Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Dec 04, 2018 til Dec 11, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Gasudslip – Stevnsvej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 0733 fik politiet via alarm 112 melding om et gasudslip, som brandvæsnet var sendt til. Det viste sig ganske rigtigt at være et udslip fra et gasrør, som var blevet beskadiget af en entreprenør. Ingen var i fare som følge af udslippet, der blev stoppet ved at sætte en klemme på det utætte rør.

Spirituskørsel – Fasanvej, Køge

Kl. 1220 anholdt og sigtede politiet en 47-årig mand fra Haslev for både spirituskørsel og kørsel uden førerret i en personbil. Den 47-årige havde ikke nogen førerret, fordi han ikke havde generhvervet sit kørekort efter udløbet af en tidligere frakendelse. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkobilist – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 1307 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 54-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel – Gymnasievej, Køge

Kl. 1613 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist kørte usikkert og var kørt ind på p-pladsen ved et supermarked. Kort efter var bilisten kørt videre ad Gymnasievej, hvor politiet traf den anmeldte bilist. Der var tale om en 41-årig mand fra Køge, der ikke havde noget kørekort, som han i forvejen var frakendt. Da den 41-årige også var påvirket af spiritus under kørslen i personbil, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 1705 rykkede politiet ud til et færdselsuheld med mange parter involveret. Uheldet var sket i sydgående retning umiddelbart før afkørsel 32 Ølby og spærrede tre af de fire vognbaner på stedet. Seks bilister var impliceret i uheldet, der opstod i den tætte trafik efter en opbremsning på grund af kødannelse. En eller flere opdagede for sent opbremsningen, således at seks bilister på forskellig måde stødte sammen. Et par personer fra et af de implicerede biler blev indbragt til skadestuen til kontrol, men også de var ligesom de øvrige implicerede førere. Oprydningsarbejdet varede frem til kl. ca. 1815, hvor motorvejen igen var farbar i alle vognbaner.

Flere færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen – Køge

Kl. 1844 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor to lastbiler var stødt sammen i det sydgående spor umiddelbart nord for afkørsel 31b Egedesvej, Køge Uheldsstedet blev afspærret med en skiltevogn, medens politiet arbejdede på uheldsstedet. En 48-årig mandlig lastbilchauffør fra Bulgarien fik under kørslen en pludselig bremsedefekt på den tilkoblede påhængsvogn, så han standsede i 1. vognbane (længst til højre) med havariblink aktiveret. Det opdagede en 61-årig mand fra Korsør for sent, så han i sin lastbil påkørte den havarerede lastbil. Den 61-årige slap uskadt fra påkørslen, men havde besvær med at komme ud af førerkabinen som følge af uheldet. Uheldsstedet blev afspærret, medens en mekaniker forsøgte at reparere den havarerede lastbil.

Kl. 2108 skete der endnu et uheld, da en 56-årig mand fra Køge kørte i en personbil ad motorvejen mod syd hen mod det af spærred e uheldssted med lastbilerne og med skiltevognen aktiveret med udslåede bomme og blink. Den 56-årige bilist påkørte af ukendte årsager den venstre afspærringsbom på skiltevognen og fortsatte ca. 50 meter videre frem, hvor han kørte ind i en politibil med aktiverede blå blink. I politibilen befandt sig to politifolk, som efterfølgende sammen med den 56-årige blev bragt til skadestuen til kontrol for skader. Alle var sluppet uskadte fra uheldene, men den 56-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, fordi han var mistænkt for at være påvirket af spiritus under kørslen. Kl. ca. 2230 var der ryddet op på motorvejen efter begge uheld.

Kvinde i nødspor med hash – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 1325 fik politiet en anmeldelse om en kvinde, der gik ad motorvejen omkring afkørsel 32 Ølby. Politiet fik på stedet kontakt til en 54-årig kvinde fra København SV, som politiet kørte væk fra motorvejen, så hun kunne tage videre med offentlig transport. Ved kontrollen af hende fandt politiet kvinden i besiddelse af godt 23 gram hash, så hun fik hashen beslaglagt og blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Hun vil således høre nærmere fra politiet i anledning af den sigtelse.

Hastighedssag – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 2105 foretog færdselspolitiet en hastighedsmåling af en personbil, der viste 184 km/t, på en strækning, hvor den højst tilladte hastighed er 110 km/t. Føreren af bilen, en 24-årog mandfra Mariager, kan forvente at modtage en bøde på 6.500 kr samt en opkrævning på 500 kr til offerfonden. Derudover giver forseelsen en betinget frakendelse af førerretten.

