OK skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om Kunstig Intelligens:

EnergiData har fået tilskud af Energistyrelsen til at udvikle en algoritme, der via data selv kan finde energispareløsninger i bygninger.

9.4 millioner kroner. Så meget har Energistyrelsen givet til forskellige projekter, der arbejder for at fremme energieffektive og intelligente bygninger. En af modtagerne er EnergiData, der har hovedkontor på Centervej i Køge. De skal bruge deres tilskud til at udvikle algoritmen “SKYNJA”, som selv arbejder på at identificere potentialer for energibesparelser i bygninger.

“Vi er glade og stolte over, at Energistyrelsen har kigget vores vej. Der er stadig et stort potentiale inden for energieffektivisering i bygninger, og med tilskuddet kan vi sætte endnu mere fokus på kunstig intelligens og predicted comsumption inden for energistyring”, forklarer Morten Dysted Dahl, adm. direktør i EnergiData.

Et kig ind i fremtiden
EnergiData har i mere end 20 år hjulpet både private og offentlige virksomheder med at spare på energibudgetterne, og i de seneste år har Køge-firmaet arbejdet med automatisk indsamling og bearbejdning af data.

Men med udviklingen af “SKYNJA” tager EnergiData nu det næste skridt og automatiserer selve analysen, så “SKYNJA” agerer energikonsulent, og på den måde sparer man både på mandetimer og CO2-udledning.

“Ved at anvende kunstig intelligens til at forudsige forbruget i en bygning, kan medarbejderne bruge deres energi på at handle og skabe resultater. Med vores data vil de vide præcist, hvilken bygning og hvilket teknisk anlæg de skal tage fat på”, forklarer Morten Dysted Dahl.