Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/02/15 til 2019/02/26.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Forsøg på tvyeri – Torvet, Køge

Kl. 1123 anmeldte en 63-årig mand fra Køge, at han i lørdags omkring kl. 1500 var ved at hæve penge i en hæveautomat ved Nordea, da en udenlandsk mand pludselig stod bag ham. Anmelderen fik hævet sine penge, men da hans kort kom ud af automaten tog den udenlandske mand anmelderens hævekort mens han sagde ” Money, Money”. Den 63-årige anmelder gjorde højlydt indsigelse, hvilket fik den udenlandske mand til at give ham kortet tilbage. Den 63-årige var endda så snarrådig, at han sikrede sig, at det var det rigtige kort han fik igen.

Anmelderen fik også selv sikret sig de penge han havde hævet i automaten, og slap fra oplevelsen uden tab. Politiet vil nu indhente overvågningen fra hæveautomaten for at forsøge at finde frem til den udenlandske mand.

Bil beslaglagt efter narkokørsel – Strandvejen syd for Billesborgvej, Køge

Kl. 0158 anholdt og sigtede politiet en 43-årig mand fra Hårlev for narkokørsel, da en narkometertest viste positiv for amfetamin. Da det var 3.gang manden blev sigtet for narkokørsel beslaglagde politiet mandens bil med henblik på konfiskation. Den 43-årige accepterede beslaglæggelsen og fik udtaget en blodprøve. Nu venter politiet på resultatet, hvorefter manden vil få sine sager behandlet samlet.

Bilentusiaster samler sig i P-kælder – Rådhusstræde, Køge

Kl. 1909 fik politiet en anmeldelse om, at der var samlet omkring 20-30 biler i p-kælderen, og at de var til gene pga. høj musik og uro. En patrulje blev sendt til stedet og traf her en større gruppe personer, der viste deres køretøjer frem for hinanden. Politiet oplevede ikke noget ulovligt på stedet, og der var ikke optræk til uorden.

Kl. 2009 havde politiet fået flere anmeldelser om, at der fortsat var uro omkring p-kælderen. Politiet var endnu engang på stedet, men heller ikke denne gang fandt patruljen anledning til at sigtet for noget på stedet.
Senere på aftenen fik politiet flere anmeldelse om, at der var mange biler samlet ved transportcentret på Nordhøj i Køge, hvor der var uro. Politiet formoder, at det var samme gruppe af bilentusiaster, der nu havde flyttet sig til et nyt sted. Politiet kørte til stedet, men da var bilerne væk.

Politiet er meget opmærksom på problemstillingen i p-kælderen, og har en forebyggende indsats i gang på stedet. Opløbet af biler opstår typisk på de kolde dage, hvor deltagerne søger ly for vinteren.

Flygtede efter påkørsel – Ringstedvej v. tilkørsel 33, Lellinge, Køge

Kl. 2112 anmeldte en 20-årig mand, at han holdt for rødt i krydset på Ringstedvej, da han blev påkørt bagfra af en personbil. Efter påkørslen flygtede bilen ad Sydmotorvejen mod København. Bilen blev beskrevet som en hatchback personbil, muligt grå. Intet om registreringsnummer. Den 20-årige blev tilset i ambulance, men han kom ikke alvorligt til skade ved uheldet.

Føreren blev beskrevet som: Mand, Mellemøstligt eller muligt pakistansk af udseende, 20-25 år, 180-190 cm, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: briller, skægstubbe, Iført: lys trøje.

Politiet vil gerne høre fra vidner, der enten har set påkørslen eller som har set den flygtende bil efter uheldet ved afkørsel 33 – Lellinge omkring kl. 21.10. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Københavnsvej, Køge

Kl. 1320 standsede færdselspolitiet en personbil, der havde en defekt udstødning, med henblik på yderligere kontrol af fører og køretøj. Bag rattet i bilen sad en 24-årig mand fra Lille-Skensved, som blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen. En narkometertest bekræftede mistanken, idet der var udslag for påvirkning af både hash og kokain. Den 24-årige blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spiritus- og narkokørsel mv. – Vindegårdsvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 1610 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 20-årig mand fra Ringsted for både spiritus- og narkokørsel i en personbil. Narkometertesten indikerede nemlig, at han var påvirket af hash, ligesom alkometertesten gav udslag til over grænseværdien. Den 20-årige fik derfor udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. En passager i bilen – en 25-årig mand fra Borup – blev også sigtet af politiet, idet politiet ham i besiddelse af 2 gram hash og ca. 0,25 gram skunk. Begge kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Fogedaktion igen – Køge / Solrød / Ringsted kommuner

Politiet var igen i nat på færde i forsøget på at opspore personer, som havde et udestående med fogedretten og derfor var efterlyste af politiet. 17 personer med bopæl i hhv. Køge, Solrød eller Ringsted kommuner fik i nat og de tidlige morgentimer derfor besøg af politiet. Alle blev frihedsberøvet, da politiet traf dem, og midlertidigt anbragt på Køge politistation, indtil de senere torsdag formiddag skal fremstilles i fogedretten i Roskilde på grund af et uafklaret, økonomisk mellemværende med en kreditor. Politiet har været på yderligere 19 adresser, hvor ingen blev truffet hjemme. Her efterlod politiet en seddel med en kraftig opfordring om selv at henvende sig i fogedretten for at få mellemværendet med retssystemet klaret.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Tureby – Køge