Tyveri fra personbiler – Køge / Roskilde

Torsdag morgen og formiddag modtog politiet fem anmeldelser om tyveri fra personbiler af mærket Mercedes-Benz. I fire tilfælde på hhv. Oksbølvej, Ulstedvej, Vandelvej og Oddervej i Køge havde tyvene stjålet bilens rat, medens en bil af samme mærke på Frederiksborgvej i Roskilde havde fået stjålet forlygterne. Ved tyverierne i Køge havde alle biler fået knust en rude for at skaffe sig adgang til kabinen og rattet. Alle tyverierne var foregået på ukendte tidspunkter i løbet af natten mellem onsdag og torsdag morgen. Ingen har hverken set eller hørt noget i forbindelse med tyverierne.

Lokalpolitiet i Køge/Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget mistænkelig på den anførte veje natten mellem onsdag og torsdag. Tyverierne formodes at være udført af personer med særligt teknisk kendskab til netop det bilmærke, som tyverierne er foregået fra. Kontakt politiet på tl f. 114 m ed oplysninger i sagerne.

Færdselsuheld – Køgevej / Elmelygårdsvej, Roskilde

Kl. 0809 var der sket et færdselsuheld med flere bilister impliceret. Det viste sig, at en 28-årig mand fra Væggerløse kørte i en personbil ad Køgevej mod nord ved Elmelygårdsvej. I det regnfulde vejr overså han en kø foran ham, så han med lav hastighed påkørte den forankørende personbil ført af en 54-årig kvinde fra Præstø. Hendes bil blev skubbet frem i bagenden af en personbil ført af en 55-årig kvinde fra Herfølge. Den 54-årige kvinde blev i en ambulance bragt til skadestuen i Køge til kontrol for eventuelle nakkelæsioner, men havde ikke pådraget sig behandlingskrævende skader. Kl. ca. 0850 var der ryddet op på uheldsstedet.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 0818 var der sket et færdselsuheld i det østgående spor på motorvejen i den tætte morgentrafik. Politiet fik på uheldsstedet kontakt til en uskadt, 56-årig mand fra Børkop, hvis personbil var blevet påkørt bagfra af en personbil ført af 50-årig mand fra Odense. Han var også sluppet uskadt fra uheldet, der skete, da han for sent opdagede, at der var opstået kø på motorvejen. En 54-årig kvinde fra Børkop, der havde været passager på bagsædet i den 56-åriges bil, blev bragt til skadestuen i Køge til behandling for diverse nakkelæsioner som følge af uheldet. I ambulancen medfulgte også en 37-årig mand fra Odense SV, der på skadestuen skulle kontrolleres for eventuel personskade, men som var sluppet med diverse knubs. Kl. ca. 0915 var de implicerede køretøjer bugseret væk fra motorvejen.

Butikstyv blev også sigtet for vold – Ejbovej, Bjæverskov – Køge

Kl. 0920 anmeldte butikspersonalet i SuperBrugsen, at en mand, der havde været voldelig i butikken i går, nu var tilbageholdt efter tyveri af en øl. Politiet kørte til supermarkedet og sigtede en 38-årig mand fra Bjæverskov for tyveri af en dåseøl til en værdi af 20 kr. Han havde åbnet øldåsen og var ved at drikke den, da han forlod butikken uden at betale.

Den sigtede var i øvrigt den mand, som politiet dagen før havde sigtet for bl.a. vold mod en buschauffør, der var blevet spyttet i ansigtet. Den 36-årige, mandlige supermarkedsmedarbejder, der fik kastet en øldåse ind i maven, da den 38-årige kortvarigt søgte tilflugt i butikken, ønskede nu at anmelde manden for vold efter at være blevet undersøgt af en læge. Derfor sigtede politiet også den 38-årige for volden mod den butiksansatte. Senere kan den 38-årige mand forvente at blive indkaldt til et rets møde, n år sagerne mod ham skal afgøres.

