Snart er det slut med at tanke 92 oktan på Shell tanken på Københavnsvej 125. Det sker, når stationen dropper lavoktan til fordel for højkvalitets Shell V-Power brændstof.

Foto: Shell

Som led i at udfase 92 oktan på alle Shell tanke i landet lukker Shell Express i Køge nu ned for salg af laveste oktantal. I stedet kan bilisterne i Køge og omegn fremover tanke enten 95 oktan eller Shells topkvalitet, Shell V-Power 99 Oktan benzin. Den 15. maj stopper udskænkningen af 92 oktan, og den 17. maj vil bilisterne kunne tanke højoktan benzin på stationen.

Afviklingen af 92 oktan på Shell Express stationen i Køge skyldes bl.a. vigende efterspørgsel blandt bilisterne. Men beslutningen om, at også de ubemandede Shell stationer nu skal tilbyde topbrændstof i stedet for lavoktan, hænger også sammen med kundernes brændstoføkonomi og ændrede markedsbehov.

“Der er flere gode grunde til, at vi nu endeligt udfaser 92 oktan. For det første er lavoktan en dårlig forretning for kunderne. Det højere energiindhold i 95 oktan gør, at man faktisk vinder ca. 10 øre per liter ved at tanke 95 oktan i stedet. Samtidig ser vi stigende efterspørgsel på vores topbrændstof. Så ved at fjerne 92 oktan kan vi nu også tilbyde V-Power brændstof på vores ubemandede anlæg”, siger Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi, som står bag Shell netværket i Danmark.

Han tilføjer, at moderne biler stiller nye og skrappere krav til de brændstoffets egenskaber.

“Særligt i dieselbiler er tryk og temperatur i motorerne i dag langt højere og indsprøjtningssystemerne mere avancerede end for bare ti år siden. Det betyder, at der er en øget risiko for, at der opstår belægninger i motoren, som nedsætter bilens ydeevne. Shell V-Power brændstofferne hjælper blandt andet med at forebygge og fjerne sod og belægninger i motoren i både dieselbiler og benzinbiler”, siger han.

Med afviklingen af laveste oktantal på de ubemandede anlæg, afslutter DCC Energi, den udfasning af 92 oktan benzin, som startede sidste sommer. Her tog de bemandede Shell stationer laveste oktantal af hylderne til fordel for en ny topdiesel, Shell V-Power Diesel. Ud over Shell stationen i Køge gennemfører 48 andre ubemandede Shell Express anlæg en opgradering af produktudvalget.