Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/06/14 til 2019/06/25.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Køgevej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 0851 opdagede en 42-årig kvinde fra Næstved for sent, at trafikken foran hende var standset på grund af kø. Hun påkørte derfor bagenden af den forankørende personbil ført af en 57-årig kvinde fra Rødby. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, der skete omtrent ud for sidevejen Solrødvej i retning mod Roskilde.

Spirituskørsel – Kongsberg Alle, Køge

Kl. 0910 standsede politiet en personbil, der blev ført ad Kongsberg Alle mod øst. Bilen blev ført af en 53-årig mand fra Kalundborg, som efter en alkometertest blev anholdt og sigtet for spirituskørsel efter alkoholindtagelse dagen i forvejen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Ejbyvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 1120 standsede færdselspolitiet en personbil, der blev ført af en 54-årig mand fra Glostrup. Han havde ikke nogen førerret, fordi han ikke havde aflagt en kontrollerende køreprøve i 2017, og politiet derfor havde inddraget hans førerret. Politiet sigtede ham for overtrædelse af færdselsloven og gjorde ham bekendt med, at det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil uden kørekort. Hans personbil blev derfor beslaglagt med henblik på senere konfiskation i et retsmøde, som han vil blive indkaldt til.

Spirituskørsel på knallert mv. – Køgevej, Valløby, Køge – Stevns

Kl. 1440 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 25-årig mand fra Køge for spirituskørsel på en lille knallert, som færdselspolitiet fik interesse for at kontrollere, da føreren ikke anvendte styrthjelm under kørslen. En alkometertest indikerede, at føreren var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Knallerten var ikke lovpligtigt ansvarsforsikret, så den 25-årige blev også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven.

Spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 1859 anholdt og sigtede politiet en 41-årig mand fra Ishøj for spirituskørsel i en personbil på motorvejen i sydgående retning ved Køge Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Glemt strygejern startede brand – Trianglen, Køge

Kl. 2148 måtte brandvæsnet og politiet rykke ud i anledning af en anmeldelse om brand i et rækkehus. Det viste sig, at der kun var tale om en mindre brand, der havde medført sodskader i en lejlighed tilhørende et par på 75 og 77 år. Et glemt, men tændt strygejern formodes at være årsag til brandens opståen. Ingen kom til skade ved branden.

Slagsmål på tankstation – Vordingborgvej, Køge

Kl. 2359 rykkede politiet ud i anledning af en anmeldelse om uorden på en tankstation, hvor flere mænd var i slagsmål. Et par patruljer blev sendt til stedet, hvor der ved politiets ankomst var faldet ro over gemytter. Med hjælp fra videoovervågningen på tankstationen blev det klarlagt, at alle var lige gode om at have startet det indbyrdes slagmål af en årsag, der er ukendt for politiet. Politiet sigtede to mænd på 18 og 41 år fra Køge og en 43-årig mand fra Herfølge for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen som følge af slagsmålet. Alle kan nu forvente at modtage en bøde på grund af deres adfærd på tankstationen.

Overgravet gasledning – Præsteengen, Valløby, Køge – Stevns

Kl. 1042 rykkede brandvæsnet og politiet ud efter en anmeldelse om en overgravet gasledning. Der var i forbindelse med gravearbejde, at uheldet skete, så gasledningen blev beskadiget med gasudsivning til følge. Kl. 1116 havde et gasforsyningsselskab fået lukket lækagen, så politiets afspærring af området blev ophævet. Ingen kom til skade ved hændelsen.

Butikstyveri – Ølbycenter, Køge

Kl. 1534 blev politiet kaldt til supermarkedet Føtex, hvor en mand og en kvinde var tilbageholdt efter et butikstyveri. Politiet anholdt en 37-årig kvinde og en 41-årig mand begge fra Rumænien som mistænkte for butikstyveri, idet kvinden havde stjålet en hat og sokker til en værdi af 156 kr., og manden havde stjålet et par herresko til en værdi af 249 kr. De havde ifølge personalet været sammen under tyverierne. Begge blev afhørt til sagerne med assistance fra en tolk, hvor begge fik afgjort sagerne straks med en bøde. De betalte deres respektive bøder og blev begge løsladt efter afsluttet sagsbehandling.

