Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/01/28 til 2019/02/05.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Vold / hærværk / forvoldt fare for andre personer – Køge

Kl. ca. 2130 mødtes to grupper i biler efter indbyrdes og forudgående aftale på Rishøjvej, Køge, for at drøfte nogle uoverensstemmelser om et kvindeligt bekendtskab. Mødet resulterede i, at en 19-årig mand blev overfaldet og slået i ansigtet, så han faldt omkuld. Overfaldsmanden tog herefter et medbragt bat, hvormed han knuste alle ruderne i en bil, som tilhørte en anden 19-årig mand. I bilen sad en pige, da hærværket blev begået. Nogle af personer fra den overfaldne gruppe flygtede fra stedet i en varebil, som en 18-årig mand var fører af. Under hans kørsel kl. ca. 2220 ad Blegdammen, Køge, bemærkede han, at en anden bil kørte op på siden af ham. Ud af passagervinduet hang en ung mand, der med et bat slog mod og knuste sideruden ud for førerpladsen i varebilen, således at han forvoldte nærliggende fare for bl.a. føreren af varebilen. Der skete ikke noget sammenstød mellem bilerne, der forsvandt i forskellige retninger. Politiet efterforsker nu sag en for a t få klarlagt årsagen og identificeret personerne involveret i de strafbare sammenstød mellem personer tilsyneladende med relation til den omhandlede kvinde, der menes at være årsagen til den interne strid.

Fuld mand kastede med flasker – Rådhusstræde/Køge Station, Køge

Kl. 1757 fik politiet en anmeldelse om, at en mand kastede med tomme flasker bag ved Irma, hvilket havde skabt utryghed. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en spirituspåvirket 22-årig mand fra Køge, der var udadreagerende overfor de forbipasserende. Politiet bortviste manden fra stedet, men han gik blot om hjørnet, hvorefter han kom tilbage og råbte ukvemsord efter patruljen. Politiet sigtede ham for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og blev på stedet, indtil der igen var ro.

Social dumping – Køge / Roskilde

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog onsdag formiddag kontrol af tre detailfødevarevirksomheder i Køge by som et led i myndighedernes indsats mod social dumping på arbejdsmarkedet. Repræsentanter fra SKAT og Arbejdstilsynet var også med ved kontrollerne, hvor i alt tre tyrkiske og en dansk statsborger blev kontrolleret. Politiet fandt intet grundlag for at foretage sig yderligere efter de tre kontroller.
Om eftermiddagen fik tre virksomheder inden for personlig pleje i Roskilde by besøg af de samme myndigheder, som kontrollerede to danske statsborgere og fire udlændinge. Heller ikke ved disse kontroller fandt politiet grundlag for at foretage sig yderligere.

Mistænkelig mand – Højelsevej / Ringmarken, Lille-Skensved – Køge

Kl. 1510 anmeldte moren til en 14-årig pige fra Lille-Skensved, at datteren tirsdag d. 290119 i tidsrummet kl. 2100-2110 gik på en sti ved hallen i Lille-Skensved på vej hjemad. Hun havde undervejs mødt en fremmed mand, der uden varsel havde trykket hende let på halsen og efterfølgende slået hende med hånden i ansigtet. Pigen var straks løbet fra stedet og så ikke, hvor manden forsvandt hen. Anmelderen oplyste tillige, at en pige fra den lokale skoles 9. klasse for 2-3 uger siden havde været udsat for noget tilsvarende ved et supermarked i Lille-Skensved. Anmelderen blev vejledt om at få sin datter undersøgt hos en læge for at få dokumenteret overgrebet, inden datteren afhøres nærmere til sagen.
Senere onsdag aften fik politiet yderligere en henvendelse om en mistænkelig mand, som en lokal 14-årig dreng havde set i samme område tirsdag aften. Manden befandt sig i en lysegrå personbil og var med slukkede billygter fulgt efter drengen – dog uden at tage kontakt til ham. Politiet undersøger nu sagen og forsøger at få identificeret manden, der foreløbigt kan beskrives som: mand, 30-35 år, 180-185 cm høj, kraftig af bygning, iført kort, mørk jakke med hætten oppe. Den lokale skole og SSP er også underrettet om sagerne.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har oplysninger om manden eller hans bil. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Fremmede i kælderen – Annasvej, Køge

Kl. 1235 fik politiet en anmeldelse fra en villaejer om, at to fremmede personer, der måske kunne være indbrudstyve, havde taget ophold i kælderen. Politiet kørte hurtigt til stedet, hvor et kældervinduet sås knust. I villaen traf politiet en 16-årig dreng fra Fakse og en 18-årig mand fra Køge Politiet anholdt de to unge mænd, der blev afhørt til sagen på Køge politistationen. De sociale myndigheder og moderen til den 16-årige blev underrettet om sagen, der også omfatter et mindre misbrug af et stjålent dankort på en tankstation i Køge Dankortet var stjålet i forbindelse med et indbrud på Gærdet, Køge, i starten af januar 2019. Det var den 18-årige, som kunne mistænkes for misbruget, men som nægtede kendskab til indbruddet. Han oplyste, at han havde taget ophold nogle dage i villaen, da han manglede et sted at sove om natten. I forløbet var den 16-årige kommet til, så de havde opholdt sig på stedet sammen. De to havde ifølge anmelderen ikke stjå let noge t, men kun ødelagt vinduet for at skaffe sig adgang til stedet, så derfor sigtede politiet dem for husfredskrænkelse. Begge blev løsladt efter afhøring til sagerne, og politiet undersøger nu, om nogen af dem kan mistænkes for yderligere berigelseskriminalitet i Køge-området.

