Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/03/15 til 2019/03/26.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Nørre Boulevard / Tøxensvej, Køge

Kl. 1421 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en knallertkører var forulykket. Det viste sig, at en 42-årig mand fra Køge under kørsel på en lille knallert ad Nørre Boulevard mod syd af ukendte årsager var kørt ind i en lygtepæl ved Tøxensvej. Herved var han kommet til skade med den ene hånd, hvorfor han i ambulancen blev bragt til skadestuen i Køge til fornøden behandling. Da politiet ved kontakten til ham kunne konstatere, at han var påvirket af alkohol, fik han på skadestuen også udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Den 42-årig vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken.

Narkobilist – Langelandsvej, Køge

Kl. 2205 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ved en skole i området. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel og frakendt førerretten – Lellinge – Køge / Ringsted

kl. 0956 fik politiet en anmeldelse om, at en mand var kørt fra parkeringspladsen ved Lellinge Brugs i spirituspåvirket tilstand. En patrulje fandt frem til bilen, der blev standset ved Kongsted Rasteplads. Patruljen traf føreren, en 48-årig mand fra Stege på Møn, der viste sig at være påvirket af spiritus over det tilladte. Han var desuden frakendt førerretten i forbindelse med, at han for nogle år siden var impliceret i et færdselsuheld, hvor han var spirituspåvirket. Han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil sagerne blive afgjort samlet.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 1455 standsede en patrulje en 20-årig mand fra Vanløse i en personbil. Føreren viste sig at være påvirket af hash og kokain og han havde ikke førerret til at køre bil. Som passager sad den 20-åriges kæreste, en 18-årig kvinde fra Rødovre, der var registreret ejer af bilen. Hun blev sigtet for at have overladt førerretten af sin bil til en person uden kørekort. Den 20-årige blev sigtet for narkokørsel, anholdt og taget med til en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Mand stukket med kniv – Ølbyvej, Køge

Kl. 1344 fik politiet et alarm 112 opkald om, at en 41-årig mand fra Køge kort forinden var blevet stukket i låret med en kniv og slået i hovedet med en stump genstand. Den 41-årige blev opsøgt i sit hjem af to ukendte mænd, der overfaldt ham og herefter forlod stedet. Den 41-årige kunne selv søge hjælp hos nogle naboer. Flere patruljer blev sendt til stedet for at søge efter de to overfaldsmænd, men fandt ikke frem til dem. Den tilskadekomne mand blev fløjet til Rigshospitalet med alvorlige skader, men han meldes nu at være uden for livsfare. Politiet efterforsker sagen, og motivet til overfaldet er endnu ikke klarlagt.

De to gerningsmænd beskrives som:
A: Mand, 25-30 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hårfarve: Lys, Iført: sort hættetrøje med “Brøndbys logo”.

B: Mand, dansk af udseende. 175-180 cm høj. Alm. af bygning. 25-30 år.

Vidner der har set de to mænd ved Ølbyvej lørdag omkring gerningstidspunktet, eller borgere der i øvrigt har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 1440 foretog færdselspolitiet en hastighedsmåling af en varebil, der kørte på motorvejen med en hastighed på 166 km/t, selvom det kun var tilladt at køre 110 km/t på stedet. Føreren var en 29-årig mand fra Rødby, der blev sigtet for den hurtige kørsel og for ikke at medbringe sit kørekort. Der nedlægges påstand om en betinget frakendelse af førerretten samt en bøde.

Kl. 1502 blev en 25-årig mand standset, da han var blevet målt til at køre 166 km/t på motorvejen i en personbil. Den 25-årige blev testet med narkometeret, der viste et positivt resultat for kokain. Han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 25-årige få afgjort sine sager samtidig.

Køgevej ved Fjællebrohuse, Ringsted

Kl. 1510 blev en personbil, der blev ført af en 45-årig mand fra Ringsted målt til at køre 134 km/t, selvom han kun måtte køre 80 km/t på strækningen. Han blev sigtet for sin kørsel og kan nu forvente, at sagen skal lægges op til en betinget frakendelse af førerretten og en bøde.

