Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/03/29 til 2019/04/09.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Udlændinge tilbød billig arbejdskraft – Køge og Gadstrup – Roskilde

Kl. 1210 fik politiet en anmeldelse om, at to mænd, der kørte i en polsk indregistreret brun varebil tilbød billig arbejdskraft i et villakvarter i Køge En patrulje blev sendt til området, hvor de på Steinmannsvej i Køge traf to rumænske mænd i den polske varebil. De to mænd på 28 og 30 år fik en formaning, og blev orienteret om reglerne om at tilbyde arbejdskraft i Danmark, men der var ikke grundlag for at sigte dem for noget.

Kl. 1258 anmeldte en borger fra Snoldelev i Gadstrup – Roskilde, at han netop havde haft besøg af en udlænding, der tilbød at udføre tagarbejde, hvilket anmelderen afslog tilbuddet og kontaktede i stedet politiet. Manden beskrives som:

A: Mand, 25-35 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Brune øjne. Talte gebrokkent engelsk. Iført: Arbejdstøj. Kørte i en formentlig blålig varebil.

Politiet opfordrer borgerne til at udvise en sund skepsis imod sådanne tilbud om arbejdskraft, der tilbydes uden, at man har bedt om det. Der er stor risiko for at blive snydt, eller at få udført arbejde af personer, der ikke arbejder lovligt i Danmark.

Spiritusbilist kørte galt – Ringstedvej v/ motorvejstilkørsel 33, Lellinge – Køge

Kl. 2241 kørte en 41-årig mand fra Albertslund i en personbil ad Ringstedvej i vestlig retning. I krydset ved tilkørselsrampen til Køge Bugt Motorvejen i Lellinge kørte den 41-årige hen over et helleanlæg og påkørte herefter et lyssignal. Føreren blev slynget op i forruden, hvor han slog sit hoved. Han kom dog ikke alvorligt til skade, men blev kørt i ambulance til sygehuset til tjek. Føreren var påvirket af spiritus, så han fik udtaget en blodprøve. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 41-årige høre mere fra politiet.

Narkopåvirket fører med kokain i bilen – Køgevej, Ringsted

Kl. 0150 standsede politiet en bil, der blev ført af en 34-årig mand fra Ringsted. Han forklarede, at han havde taget kokain i løbet af aftenen. I bilen fandt politiet en lille pose med hvidt pulver, som føreren sagde var hans kokain. Den 34-årige blev sigtet og anholdt. Med i bilen var en 19-årig mand fra Ringsted, der sagde, at han havde røget hash. Han blev derfor sigtet for lov om euforiserende stoffer og visiteret. Han blev ikke fundet i besiddelse af narko eller andet ulovligt, så politiet frafaldt sigtelsen imod ham. Den 34-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil høre nærmere fra politiet, når resultatet af blodprøven er kommet.

Brand i industribygning – Bækgårdsvej, Borup – Køge

Kl. 1219 rykkede politiet og brandvæsnet ud til ildebrand i en industribygning, hvor der befandt sig en gasflaske. Brandvæsnet foretog brandslukning og koncentrerede sig om at nedkøle gasflasken, så risikoen for en eksplosion blev minimeret. Det lykkedes at holde flasken nedkølet i fornødent omfang, så evakuering af omkringboende blev ikke nødvendigt. Ingen kom til skade ved branden, hvor politiet forsøger at finde ud årsagen til brandens opståen.

Blaffere i nødsporet på Sydmotorvejen – Køge

Kl 10.26 modtog politiet flere anmeldelser om, at der befandt sig to kvinder i nødsporet på Sydmotorvejen ved afkørsel 33/Lellinge, hvor de blaffede. En patrulje, der tilfældigvis kom forbi, tog kontakt til de to kvinder og bad dem forlade motorvejen. De to kvinder forlod derefter motorvejen og gik op på Ringstedvej ved Lellinge.

Rudeknusning og vold – Boholtevej, Køge – Køge

Kl. 12.57 fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde kastet en flise igennem en rude på et ungecenter. En patrulje kom frem til stedet, hvor vidner fortalte, at en mand stod bag hærværket. Manden var efterfølgende sprunget ud foran en 39-årig kvindelig cyklist fra Køge, som han havde skubbet af cyklen. Kvinden anmeldte, at han også havde udsat hende for vold. Patruljen fandt efterfølgende frem til mistænkte, en psykisk uligevægtig 47-årig mand fra Køge, som blev anholdt og sigtet i begge sager. Under afhøringen viste det sig, at mandens handlinger skyldes en misforståelse. Manden kan nu se frem til et retsligt efterspil, når hans sager skal afgøres.

