Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2018/12/20 til 2019/01/29.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkobilist uden kørekort var efterlyst – Lyngvej, Køge

Kl. 0635 mandag morgen bemærkede en patrulje en personbil, der blev ført ad Lyngvej og videre ad Lille Lyngvej. Personbilens nummerplader var afmeldte hos SKAT, hvorfor politiet senere standsede bilen på Nylandsvej. Bag rattet sad en 40-årig mand uden fast bopæl i Sorø, som ikke kunne fremvise noget kørekort, idet hans førerret var blevet inddraget af politiet i 2007. Da politiet skønnede ham påvirket af narkotika under kørslen, blev han sigtet for narkokørsel og anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Efter afhøring til sagen overdrog politiet den anholdte til Kriminalforsorgen, idet han faktisk var efterlyst af Nordsjællands Politi til afsoning af en kortere frihedsstraf for overtrædelse af loven om dopingmidler. Bilens nummerplader inddrog politiet, og bilnøglerne blev overdraget til bilens 33-årige mandlige passager fra Bjæverskov, så han skulle sørge for fjernelse af køretøjet. Den 4 0-årige
vil senere høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Færden på isen – Køge og Greve

Kimmerslev Sø, Borup – Køge Kl. 1204 fik politiet en anmeldelse om, at der var børn på isen ved Kimmerslev Sø. En patrulje blev sendt til stedet for at sikre sig, at ingen var røget igennem isen. Politiet traf her to 13-årige drenge fra Borup, der blev formanet om ikke at opholde sig på den usikre is. Drengenes værger blev orienteret om hændelsen. Ingen personer var kommet til skade.

Sø ved Olsbækdal – Greve. Kl. 1340 blev anmeldt, at der lå to redningskranse og nogle andre effekter ude på søen. Der var ingen personer at se på isen. Brandvæsnet kørte til stedet og konstaterede, at ingen var personer var faldet igennem isen, men at redningskransene blot var efterladt på isen.

Færden på isen er kun tilladt, hvis kommunen har opsat skiltning om, at isen er sikker. Politiet advarer alle om at færdes på isen, da den på nuværende tidspunkt ikke er sikker. Forældre opfordres til at tale med deres børn om faren ved at gå på den usikre is.

Kanonslag sprængte rude og dør i stykker – Fasanvej, Køge

Kl. 1856 modtog politiet en anmeldelse om at en rude i en lejlighed var blevet knust med et kanonslag. En patrulje kom frem og undersøgte sagen nærmere. Kanonslaget var formentlig blevet påklistret ruden ind til et soveværelse. Ruden var sprængt i stykker og der lå glas spredt i soveværelset. Ingen personer kom til skade.
Kl. 2006 skete endnu en hærværkssag mod en lejlighed i en ejendom på Fasanvej. Her var et kraftigt kanonslag blevet antændt ved døren ind til en lejlighed. Døren fik omfattende skader, og dele af brevsprækken røg ind i lejligheden. Ingen personer blev ramt af fragmenterne fra døren.

Politiet efterforsker nu de to grove hærværkssager og søger i den forbindelse vidner i sagen. Lokalpolitiet i Køge vil gerne høre fra borgere, der har bemærket nogle personer i området op til og efter kanonslagene blev antændt. Kontakt politiet på telefon 114, også hvis du øvrigt har oplysninger i sagen.

Beboer glemte nøgle og “brød ind” – Fændediget, Køge

Kl. 1410 anmeldte en opmærksom borger, at hun havde bemærket to personer, der skaffede sig adgang til en lejlighed via en altan. Den ene person kravlede ind igennem et vindue og åbnede altandøren for den anden. To patruljer blev hastigt sendt til stedet, hvor det hurtigt blev afklaret, at det blot var lejlighedens beboer, der havde glemt sin nøgle. Patruljerne kunne herefter fortsætte til andre opgaver.

