat nogle krydsfinerplader oven på det eksisterende tag, ville håndværkerne komme igen onsdag morgen kl. 0800 for at fortsætte arbejdet og få betalingen på et seks-cifret beløb. Samtidig valgte politiet også at være til stede for at tale nærmere med håndværkere, der måtte møde op. Fire polakker i en polsk varebil mødte op som aftalt med villaejerne og blev herefter straks anholdt af politiet, som kort efter også anholdt yderligere fem rumænere, der også dukkede for at ville arbejde på stedet. De ni anholdte blev kørt ind på politistationen i Roskilde til registrering af deres identitet samt til afhøring af dem om det tilbudte arbejde, idet der ikke umiddelbart synes at være sammenhæng mellem pris og kvalitet i det tilbudte og til dels udførte arbejde. Herefter vil politiets jurister tage stilling til, om der er grundlag for sigtelser mod de anholdte, når omstændighederne ved den indgående aftale med villaejerne er klarlagt nærmere. Det vides endnu ikke, om nogle af de anholdte er identiske med de personer, som politiet traf tidligere på dagen på Vestmotorvejen.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Strandvejen, Køge

Kl. 1540 bemærkede en patrulje en personbil blive ført af en mand, som politiet kendte i forvejen, ad Strandvejen i retning mod Køge Senere blev bilen standset, og bag rattet sad en 40-årig mand fra Køge Han kunne stadig ikke fremvise noget kørekort, fordi han i forvejen var frakendt førerretten. Derfor blev han nu for 10. gang inden for de seneste tre år sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Denne sigtelse betød således også, at politiet beslaglagde hans personbil med henblik på senere konfiskation ved et retsmøde, som han vil blive indkaldt til, når sagerne og spørgsmålet om konfiskation af bilen skal afgøres.

Et akut retsmøde slap den 40-årig heller ikke for, fordi han i forvejen var efterlyst af politiet med henblik på fremstilling i fogedretten i Roskilde. Han blev derfor frihedsberøvet og fik kørelejlighed til fogedretten, hvor han blev afleveret af pol itipatru ljen.

Straksdom / udvisning – Butikstyveri / udlændingeloven – Vestergade, Køge

Den 19-årige mand fra Rumænien, som blev anholdt mandag eftermiddag efter tyveri af spiritus, sko og hårtrimmermaskiner fra supermarkedet Kvickly, viste sig også at have et nyligt meddelt forbud fra 1. marts 2018 mod at rejse ind i Danmark i de næste 2 år. Han blev derfor fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtet både for butikstyveriet til en samlet værdi af 2617 kr. samt overtrædelse af udlændingelovens bestemmelser om forbud mod indrejse i Danmark. Den 19-årige erkendte forseelserne og blev straks idømt 30 dages ubetinget fængsel og udvisning af Danmark med et forbud mod indrejse gældende de næste seks år. Den dømte rumæner modtog dommen og forblev frihedsberøvet, indtil afsoningen kan begynde.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 1029 havde en 65-årig mand fra Kgs. Lyngby af ukendte årsager mistet kontrollen over sin personbil under kørsel ad motorvejen i sydlig retning. Dette resulterede i, at han påkørte autoværnet i midterrabatten, hvor han kort efter også standsede. Ved politiets mellemkomst fik han bilen ind i nødsporet til senere borttransport. Ingen andre trafikanter var involveret i uheldet, som den 65-årige slap uskadt fra.

Våbenloven – Køge

Kl. 1055 ransagede specialpatruljen en lejlighed tilhørende en 59-årig mand fra Køge på grund af mistanke om, at han måske var i besiddelse af et ulovligt våben. Ved ransagningen fandt politiet en ældre tromlerevolver, som blev beslaglagt som bevis og med henblik på nærmere undersøgelse af, om den gamle revolver overhovedet var funktionsdygtig. Den 59-årige blev sigtet for overtrædelse af våbenloven og afhørt til sagen, som han vil høre nærmere om, når politiet skal afgøre den.