Stjålet bil på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 2010 ønskede en patrulje at lave en rutinemæssig kontrol på en personbil, der kørte hurtigt ad Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning. Patruljen kunne ikke umiddelbart følge med den hurtigtkørende bilist, der forsvandt ad enten Vestmotorvejen eller Sydmotorvejen. Politiet havde dog fået aflæst bilens nummerplade, så bilejeren kunne efterfølgende oplyse politiet om, at bilen var blevet stjålet få minutter tidligere fra Ivar Huitfeldtsvej, Køge Bilejeren – en 33-årig mand fra København S – havde forladt bilen med bilnøglerne siddende i tændingen, da en fremmed mand pludselig satte sig ind i bilen og kørte hurtigt derfra. Biltyven kunne ikke beskrives nærmere. Bilen blev i nat kl. ca. 0050 fundet efterladt ved Solrød S-afkørslen ved Køge Bugt Motorvejen.

Personpåkørsel – Borup – Køge

Kl. 0533 fik politiet fra BaneDanmark en melding om, at en person formodes påkørt på jernbanesporet nogle hundrede meter nord for Borup Station. Togdriften på strækningen blev straks indstillet, og redningsmandskab og politiet fandt efterfølgende en påkørt person på stedet. Pågældende havde pådraget sig så alvorlige kvæstelser, at hans liv ikke stod til at redde. Redningsarbejdet blev afsluttet kl. ca. 0830, hvor togdriften kunne genoptages. Politiet fik fastlagt identiteten på manden som værende en 65-årig mand fra Borup, hvis pårørende er underrettet om sagen. Sagen betragtes som en ulykkelig hændelse, hvor der ikke er mistanke om, at nogen har begået noget strafbart.

Narkobilist uden kørekort var efterlyst – Lyngvej, Køge

Kl. 0635 mandag morgen bemærkede en patrulje en personbil, der blev ført ad Lyngvej og videre ad Lille Lyngvej. Personbilens nummerplader var afmeldte hos SKAT, hvorfor politiet senere standsede bilen på Nylandsvej. Bag rattet sad en 40-årig mand uden fast bopæl i Sorø, som ikke kunne fremvise noget kørekort, idet hans førerret var blevet inddraget af politiet i 2007. Da politiet skønnede ham påvirket af narkotika under kørslen, blev han sigtet for narkokørsel og anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Efter afhøring til sagen overdrog politiet den anholdte til Kriminalforsorgen, idet han faktisk var efterlyst af Nordsjællands Politi til afsoning af en kortere frihedsstraf for overtrædelse af loven om dopingmidler. Bilens nummerplader inddrog politiet, og bilnøglerne blev overdraget til bilens 33-årige mandlige passager fra Bjæverskov, så han skulle sørge for fjernelse af køretøjet. Den 40-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Færden på isen – Køge og Greve

Kimmerslev Sø, Borup – Køge Kl. 1204 fik politiet en anmeldelse om, at der var børn på isen ved Kimmerslev Sø. En patrulje blev sendt til stedet for at sikre sig, at ingen var røget igennem isen. Politiet traf her to 13-årige drenge fra Borup, der blev formanet om ikke at opholde sig på den usikre is. Drengenes værger blev orienteret om hændelsen. Ingen personer var kommet til skade.

Sø ved Olsbækdal – Greve. Kl. 1340 blev anmeldt, at der lå to redningskranse og nogle andre effekter ude på søen. Der var ingen personer at se på isen. Brandvæsnet kørte til stedet og konstaterede, at ingen var personer var faldet igennem isen, men at redningskransene blot var efterladt på isen.

Færden på isen er kun tilladt, hvis kommunen har opsat skiltning om, at isen er sikker. Politiet advarer alle om at færdes på isen, da den på nuværende tidspunkt ikke er sikker. Forældre opfordres til at tale med deres børn om faren ved at gå på den usikre is.

Kanonslag sprængte rude og dør i stykker – Fasanvej, Køge

Kl. 1856 modtog politiet en anmeldelse om at en rude i en lejlighed var blevet knust med et kanonslag. En patrulje kom frem og undersøgte sagen nærmere. Kanonslaget var formentlig blevet påklistret ruden ind til et soveværelse. Ruden var sprængt i stykker og der lå glas spredt i soveværelset. Ingen personer kom til skade.
Kl. 2006 skete endnu en hærværkssag mod en lejlighed i en ejendom på Fasanvej. Her var et kraftigt kanonslag blevet antændt ved døren ind til en lejlighed. Døren fik omfattende skader, og dele af brevsprækken røg ind i lejligheden. Ingen personer blev ramt af fragmenterne fra døren.

Politiet efterforsker nu de to grove hærværkssager og søger i den forbindelse vidner i sagen. Lokalpolitiet i Køge vil gerne høre fra borgere, der har bemærket nogle personer i området op til og efter kanonslagene blev antændt. Kontakt politiet på telefon 114, også hvis du øvrigt har oplysninger i sagen.

Indbrud i Perioden

Ølsemaglevej, Køge
Annasvej, Køge
Billesborgvej, Køge
Skovvænget, Køge
Hartmannsvej, Køge
Egebækvænge, Køge
Ærtebjerghusene, Borup
Kymervej, Borup
Parkvej, Borup