Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/03/08 til 2019/03/19.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tricktyveri – Bag Haverne, Køge

Kl. 0730 registrerede politiet en skriftlig anmeldelse fra en 43-årig kvinde fra Haslev, som var blevet udsat for et tricktyveri søndag d. 170319 kl. ca. 1945, da hun var ved at tømme sin bil for effekter. En fremmed mand henvendte sig og spurgte om klokken, hvorefter han tabte sine nøgler. Offeret var behjælpelig med at samle nøglerne op, men kunne efterfølgende konstatere, at nogen havde stjålet en taske fra bilen i mellemtiden. Tasken indeholdt en pung, et par briller og en mobiltelefon til en samlet værdi af ca. 10.000 kr. Politiet forsøger nu at få tricktyven identificeret, da det ikke kan udelukkes, at yderligere en person kan have været involveret i tyveriet, medens den fremmede mand afledte offerets opmærksomhed.

Narkokørsel / kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Gymnasievej, Køge

Kl. 1920 kontrollerede politiet føreren af en bil, der netop var kørt ind på en tankstationen. Føreren var en 36-årig mand fra Greve, som blev anholdt og sigtet for narkokørsel, da en narkometertest indikerede, at han var påvirket af både hash og kokain under kørslen. Desuden kunne han ikke fremvise noget kørekort, idet han ikke havde generhvervet førerretten efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet. Derfor blev han også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den sigtede, som samtidig blev gjort bekendt med, at hans bil blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Det viste sig nemlig, at den 36-årige mere end tre gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil uden førerret inden for de seneste tre år. Han kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og sagen skal afgøres i et retsmøde, som vil blive indkaldt til.

Færdselsuheld – Billesborgvej / Egøjevej, Køge

Kl. 1925 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, hvor en bilist var forulykket i en rundkørsel. Det viste sig, at en 57-årig kvinde fra Holmegaard under kørsel i en personbil ad Billesborgvej mod vest var blevet blændet af den lavtstående sol. Hun bemærkede derfor ikke rundkørslen og kørte derfor ligeud. Hun ramte et skilt og kørte gennem et buskads, så der skete mindre skade på bilen og det påkørte vejskilt. Den 57-årige slap selv uskadt fra uheldet, hvor ingen andre trafikanter var involveret.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 1935 kørte en 20-årig mand fra Valby ad motorvejen mod nordøst omkring afkørsel 27 Greve N. Pludselig og af ukendte årsager mistede han herredømmet over sin personbil, der skred ud mod venstre, hvor den påkørte en anden personbil ført af en 57-årig mand fra Greve i samme i retning. Efterfølgende faldt højre fordæk af den 20-åriges bil, der til sidst standsede i midterrabatten. To skiltevogne afspærrede uheldsstedet, indtil en ladvogn fik fjernet det forulykkede køretøj. Ingen kom til skade ved ulykken.

Narkokørsel – Nørretorp, Herfølge – Køge

Kl. 2310 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 1353 sigtede og anholdt politiet en 44-årig mand fra København SV for spirituskørsel i en personbil. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 44-årige høre mere fra politiet.

Afpresning – Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 1424 fik politiet oplysninger om, at to mænd havde indfundet sig på en adresse i Strøby Egede, hvor de havde afpresset penge fra en 26-årig mand, som de mente havde hashgæld til dem. Ifølge den forurettede og hans far var den 26-årige igennem længere tid blevet afpresset penge af nogle mænd med tilknytning til bandemiljøet. Politiet anholdt kort efter to 25-årige mænd fra Køge, der blev sigtet for afpresning. De blev taget med til stationen, hvor de blev afhørt til sagen. De blev løsladt senere på aftenen, men er begge fortsat sigtet i sagen. De to mænd vil høre nærmere fra politiet, der nu undersøge sagen nærmere, for at få klarlagt omstændighederne omkring afpresningen.

