Kom det danske klima og vejr i forvejen
I et land som Danmark, hvor vejret er skiftende og til tider utilregneligt, lider vores tag stor last med både regn, storm, slud, sne og andre hårde miljømæssige påvirkninger. Men hvad de fleste ikke tænker over er, om deres tag i virkeligheden bør udskiftes, inden skaden er sket, og det er for sent. Er den nødvendige vedligeholdelse ikke passet, eller er taget blevet hårdt skadet over en længere periode, kan der vise sig i problemer med utæthed, grimt udseende og sågar store skader, som følger af f.eks. at tagsten blæses af.

Skift taget inden skaden rammer
Hvis du overvejer, om dit tag skal skiftes, er der ingen tvivl om, at der bør tages et professionelt kig på taget, så det kyndigt kan afgøres, om der er brug for en udskiftning eller ej – ellers kan det have fatale konsekvenser.

Mangler, fejl og småskader, som ikke bliver taget i opløbet, kan i sidste ende være de små ting, som gør den helt store forskel. Vigtigheden af at få skiftet sit tag, inden skaden rammer, afspejler sig ikke blot i de materielle tab, som hænger sammen med et skadet tab – især det økonomiske aspekt spiller en stor rolle.

En tagudskiftning er en investering
Netop fordi et skadet tag løbende og på stedet vil give store økonomiske omkostninger, bør en tagudskiftning ses som en investering i både egen og husets sikkerhed, og investeringen vil som regel vise sig at være meget fordelagtig, set i forhold til hvis taget var gået i stykker. Har man desuden en professionel samarbejdspartner som f.eks. Lundgaard Tømrer- & Snedkerfirma ApS indover projektet, vil holdbarheden og kvaliteten af det nye tag kunne være sikret, og det vil betyde bedre tryghed og et mere værdifuldt hjem.

Foto: ABW

Desuden kan en taginvestering være vejen til en højere salgspris, hvis din bolig skal sælges, da taget er en af husets vigtigste komponenter – næst efter husets fundament.

Husk den løbende vedligeholdelse
Det er altafgørende for tagets tilstand, at den løbende vedligeholdelse huskes, da små skader og fejl hurtigt kan udvikle sig til dyre, grimme defekter. Den løbende vedligeholdelse består bl.a. i at få udskiftet de dele af taget, som eventuelt kan trænge til det, og faglig hjælp kan være nødvendigt for at sikre tagets overlevelse.

En forsikringsskade kan være svær at løse
Står du i en situation, hvor taget ikke er blevet udskiftet i tide, og hvor der i stedet har udviklet sig en større skade på det, som følge af f.eks. storm eller skybrud, kan det være svært at løse situationen – og det kan i værste fald blive meget dyrt.

Forsikringsskader kræver en bestemt form for arbejde, og udbedring af dem er afhængig af din forsikring og baggrunden for den eller de mangler og defekter, der er at finde på taget.

Lundgaard Tømrer- & Snedkerfirma ApS kan hjælpe med både traditionel udskiftning af tag men står også til rådighed ved forsikringsskader.