Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/02/04 til 2019/02/12.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tyveri fra villa – Solsiden, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 1505 anmeldte en 74-årig kvinde, at hun kort forinden var blevet overrasket af en mand, der pludselig stod i hendes stue. Anmelderen lå i sin sofa, da manden kom ind og på gebrokkent engelsk spurgte efter et hotel. Den 74-årige rejste sig fra sofaen og gik hen imod manden, der skyndte sig ud af huset og forsvandt i ukendt retning.
Det lykkedes manden at stjæle 500 kr fra villaen.

Signalement af manden: Mellemøstlig af udseende, 40-45 år, Kropsbygning: Kraftig, Yderligere kendetegn: talte gebrokkent dansk/engelsk, kort sort hår med sideskildning, sort trimmet fuldskæg. Friseret og soigneret, Iført: mørkeblå fleecetrøje med lynlås.

Politiet har stor interesse i oplysninger om evt. køretøjer eller medgerningsmænd. Vidner der har bemærket den beskrevne mand i området omkring kl. 14.50 eller som i øvrigt har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Kørte i frakendelsestiden – Vollerslevvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 1630 standsede færdselspolitiet en 56-årig mand fra Bagsværd for at kontrollere bil og fører. Det viste sig at den 56-årige var frakendt førerretten i forbindelse med spirituskørsel. Bilen havde han lånt af en bekendt. Føreren blev sigtet for at køre i frakendelsestiden, og ejeren af bilen blev efterfølgende sigtet for at have overladt sin bil til en person uden gyldigt kørekort.

Arbejdsulykke – Egedesvej, Køge

Kl. 1552 skete en ulykke på en byggeplads, hvor en 47-årig mand fra Mern fik en 1000 liters olietank, der væltede under påfyldning. Tanken stod i en trækasse, der væltede sammen så tanken faldt ud og ramte den 47-årige, der fik en dyb flænge i underkroppen. Han blev kørt til sygehuset til behandling. Politiet kom frem og optog rapport, for at klarlægge om nogen kan stilles til ansvar for uheldet. Politiet vil i samarbejde med arbejdstilsynet tage stilling til, om der er sket brud på arbejdsmiljøloven.

Graffiti hærværk -Nyportstræde/Kirkestræde, Køge

Kl. 0813 fik politiet anmeldelse om flere graffitihærværkssager på bygningsfacader ved Køge Kirke, Køge Bibliotek og huse tæt ved. Politiet kom til stedet og optog fotos af hærværket og lavede gerningsstedsundersøgelse. Det viste sig at være gået ud over i alt 12 forskellige adresser, hvor gerningsmændene af skrevet diverse tekster og signature/tags med spraymaling. Graffitiens tekst var med samme ordlyd, hvorfor politiet efterforsker sagerne som et seriehærværk. Gerningerne er foregået natten mellem fredag og lørdag.

Politiet søger vidner til hærværket. Kontakt politiet, hvis du har set nogle personer med mistænkelig adfærd omkring stedet fredag nat. Fundne graffitidåser, der er efterladt tæt ved stedet har også politiets interesse. Ved fund, lad dåsen ligge og ring til politiet, så den sikres korrekt. Ring til politiet på tlf. 114.

Kørte over for rødt lys og fik klip i kortet – Køge

Kl. 1512 stoppede politiet en 19-årig mand fra Herfølge, der på Ringvejen i Køge var kørt over for rødt lys. Det betød, at manden blev sigtet for at overtræde Færdselsloven §4 stk. 1 og 2, fik en bøde og et klip i kørekortet. Manden blev desuden testet positiv for euforiserende stoffer (cannabis) og blev derfor kortvarigt anholdt for at få udtaget en blodprøve.

Færdselsuheld med spritkørsel – Køge

Kl. 1446 anmeldte en borger fra Valby, at en bil var kørt i grøften ved Kongebrovej i Køge Bilens fører havde mistet herredømmet over bilen og kørte ud i rabatten, videre ned ad skrænten og til sidst endte den i grøften. Føreren, en 30-årig lokal mand, var ifølge et vidne blevet samlet op på stedet, og politiet kørte derfor til bilejerens bopæl, hvor de fandt en beruset mand. Han blev kortvarigt anholdt og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse. Ingen personer kom til skade ved uheldet.

Vold / hærværk mv. – Nørregade, Køge

Kl. 1351 slog personalet på en tandlægeklinik alarm til politiet, idet en mand havde forøvet vold mod personalet samt ødelagt forskellige effekter, inden han havde forladt stedet. Politiet kørte til Nørregade, hvor en 42-årig mand fra Haslev blev truffet siddende på en bænk på gaden. Han bekræftede, at han havde været til behandling hos tandlægen, men var utilfreds med den behandling, som tandlægen havde givet ham. Personalet kunne oplyse, at den 42-årige under behandlingen pludselig var blevet utilfreds og derefter havde kastet en lommelygte efter tandlægen, der blev ramt på øret. På grund af tumulten i den forbindelse ilede andre ansatte til, hvorefter den 42-årige slog en 40-årig kvindelig ansat et par gange samt rev en tot hår af hende. Herefter kastede den 42-årige en computerskærm og en vase mod et spejl, så der skete skade for et endnu ukendt beløb. På baggrund af disse oplysninger og de synlige ødelæggelser på tandlægeklinikken anholdt p olitiet den 42-årige, som blev sigtet for vold og hærværk. Den anholdte mente, at tandlægen også havde udøvet vold mod ham i forbindelse med behandlingen, så sagen undersøges nærmere af politiet. Den 42-årige blev løsladt først på aftenen efter afhøring til sagerne.