Bilist uden kørekort var eftersøgt – Fasanvej, Køge

Kl. 2045 sigtede politiet en 21-årig mand fra Høng for kørsel uden førerret i en personbil, som politiet standsede på Fasanvej til rutinemæssig kontrol. Den 21-årige var tidligere blevet idømt et kørselsforbud og måtte derfor ikke køre bil, før han havde bestået en ny teori- og køreprøve. Det viste sig endvidere, at den 21-årige var efterlyst af politiet, fordi han var udeblevet fra et møde i fogedretten i Holbæk. Han blev derfor frihedsberøvet med henblik på fremstilling i fogedretten fredag ved politiets foranstaltning.

Lov om euforiserende stoffer mv. – Skolevej, Køge

Kl. 2200 kørte politiet til området ved Rishøj Hallen og ville kontrollere nogle personer, der opholdt sig i området. De stak dog af, da politiet ankom, men det lykkes politiet at få kontakt til en 23-årig mand fra Køge, der var i besiddelse af knap 24 gram hash og en del kontanter. Af disse beslaglagde politiet 5400 kr. til betaling af gæld til det offentlige. Politiet traf også en 29-årig mand fra Køge i området, men han blev ikke sigtet for noget.

Ulovlig forbindelse med fanger – Ringvejen, Køge

Kl. 0155 hørte personalet på politistationen i Køge, at en gruppe unge, der opholdt sig på Ringvejen, var i livlig dialog med indsatte i Køge arrest. De indsatte råbte ud gennem vinduerne til personerne på gaden og omvendt. En hundepatrulje tog kontakt til gruppen, som straks splittedes op, og alle løb væk. Politiet fik kontakt til to 22-årige mænd fra hhv. Brønshøj og Søborg, som begge blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlig kontakt til indsatte i et arresthus. De hører begge nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Københavnsvej, Køge

Kl. 2028 standsede færdselspolitiet en personbil, der blev ført af en 77-årig mand fra Solrød Strand. Føreren kunne ikke forevise noget kørekort, idet politiet i november 2017 havde inddraget førerretten. Den 77-årige blev derfor sigtet for kørsel uden førerret i bilen, som politiet efterfølgende beslaglagde med henblik på senere konfiskation. Det var nemlig tredje gang inden for blot 1½ år, at han blev afsløret i at køre bil trods den manglende førerret. Politiet vil derfor indkalde ham til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Brande i skraldespande – Rådhusstræde, Køge

Kl. 2102 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrande i nogle skraldespande. Brandene havde været af mindre omfang og var stort gået ud ved brandvæsnets ankomst. Brandvæsnet foretog for en sikkerheds skyld en efterslukning, så gløder ikke kunne få gang i en brand igen. Et opmærksomt vidne havde set et par unge i nærheden, da brandene i to skraldespande opstod. De mistænkte blev beskrevet som: A: Mand, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Iført: sort hættetrøje, shorts, og B: Mand, Kropsbygning: Almindelig, Iført: Grå hættetrøje, Medbragte: Shorts. De gik i retning mod stationen, men blev ikke fundet ved politiets eftersøgning. Politiet efterforsker videre i sagen i et forsøg på at få identificeret de to unge samt årsagen til brandene i skraldespandene.

Narkobilist med narko i bilen – Køgevej, Ringsted

Kl. 2120 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Efterfølgende ransagede politiet hans bil og fandt fire joints og godt to gram hash, så den 33-årige blev også sigtet for besiddelse af disse ulovlige euforiserende stoffer. Efter udtagelse af blodprøven til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 33-årige, der dog kan forvente at høre nærmere om sine sager, når de skal afgøres.

