Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/03/25 til 2019/04/02.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Hurtig bilist på stoffer – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 2055 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 153 km/t ad motorvejen mellem Engstrupvej og Karlslunde Centervej. Bilisten var en 20-årig mand fra Stenstrup, som faktisk også viste sig at være påvirket af narkotika under kørslen. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Den 20-årige blev sigtet for narkokørsel og hastighedsovertrædelsen, som isoleret set ud over en bøde også vil medføre et klip i kørekortet. Når blodprøven er analyseret, vil den 20-årige høre nærmere fra politiet med hensyn til samlet afgørelse af sagerne.

Ballademager på kørebanen – Københavnsvej, Køge

Kl. 0703 ringede en 44-årig lokal mand til politiet, fordi han havde rettet henvendelse til en 19-årig mand fra Glostrup, der havde forvildet sig ud på kørebanen på Københavnsvej ud for nummer 135. Den 19-årige havde reageret aggressivt over for den lokales forsøg på at hjælpe ham væk fra vognbanerne, og derfor havde den 44-årige mand trukket sig væk og ringet til politiet. Cirka 15 minutter senere ringede endnu en borger, denne gang en 26-årig kvinde fra Solrød Strand, der havde set den berusede teenager på kørebanen i krydset mellem Københavnsvej og Ølsemaglevej. Derfor kørte politiet ud og fandt den berusede mand, der undervejs på sin færden havde ødelagt et hegn tilhørende en 78-årig mand. Politiet tog teenageren med ind på stationen, men manden med det ødelagte hegn ville selv at udbedre skaderne, og dermed ønskede han ikke at anmelde forholdet.

Færdselsuheld uden personskade- afkørsel Køge Bugt Motorvejen /Nordhøj, Køge

Kl. 1318 så en færdselsbetjent, at der netop var sket et uheld mellem en lastbil og en personbil ved afkørslen på Køge Bugt Motorvejen på Nordhøj i Køge De to biler havde kørt i hver sin vognbane i samme retning, da de skulle dreje, og af ukendte årsager ramte lastbilen ind i personbilen, som herefter kørte ud i rabatten og påkørte et hegn. I lastbilen sad en 51-årig rumænsk mand, og personbilen blev ført af en 41-årig kvinde fra København, der havde en 38-årig mand på passagersædet og tre børn på bagsæderne: Tre drenge på hhv. to, fem og ti år. Ingen personer kom til skade ved uheldet.

Beruset mand på Vestergade i Køge

Kl. 1511 ringede en 16-årig ung mand fra Køge til politiet, fordi en 61-årig mand fra området skabte røre i Vestergade i Køge Manden var meget højtråbende efter personer på gaden, og da han skulle forrette sin nødtørft, gik han ikke afsides, men blev stående på gaden. Derfor kørte politiet hen til stedet for at sikre sig, at manden ikke lavede yderligere unoder, og politiet kørte ham derefter hjem for at sove branderten ud.

Spirituskørsel – Bådehavnen, Køge

Kl. 1752 stoppede en patrulje rutinemæssigt en sort personbil, og den 18-årige mandlige fører fra Køge medvirkede til en udåndingsprøve, der viste en promille over det tilladte. Derfor blev føreren anholdt, sigtet og bragt til Køge Sygehus for at få foretaget en blodprøve. Han blev kort efter løsladt og kan forvente at høre nærmere fra politiet om sagen.

Mand skabte uro i supermarked- Nørre Boulevard, Køge

Kl. 1306 anmeldte personalet fra Netto, at en kunde havde været truende og ubehagelig over for personalet, der havde gjort ham bekendt med, at han ikke var velkommen i butikken på grund af tidligere episoder af uorden. Manden var blev ophidset, slog på kasse apparatet, og havde taget nogle colaer, som han kastede rundt i forretningen med han råbte ukvemsord. Ingen blev ramt i den forbindelse, men der skete skader på varerne. Manden løb herefter fra butikken uden at betale for en pakke cigaretter og en sodavand, som han var inde for at købe. En patrulje kom hurtigt frem, og fandt ved hjælp fra vidner frem til den flygtende mand, der var løbet ind i en opgang tæt ved. Politiet anholdt her en 49-årig mand fra Køge, der blev sigtet for tyveri og overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han nægtede forholdet, selvom en overvågningsvideo dokumenterede hændelsesforløbet. Den 49-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Butikstyv blev slået bevidstløs under flugt – Rådhusstræde, Køge

