Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Aug 03, 2018 til Aug 14, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Sovende mand på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 1710 måtte politiet vække en mand, der lå og sov ved nødsporet på tilkørselsrampen fra tilkørsel <32> Køge/Ølby i sydgående retning. Der var tale om en 42-årig mand fra Nakskov, der også var påvirket af spiritus. Da han skulle gå derfra, gik han ud på motorvejen, så biler måtte køre udenom. Politiet så sig derfor nødsaget til at frihedsberøve ham, så han kunne sove videre og blive afruset i detentionen. Ved løsladelse fik han en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for at være så påvirket af spiritus, at han ikke kunne tage vare på sig selv.

Musik til ulempe – Lovparken, Køge

Kl. 1957 fik politiet den første henvendelse om musik til ulempe i parken, hvor der til tider blev spillet høj musik, som bevirkede flere henvendelser herom til politiet i løbet af de næste timer. Politiet kørte derfor til området kort efter kl. ca. 2230, hvor der var ca. 50 unge forsamlet i området. Den høje musik var blev dæmpet, hvorfor der ikke var grundlag for at gribe yderligere ind fra politiets side.

Mistænkelig varebil – Ejbyvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 0957 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom borger, der kl. ca. 0930 havde bemærket en hvid VW Transporter varebil med nummerpladen XK89684 køre søgende rundt i området. Bilen blev ført af en person af anden etnisk oprindelse end dansk, der formentlig kiggede interesseret på maskiner i området. Borgeren havde i den anledning ringet til bilejeren ud fra reklamerne på siden af bilen. Bilejeren havde så konstateret, at bilen inden for den seneste uge var blevet stjålet fra Amager i København. Politiet fandt ikke bilen i området.

Brug f.eks. app’en POLITI til kontrollere, om en bil skulle være stjålet eller efterlyst af politiet af anden årsag. Hvis der er anmærkninger på et køretøj i app’en, så kontakt politiet på tlf. 114 med dine oplysninger.

Færdselsuheld – Møllevej/Bakkegårds Alle, Borup – Køge

Kl. 1810 fik politiet en anmeldelse om en færdselsuheld, hvor en part var flygtet fra stedet uden at give sig til kende. En 34-årig mand fra Borup var i en personbil kørt ad Møllevej mod vest og var standset før svingning til venstre ad Bakkegårds Alle. Herunder blev den 34-åriges bil påkørt af en bagfra kommende varebil, hvis fører efter påkørslen fortsatte med at skubbe til den 34-åriges bil, så varebilen kunne passere forbi. Det lykkedes, og den 34-årige forsøgte at følge efter varebilen, som han mistede af syne i området ved Neergårdsparken. Varebilen viste sig at være meldt stjålet i Korsør natten til søndag og blev ført af en mand, 2025 år, sort kort hår og iført en lys/hvid trøje eller T-shirt. I varebilen var yderligere to mænd. Senere på aftenen blev varebilen kl. ca. 2040 fundet udbrændt i Sorø. Politiet forsøger nu at få identificeret både føreren o g de to øvrige personer i bilen.

Mærkelig lyde, som ligner skud – Lovparken, Køge

Kl. 0915 anmeldte en lokal borger, at der for få minutter siden i området ved Lovparken havde været nogle mærkelige lyde, som lød som 3-4 knald ad 4 omgange – muligt skud eller fyrværkeri. Politiet kørte til Lovparken, hvor nogle stille og rolige unge blev truffet. De havde været på stedet i et stykke tid, men havde intet hverken set eller hørt i parken. Lidt senere fik politiet igen en henvendelse fra samme borger, der selv havde undersøgt sagen. I en baggård i Vestergade havde der været et intro-arrangement for nye elever på Køge Handelsskole. I den forbindelse var nogle balloner blevet sprængt. Ej videre fra politiets side.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 1217 kørte en ambulance og politiet ud til et færdselsuheld på Sydmotorvejen i det sydgående spor lidt nord for Lidemarksvej, hvor en bilist var kørt ind i autoværnet. En 18-årig kvinde fra Næstved ville i en personbil foretage en overhaling, men kom så langt til venstre i overhalingssporet, at venstre hjulpar kom ud i midterrabatten. Hun styrede kontra og mistede kontrollen over bilen, der herefter kørte tværs over vejen og ind i autoværnet til højre for nødsporet. Den 21-årige blev tilset af ambulancepersonalet, men var sluppet uskadt fra solouheldet.

Tilsyn / høj musik – Lovparken, Køge

Kl. ca. 1345 var personale fra politiets præventive afdeling på et rutinemæssig tilsyn i Lovparken, hvor ca. 150 unge mennesker var forsamlet. De opførte sig alle stille og roligt, og ingen så ud til at indtage alkoholiske drikke eller lave unødig larm. Politiet forlod derfor parken efter et kortvarigt tilsyn.