Narkokørsel / kørsel i frakendelsestiden – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 2145 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 25-årig mand fra Herfølge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad motorvejen mod nord. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af hash under kørslen, hvorfor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han blev tillige sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han i forvejen var frakendt kørekortet. Den 25-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøven og vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er analyseret.

Brandundersøgelse – Køgevej, Roskilde

Kl. 0400 slog en 18-årig mand alarm til brandvæsnet og politiet, da han fra sin bopæl kunne ildebrand i noget i nærheden af et skur. Der var tale om brand i en grøn affaldscontainer, der stod tæt på et skur. Af ukendt årsag var der opstået brand i bl.a. almindeligt affald og aviser i containeren, som smeltede på grund af branden. Ingen mistænkelige personer blev truffet i området, så politiet skal forsøge at finde årsagen til branden, som der umiddelbart ikke er nogen naturlig forklaring på.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området inden brandens opståen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Røg fra tog – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 1001 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en melding om røg fra et passagertog på Køge station. Alle passagererne fra toget var ude og alle i god behold. DSB havde lukket en perron og to spor på Køge station, medens toget blev undersøgt nærmere. Det viste sig, at en generator i toget havde fået en defekt, så noget olie var løbet ud og havde ramt noget varmt, så der dannedes noget røg. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af hændelsen, idet ingen var kommet til skade, og der var tale om en defekt i et tog.

Falsk havari på motorvejen – Vestmotorvejen, Borup – Køge

Kl. 1020 anmeldte en 36-årig mand fra Borup, at en mand i mørkt jakkesæt og lyseblå skjorte stod på rampen ved motorvejstilkørsel 34 Borup for at vinke bilister ind til siden. Anmelderen, der dog ikke selv standsede, havde dog en mistanke om, at manden ville forsøge at sælge “guld” til de bilister, der måtte standse. I nærheden holdt en Mercedes personbil med engelske nummerplader. Politiet kørte til området og traf kl. ca. 1045 den omhandlede bil, hvori der var tre mænd på 18, 21 og 51 år fra Rumænien. De blev kontrolleret af politiet, som kunne konstatere, at et par af mændene flere gange tidligere var blevet standset af politiet under tilsvarende omstændigheder inden for de seneste år. I denne konkrete tilfælde havde politiet dog ikke mulighed for at rejse en sigtelse mod nogen af de trufne mænd i et forsøg på at bringe denne utryghedsskabende adfærd til ophør.

Mand sigtet for hærværk – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 1116 rykkede politiet ud til en voldsom mand, der sparkede og tegnede på Køge kommunes biler på p-pladser i området. Kommunalt ansatte følte sig utryg ved manden og hans adfærd. Politiet fik kontakt med en 42-årig mand fra Køge, som var faldet lidt til ro. Han blev sigtet for hærværk mod kommunens biler, efter at han var blevet sur over, at bl.a. kommunens og andres biler fyldte alle p-pladser i området. Den 42-årige kan nu forvente at høre nærmere både i anledning af straffesagen og også med hensyn til eventuelle erstatningskrav, når dette er blevet opgjort.

Utryghedsskabende mand ved bilforhandler – Valdemarshaab, Køge

Kl. 1409 henvendte en fremmed mand hos en bilforhandler, hvor han optrådte utryghedsskabende, idet han råbte og skreg under opholdet på stedet. Politiet kørte til stedet og fik kontakt med en uligevægtig, 34-årig mand fra Fakse, som ikke ville forlade stedet, hvor han var uønsket. Da politiet gjorde ham bekendt med, at han derfor blev frihedsberøvet for at genoprette roen på stedet, satte han sig voldsomt til modværge, så politiet måtte bruge den fornødne magt, herunder peberspray, for at pacificere manden. Han havde ikke gjort personalet fortræd, ligesom han heller ikke havde ødelagt noget under opholdet ved bilforhandleren. I forbindelse med en lægeundersøgelse efter frihedsberøvelsen vurderede lægen, at den 34-årige burde blive indlagt på et sygehus til fornøden behandling. Dette var han dog også selv indforstået med, så politiet bragte ham til et sygehus til behandling. Manden blev således ikke sigtet for noget i anledning af sin adfærd.