Tricktyveri – Ølbycenter, Køge

Kl. 1029 anmeldte en 83-årig kvinde fra Køge, at hun havde fået stjålet ca. 1.500 kr. fra sin pung, da hun ville støtte en indsamling til døve. Hun var efter indkøb onsdag d. 130319 kl. ca. 1300 blevet kontaktet af en udenlandsk kvinde i vindfanget ved et supermarked. Kvinden ønskede at få et bidrag til en indsamling til døve, ligesom den 83-årige gerne måtte skrive under på en liste. Da den 83-årige genkendte en bekendts navn på listen, skrev hun under, tog sin pung frem og gav et bidrag til indsamlingen. Pludselig hældte indsamleren en masse mønter ud og puttede dem i den 83-åriges pung. Først senere på dagen opdagede den 83-årige, at ca. 1.500 kr. var blevet stjålet fra hendes pung. Hun kontaktede den bekendte, hvis navn hun havde genkendt. Den bekendte havde mødt indsamleren på sygehuset, hvor han havde bidraget med en mønt til kvindens indsamling. Indsamleren blev beskrevet som en kvinde af østeuropæisk af udseende, mørkt hår, ca. 160 cm høj, almindelig af bygning, meget smilende, men sagde ikke noget og brugte mange fagter. Hun medbragte en liste med underskrifter.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket kvinden i Køge i løbet af onsdagen, eller som kan give oplysninger om kvindens identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Butikstyveri – Toldbodvej, Køge

Kl. 1732 rykkede politiet ud til supermarkedet Netto, hvor en udenlandsk mand var blevet tilbageholdt efter mistanke om tyveri. Politiet foretog anholdelse af en 37-årig mand fra Georgien, der opholder sig i Danmark som asylansøger. Personalet havde bemærket manden opføre sig mistænkeligt i butikken, som han hurtigt forlod medbringende en sportstaske. I sportstasken havde manden 47 plader chokolade, 24 pakker tyggegummi, dåsemad, ost, energidrikke og fisk, som han ikke havde betalt for, da han forlod butikken. Også sportstasken havde han stjålet i supermarkedet, det opgjorde værdien af det stjålne til 2330 kr. Den anholdte mand blev sigtet for butikstyveri og afhørt til sagen, som straks blev afgjort med en bøde. Han er fortsat i politiets varetægt i medfør af udlændingelovgivningen, idet hans sag nu forelægges Udlændingestyrelsen til afgørelse af, hvorvidt han skal administrativt udvises af Danmark med et indrejseforbud.

Færdselsuheld endte med vold – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 1719 kørte en 28-årig mand fra Slagelse og en 29-årig mand fra København N side om side ad motorvejen i sydlig retning i den tætte trafik. Efter mulig chikanekørsel mellem parterne på et tidligere tidspunkt endte det med, at de to parter stødte sammen under kørslen på motorvejen. Efterhånden udviklede parternes kontakt til hinanden sig et voldeligt sammenstød, så det endte med, at politiet sigtede begge parter for vold ud fra bl.a. andre trafikanters vidneforklaringer. Sammenstødet bevirkede, at al trafik på motorvejen stod stille i det sydgående spor. Begge mænd kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sagerne.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Nordhøj, Køge

Kl. 1734 rykkede politiet ud til p-pladsen i transportcentret, hvor en spirituspåvirket lastbilchauffør havde påkørt en sættevogn. Efter ankomst til stedet foretog politiet anholdelse af en spirituspåvirket, 42-årig mand fra Ukraine, der som fører af en lettisk lastbil var kørt ind i en sættevogn. Sættevognen var herved blevet skubbet ind i en engelsk lastbil ført af en 61-årig mandlig chauffør fra England. Efter udtagelse af en blodprøve løslod politiet den ukrainske chauffør, som dog formentlig allerede i løbet af torsdagen kan få sin sag afgjort, når politiet har fået analysen af blodprøven hasteundersøgt for alkohol. Ingen kom til skade ved uheldet.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – Lyngvej, Køge