Anholdelse – Butikstyveri – Vestergade, Køge

Kl. 1631 anmeldte personale fra Kvickly, at en udenlandsk mand var tilbageholdt efter tyveri af varer. Politiet fik i supermarkedet kontakt til en 19-årig mand fra Rumænien, som blev anholdt og sigtet for tyveri af spiritus, sko og flere hårtrimmermaskiner til en værdi af 2617 kr. Efter afhøring til sagen har den anholdte rumæner overnattet i et arresthus, medens politiet undersøger hans personlige forhold nærmere, idet han formentlig har fået et meget nyligtt indrejseforbud efter en tidligere straffesag. Når disse forhold er afklaret, vil politiets jurister vurdere, om han skal fremstilles i grundlovsforhør eller have sin sag afgjort straks udenretligt.

Ordensbekendtgørelsen – Vestergade, Køge

Kl. 1742 rykkede politiet igen ud til Kvickly, hvor en mand havde lavet uorden. Han havde taget et popcorn-net, som han var gået rundt med i butikken, hvor kunder blev “tjattet” i hovedet. Manden havde endvidere skubbet til et par medarbejdere, inden han til sidst var flygtet fra butikken via en nødudgang med personalet bagefter, fordi personalet troede, at han havde stjålet noget fra butikken. Jagten var nu gået ad Ågade, via en kirkegård i Vestergade og nogle haver langs åen, indtil politiet fik fat i en 37-årig mand fra København K på Jernstøbervænget. Han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd i supermarkedet, hvor han dog ikke havde stjålet noget fra. Efter afhøring til sagen løslod politiet den 37-årige, der nu kan forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Brandundersøgelse – Bjørnestien, Borup – Køge

Kl. 0145 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en brændende bil på en mindre sti, som fører ned til en badesø. Varmeudviklingen i forbindelse med branden havde bevirket, at ruderne i bilen var sprunget. Bilen havde under branden rullet lidt på den skrånende sti, men var standset, inden den kørte ud i søen. Politiet skal nu undersøge den brændte bil nærmere i et forsøg på at finde brandårsagen og endvidere tale med bilejeren, som det ikke lykkedes at få kontakt til i nat.

Narkobilist uden førerret mv. – Torvebyen, Køge

Kl. 1115 sigtede politiet en 39-årig mand uden fast bopæl for at køre rundt i en personbil, selv om han ikke havde erhvervet sig et kørekort. Da han også kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Ved visitationen blev han tillige fundet i besiddelse af ca. 1 gram hash og blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Bilen havde den 39-årige kort forinden fået overladt fra en 29-årig kvinde fra Bagsværd, som blev sigtet for at lade bilen til en person uden førerret. Senere vil begge høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Humanitær eftersøgning – Køge

Kl. 2058 fik politiet fik en henvendelse fra pårørende til en 80-årig mand fra Hvidovre, som ikke som aftalt var dukket op i sin bil ved Teaterbygningen i Køge, hvor han skulle afhente nogle familiemedlemmer. Familien til den 80-årige frygtede, at han måske kunne have fået et ildebefindende eller var faret vild, og bad derfor om politiets hjælp til at finde ham og hans bil. Både han og bilen blev efterlyst af politiet, som i forløbet fik oplysninger om, at bilen var blevet set på Falster. Søndag eftermiddag dukkede den 80-årige op i bilen i god behold hos et andet familiemedlem, hvorefter politiet indstillede eftersøgningen. Hvor han har været henne, har politiet ingen oplysninger om.