Arbejdsulykke – Ryeskovvej, Borup – Køge

Kl. 0014 blev en ambulance kaldt til Borup station for at hente en mand, der var kommet til skade i forbindelse med sit arbejde. Det viste sig, at en 63-årig mand fra Kalvehave havde pådraget sig kvæstelser på den ene fod i forbindelse med arbejde på togskinnerne mellem Borup og Viby Sj. Tilskadekomsten ud på sporet bevirkede, at Bane Danmark kortvarigt måtte standse togtrafikken, indtil den tilskadekomne mand blev transporteret til Borup station til ambulancen. Arbejdstilsynet blev underrettet om ulykken, der var opstået ved en maskine, der enten kunne være fejlbetjent eller have fået en defekt, der bevirkede, at manden blev ramt på foden af jernbaneskinne.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 2120 standsede politiet en personbil, der kørte ad motorvejen mod syd ved afkørsel 31 B, med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Bag rattet sad bilens ejer – en 36-årig mand fra Borup – som ikke havde generhvervet sit kørekort og derfor ikke måtte være fører af bilen. Han blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven, men da han i 2018 tre gange var blevet afsløret i samme forseelse, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Den 36-årige vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Kørsel i narkotikapåvirket tilstand – Vestergade, Køge

Kl. 2020 under patruljekørsel observerede en patrulje en blå personbil, som kom kørende af Vestergade i Køge Patruljen standsede køretøjet med henblik på en rutinemæssig kontrol af fører og kørertøj. Bag rattet i bilen sad en 20-årig mand, som virkede rolig, men patruljen observerede, at manden havde meget små pupiller og i bilen lå et stykke folder pap. Patruljen spurgte den 25-årige mand, om han havde taget narkotika, og manden oplyste, at det var en uges tid siden han sidst havde taget narkotika. Manden blev testet ved hjælp af et narkometer, som gav udslag for kokain. Han blev derfor anholdt kl. 2023 sigtet for at overtræde færdselsloven og fik udtaget en blodprøve. Kl. 2036 blev manden løsladt, og han kan nu forvente at høre nærmere, når sagen skal afgøres.

Tre containerbrande – Gartnervang/ Søndre Ringvej/Køgevej, Roskilde

Kl. 2214 fik politiet via 112 en anmeldelse om, at der var brand i en skraldecontainer på en parkeringsplads. Der var kraftig røgudvikling på stedet. Brandvæsenet kom til stedet og fik slukket branden. Containeren stod nær et skur og et plankeværk, som fik udvendige brandskader i forbindelse med branden. Kl. 2225 var der brand i en container ved Søndre Ringvej. Containeren stod op af et garageanlæg, men det lykkedes at få skubbet den brændende container væk fra garageanlægget. Kl. 2230 var der brand i endnu en container – denne gang på vestsiden af Køgevej. Brandene blev slukket, og politiet runderede området. Sagerne bliver nu efterforsket af politiet for at kortlægge, hvad der var årsag til brandene og om nogen personer kan stilles til ansvar for brandene.

Kørsel i spirituspåvirket tilstand – Bådehavnen, Køge

Kl. 0015 sigtede og anholdt politiet en 51-årig mand fra København for spirituskørsel. Manden fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse og blev løslagt kl. 0039. Manden vil høre nærmere, når hans sag skal afgøres.