Kl. 2300 anholdt og sigtede politiet en 44-årig mand fra Valby fra Valby for kørsel i spirituspåvirket tilstand i en personbil, som han ikke måtte være fører af. Han var nemlig i forvejen frakendt kørekortet og måtte derfor slet ikke føre bilen. Efter udtagelse af en blodprøve løslod politiet manden, der også formelt blev sigtet for at have brugt bilen uberettiget. Medens bilejeren sov, havde den 44-årige uden bilejerens tilladelse taget bilnøglerne for at køre sig en tur fra Ringen, Køge, hvor bilen havde været parkeret. Den 44-årige vil derfor høre nærmere fra politiet, når sigtelserne mod ham skal afgøres.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 0015 standsede politiet en personbil på rastepladsen i Karlslunde efter kørsel ad motorvejen i nordgående retning. I bilen sad en 31-årig mand fra Greve bag rattet, og da han var påvirket af narkotika under kørslen, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Mistanken om påvirkning af narkotika blev bestyrket af flere fund af skodder fra joints i mandens bil.

Butikstyv stjal chokolade, Torvebyen, Køge

Kl. 1250 tilbageholdt personalet i Netto en butikstyv som havde puttet en del chokolade ned i en indkøbspose, som han forsøgte at tage med forbi kasselinjen uden at betale. Da personalet bad ham vise, hvad han havde i posen, forsøgte manden at flygte. Butikstyven blev tilbageholdt, men han gjorde modstand, så politiet blev tilkaldt. En patrulje kom frem, hvor de traf en 26-årig mand uden fast bopæl i Frederiksberg kommune. Han havde forsøgt at stjæle, 15 Rittersport, 15 pakker Stimorol tyggegummi, 12 chokoladeruller, 8 Daim, 36 kinder Maxi chokolade og 7 plader Marabou til i alt 1126 kr.
Politiet fandt yderligere 4 dåser Nescafe og 17 marcipanbrød på den 26-årige, som politiet formoder stammer fra et butikstyveri i en anden forretning. Politiet undersøger nu, om det er muligt at fastlægge, hvor tingene kommer fra. Den 26-årige blev sigtet for tyveriet og blev bortvist fra forretningen. Han vil høre nærmere fra politiet, når sagen er færdig efterforsket og skal afgøres.

Brand i brødrister – Flindtsvej, Køge

Kl. 1417 kørte politi og brandvæsen til brand i en villa, hvor der var ild i et køkkenredskab. Det viste sig, at der var sket kortslutning i en brødrister, der havde forårsaget branden. Brandvæsnet kom hurtigt frem, men da var det lykkedes huset ejer at slukke ilden. Alle personer og dyr var kommet ud da politiet kom frem, og ingen var kommet til skade. Der skete sodskader i køkkenet som følge af branden.

Brand i kælder – Hegnedevej, Valore, Viby Sj. – Køge

Kl. 1145 kom et alarmopkald om brand i en kælder, hvor der blev opbevaret en gasflaske. Politi og brandvæsen kom hurtigt frem til stedet, hvor huset beboer, en 76-årig mand, havde forsøgt at slukke branden, og havde fået mindre brandskader i ansigtet. Der var umiddelbart ingen synlige flammer, men en del røgudvikling fra kælderen, hvor branden var startet. Brandvæsnet fik slukket branden, uden der var fare for, at gasflaskerne skulle eksplodere. Politiet optog rapport for at få klarlagt om brandårsagen kan have været et olieudslip fra en tank i kælderen. Den 76-årig blev kørt til sygehuset til kontrol for sine skader, der ikke var alvorlige.