Mand sigtet at ville sælge ulovlige stoffer – Ølbycenter, Køge – Køge

Kl. 18.45 traf en politipatrulje en 23-årig mand fra Køge som ved visitation viste sig at være i besiddelse af 3 telefoner, 11 klumper hash på hver 2 gram samt et kontantbeløb. Manden blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg og kan forvente af høre fra politiet, når hans sag skal afgøres.

Kørsel i frakendelsestiden – Køge Bugt Motorvejen – Solrød Strand – Køge

Kl. 23.25 stoppede politiet en personbil, som blev ført af en 18-årig mand, som ikke var identisk med den registrerede ejer af bilen. Den 18-årig var frakendt førerretten og politiet mistænkte, at han var påvirket af euforiserende stoffer, da patruljebilens narkometer gav udslag. Manden blev derfor taget med på Køge Sygehus for at få udtaget en blodprøve. Politiet kontaktede den registrerede ejer af bilen, som forklarede, at han for nogle uger siden havde solgt bilen til den 18-årige, men han havde endnu ikke modtaget betaling for købet. Den 18-årige mand er sigtet i sagen og politiet beslaglagde bilen, da den 18-årige havde kørt flere gange i frakendelsestiden. Den 18-årige ønskede beslaglæggelsen forelagt for retten. Retten skal derfor nu tage stilling til, om beslaglæggelsen var i orden, samt hvad der evt. videre skal ske med bilen.

Kørsel over for rødt lys – Lyngvej/Københavnsvej, Køge

Kl. 09.36 stoppede politiet en 39-årig mand fra Nørre-Alslev, som i lyskrydset Lyngvej/Københavnsvej holdt for rødt lys ved siden af en patrulje. Da lyssignalset viste venstresvingspil i retning mod Værftsvej, kørte manden lige ud i krydset, hvor der var rødt lys. Efterfølgende blev bilen bragt til standsning af politiet, og manden blev sigtet for brud på færdselsloven.

Kørsel på motorvej i påvirket tilstand – Køge Bugt-motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 23.37 standsede politiet en personbil på Køge Bugt-motorvejen. Bilen blev ført af en 24-årig mand fra København S. Patruljen vurderede, at den 24-årige var påvirket af stoffer. Manden blev sigtet for kørsel i påvirket tilstand, og han var kortvarigt anholdt i forbindelse med, at der blev udtaget en blodprøve. Manden kan nu forvente at høre fra politiet, når resultaterne af blodprøven er klar.

Spirituspåvirket mand bag rattet – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 03.20 traf en patrulje en sølvgrå personbil, der holdt i tomgang på Karlslunde rasteplads. Bag rattet sad en 22-årig mand fra Viby Sjælland, som er frakendt førerretten til personbil. Politiet mistænkte, at den 22-årig var påvirket af alkohol og euforiserende stoffer, og han blev sigtet og fik udtaget an blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven foreligger, vil den 22-årige høre nærmere fra politiet.

Færdselsuheld – Køgevej, Roskilde

Kl. 0815 fik politiet flere anmeldelser om et mindre, materielt færdselsuheld, hvor den ene part var kørt fra stedet. Politiet kørte til uheldsstedet på Køgevej umiddelbart syd for Østre Ringvej, hvor traf en 45-årig mandlig bilist fra Roskilde. Han var i sin personbil kørt ad Køgevej mod nord frem mod krydset ved Østre Ringvej, da han blev påkørt på venstre forskærm af en anden bilist, der skiftede vognbane ind foran den 45-årige. Den anden bilist standsede dog, men ønskede ikke at deltage i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til. Modpartens nummerplade var dog blevet aflæst, så politiet senere kunne identificere føreren som en 29-årig mand fra Albertslund. Han blev afhørt til sagen og sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet han var kørt fra uheldsstedet uden at oplyse navn mv. til modparten i uheldet. Politiet forsøger nu at få klarlagt de nærmere omstændigheder til uheldet, der havde lidt chikaneagtig karakter.