Spirituspåvirket karate kid fik natarbejde som gartner – Havnen, Køge

Kl. 0045 traf politiet en 19-årig beruset mand, som havde set sig sur på et træ. Manden valgte derfor at lave flere karatespark mod træet, som var plantet i en metalcylinder, der fungerer som afgrænsning af havnepladsen for biler. I tredje spark fik manden sparket hele træet op med rod, og træet faldt derpå ned på vejen. Politiet beordrede manden til at rette op på skaden ved at genplante træet og skrabe mulden sammen på vejen, hvilket manden gjorde foran et større publikum. Politiet besigtigede efterfølgende manden gartnerarbejde og vurderede, at træet ikke havde taget skade og derfor slap manden med en advarsel fra politiets side.

Blufærdighedskrænkelse – Ølbycenter, Køge

Kl. 0820 anmeldte en 38-årig kvinde, at hun kl. ca. 0740 var gået med sin datter under en bro ved Ølby station. De havde passeret en mand, der pludselig trak bukserne ned og begyndte at onanere foran dem. Politiet kørte til området for at lede efter manden, som anmelderen havde givet en beskrivelse af. Kl. ca. 0845 fik politiet i en tunnel ved Stensbjergvej kontakt til en mand, der forsøgte at gå væk. Han blev kaldt tilbage, da han passede på det oplyste signalement. Manden var en 39-årig mand fra Køge, som blev anholdt som mistænkt for blufærdighedskrænkelse. Politiet sigtede ham for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om blufærdighedskrænkelse og løslod ham efter endt efterforskning i sagen. Han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 1036 var det sket et færdselsuheld på motorvejen i det sydgående spor. En 38-årig mand fra Esbjerg kørte i en personbil med ca. 110 km/t og medbragte tre passagerer. Af ukendte årsager kørte han pludselig ind i et autoværn, så motorvejens spor nærmest nødsporet blev spærret. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at den 38-årige var påvirket af spiritus i en sådan grad, at han kortvarigt blev anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve. Hverken føreren eller passagererne kom til skade ved uheldet, som heller involverede øvrige trafikanter.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Lynggårdsvej, Køge

Kl. 1119 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøjet. Bilen blev ført af en 63-årig mand fra Køge, som ikke havde noget kørekort at vise politiet. Førerretten og kørekortet havde politiet inddraget i 2018 i forbindelse med en anden sag om spirituskørsel, hvor den 63-årige forventes frakendt førerretten. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret i forbindelse med dagens kørsel, der var tredje kørsel uden førerret inden for de seneste tre år. Politiet beslaglagde derfor hans personbil med henblik på senere konfiskation. Den 63-årig var dog ikke enig i politiets dispositioner, hvorfor en dommer nu skal se nærmere på grundlaget for beslaglæggelsen af bilen.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 0140 anholdt og sigtede politiet en 19-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil inde på en rasteplads på motorvejen. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af hash under kørslen. Han fik derfor udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev efterfølgende løsladt.

Narkokørsel – Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 2038 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 49-årig mand fra København S for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Færdselspolitiet havde forinden bemærket, at føreren ikke anvendte sikkerhedssele under kørslen og standsede derfor bilisten. Den 49-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Brandundersøgelse – Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge

Kl. 0144 rykkede brandvæsnet og politiet ud til flere ildebrande i containere, der stod ved et plejehjem. Der var tale om tre-fire skraldespande, som alle udbrændte trods brandvæsnets indsats. De stod tæt op ad et cykelskur, som også blev brandskadet på grund af varmen og sodudviklingen. Røgen fra branden drev væk fra det nærliggende plejehjem, hvor beboerne på intet tidspunkt var i fare. Politiet skal nu have undersøgt containerne nærmere, idet branden formodes at være påsatte. Der var ved den foreløbige undersøgelse ikke umiddelbart nogen naturlig forklaring på brandenes opståen.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der måtte have bemærket noget mistænkeligt i området inden brandens opståen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrud i Perioden

Unionsvej, Køge