Flygtede fra færdselsuheld – Gymnasievej, Køge

kl. 1910 anmeldte en 60-årig mand fra Køge, at han kørte ud fra Gyvelvej og skulle videre ad Vordingborgvej, hvor han blev påkørt af en varebil, der ikke stoppede. Den 60-årige mand fulgte efter varebilen, der standsede ved Gymnasievej. Her konfronterede den 60-årige føreren af varebilen med påkørslen, og sagde han, at han havde ringet til politiet. Føreren af varebilen satte sig herefter ind i bilen, og påkørte ifølge anmelderen hans bil bevidst, så den blev skubbet væk, så varebilen kunne køre væk fra stedet.

Varebilen beskrives som: sort Ford Transit, reg.nr: BT96??? med skader både foran og bagpå. Føreren beskrives som: Mand, 40-45 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: lyseblå cowboybukser med hvide striber.

Politiet vil meget gerne tale med føreren af den sorte varebil og søger derfor vidner. Kontakt politiet, hvis du har set den sorte varebil eller den beskrevne mand. Hav især opmærksomhed omkring skaderne på bilen, da bilen har tabt nogle skærme. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Stevnsvej, Strøby Egede, Køge

Kl. 1100 fik færdselspolitiet et udslag på patruljebilens nummerpladescanner, idet ejeren af en modkørende bil ikke havde noget kørekort. Den modkørende bilist blev derfor kort efter standset, og bag rattet sad netop den 49-årige mandlige bilejer fra Solrød Strand. Han kunne ikke fremvise noget kørekort, idet han var frakendt førerretten indtil maj 2019. Han blev derfor sigtet for den overtrædelse af færdselsloven, og da politiet ved nærmere kontrol kunne konstatere, at det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil uden førerret, beslaglagde politiet hans personbil. Det var den 49-årige dog ikke enig i, så en dommer skal snarest se nærmere på grundlaget for beslaglæggelsen, inden han senere vil blive indkaldt til et retsmøde, når straffen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Hurtige bilister – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 2000 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 180 km/t ad motorvejen ved Solrød Byvej – Engstrupvej. Den målte personbil blev ført af en 22-årig mand fra Dianalund, der blev sigtet for hastighedsovertrædelsen, idet højst tilladte hastighed er 110 km/t. Den 22-årige kan nu ud over en bøde også forvente en påstand om betinget frakendelse af førerretten, idet hastigheden har været højere end 160 km/t.

Kl. 2042 kørte en 18-årig mand fra Slagelse ad motorvejen med en gennemsnitshastighed på 161 km/t i en personbil, selv om han højst måtte køre 110 km/t på motorvejsstrækningen. Den 18-årige kan nu også forvente en bøde samt en påstand om et kørselsforbud, da han har været i besiddelse af et kørekort mindre end tre år.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Borup – Køge

Kl. 2252 rykkede redningsberedskabet og politiet ud til et færdselsuheld, idet en personbil var forulykket og nu lå midt på kørebanen. Ca. 1000 meter før afkørsel 34 Borup i det østgående spor lå en bil som beskrevet, så redningsberedskabet måtte lukke motorvejen i tidsrummet kl. ca. 2305 – 2335 i forbindelse med borttransport af køretøjet. En 45-årig mand fra Vanløse havde under kørslen mistet herredømmet over bilen, da han af ukendte årsager var kommet ud i midterrabatten i forbindelse med et vognbaneskift. Han slap uskadt fra uheldet. Inden redningsberedskabets ankomst havde en anden bilist – en 43-årig mand fra Slagelse – ramt den havarerede bil på kørebanen, fordi den forulykkede bil var helt mørklagt. Det skete kun mindre materiel skade på den 43-åriges bil, og han slap selv uskadt fra påkørslen.

Hurtig bilist – Køge Bugt Motorvejen, Jersie, Solrød Strand

Kl. 2333 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 194 km/t på motorvejen i sydlig retning ved Jersie over en strækning på mere end to kilometer. En 25-årig mand fra Greve blev sigtet for hastighedsovertrædelsen og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, der kunne konstatere, at han i forvejen havde tre klip i kørekortet, således at han nu kan forvente en påstand om ubetinget frakendelse af førerretten samt en bøde for aftenens kørsel.