Narkokørsel – Ringstedvej, Køge

Kl. 1340 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 36-årig mand fra Glostrup for kørsel i en varebil i narkotikapåvirket tilstand. Han blev standset, da han anvendte håndholdt mobiltelefon, hvorfor han også blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen. Den 36-årige bilist blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserendes stoffer og vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Unge i p-kælder – Torvebyen, Køge

Kl. 1804 fik politiet en henvendelse om, at 10-12 unge skulle opholde sig i parkeringskælderen, medens de skulle ryge noget, der lugtede af hash. Politiet kørte til parkeringskælderen, hvor politiet traf seks piger i alderen 17-19 år fra Køge og Lille-Skensved. Ingen blev dog sigtet for noget, selv om politiet fandt en hash-joint efterladt i området. Et par af pigerne under 18 år skønnedes dog påvirket af formentlig euforiserende stoffer, hvorfor politiet underrettede pigens forældre herom.

Hærværk mod bil – Rådhusstræde, Køge

Kl. 1436 anmeldte en 43-årig mandlig taxichauffør, at han kl. ca. 1350 havde sat en kunde af i P-huset, da hans bil blev udsat for hærværk. To unge drenge stod længere oppe i P-huset og kastede ukendte genstande ned på bilen, så den fik buler, ligesom frontruden revnede. Den ene dreng havde krøllet hår, og de stak begge af i retning mod Ivar Huitfeldtsvej. Politiet skal nu afhøre taxichaufføren og vidner i et forsøg på at få identificeret de to drenge for at få afklaret, om de kan drages til ansvar for noget strafbart.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, som har været i området omkring kl. ca. 1350, og som kan have set de to drenge i P-huset eller på flugt derfra. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel / kørsel uden førerret mv. – Vordingborgvej / Klemmenstrupvej, Køge

Kl. 2220 rykkede politiet ud til en forulykket bil, der var havareret i rundkørslen. På stedet traf politiet to mænd på 26 og 53 år fra Tappernøje, som begge var uskadte. Det viste sig, at det var den 53-årige, der havde ført personbilen, da bilen forulykkede. Den 53-årige var imidlertid påvirket af spiritus og formodedes også at have været det under kørslen, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Det viste sig tillige, at den 53-årige heller ikke havde nogen førerret, idet han ikke havde generhvervet kørekortet efter en tidligere frakendelse. Ved nærmere undersøgelse af den forulykkede bil viste det sig, at den var monteret med to forskellige nummerplader, som den 53-årige erkendte at have stjålet. Bilen var derfor reelt ikke registreret og også uden den lovpligtige ansvarsforsikring. Politiet forsøger nu at finde ud af, hvorfra nummerpladerne
er blevet stjålet, og den 53-årige kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og efterforskningen er afsluttet.

Drenge tæt på jernbanen – Sæddervej, Tureby – Køge

Kl. 2333 anmeldte en lokal borger, at han havde kontakt til tre drenge, der legede på banelegemet og i øvrigt opholdt sig på den forkerte side af afspærringsgelænder mv. Drengene ønskede dog ikke at rette sig efter hans henstillinger, hvorfor anmelderen kontaktede politiet, som fik kontakt med tre 14-årige drenge fra Herfølge. De blev bortvist fra stedet, og politiet underrettede efterfølgende deres respektive forældre om drengenes uhendigtsmæssige adfærd ved jernbanen.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – Rådhusstræde, Køge

Kl. 0135 anholdt og sigtede politiet en 42-årig mand fra Frederiksværk for spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil, som han førte i p-huset. Han måtte ikke føre bilen, da han i forvejen var frakendt kørekortet. Den 42-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Mistænkelig adfærd – Møllebækvej, Herfølge – Køge

Kl. 0059 fik politiet en anmeldelse om, at en sort bil var standset ved et busstoppested. En mand steg ud og sparkede på skilte og glaspartierne i busstoppestedet. Politiet kørte til stedet, men kunne ikke se nogen skader på busstoppestedet. Ved yderligere eftersøgning i området fandt politiet den sorte bil, hvori en 24-årig mand fra Køge blev truffet. Han fik en formaning, men blev ikke sigtet for noget i anledning af sin adfærd. Årsagen hertil kender politiet ikke.

Indbrud i Perioden

Billesborgvej, Køge
Skovvænget, Køge
Hartmannsvej, Køge
Egebækvænge, Køge
Konvalvej, Køge
Torsvej, Køge
Vidarsvej, Køge
Skovmærkevej, Køge
Gymnasievej, Køge
Kymervej, Borup
Parkvej, Borup
Lammestrupvej, Borup
Neergaardparken, Borup
Fyrrevej, Vemmedrup, Bjæverskov