Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/02/25 til 2019/03/05.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Butikstyv – Ejbovej, Bjæverskov – Køge

Kl. 1958 pågreb en butiksdetektiv og personalet i et supermarked en butikstyv, der forlod butikken med en fuld indkøbskurv uden at betale. Varerne bestod af 22 pakker tyggegummi, 8 pakker Nescafe, en del poser Haribo slik og to træningsbluser til en samlet værdi af 2700 kr. Butikstyven, en 36-årig mand fra Randers, ville ikke samarbejde med butikspersonalet, og han forsøgte at flygte fra stedet. Det lykkedes personalet at tilbageholde manden, indtil politiet kom frem. Manden var kortvarigt anholdt og blev sigtet for tyveriet, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Trusler om vold – Gymnasievej, Køge

Kl. 2224 mødte en 53-årig mand fra Køge op på en adresse på Gymnasievej, hvor han truede en 50-årig mand med en kniv. Motivet til truslerne var formentlig, at den 53-årige mente, at de to havde et økonomisk mellemværende. Flere patruljer blev sendt til stedet, hvor den 53-årige blev anholdt uden dramatik og taget med til politistationen. Manden bliver her til formiddag afhørt til sagen, hvorefter der vil blive taget stilling til, hvad der videre skal ske i sagen.

Knallert beslaglagt – Stenbukvej, Ejby, Lille-Skensved, Køge

Kl. 1205 standsede politiet en lille knallert, der tydeligvis var i ulovlig stand, da den kunne køre langt hurtigere end tilladt. Føreren var en 17-årig ung mand fra Ejby, der blev standset på en ulovlig knallert for 2. gang inden for 3 år. Politiet beslaglagde derfor knallerten med henblik på konfiskation. Den 17-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Spirituskørsel på knallert – Stevnsvej, Strøby Egede, Køge, Stevns

Kl. 2025 sigtede og anholdt politiet en 61-årig mand fra Tureby, der kørte spirituspåvirket på en lille knallert, og han ikke havde fornyet sit knallertkørekort efter en tidligere frakendelse for spirituskørsel på lille knallert. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

KATTEstrofalt sammenstød – Stensbjergvej, Køge

Kl. 1211 kørte en 78-årig kvinde i nordlig retning i en personbil. I krydset ved Ølbycenter, standsede de forankørende for rødt lys, men den 78-årige var kort blevet distraheret af sin kat, der sad i et bur på passagersædet. Hun nåede derfor ikke at bremse helt op, men påkørte bilen foran, så den blev skubbet videre op i en forankørende bil. Ingen personer eller dyr kom til skade ved uheldet, men der skete skader på bilerne.

Fuld mand fulgt hjem af politiet – Bjerggade, Køge

Kl. 1625 fik politiet en anmeldelse om, at en ældre mand på cykel væltede konstant og virkede diffus. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en 75-årig mand fra Køge, der var beruset og svarede i øst, når betjene spurgte i vest. Politiet fulgte den fulde mand hjem, så han ikke skulle forsøge at cykle mere og risikere at komme til skade.

Butikstyv tog tøjet på – Rådhusstræde, Køge

Kl. 1739 anmeldte personalet fra tøjforretningen “Kings & Queens” at de havde tilbageholdt en mand, der havde iført sig en bluse og et par bukser under sit eget tøj, og gik ud af butikken uden at betale. Tøjet havde en værdi af 900 kr. En patrulje kom til stedet, hvor de traf en 32-årig mandlig asylansøger fra Georgien. Han blev anholdt, sigtet og afhørt ved hjælp fra en tolk. Manden havde desuden fået afslag på asyl og vil i dag blive fremstillet ved Retten i Roskilde med henblik på at frihedsberøve ham efter udlændingeloven, indtil han kan udsendes til sit hjemland.

Overtrædelse af hundeloven – Gymnasievej, Køge

Kl. 1020 var politikredsens dyreværnspoliti rykket ud til en privat adresse på mistanke om, at nogle hunde måske ikke blev behandlet så godt. Det fandt politiet dog ikke grundlag for at mistænke hundeejerne for. Ved nærmere kontrol af to hunde kunne politiet konstatere, at begge hunde, der var ca. 1 år gamle, hverken var blevet registreret eller lovpligtigt ansvarsforsikret. Det medførte sigtelse af en 49-årig kvinde og en 51-årig mand fra Køge for overtrædelse af hundeloven, der bl.a. foreskriver, at en hund, inden den er otte uger gammel, skal mærkes og registreres.