Humanitær eftersøgning – Vestergade / Torvet, Køge

Kl. 1141 modtog politiet en anmeldelse om en udviklingshæmmet, 31-årig mand fra Brøndby, som under en udflugt til Køge var forsvundet. Ifølge plejepersonalet ville han ikke kunne tage vare på sig selv, hvorfor politiet iværksatte en større eftersøgning af ham i området, hvor flere politipatruljer ledte efter ham. Politiet efterlyste også manden via det sociale medie Twitter. Kl. 1446 meddelte en opmærksom borger, at den savnede mand befandt ved et busstoppested på Skellet, Køge

Narkobilist – Lyngvej, Køge

Kl. 1230 anholdt og sigtede politiet en 39-årig mand fra Brøndby Strand for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ved Køge Bugt Motorvejen. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af både kokain og hash under kørslen. Han blev løsladt efter afhøring til sagen samt udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Køgevej, Valløby, Køge – Stevns

Kl. 1630 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 94 km/t på en strækning, hvor højst tilladte hastighed ifølge skiltningen var 60 km/t. Bag rattet i den målte personbil sad en 49-årig mand fra Solrød Strand, som ifølge en narkometertest formentlig var påvirket af amfetamin under kørslen. Desuden kunne han ikke fremvise noget kørekort, da han i forvejen var frakendt kørekortet. Den 49-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Politiet kunne konstatere, at personbilen ikke tilhørte den 49-årige, hvorfor bilejerens overdragelse af bilen til en person, der ikke lovligt kunne føre den, blev undersøgt nærmere. Det viste sig, at bilejeren havde set et kørekort hos den 49-årige, der nu på politiets opfordring fremtog et kørekort, som blev afleveret til politiet, idet han uretmæssigt var i besiddelse af det. Bilejeren slap på den baggrund for en sigtelse fo r overtr ædelse af færdselsloven. Den 49-årige vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Færdselsuheld – bilist kørt fra stedet – Vestergade, Køge

Kl. 1037 fik politiet en anmeldelse om et færdselsuheld, idet en cyklist var kørt ind i et elskab og væltet. Det viste sig, at en 91-årig mand fra Køge kørte på cykel ad Vestergade mod øst, da føreren af en parkeret bil satte i gang fra kanten af vejen. Cyklisten lykkedes med at undvige bilisten, men mistede herredømmet over cyklen, så han kørte ind i et elskab. Det skete ikke noget sammenstød med bilisten, der fortsatte sin kørsel ad Vestergade mod øst. Der var ifølge cyklisten tale om en sort stationcar med hvide nummerplader og muligt af bilmærket BMW. Politiet forsøger nu at få bilisten identificeret, så føreren af bilen kan blive afhørt om hændelsesforløbet. Cyklisten slap uskadt fra uheldet.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket bilisten i forbindelse med uheldet, der skete ud for Vestergade 25. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tricktyveri – Bag Haverne, Køge

Kl. 0730 registrerede politiet en skriftlig anmeldelse fra en 43-årig kvinde fra Haslev, som var blevet udsat for et tricktyveri søndag d. 170319 kl. ca. 1945, da hun var ved at tømme sin bil for effekter. En fremmed mand henvendte sig og spurgte om klokken, hvorefter han tabte sine nøgler. Offeret var behjælpelig med at samle nøglerne op, men kunne efterfølgende konstatere, at nogen havde stjålet en taske fra bilen i mellemtiden. Tasken indeholdt en pung, et par briller og en mobiltelefon til en samlet værdi af ca. 10.000 kr. Politiet forsøger nu at få tricktyven identificeret, da det ikke kan udelukkes, at yderligere en person kan have været involveret i tyveriet, medens den fremmede mand afledte offerets opmærksomhed.

Narkokørsel / kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Gymnasievej, Køge

Kl. 1920 kontrollerede politiet føreren af en bil, der netop var kørt ind på en tankstationen. Føreren var en 36-årig mand fra Greve, som blev anholdt og sigtet for narkokørsel, da en narkometertest indikerede, at han var påvirket af både hash og kokain under kørslen. Desuden kunne han ikke fremvise noget kørekort, idet han ikke havde generhvervet førerretten efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet. Derfor blev han også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den sigtede, som samtidig blev gjort bekendt med, at hans bil blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Det viste sig nemlig, at den 36-årige mere end tre gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil uden førerret inden for de seneste tre år. Han kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og sagen skal afgøres i e t retsm de, som vil blive indkaldt til.