Alvorlig soloulykke – Ringstedvej, Lellinge – Køge

Kl. 0001 skete en soloulykke, da en personbil, der blev ført af en 20-årig mand fra Viby kørte af vejen på Ringstedvej, da han mistede kontrollen over bilen. Ulykken skete lige efter bygrænsen mod øst, hvor den 20-årige passerede et helleanlæg. Her skred bilen ud, påkørte flere træer, trillede rundt og landede på en mark nord for Ringstedvej. Med i bilen var en 17-årig pige fra Borup, der blev alvorligt kvæstet ved ulykken. Hun blev fløjet til Rigshospitalet, hvor hun senere blev konstateret hjernedød. Den 20-årige fører slap fra uheldet uden alvorlige skader, men blev kørt til sygehuset til undersøgelse. Han fik rutinemæssigt udtaget en blodprøve, der skal vise om han var påvirket under kørslen. Bilinspektøren kom til stedet for at undersøge uheldsstedet nærmere, herunder om for høj hastighed kan være årsag til uheldet. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, og vil herefter tage stilling til, hvad der videre skal ske i sagen.

Hastighed og narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen/Cordozavej, Solrød Strand

Kl. 2023 standsede en færdselsbetjent en personbil, der blev målt til at køre 149 km/t, selvom hastighedsbegrænsningen var 110 km/t på stedet. Bilen blev ført af en 29-årig mand fra Odense, der kørte sammen med to jævnaldrende mænd. Der lugtede af hash i bilen, så føreren blev testet med narkometeret, der viste positiv for hash. Alle personerne i bilen blev visiteret, men der blev ikke fundet narko i bilen. Føreren blev sigtet for begge færdselsforseelser, anholdt med henblik på at få udtaget en blodprøve. Den 29-årige kan forvente at få sine sager afgjort sammen, når resultatet af blodprøven kommer.

Eftersættelse endte i færdselsuheld – Ejby, Kirke Hyllinge -Lejre

Kl. 2240 ville en patrulje bringe en bil til standsning på Kvarmløsvej for en rutinemæssig kontrol af bil og fører. Bilens fører efterkom ikke patruljens signal om, at han skulle standse, og derfor eftersatte patruljen. Flere patruljebiler kørte efter bilen, som kørte mod nord ad Elverdamsvej med meget høj fart. Derefter kørte bilen gennem Ejby ad Asner Rasmussensvej, hvorefter køretøjet forulykkede på Ejby Havnevej. Én person løb væk fra bilen, mens patruljen fik anholdt føreren af bilen, der var en 24-årig mand fra Skibby. Den undløbne person, en 20-årig mand fra Skibby blev efter kort tid udfundet af en hundepatrulje.

Føreren blev testet positiv for narkotika og blev fundet i besiddelse af to knive. Under kørslen blev der flere gange konstateret overtrædelser af færdselsloven, og på bilen var påmonteret stjålne nummerpladser. De to mænd vil høre nærmere fra politiet om deres optræden lørdag aften.

Mand fundet livløs på sti- Ingridsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 1720 oplyste ambulancepersonalet, at en 64-årig mand var blevet fundet livløs på et stisystem tæt ved sin bolig. Lægehelikopteren var på stedet, hvor en læge havde konstateret, at manden var afgået ved døden. Der var intet mistænkeligt omkring mandens død, men politiet skal altid orienteres om pludselige dødsfald, hvor afdøde bliver fundet alene. En patrulje blev sendt til stedet og optog rapport for at beskrive omstændighederne omkring fundet af den 64-årige mand, og skal nu have klarlagt dødsårsagen. De pårørende er underrettet om dødsfaldet.

Indbrud i Perioden

Parkvej, Køge
Ibsensvej, Køge
Grønnevej, Lellinge, Køge
Ullehøj, Borup
Vindegårdsvej, Bjæverskov