Kl. 0715 rykkede politiet ud til et færdselsuheld med flere køretøjer impliceret i det nordgående spor på Sydmotorvejen ved til-/afkørsel 34 Herfølge. Ingen var kommet til skade ved sammenstødene, hvor tre parter var involveret. En 56-årig mand fra Næstved kørte i en personbil i 2. vognbane, men opdagede for sent, at trafikken foran ham var standset. Trods opbremsning kunne han ikke undgå at påkøre en anden personbil ført af en 43-årig kvinde fra Haslev. En 20-årig kvinde fra Herfølge opdagede for sent sammenstødet mellem de to øvrige biler og kunne ikke undgå at påkøre den 56-åriges bil. Uheldet bevirkede nogen kødannelse for de sydfrakommende bilister, men kl. ca. 0800 var politiet færdige på uheldsstedet.

Fogedaktion – Køge / Stevns / Ringsted kommuner

19 personer med bopæl i hhv. Køge, Stevns eller Ringsted kommuner fik i nat og de tidlige morgentimer besøg af politiet. Årsagen var, at de alle havde et udestående med fogedretten i Roskilde, hvorfra de var udeblevet fra et retsmøde og derfor var blevet efterlyst af politiet. Alle blev frihedsberøvet, da politiet traf dem, og midlertidigt anbragt på Køge politistation, indtil de senere onsdag formiddag skal fremstilles i fogedretten i Roskilde på grund af et uafklaret, økonomisk mellemværende med en kreditor. Politiet har været på yderligere 15 adresser, hvor ingen blev truffet hjemme. Her efterlod politiet en seddel med en kraftig opfordring om selv at henvende sig i fogedretten for at få mellemværendet med retssystemet klaret.

Falsk hjemmehjælper stjal penge – Langelandsvej, Køge

Kl. 1033 anmeldte en 93-årig kvinde fra Køge et tyveri af nogle penge, som var blevet stjålet fra det sted, hvor hun gemte dem på sin bopæl. Tyveriet var formentlig begået tirsdag d. 120219 i tidsrummet kl. 0930-0945, hvor en fremmed kvinde havde henvendt sig og præsenteret sig som den nye hjemmehjælper, der skulle assistere i vinterferieperioden. Den 93-årige anede derfor ikke umiddelbart uråd over kvindens henvendelse, idet den rigtige hjemmehjælper skulle være ankommet kl. ca. 0900, men altså var udeblevet. Kvinden blev vejledt og vist, hvor bl.a. støvsugeren stod. Den 93-årige afventede i stuen i forventning om, at kvinden ville gøre rent andre steder i lejligheden. Kort efter gik den fremmede kvinde uden at sige noget, og først nogle dage senere opdagede den 93-årige, at der var forsvundet valuta og ca. 5.000 kr. i kontanter fra det sædvanlige gemmested. Den fremmede kvinde blev beskrevet som: A: Kvinde, Dansk af udseende, 40-45 år, 155-160 cm, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: Var iført en grå-brun frakke. Politiet forsøger nu at få identificeret kvinden.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der måtte have set kvinden i området tirsdag formiddag. Supplerende kan politiet oplyse, at der ikke er tale om den samme falske hjemmehjælper, som var på spil også i Køge tidligere på året. Denne kvinde sidder fortsat frihedsberøvet og afventer afgørelse i de sager, som hun er mistænkt for.

Butikstyveri – Ølbycenter, Køge

Kl. 1133 rykkede politiet ud til supermarkedet Aldi, hvor en udenlandsk mand var tilbageholdt af en butikskontrollant. Det viste sig, at en 52-årig mandlig asylansøger fra Ukraine havde lagt seks flasker spiritus til en samlet værdi af knap 1200 kr. i sin rygsæk, hvorefter han forlod supermarkedet uden at betale. Politiet sigtede asylansøgeren for tyveri af varerne og afhørte ham til sagen med assistance fra en tolk. Senere vil han blive indkaldt til et retsmøde, når denne sag mod ham kan forventes afgjort sammen med en anden sag om butikstyveri fra december 2018 i Greve.

Narkokørsel på knallert i frakendelsestiden – knallerten beslaglagt – Søndre Alle, Køge

Kl. 2250 standsede politiet en 24-årig mand fra Køge, som kørte på en lille knallert ad Søndre Alle ved Skovvænget. Han var i forvejen frakendt retten til at føre lille knallert og blev yderligere vurderet til at være påvirket af narkotika under kørslen. Den 24-årige blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Endvidere gjorde politiet den 24-årige bekendt med, at hans knallert blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Han vil derfor senere blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagerne og spørgsmålet om endelig konfiskation af knallerten skal afgøres.

 

 

 

Indbrud i Perioden

Holmevej, Køge
Ringstedvej, Lellinge, Køge
Gymnasievej, Køge
Kirkestræde, Køge
Lindevej, Borup
Østergade, Borup
Industrivej, Bjæverskov