Grundlovsforhør – Grov vold – Kolonihaveforening i Ølby – Køge

Kl. 1636 anmeldte en lokal mand fra Køge, at han netop havde fundet en ukontaktbar og forslået mand i et kolonihavehus i kolonihaven sydøst for Ølbycentret. Politiet kørte til stedet og fik den tilskadekomne bragt til skadestuen i Køge i en tilkaldt ambulance. Der var tale om en 46-årig mand fra København, som havde kvæstelser fra stump vold og mindre snitsår i hovedet. Ved de foreløbige undersøgelser på stedet tydede det på et drikkelag, hvor der var foregået noget voldsomt, idet bl.a. et bord lå væltet, og der generelt var uorden. Volden var formentlig blevet forøvet i nogen tid før anmeldelsen, så politiet fik via vidners udsagn identificeret en mistænkt, som blev anholdt i en anden kolonihave i Ølby-området kort før kl. 1800. Der var tale om en 33-årig mand fra Køge, som blev sigtet for grov vold mod den 46-årige, som havde pådraget sig alvorlige kvæstel ser i ho vedet. På grund af sagens alvor er den anholdte fortsat i politiets varetægt og vil blive fremstillet i grundlovsforhør kl. 1030 ved Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling. Det har indtil videre ikke været muligt for politiet at foretage afhøring af offeret på grund af hans kvæstelser. Offeret meldes uden for livsfare, men er fortsat indlagt på et sygehus til behandling.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 2052 standsede færdselspolitiet en personbil, der blev ført af en 29-årig mand fra Ringsted ad motorvejen i østlig retning ved Bjæverskov. Den 29-årige havde i forvejen et kørselsforbud, så han måtte ikke føre bilen, hvorfor han blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Da det nu var fjerde gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil uden førerret, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på konfiskation. I et retsmøde på et senere tidspunkt vil straffesagen og spørgsmål om endelig konfiskation blive afgjort.

Bortvisning af mand – Slagterivej, Køge

Kl. 0103 anmeldte DSB, at en spirituspåvirket mand var fundet i et S-tog, der var kørt i depot for natten. Politiet traf en 24-årig mand fra Haslev, som var i stand til at klare sig selv. Han blev derfor blot bortvist fra depotområdet uden at blive sigtet for noget.

Vold mod buschauffør mv. – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 1148 anmeldte en 52-årig mandlig buschauffør fra Stenlille, at han netop var blevet spyttet i ansigtet af en mand, der ikke ville betale for en busbillet. Manden var efterfølgende gået fra bussen og ind i et nærliggende supermarked, hvor han kastede en dåseøl ind i maven på en medarbejder. Politiet var fremme få minutter senere og kunne uden for supermarkedet anholde en 38-årig, påvirket mand fra Bjæverskov, som blev sigtet for vold mod nogen i offentlig tjeneste i forhold til buschaufføren. Han blev løsladt efter afhøring til sagen, men vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagen skal afgøres.

Udenlandske butikstyve – Ølbycenter, Køge

Kl. 1715 anmeldte butikspersonalet, at to ud af tre udenlandske mænd var tilbageholdt som mistænkte for at have stjålet chokolade fra supermarkedet Aldi. Politiet kørte til området og anholdt to mandlige asylansøgere på 31 og 36 år fra Georgien. Den tredje mistænkte var stukket af fra og blev ikke fundet af politiet. De tre mænd var kommet ind i butikken, hvor de var gået rundt sammen. Da den første gik gennem kassen uden at betale, var han ved personalets kontrol af ham i besiddelse af flere plader chokolade. En anden mand stak af, medens den tredje mand lagde nogle plader chokolade fra sig inde i butikken. Han blev også tilbageholdt af personalet som mistænkt for meddelagtighed i butikstyveri af chokolade til en værdi af 366 kr. De to anholdte blev med assistance fra en tolk afhørt til sagen, hvorefter de blev løsladt. Senere vil de høre nærmere fra politiet, når sagen strafferetligt skal
afgøre
s.

Problemer i bussen – Lerbæk Torv, Køge

Kl. 0014 fik politiet en henvendelse fra et busselskab om, at en kvinde skabte problemer i buslinje 101 ved Lerbæk Torv. Politiet kørte til stedet og fik klarlagt, at en kvinde ikke vise fremvise sin rejsehjemmel til buschafføren, hvilket bevirkede nogle mindre uoverensstemmelser mellem kvinden og buschaufføren. Der var tale om en 43-årig kvinde fra Køge, som af politiet blev belært om, at hun skulle vise sin rejsehjemmel, hvis hun ønskede at benytte offentlige transportmidler. Herefter gik kvinden fra stedet uden at være blevet sigtet for noget, og politiet foretog sig ikke yderligere i sagen.