Forsøg på tvyeri – Torvet, Køge

Kl. 1123 anmeldte en 63-årig mand fra Køge, at han i lørdags omkring kl. 1500 var ved at hæve penge i en hæveautomat ved Nordea, da en udenlandsk mand pludselig stod bag ham. Anmelderen fik hævet sine penge, men da hans kort kom ud af automaten tog den udenlandske mand anmelderens hævekort mens han sagde ” Money, Money”. Den 63-årige anmelder gjorde højlydt indsigelse, hvilket fik den udenlandske mand til at give ham kortet tilbage. Den 63-årige var endda så snarrådig, at han sikrede sig, at det var det rigtige kort han fik igen.

Anmelderen fik også selv sikret sig de penge han havde hævet i automaten, og slap fra oplevelsen uden tab. Politiet vil nu indhente overvågningen fra hæveautomaten for at forsøge at finde frem til den udenlandske mand.

Bil beslaglagt efter narkokørsel – Strandvejen syd for Billesborgvej, Køge

Kl. 0158 anholdt og sigtede politiet en 43-årig mand fra Hårlev for narkokørsel, da en narkometertest viste positiv for amfetamin. Da det var 3.gang manden blev sigtet for narkokørsel beslaglagde politiet mandens bil med henblik på konfiskation. Den 43-årige accepterede beslaglæggelsen og fik udtaget en blodprøve. Nu venter politiet på resultatet, hvorefter manden vil få sine sager behandlet samlet.

Bilentusiaster samler sig i P-kælder – Rådhusstræde, Køge

Kl. 1909 fik politiet en anmeldelse om, at der var samlet omkring 20-30 biler i p-kælderen, og at de var til gene pga. høj musik og uro. En patrulje blev sendt til stedet og traf her en større gruppe personer, der viste deres køretøjer frem for hinanden. Politiet oplevede ikke noget ulovligt på stedet, og der var ikke optræk til uorden.

Kl. 2009 havde politiet fået flere anmeldelser om, at der fortsat var uro omkring p-kælderen. Politiet var endnu engang på stedet, men heller ikke denne gang fandt patruljen anledning til at sigtet for noget på stedet.
Senere på aftenen fik politiet flere anmeldelse om, at der var mange biler samlet ved transportcentret på Nordhøj i Køge, hvor der var uro. Politiet formoder, at det var samme gruppe af bilentusiaster, der nu havde flyttet sig til et nyt sted. Politiet kørte til stedet, men da var bilerne væk.

Politiet er meget opmærksom på problemstillingen i p-kælderen, og har en forebyggende indsats i gang på stedet. Opløbet af biler opstår typisk på de kolde dage, hvor deltagerne søger ly for vinteren.

Flygtede efter påkørsel – Ringstedvej v. tilkørsel 33, Lellinge, Køge

Kl. 2112 anmeldte en 20-årig mand, at han holdt for rødt i krydset på Ringstedvej, da han blev påkørt bagfra af en personbil. Efter påkørslen flygtede bilen ad Sydmotorvejen mod København. Bilen blev beskrevet som en hatchback personbil, muligt grå. Intet om registreringsnummer. Den 20-årige blev tilset i ambulance, men han kom ikke alvorligt til skade ved uheldet.

Føreren blev beskrevet som: Mand, Mellemøstligt eller muligt pakistansk af udseende, 20-25 år, 180-190 cm, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: briller, skægstubbe, Iført: lys trøje.

Politiet vil gerne høre fra vidner, der enten har set påkørslen eller som har set den flygtende bil efter uheldet ved afkørsel 33 – Lellinge omkring kl. 21.10. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Indbrud i Perioden

Blåhøjvej, Køge
Planteskolevej, Køge
Oddervej, Køge
Holmevej, Køge
Bjæverskovhusene, Bjæverskov
Egevej, Vemmedrup, Bjæverskov
Industrivej, Bjæverskov