Kl. 1539 fik politiet en henvendelse fra en borger i området om, at der nu var fest i parken og høj musik. Politiet kørte derfor igen til Lovparken, hvor der nu var forsamlet ca. 100 unge, som hørte musik og i øvrigt ikke opførte sig på en måde, som gav anledning til indgriben fra politiets side. Musikken blev også vurderet til at være på en lydstyrke, som ikke gav anledning til væsentlig ulempe for omkringboende og dermed en eventuel indgriben fra politiets side.

Kl. 1727 anmeldte en 16-årig pige fra Havdrup, at hendes veninde og en anden dreng var blevet uvenner og nu var truende overfor hinanden under ophold i Lovparken. Politiet kørte til parken igen og fik kontakt til en anden 16-årige pige fra Havdrup, som havde en uoverensstemmelse med en 16-årig dreng fra Kokkedal. Sidstnævnte var blot frustreret over, at en kammerat tilsyneladende var blevet mistænkt for at være voldelig. Derfor havde reageret uhensigtsmæssigt på disse oplysninger. Der var ikke grundlag for at gribe ind fra politiets side på grund af adfærden, men for at forhindre udvikling i frustrationen mellem parterne blev den 16-årige pige kørt væk fra parken.

Politiet har fokus på anvendelsen af Lovparken og fører jævnligt tilsyn med det grønne område, således at parken både kan bruges af brugerne, men også på en sådan måde, således at de omkringboende ikke bliver væsentlig forstyrret af gæsterne i parken.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 2020 havde en 48-årig mand fra Ishøj mistet kontrollen over sin lastbil, der havde tilkoblet en sættevogn, under kørsel i nordlig retning ca. 200 meter før afkørsel <32> Køge I forsøget på at rette vogntoget op kørte han ind i autoværnet til højre for nødsporet og standsede således, at sættevognen stod i en vinkel ud mod kørebanen. Uheldsstedet blev spærret af i forbindelse med bjærgningen af vogntoget. Chaufføren slap uskadt fra uheldet, hvor ingen andre trafikanter blev involveret.

Arbejdsulykke – Kærvang, Lille-Skensved – Køge

Kl. 1102 fik politiet via alarm 112 melding om, at en håndværker var kommet til skade ved en rundsav. Det viste sig, at en 42-årig mandlig tømrer fra Frederiksværk var ved at skære noget træ op ved brug af en rundsav. Træet blev pludselig trukket baglæns i rundsaven, hvilket overraskede tømreren, så han fik kvæstet flere fingre på sin højre hånd – uden dog at miste fingrene. Han blev i en ambulance bragt til skadestuen i Køge til fornøden behandling. Arbejdstilsynet blev underrettet om sagen og kørte til ulykkesstedet for at kigge nærmere på rundsaven, så det kan klarlægges, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Markbrand – Druestrupvej, Tureby – Køge

Kl. 1420 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en brand på en mark. Der var måske risiko for, at branden kunne brede sig til en nærliggende skov. Brandvæsnet havde fået styr på branden, så der var kun en mark, som udbrændte. Ingen kom til skade ved branden.

Færdselsuheld mv. – Kastanievej, Bjæverskov – Køge

Kl. 1645 fik politiet en anmeldelse om, at en sort varebil havde påkørt en stolpe på p-pladsen ved et supermarked. Føreren af varebilen var fortsat bagefter uden at give sig til kende over for ejeren af den påkørte genstand. Nummerpladen på bilen var dog blevet aflæst, således at politiet kunne køre til ejerens bopæl i Ringsted. Her traf politiet knap en time efter påkørslen en nu spirituspåvirket, 33-årig mand fra Ringsted, som straks erkendte at have været fører af varebilen i forbindelse med påkørslen af stolpen. Han oplyste, at han imidlertid ikke havde nogen førerret, hvorfor han blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven samt for ikke at have deltaget i de foranstaltninger, som påkørslen af stolpen gav anledning til. Politiet vurderede, at bevisbyrden for spirituskørsel efter en konkret vurdering ikke kunne løftes, så den 33-årige blev ikke sigtet for spiritus kørsel i varebilen. Han kan dog forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres efter endt efterforskning af uheldet.

Tyveri fra varebil – Ejbyvej, Lille-Skensved – Køge

Kl. 2354 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom borger, at to-tre mænd var ved at begå indbrud i en parkeret varebil. De mistænkte var kørende i en mørk personbil med udenlandsk nummerplade. Politiet kørte hastigt til stedet, hvor en varebil havde fået knust en rude i førerdøren, ligesom bagdøren til varerummet stod på klem. Brugeren af varebilen boede ved siden af og kunne straks konstatere, at diverse el-værktøj var blevet stjålet. Politiet ledte efter den mørke personbil med den udenlandske nummerplade i området, indtil politiet kl. ca. 0045 havde fundet bilen henstillet og forladt på Karlslunde rasteplads ved Køge Bugt Motorvejen. Der var tale om en svensk bil, der var forsynet med en papnummerplade, fordi politiet i Danmark tidligere havde inddraget bilens nummerplade på grund af restance, manglede syn og kørselsforbud i Sverige. I bilen lå en masse el-værktøj, som b lev fore vist for brugeren af varebilen i Lille-Skensved. Han genkendte straks sit værktøj, som han fik genudleveret. Den svenske bil på rastepladsen tog politiet i sin varetægt med henblik på nærmere undersøgelse for at finde frem til de mistænkte i sagen.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Københavnsvej, Køge