Færdselsuheld – Ølbyvej / Ringvejen, Køge

Kl. 1117 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, hvor en fodgænger var blevet påkørt af en bilist i krydset Ølbyvej – Ringvejen. Det viste sig, at en 85-årig kvinde fra Viby Sj. var kørt i en personbil ad Ølbyvej mod øst, da hun i lyskrydset foretog svingning til højre ad Ringvejen mod syd. Under svingningen påkørte hun en 80-årig kvinde fra Køge, der som fodgænger i fodgængerfeltet var ved at krydse Ringvejen. Fodgængeren røg op på bilens kølerhjelm, men landende på kørebanen efterfølgende. Hun blev bragt til skadestuen, men var tilsyneladende sluppet fra uheldet med diverse knubs. Årsagen til uheldet var ifølge den 85-årige, at hun blev blændet af solen under svingningen og derfor ikke havde bemærket den 80-årige i fodgængerfeltet.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 1307 var en 65-årig mand fra Greve kørt i en personbil i sydlig retning, da han for sent opdagede, at en skiltevogn afspærrede vognbanen længst til højre. Han foretog en kraftig opbremsning og undveg skiltevognen ved at køre ind i nødsporet, hvor han forulykkede og påkørte autoværnet som følge heraf. Han slag dog uskadt fra uheldet, der dog medførte kortvarig lukning af motorvejen, medens den havarede personbil blev fjernet.

Forsøg på spirituskørsel mv. – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 0030 bemærkede en patrulje en bil holde i tomgang på motorvejsrastepladsen i Karlslunde (nordgående). Da bilens nummerplader var efterlyste på grund af manglende betaling af den lovpligtige ansvarsforsikring. Politiet henvendte sig hos føreren, der var en 58-årig mand fra Solrød Strand. Han foreviste et midlertidigt kørekort, der var udløbet, fordi han ikke havde fået generhvervet sin førerret. Da føreren var spirituspåvirket, deltog han i en alkometertest, der gav så højt et udslag, at politiet kunne mistænke ham for forsøg på spirituskørsel i bilen. Den 58-årige blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelserne af færdselsloven. Inden løsladelsen kort efter havde han fået udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Bilen beslaglagde politiet, fordi politiet med baggrund i alkometertesten havde en begrundet mistanke om, at analyseresultatet af den udtagne blodprøve ville vise en alkoholkoncentration i blodet på over 2,0 prom
ille. If
ølge færdselsloven er der således hjemmel til at beslaglægge et køretøj, selv om det måske er første gang, at en bilejer bliver afsløret i spirituskørsel eller forsøg herpå. Den 58-årige vil derfor høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen er modtaget.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 0257 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Bagsværd for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, efter at han havde kørt ad motorvejen mod syd og ind på rastepladsen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

OPFØLGNING – DOMME

Retten i Roskilde afsagde i går dom i to sager begået i Køge tidligere på året.

Overfald i Ølbycenter, Køge

Søndag d. 13. januar blev en 44-årig pizzariaejer overfaldet af to mænd, der havde slået den 44-årige i hovedet og truet ham. Motivet for overfaldet var, at pizzariaejeren dagen forinden havde indgivet en anmeldelse til politiet om, at de to mænd havde truet ham. Retten idømte to mænd på 18 år og 19 år fra Faxe ubetinget fængsel i sagen. Den 18-årige blev idømt 5 måneders fængsel og løsladt efter retsmødet, og skal møde til senere afsoning. Den 19-årige blev idømt 8 måneders fængsel forblev frihedsberøvet indtil afsoning. Retten ser meget alvorligt på overfald og trusler mod personer, når det sker på baggrund af en anmeldelse indgivet til politiet.

Falsk hjemmehjælper – Køge

I starten af januar i år anmeldte flere borgere, at de havde haft besøg af en kvinde, der udgav sig for at komme fra hjemmeplejen og stjal penge og andre værdigenstande fra ældre borgere, mens kvinden gjorde rent i deres hjem. Lokalpolitiet i Køge efterforskede sagen, hvor efterforskerne ud fra deres lokalkendskab, fandt frem til en nu 26-årig kvinde fra Køge, der passede på signalementet. Vidner genkendte kvinden som værende den falske hjemmehjælper, og hun blev anholdt og varetægtsfængslet i sagen. I går afsagde retten i Roskilde dom i sagen. Den 26-årige blev idømt 6 måneders ubetinget fængsel og blev fortsat varetægtsfængslet i sagen frem til afsoning. Den 26-årige kærede rettens kendelse om fortsat varetægtsfængsling efter dom, hvilket landsretten nu skal tage stilling til.