Kl. 2038 fik politiet en anmeldelse om at to mænd havde været inde i Irma, hvor den ene havde taget en flaske vin ind under jakken og havde forladt stedet. De to mænd havde virket truende over for personalet, der derfor ønskede politiets assistance. En patrulje kom frem til stedet og fandt frem til en mistænkt, der stod ved Køge station og skulle til at stige ind i et tog. Politiet råbte manden an og løb hen imod den mistænkte. Den mistænkte vendte rundt på hælene for at stikke af, men nåede kun at tage et enkelt skridt. Han var så uheldig, at han i sin flugt overså en stor jernstolpe, som han slog hovedet imod og faldt om. Politiet skyndte sig hen til manden, der var blevet slået bevidstløs, men trak vejret. Patruljen tilkaldte en ambulance, mens de ydede førstehjælp mod manden. Togdriften ved det spor, hvor manden lå, blev standset i ca. 30 min, mens politiet arbejdede på stedet.

Den tilskadekomnes ven, en 24-årig mand fra Køge, kom ud af toget og gav sig til kende. Det viste sig, at han ikke havde noget med butikstyveriet at gøre. Han var dog søgt til fogedretten, så han blev anholdt og taget med til politistationen.
Den tilskadekomne viste sig at være en spirituspåvirket 22-årig mand uden fast bopæl. Han kom til sig selv igen, mens han lå på perronen, og var nu udadreagerende og konfus. Han blev kørt med ambulance til sygehuset, hvor politiet kørte med, som sikkerhed for ambulancepersonalet. Den 22-årige blev senere sigtet for forholdet og afhørte, men nægtede at have begået tyveriet. Han slap fra uheldet med knubs, men kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Hurtigt bilist på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 2056 målte færdselspolitiet en personbil til at køre med mindst 162 km/t mod højst tilladt 110 km/t ad motorvejen mellem Greve Centervej og Karlslunde Centervej. Bilen blev ført af en 42-årig mand fra Kolding, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen. Ud over en bøde kan han forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekortet, idet hastigheden har været højere end 160 km/t.

Mand på vejen – Københavnsvej, Køge

Kl. 1657 måtte politiet assistere plejepersonale, som havde fundet en 78-årig dement og udadreagerende mand gående på Københavnsvej. Han ønskede ikke komme med retur til plejehjemmet i Ølby-området, men politiet fik ham dog kørt retur til fornøden omsorg og pleje.

Narkokørsel – Ringstedvej, Køge

Kl. 0255 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra København, der i narkotikapåvirket tilstand kørte i en personbil ad Ringstedvej ved Parkvej. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Nørre Boulevard / Tøxensvej, Køge

Kl. 1421 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en knallertkører var forulykket. Det viste sig, at en 42-årig mand fra Køge under kørsel på en lille knallert ad Nørre Boulevard mod syd af ukendte årsager var kørt ind i en lygtepæl ved Tøxensvej. Herved var han kommet til skade med den ene hånd, hvorfor han i ambulancen blev bragt til skadestuen i Køge til fornøden behandling. Da politiet ved kontakten til ham kunne konstatere, at han var påvirket af alkohol, fik han på skadestuen også udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Den 42-årig vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken.

Narkobilist – Langelandsvej, Køge

Kl. 2205 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ved en skole i området. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel og frakendt førerretten – Lellinge – Køge / Ringsted

kl. 0956 fik politiet en anmeldelse om, at en mand var kørt fra parkeringspladsen ved Lellinge Brugs i spirituspåvirket tilstand. En patrulje fandt frem til bilen, der blev standset ved Kongsted Rasteplads. Patruljen traf føreren, en 48-årig mand fra Stege på Møn, der viste sig at være påvirket af spiritus over det tilladte. Han var desuden frakendt førerretten i forbindelse med, at han for nogle år siden var impliceret i et færdselsuheld, hvor han var spirituspåvirket. Han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil sagerne blive afgjort samlet.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 1455 standsede en patrulje en 20-årig mand fra Vanløse i en personbil. Føreren viste sig at være påvirket af hash og kokain og han havde ikke førerret til at køre bil. Som passager sad den 20-åriges kæreste, en 18-årig kvinde fra Rødovre, der var registreret ejer af bilen. Hun blev sigtet for at have overladt førerretten af sin bil til en person uden kørekort. Den 20-årige blev sigtet for narkokørsel, anholdt og taget med til en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Mand stukket med kniv – Ølbyvej, Køge