Kl. 0720 gav en patruljebils ANPG-system ( Hurtige butikstyve – Rådhustræde, Køge

Kl. 1409 anmeldte personalet i supermarkedet Fakta, at to mænd havde stjålet 10 pakker cigaretter og var løbet fra stedet i ukendt retning. De to mænd var kommet ind i supermarkedet og havde bestilt cigaretterne, som den ene tog til sig og gik fra stedet. Den anden mand satte et betalingskort i betalingsautomaten, men trak kortet til sig, inden betalingen blev gennemført, og skyndte sig også væk. Begge forsvandt i området, men politiet har sikret sig videoovervågningen i et forsøg på at få de to mænd identificeret, så de kan stilles til regnskab for tyveriet. Der er p.t. ikke nogen nærmere beskrivelse af de mistænkte.

Overtrædelse af afbrændingsforbud – Søsvinget, Køge

Kl. 2057 fik politiet en henvendelse om, at nogen var i færd med at grille ved en sø bag produktionsskolen. På stedet fik politiet kontakt til tre unge mænd på 16, 17 og 21 år fra Køge, som havde tændt op i en engangsgrill for at grille nogle kyllingespyd. På grund af afbrændingsforbuddet, der også forbyder brug af grill uden for brandsikkert underlag, blev de tre sigtet for overtrædelse af afbrændingsforbuddet. Forældrene til de to unge under 18 år blev efterfølgende underrettet om sagen mod deres børn. Alle kan nu se frem til en bøde som afgørelse på sagen.

Mistænkeligt forhold – Vordingborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 2221 fik politiet en henvendelse fra en bekymret borger, der mente at have hørt flere skudsalver i området omkring Herfølge stadion. Der var også oplysninger, at et køretøj kunne have forladt området. Politiet sendte adskillige patruljer til området med baggrund i anmeldelsen for dels at lede efter stedet, hvor skuddene skulle være blevet affyret, dels for at lede efter mistænkelige personer og køretøjer i området. Politiet mødte kun rolige borgere incl. hundeluftere i området, og de kunne bekræfte et par brag omkring anmeldelsestidspunktet. De antog, at der kunne være tale om fyrværkeri. Efter godt en times undersøgelser i området måtte politiet konstatere, at der ikke var fundet spor eller andet, der kunne tyde på skudafgivelser. Det er dog fortsat uopklaret, hvad der kan have forårsaget noget, der mindede om skud i området.

Naturbrand – Assendrupvej, Ll. Ladager, Lille-Skensved – Køge

Kl. 1439 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en naturbrand, der var opstået på en skråning ved en grøft. Kort efter havde branden bredt sig til en høstet mark, men brandvæsnet fik hurtigt styr på ilden, der formodes at være opstået ved et henkastet cigaretskod. Ingen kom til skade ved branden.

Anholdelse – Forsøg på indbrud – Vollerslevvej, Ringsted – Køge

Kl. 2335 kontaktede en opmærksom, 34-årig mand fra Ringsted politiet, fordi han undrede sig over et udenlandsk varebil, der kørte langsomt og søgende på vejene omkring anmelderens bopæl. Da føreren af varebilen opdagede, at anmelderen fulgte efter, blev hastigheden sat op. Bilen kørte ad Ringstedvej mod Ringsted, og politiet fik i Fjellebro kontakt til varebilen, der udramatisk blev standset. I den bulgarsk registrerede varebil var to mænd på 34 og 38 år fra Rumænien, som blev anholdt som mistænkte for enten at ville begå indbrud omkring anmelderens bopæl eller at have begået et indbrud et p.t. ukendt sted. Politiet fandt i bilen nemlig ud over diverse lommelygter arbejdshandsker, skruetrækkere og koben med malingsrester. Den ene anholdte havde danske penge på sig. Politiet forsøger nu at finde ud af, om de to anholdtes bl.a. kan knyttes til et indbrudsforsøg på Flue bæksvej , Benløse, Ringsted, kl. ca. 2250, hvor en 26-årig kvinde overraskede to mænd på vej ind ad åbentstående altandør. Politiet skal fredag med hjælp fra en tolk have afhørt de to mænd, hvorefter anklagemyndigheden tager stilling til, om de skal løslades eller fremstilles i grundlovsforhør.

Indbrud i perioden
Strandvejen, Køge Grundtvigsvej, Køge Ewaldsvej, Køge Karlemosevej, Køge Robenheje, Køge Nørre Boulevard, Køge Køgevej, Roskilde Have Borupvej, Have Borup, Kirke Eskilstrup Vindegårdsvej, Bjæverskov Algestrupvej, Algestrup, Tølløse