Ti kommuner i Region Sjælland har meldt sig på banen til udviklingsprojekt, der skal højne kompetencer hos medarbejdere, der varetager opgaver i beskæftigelsesindsatsen for borgere med psykiske lidelser. Det skriver Professionshøjskolen Absalon i en pressemeddelelse:

”Indholdsmæssigt sætter vi fokus på en central dagsorden i beskæftigelsesindsatsen, der kun kommer til at fylde mere de kommende år. Det er i det lys, man skal se den massive interesse for at indgå i vores projekt, der har til mål at få flere med psykiske lidelser i job”.

Sådan lyder det fra chefkonsulent Kirstine Sandø Højland fra Professionshøjskolen Absalon, som kan notere sig, at kommunerne i Region Sjælland udviser stor interesse for at indgå i forløb som led i et projekt med titlen ’Flere borgere med handicap i beskæftigelse’.

På baggrund af en kortlægning i Køge Kommune har Absalon konstateret, at der er behov for at styrke indsatsen i forhold til borgere med psykiske lidelser. Ti kommuner i Region Sjælland har allerede meldt sig til at være en del af projektet, hvor Absalon gratis tilrettelægger et fleksibelt udviklingsforløb til hver kommune med finansiering fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

Fleksible forløb sikrer lokal tilpasning
”Når vi tilrettelægger fleksible forløb, gør vi det muligt at skræddersy forløbet til de udfordringer, som hver kommune står med. Det vækker genklang, fordi det giver mulighed for at tage højde for den enkelte kommunes organisering, praksis og aktuelle udfordringer”, siger Kirstine Sandø Højland.

Tallene taler sit tydelige sprog, pointerer hun. Der bliver færre borgere med psykiske lidelser i job, og dem, der arbejder, arbejder færre timer. Det er den udvikling, i alt ti kommuner i Region Sjælland nu kan få en hjælpende hånd med at få vendt ved at indgå i projektet, der løber i perioden 2018/19.

”Kommunerne kan selv sammensætte et forløb på to til fire dage, som matcher kommunens aktuelle behov og praksis. Forløbet kan blandt andet handle om tværprofessionelt samarbejde, viden om psykiske lidelser, metoder til kommunikation og motivation eller lovgivningsmæssige rammer”, fortæller Kirstine Sandø Højland.

Skal komme hele området til gavn
Projektet er blevet til med Køge Kommune og Det Centrale Handicapråd som samarbejdspartnere. Målet er, at de indsamlede erfaringer skal komme hele beskæftigelsesindsatsen til gode.

”Vi er glade for, at STAR støtter projektet, der både har som mål at gennemføre konkret kompetenceudvikling i kommunerne, samtidig med at der løbende pågår vidensopsamling- og analysearbejde samt udvikling af undervisningsmateriale og nye metoder, så de gode erfaringer kan komme hele området til gavn”, slutter Kirstine Sandø Højland.