Færdselsuheld – Billesborgvej / Egøjevej, Køge

Kl. 1925 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, hvor en bilist var forulykket i en rundkørsel. Det viste sig, at en 57-årig kvinde fra Holmegaard under kørsel i en personbil ad Billesborgvej mod vest var blevet blændet af den lavtstående sol. Hun bemærkede derfor ikke rundkørslen og kørte derfor ligeud. Hun ramte et skilt og kørte gennem et buskads, så der skete mindre skade på bilen og det påkørte vejskilt. Den 57-årige slap selv uskadt fra uheldet, hvor ingen andre trafikanter var involveret.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 1935 kørte en 20-årig mand fra Valby ad motorvejen mod nordøst omkring afkørsel 27 Greve N. Pludselig og af ukendte årsager mistede han herredømmet over sin personbil, der skred ud mod venstre, hvor den påkørte en anden personbil ført af en 57-årig mand fra Greve i samme i retning. Efterfølgende faldt højre fordæk af den 20-åriges bil, der til sidst standsede i midterrabatten. To skiltevogne afspærrede uheldsstedet, indtil en ladvogn fik fjernet det forulykkede køretøj. Ingen kom til skade ved ulykken.

Narkokørsel – Nørretorp, Herfølge – Køge

Kl. 2310 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 1353 sigtede og anholdt politiet en 44-årig mand fra København SV for spirituskørsel i en personbil. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 44-årige høre mere fra politiet.

Afpresning – Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 1424 fik politiet oplysninger om, at to mænd havde indfundet sig på en adresse i Strøby Egede, hvor de havde afpresset penge fra en 26-årig mand, som de mente havde hashgæld til dem. Ifølge den forurettede og hans far var den 26-årige igennem længere tid blevet afpresset penge af nogle mænd med tilknytning til bandemiljøet. Politiet anholdt kort efter to 25-årige mænd fra Køge, der blev sigtet for afpresning. De blev taget med til stationen, hvor de blev afhørt til sagen. De blev løsladt senere på aftenen, men er begge fortsat sigtet i sagen. De to mænd vil høre nærmere fra politiet, der nu undersøge sagen nærmere, for at få klarlagt omstændighederne omkring afpresningen.

Eftersættelse endte i færdselsuheld – Ejby, Kirke Hyllinge -Lejre

Kl. 2240 ville en patrulje bringe en bil til standsning på Kvarmløsvej for en rutinemæssig kontrol af bil og fører. Bilens fører efterkom ikke patruljens signal om, at han skulle standse, og derfor eftersatte patruljen. Flere patruljebiler kørte efter bilen, som kørte mod nord ad Elverdamsvej med meget høj fart. Derefter kørte bilen gennem Ejby ad Asner Rasmussensvej, hvorefter køretøjet forulykkede på Ejby Havnevej. Én person løb væk fra bilen, mens patruljen fik anholdt føreren af bilen, der var en 24-årig mand fra Skibby. Den undløbne person, en 20-årig mand fra Skibby blev efter kort tid udfundet af en hundepatrulje.
Føreren blev testet positiv for narkotika og blev fundet i besiddelse af to knive. Under kørslen blev der flere gange konstateret overtrædelser af færdselsloven, og på bilen var påmonteret stjålne nummerpladser. De to mænd vil høre nærmere fra politiet om deres optræden lørdag aften.

Mand fundet livløs på sti- Ingridsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 1720 oplyste ambulancepersonalet, at en 64-årig mand var blevet fundet livløs på et stisystem tæt ved sin bolig. Lægehelikopteren var på stedet, hvor en læge havde konstateret, at manden var afgået ved døden. Der var intet mistænkeligt omkring mandens død, men politiet skal altid orienteres om pludselige dødsfald, hvor afdøde bliver fundet alene. En patrulje blev sendt til stedet og optog rapport for at beskrive omstændighederne omkring fundet af den 64-årige mand, og skal nu have klarlagt dødsårsagen. De pårørende er underrettet om dødsfaldet.

Indbrud i Perioden

Nørregade, Køge
Salbyvej, Køge
Parkvej, Køge
Ibsensvej, Køge
Bækgårdsvej, Borup
Ullehøj, Borup