Brand i bil – Parkvej, Køge

Kl. 1709 rykkede brandvæsnet og politiet ud til brand i en bil på en p-plads ved en beboelsesejendom. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der var opstået i motorrummet og kun forrettede skade der. Bilens ejer – en 18-årig mand fra Køge – er underrettet og oplyste, at bilen netop var blevet parkeret, da branden opstod. Ingen andre biler fik skader som følge af branden, hvis årsag nu undersøges nærmere af politiet.

Færdselsuheld – Marksvinget, Køge

Kl. 1748 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en person var blevet påkørt af en bilist. En 31-årig mand fra Køge blev i ambulancen kørt til skadestuen med kvæstelser i hovedet efter påkørsel i et fodgængerfelt. Ifølge vidner var han netop stået af en bus og gået bagom denne i fodgængerfeltet fra nord mod syd i retning mod en tankstation. Ad Marksvinget i østlig retning kørte en 63-årig kvinde fra Køge, som påkørte fodgængeren i fodgængerfeltet, så han fløj et stykke hen ad gaden. Bilisten slap selv uskadt fra uheldet, men der skete mindre materiel skade på hendes personbil. En bilinspektør har undersøgt uheldsstedet og den involverede bil, så politiet afventer nu en erklæring herom. Den tilskadekomne fodgænger meldes uden for livsfare.

Vold / hærværk / forvoldt fare for andre personer – Køge

Kl. ca. 2130 mødtes to grupper i biler efter indbyrdes og forudgående aftale på Rishøjvej, Køge, for at drøfte nogle uoverensstemmelser om et kvindeligt bekendtskab. Mødet resulterede i, at en 19-årig mand blev overfaldet og slået i ansigtet, så han faldt omkuld. Overfaldsmanden tog herefter et medbragt bat, hvormed han knuste alle ruderne i en bil, som tilhørte en anden 19-årig mand. I bilen sad en pige, da hærværket blev begået. Nogle af personer fra den overfaldne gruppe flygtede fra stedet i en varebil, som en 18-årig mand var fører af. Under hans kørsel kl. ca. 2220 ad Blegdammen, Køge, bemærkede han, at en anden bil kørte op på siden af ham. Ud af passagervinduet hang en ung mand, der med et bat slog mod og knuste sideruden ud for førerpladsen i varebilen, således at han forvoldte nærliggende fare for bl.a. føreren af varebilen. Der skete ikke noget sammenstød mellem bilerne, der forsvandt i forskellige retninger. Politiet efterforsker nu sagen for at få klarlagt årsagen og identificeret personerne involveret i de strafbare sammenstød mellem personer tilsyneladende med relation til den omhandlede kvinde, der menes at være årsagen til den interne strid.

Fuld mand kastede med flasker – Rådhusstræde/Køge Station, Køge

Kl. 1757 fik politiet en anmeldelse om, at en mand kastede med tomme flasker bag ved Irma, hvilket havde skabt utryghed. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en spirituspåvirket 22-årig mand fra Køge, der var udadreagerende overfor de forbipasserende. Politiet bortviste manden fra stedet, men han gik blot om hjørnet, hvorefter han kom tilbage og råbte ukvemsord efter patruljen. Politiet sigtede ham for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og blev på stedet, indtil der igen var ro.

Fartdjævel uden kørekort og påvirket af narkotika – Bjæverskov

Kl. 1418 på Vestmotorvejen ved Bjæverskov stoppede politiet en 28-årig mand fra Randers. Han kørte over 150 km/t i en personbil, hvor hastighedsbegrænsningen lød på 130 km/t. En narkometertest viste positivt resultat for både cannabis og kokain, og manden havde oveni købet ikke førerret til personbil. Manden blev sigtet for forholdene, og det samme blev hans kæreste på passagersædet, en 31-årig kvinde fra Randers, som var bruger af køretøjet, men som havde lånt bilen til den sigtede mand på trods af, at han ikke havde førerret.

Konfiskation af køretøj pga. kørsel uden førerret – Ringstedvej – Lellinge

Kl. 0005 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Lille-Skensved, fordi han havde kørt bil uden at have generhvervet førerret. Da det var tredje gang inden for tre år, at manden var taget i at køre bil uden førerret, blev mandens bil beslaglagt af politiet.

Indbrud i Perioden

Ølsemaglevej, Køge
Kymervej, Borup
Lammestrupvej, Borup
Egevej, Vemmedrup. Bjæverskov
Elsdyrvej, Ejby – 2 adresser