Kl. 1344 fik politiet et alarm 112 opkald om, at en 41-årig mand fra Køge kort forinden var blevet stukket i låret med en kniv og slået i hovedet med en stump genstand. Den 41-årige blev opsøgt i sit hjem af to ukendte mænd, der overfaldt ham og herefter forlod stedet. Den 41-årige kunne selv søge hjælp hos nogle naboer. Flere patruljer blev sendt til stedet for at søge efter de to overfaldsmænd, men fandt ikke frem til dem. Den tilskadekomne mand blev fløjet til Rigshospitalet med alvorlige skader, men han meldes nu at være uden for livsfare. Politiet efterforsker sagen, og motivet til overfaldet er endnu ikke klarlagt.

De to gerningsmænd beskrives som:
A: Mand, 25-30 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hårfarve: Lys, Iført: sort hættetrøje med “Brøndbys logo”.

B: Mand, dansk af udseende. 175-180 cm høj. Alm. af bygning. 25-30 år.

Vidner der har set de to mænd ved Ølbyvej lørdag omkring gerningstidspunktet, eller borgere der i øvrigt har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 1440 foretog færdselspolitiet en hastighedsmåling af en varebil, der kørte på motorvejen med en hastighed på 166 km/t, selvom det kun var tilladt at køre 110 km/t på stedet. Føreren var en 29-årig mand fra Rødby, der blev sigtet for den hurtige kørsel og for ikke at medbringe sit kørekort. Der nedlægges påstand om en betinget frakendelse af førerretten samt en bøde.

Kl. 1502 blev en 25-årig mand standset, da han var blevet målt til at køre 166 km/t på motorvejen i en personbil. Den 25-årige blev testet med narkometeret, der viste et positivt resultat for kokain. Han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 25-årige få afgjort sine sager samtidig.

Køgevej ved Fjællebrohuse, Ringsted

Kl. 1510 blev en personbil, der blev ført af en 45-årig mand fra Ringsted målt til at køre 134 km/t, selvom han kun måtte køre 80 km/t på strækningen. Han blev sigtet for sin kørsel og kan nu forvente, at sagen skal lægges op til en betinget frakendelse af førerretten og en bøde.

Humanitær eftersøgning – Vestergade / Torvet, Køge

Kl. 1141 modtog politiet en anmeldelse om en udviklingshæmmet, 31-årig mand fra Brøndby, som under en udflugt til Køge var forsvundet. Ifølge plejepersonalet ville han ikke kunne tage vare på sig selv, hvorfor politiet iværksatte en større eftersøgning af ham i området, hvor flere politipatruljer ledte efter ham. Politiet efterlyste også manden via det sociale medie Twitter. Kl. 1446 meddelte en opmærksom borger, at den savnede mand befandt ved et busstoppested på Skellet, Køge

Narkobilist – Lyngvej, Køge

Kl. 1230 anholdt og sigtede politiet en 39-årig mand fra Brøndby Strand for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ved Køge Bugt Motorvejen. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af både kokain og hash under kørslen. Han blev løsladt efter afhøring til sagen samt udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Køgevej, Valløby, Køge – Stevns

Kl. 1630 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 94 km/t på en strækning, hvor højst tilladte hastighed ifølge skiltningen var 60 km/t. Bag rattet i den målte personbil sad en 49-årig mand fra Solrød Strand, som ifølge en narkometertest formentlig var påvirket af amfetamin under kørslen. Desuden kunne han ikke fremvise noget kørekort, da han i forvejen var frakendt kørekortet. Den 49-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Politiet kunne konstatere, at personbilen ikke tilhørte den 49-årige, hvorfor bilejerens overdragelse af bilen til en person, der ikke lovligt kunne føre den, blev undersøgt nærmere. Det viste sig, at bilejeren havde set et kørekort hos den 49-årige, der nu på politiets opfordring fremtog et kørekort, som blev afleveret til politiet, idet han uretmæssigt var i besiddelse af det. Bilejeren slap på den baggrund for en sigtelse fo r overtr ædelse af færdselsloven. Den 49-årige vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Indbrud i Perioden

Tigervej, Køge
Nørregade, Køge
Bækgårdsvej, Borup