Retten i Roskilde lagde i kendelsen om fortsat frihedsberøvelse frem til afsoning vægt på, at den 26-årige netop var blevet løsladt fra en længere fængselsstraf for bedrageriske forhold vedrørende udlejning af en lejlighed i Køge

Hurtig bilist på stoffer – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 2055 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 153 km/t ad motorvejen mellem Engstrupvej og Karlslunde Centervej. Bilisten var en 20-årig mand fra Stenstrup, som faktisk også viste sig at være påvirket af narkotika under kørslen. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Den 20-årige blev sigtet for narkokørsel og hastighedsovertrædelsen, som isoleret set ud over en bøde også vil medføre et klip i kørekortet. Når blodprøven er analyseret, vil den 20-årige høre nærmere fra politiet med hensyn til samlet afgørelse af sagerne.

Ballademager på kørebanen – Københavnsvej, Køge

Kl. 0703 ringede en 44-årig lokal mand til politiet, fordi han havde rettet henvendelse til en 19-årig mand fra Glostrup, der havde forvildet sig ud på kørebanen på Københavnsvej ud for nummer 135. Den 19-årige havde reageret aggressivt over for den lokales forsøg på at hjælpe ham væk fra vognbanerne, og derfor havde den 44-årige mand trukket sig væk og ringet til politiet. Cirka 15 minutter senere ringede endnu en borger, denne gang en 26-årig kvinde fra Solrød Strand, der havde set den berusede teenager på kørebanen i krydset mellem Københavnsvej og Ølsemaglevej. Derfor kørte politiet ud og fandt den berusede mand, der undervejs på sin færden havde ødelagt et hegn tilhørende en 78-årig mand. Politiet tog teenageren med ind på stationen, men manden med det ødelagte hegn ville selv at udbedre skaderne, og dermed ønskede han ikke at anmelde forholdet.

Færdselsuheld uden personskade- afkørsel Køge Bugt Motorvejen /Nordhøj, Køge

Kl. 1318 så en færdselsbetjent, at der netop var sket et uheld mellem en lastbil og en personbil ved afkørslen på Køge Bugt Motorvejen på Nordhøj i Køge De to biler havde kørt i hver sin vognbane i samme retning, da de skulle dreje, og af ukendte årsager ramte lastbilen ind i personbilen, som herefter kørte ud i rabatten og påkørte et hegn. I lastbilen sad en 51-årig rumænsk mand, og personbilen blev ført af en 41-årig kvinde fra København, der havde en 38-årig mand på passagersædet og tre børn på bagsæderne: Tre drenge på hhv. to, fem og ti år. Ingen personer kom til skade ved uheldet.

Beruset mand på Vestergade i Køge

Kl. 1511 ringede en 16-årig ung mand fra Køge til politiet, fordi en 61-årig mand fra området skabte røre i Vestergade i Køge Manden var meget højtråbende efter personer på gaden, og da han skulle forrette sin nødtørft, gik han ikke afsides, men blev stående på gaden. Derfor kørte politiet hen til stedet for at sikre sig, at manden ikke lavede yderligere unoder, og politiet kørte ham derefter hjem for at sove branderten ud.

Spirituskørsel – Bådehavnen, Køge

Kl. 1752 stoppede en patrulje rutinemæssigt en sort personbil, og den 18-årige mandlige fører fra Køge medvirkede til en udåndingsprøve, der viste en promille over det tilladte. Derfor blev føreren anholdt, sigtet og bragt til Køge Sygehus for at få foretaget en blodprøve. Han blev kort efter løsladt og kan forvente at høre nærmere fra politiet om sagen.

Mand skabte uro i supermarked- Nørre Boulevard, Køge

Kl. 1306 anmeldte personalet fra Netto, at en kunde havde været truende og ubehagelig over for personalet, der havde gjort ham bekendt med, at han ikke var velkommen i butikken på grund af tidligere episoder af uorden. Manden var blev ophidset, slog på kasse apparatet, og havde taget nogle colaer, som han kastede rundt i forretningen med han råbte ukvemsord. Ingen blev ramt i den forbindelse, men der skete skader på varerne. Manden løb herefter fra butikken uden at betale for en pakke cigaretter og en sodavand, som han var inde for at købe. En patrulje kom hurtigt frem, og fandt ved hjælp fra vidner frem til den flygtende mand, der var løbet ind i en opgang tæt ved. Politiet anholdt her en 49-årig mand fra Køge, der blev sigtet for tyveri og overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han nægtede forholdet, selvom en overvågningsvideo dokumenterede hændelsesforløbet. Den 49-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Indbrud i Perioden

Højskolevej, Køge

Tigervej, Køge
Havdrupvej, Lille Skensved