Vold på diskotek – Havnen, Køge

Kl. 0514 kørte flere patruljer til Havnen, hvor der var slagsmål mellem fire personer. Det viste sig, at de fire mænd kort forinden havde opholdt sig på dansegulvet på et diskotek, hvorefter to mænd på 33 og 35 år fra Køge pludselig havde overfaldet to mænd på 24 og 25 fra Køge, så de to forurettede pådrog sig hhv. et flækket øjenbryn og et blåt øje med en rift under øjet. De to voldsmænd blev anholdt og sigtet for vold, men blev efter afhøring til sagen løsladt. Begge vil dog høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Falsk anklage / kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 1248 standsede politiet en personbil med to personer – en mand og en kvindelig bekendt – i med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj, da køretøjets ejer tidligere havde været involveret i sager, hvor bilen var blevet overladt til personer uden førerret. Bag rattet sad manden, som ikke kunne fremvise et kørekort og derfor blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Da han ikke kunne legitimere sig, stillede politiet ham nogle kontrolspørgsmål om sin egen person og familieforhold, som han ikke kunne svare tilstrækkeligt sikkert på. Politiet fattede derfor mistanke til, at han havde løjet om sine personlige oplysninger, hvorfor han blev anholdt kortvarigt med henblik på konstatering af sin identitet. Føreren var en 28-årig mand fra Tureby, som havde oplyst at være en anden 28-årig mand end den, som han egentlig var identisk med, for
at slippe for en straffesag. Den 28-årige havde nemlig ikke nogen førerret og blev sigtet både for den overtrædelse af færdselsloven og overtrædelse af straffeloven, fordi en uskyldig kunne have risikeret at få en bøde for noget, som vedkommende ikke havde gjort. Da den 28-årige nu for tredje gang inden for de seneste tre år blev afsløret i at køre bil trods manglende førerret, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Sagerne vil senere blive afgjort ved et retsmøde.

Røveri mod supermarked – Kastanjevej, Vemmedrup, Bjæverskov – Køge

Kl. 2059 alarmerede to ansatte i supermarkedet Rema 1000 politiet, fordi to mandlige røvere under trussel med køkkenknive netop havde fået udleveret kassebeholdningen i form af mønter og sedler, der blev lagt i en medbragt sort/rød sportstaske. Herefter flygtede røverne til fods og ifølge vidner ad Skovhusvænget mod øst. Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder hundepatruljer, for at lede efter røverne, der blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 175-180 cm, Talte: Dansk med accent, Iført: Sort elefanthue, sort hættetrøje, blå jeans, sorte Adidas kondisko, Bevæbning: køkkenkniv; og B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 170-175 cm, Talte: Dansk med accent, Iført: Sort hættetrøje med grøn tekst, blå jeans, Nike sko, Medbragte: sort og rød sportstaske, Bevæbning: køkkenkniv. Røverne blev ikke fundet, men politiets hunde patrulje r fandt i området lidt småpenge, som politiet sikrede som bevis i sagen, da pengene måske kan være tabt af røverne under flugten.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der måtte have gjort iagttagelser i forbindelse med røveriet, røvernes flugt i området eller med oplysninger om røvernes identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Varetægtsfængslet for flere tyverier af dankort og efterfølgende misbrug – Ringsted/Køge

En 41-årig mand fra Rumænien, som Midt- og Vestsjællands Politi anholdt om eftermiddagen onsdag d. 210318, efter at en opmærksom borger havde set ham og en anden rumæner udvise mistænkelig adfærd over for en ældre kvinde med rollator i Roskilde, blev fremstillet torsdag d. 220318 kl. 1430 i grundlovsforhør i Retten i Roskilde som sigtet for fire forhold af tyveri af punge og/eller dankort samt efterfølgende misbrug af de stjålne dankort til enten kontanthævning eller varekøb for en samlet sum af ca. 70.000 kr.

Den 41-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 12. april 2018 og havde begået forholdene i Ringsted (1 forhold) og Køge (3 forhold) fra medio juni 2017 til februar 2018 over for fire kvinder i alderen 78-89 år, der enten efter indkøb i et supermarked eller ved hævning af kontanter i en pengeautomat havde fået stjålet d eres dan kort ved skub eller tricktyveri af den nu fængslede og i nogle tilfælde en p.t. uidentificeret medgerningsmand.

Ud fra overvågningsfotos i forbindelse med misbrug af de stjålne dankort blev den 41-årige rumæner efterlyst internt i politiet og senere identificeret. Siden identifikationen blev den 41-årige rumæner efterlyst med henblik på anholdelse, indtil Midt- og Vestsjællands Politi kunne anholde ham i onsdags i Roskilde.