Påkørt i fodgængerfelt – Bregnevej/Natskyggevej, Køge

Kl. 1000 anmeldte en 19-årig mand fra Herfølge, at han omkring kl. 0750 var på vej i skole, da han skulle passere Bregnevej. Anmelderen stod ved et fodgængerfelt og ventede på fri bane, da en bil kom kørende og sagtnede farten. Den 19-årige antog derfor at bilen ville standse, og gik ud i på vejen. Bilen standsede dog ikke og ramte den 19-årige, som røg op på kølerhjelmen og ramte forruden med hovedet. Føreren af bilen standsede og stak kort hovedet ud og talte med den 19-årige, men kørte herefter videre uden at oplyse sit navn. Den 19-årige tog herefter på skadestuen og blev undersøgt, hvor det viste sig, at han var sluppet med knubs. Herefter tog han på politistationen og anmeldte det.

Anmelderen beskrev bilen som: Peugeot personbil, metalgrå, en lidt mindre og ældre model. Der var en krykke og et børnesæde i bilen.

Føreren beskrives som: Mand, dansk, over 5
0 år ga
mmel, kraftig af bygning, hvidt tyndt hår.

Politiet vil meget gerne tale med føreren af den grå Peugeot, og vil gerne høre fra vidner, der så uheldet ske. Kontakt politiet hvis du har oplysninger i sagen på tlf. 114.

Færdselsuheld – Salbyvej/Ølbyvej,Køge

Kl. 1401 skete et færdselsuheld imellem to personbiler, idet en 83-årig kvinde fra Køge i forbindelse med svingning fra en sidevej ikke overholdt sin ubetingede vigepligt og svingede ud foran en 27-årig mand fra Store-Heddinge. Den 27-årige kørte ad Ølbyvej mod syd, og ramte derfor ind i siden på den 83-årige, der blev fastklemt i bilen og blev klippet ud. Hun blev kørt med ambulance til sygehuset, hvor det blev konstateret, at hun havde brud på underkroppen. Den 27-årige slap fra uheldet med knubs, men begge biler var totalskadede.

Tricktyveri på gaden – Lerbæk Torv, Køge

Kl. 1639 anmeldte en mand på vegne af sin 84-årige mor, at hun omkring kl 14.00 var blevet udsat for et tricktyveri. Hun var blevet antastet af to udlændinge, en mand og en kvinde, der på engelsk spurgte om vej til Køge Station, mens de viste den 84-årige nogle kort med tog og bustider. Da den 84-årige efterfølgende kom ind i boghandlen, opdagede hun at hendes pung var blevet stjålet. Tricktyvene måtte have afluret hendes pinkode, for der var hævet tre gange på den forurettedes kreditkort, hvilket beløb sig til 14.800 kr. Derudover var der købt sko i en forretning for i alt 3439 kr. Politiet efterforsker nu sagen, for at finde frem til de to mistænkte. De beskrives som:

A: Kvinde, 40-45 år, 165 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Talte: Engelsk.

B: Mand, 40-45 år, 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: en gelsk, I
ført: Mørkegråt jakkesæt og lys skjorte.

Tricktyveri – Krohaven, Borup – Køge

Kl. 2057 anmeldte en 94-årig kvinde fra Borup, at hun omkring kl. 10.00-10.30 var ude at gå med støtte fra sin rollator, da en udenlandsk kvinde kom hen til hende og begyndte at rode i den 94-åriges taske, der stod foran på rollatoren. Anmelderenspurgte, hvad kvinden lavede, men det virkede ikke som om, at kvinden forstod dansk. Den udenlandske kvinde gik videre og talte med mand, der gik længere fremme på fortovet. Den 94-årige kvinde opdagede kort efter, at hendes pung var stjålet fra en taske, som hun havde på maven, der havde været lukket med en lynlås. I pungen var 450 kr, diverse kreditkort og personlige kort.

Kvinden beskrives som: Østeuropæisk af udseende, 40-45 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Briller, Talte: Fremmedsprog.

Lokalpolitiet i Køge søger vidner til de to episoder, og vil derfor gerne høre fra borger e, der h ar bemærket de to beskrevne personer. Politiet har en mistanke om, at det kunne være de samme to mistænkte, der står bag begge tricktyverier. Kontakt politiet på tlf. 114.

Indbrud i perioden Ølsemaglevej, Køge Københavnsvej, Køge Langesvej, Køge Oddervej, Køge Stevnsvej, Strøby Egede, Køge Pedersvej, Køge (2 steder) Lindevænget, Køge Gammel Hastrupvej, Køge Engvangsvej, Strøby Egede, Køge Egelundsvej, Strøby Egede, Køge Ærtebjerghusene, Borup Duehusvej, Bjæverskov