Også politiet i København, på Fyn og i Østjylland er interesseret i at tale med den nu varetægtsfængslede, som i de nævnte politikredse også kan mistænkes for både tyverier og efterfølgende misbrug af stjålne kreditkort.

Målrettet indsats med andre myndigheder – Køge

Politiet foretog kontrol sammen med andre myndigheder i kiosk og cafe i Køge, hvor der blev fundet ulovligt snustobak, der blev konfiskeret af Sikkerhedsstyrelsen. I en cafe fandt SKAT forhold, der skal undersøges nærmere, medens en kontrol i en anden cafe ikke gav anledning til yderligere undersøgelser fra myndighedernes side.

Beruset mand – Køge

Kl. 1230 steg en 57-årig mand fra Humlebæk på S-toget i Greve med retning mod Køge Manden trak sine bukser ned og skulle til at tisse på gulvet. Han faldt bagover og faldt i søvn. Det var ikke muligt at vække ham igen. Han medbragte to plasticposer med en tom vodkaflaske og to flasker Gammel Dansk. Politiet kørte manden til sygehuset for kontrol, da han havde fået en bule i baghovedet i forbindelse med sit styrt bagover. Manden fik en bøde for sin optræden.

Udenlandske håndværkere – Jystrup, Ringsted og Køge

Kl. 1647 kørte en østeuropæisk mand rundt bl.a. på Ellebæksvej, hvor han tilbød at reparere tagrender. Manden kørte i en hvid varebil med 5-6 andre personer i bilen. Manden talte gebrokkent tysk.

Stort set samtidig blev anmeldt om en lignende episode fra Dronning Margrethesvej i Ringsted, hvor man også ville lave tagrender.Her så man, at bilen var polsk indreg.

Ingen af ovennævnte steder fik man udført arbejde. Politiet vil gerne advare mod den type henvendelser, der dels ikke er lovlige, og som ofte giver anledning til problemer enten grundet arbejdets udførelse eller i forbindelse med betalingen.

Hvis man får sådanne henvendelser, så afvis de pågældende og ring til politiet, der gerne vil have kontakt til “håndværkerne”. Overtrædelsen af “dørsalgsloven” giver meget store bøder til de pågældende, hvilket forhåbentlig på sigt får personerne til at afhol de sig f ra at forsøge at lave penge på den måde.

På Rosendalsvej i Køge henvendte fire personer sig kl. 1215 for at reparere en tagrende. Forurettede betalte 200 kr. til mændene for at lappe tagrenden, der endte med, at der var ødelagt et længere stykke tagrende efter arbejdet. Sagen anmeldt til politiet kl. 1721. Hændelsen er kun en understregning af, at man ikke bør indlade sig på sådanne aftaler.

Brand – Køge

Kl. 1200 kørte politi og brandvæsen til Strandvejen, hvor der var ild i et sommerhus. Der var ingen personer, der kom til skade ved branden, hvor mistanker samler sig om en gasovn, der muligt er skyld i branden.

 

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Herfølge – Køge

Kl. 0804 var tre biler stødt sammen på motorvejen i sydgående retning. To af parterne havde nået at bremse op for en forhindring på vejen. En 18-årig mand fra Tureby opdagede dette for sent og påkørte med sin personbil den bageste, der blev skubbet frem i den næste bil. Ingen af de tre parterne kom til skade ved uheldet, hvor der kun skete ringe materiel skade. Uheldet medførte dog kødannelse på ca. 2 km i det nordgående spor.

 

Indbrud i perioden
Høgevej, Køge Gammel Lyngvej, Køge Gefionvej, Køge Vallørækken, Valløby, Køge Køgevej, Roskilde Trekronervej, Strøby Egede, Køge Solgårdsvej, Strøby Egede, Køge Fenrisvej, Køge Ringen, Køge Nylandsvej, Køge Acacievej, Strøby Egede, Køge Vandstjernevej, Køge Pedersvej, Køge Engvangsvej, Strøby Egede, Køge Grønnekildevej, Køge Skovbrynet, Borup Dalstrøget, Borup Kildebjergs Agre, Bjæverskov Skovbovej, Bjæverskov