Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/07/01 til 2019/07/09.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Overhalede højre om i høj fart – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl.1648 foretog færdselspolitiet en hastighedsmåling af en varebil, som blev ført af en 20-årig mand fra Haslev. Bilen blev målt til at køre 132 km/t på motorvejen, hvor det kun var tilladt at høre 110 km/t. Varebilen foretog desuden i to tilfælde overhalinger højre om 5 biler i den tætte eftermiddagstrafik. Den 20-årige fører blev standset og sigtet for de ulovlige overhalinger og hastighedsforseelsen. Varebilen havde desuden ulovlige Xenonpærer sat i forlygterne og tonet glasset på baglygterne, hvilket også er en overtrædelse af færdselsloven. Han kan nu forvente en samlet afgørelse af sine sager, der vil blive lagt op til en bødestraf og flere klip i kørekortet.

Narko fundet på narkobilist – Vordingborgvej. Køge

Kl. 1650 standsede politiet en bil, hvor føreren ikke anvendte sikkerhedssele. Føreren, en 26-årig mand fra Køge, viste sig at være påvirket af hash, og han var frakendt retten til at føre bil. Politiet ransagede bilen, hvor de fandt 18,8 gram kokain i små poser og 0,78 gram hash. Den 26-årige blev anholdt og sigtet for narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden og overtrædelse af lov om euforiserende stoffer med henblik på videresalg. Politiet ransagede den 26-årige mands bopæl, men der blev ikke fundet yderligere narko. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 26-årige få afgjort sine sager samlet.

“Brand” viste sig at røg fra pyrolyse-rens af ovn – Trianglen, Køge

kl. 1927 kom et alarmopkald om brand i et rækkehus. En 48-årig kvinde var kommet forbi huset og sagde set en del røg, der kom ud fra husets udsugning og ringede 112. Hun kunne ikke få kontakt til nogen i huset, men havde advaret omkringboende naboer. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det viste sig, at der var tale om at en ovn, der var sat til at rense sig selv med pyrolyse, havde givet en kraftig røgudvikling, men der var ingen ild. Beboerne i rækkehuset var ikke hjemme, men brandvæsnet besluttede at fjerne ovnen, da den var så varm, at der var risiko for at den kunne tænde ild i køkkenskabene tæt ved. Ejeren af huset blev efterfølgende underrettet om episoden, men gav ikke anledning til yderligere fra politiets side. Ingen personer kom til skade på grund af røgudviklingen.

Biltræf – Bragesvej, transportcentret – Køge

Kl. 2228 kom flere anmeldelsre om, at der var biltræf ved transportcentret i Køge og at der blev “brændt dæk af”. Flere patruljer blev sendt til stedet for at kontrollere forholdene. Der var omkring 100 biler på stedet samt en stor gruppe personer, som hurtigt forlod stedet ved politiets ankomst. Politiet fandt ikke grundlag for at sigte nogen i den forbindelse.

Vold – Ølsemaglevej, sti ved mindestenen, Ølsemagle, Køge

Kl. 2250 anmeldte moren til en 16-årig dreng, at han kort forinden var blevet udsat for vold. Sønnen havde været på vej hjem ad stien ved mindestenen, da en gruppe på 6-7 drenge, som kom kørende på 3 knallerter overfaldt den 16-årige. Han blev slået af sparket af flere fra gruppen. De var alle maskeret med halsedisser i grøn eller blå. Nogen af dem havde dødninghoveder på halsedisserne. Forurettede slog en enkelt gang fra sig, hvor han ramte den ene dreng, så hans maskering gled ned, og den forurettede kunne se hans ansigt. På nuværende tidspunkt ingen oplysninger om motivet til overfaldet.

Gerningsmanden der viste sit ansigt beskrives som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 17-20 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Sort hættetrøje, sorte cowboybukser/jokkingbukser, sorte Nike air force sko, halsedisse med dødningehoveder på.

Poltiet efterforsker sagen og søger vidner til overfaldet. Borgere der har set noget i forbindelse med episoden, eller som i øvrigt har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Psykisk uligevægtig mand anholdt for trusler og indbrud – Steinmannsvej, Køge

Kl. 0944 fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde sparket hoveddøren ind i en villa på Steinmannsvej mens huset beboer, en 75-årig kvinde, var hjemme. Hun blev meget forskrækket over episoden og løb over til en nabo, hvor hun kontaktede politiet. Manden sagde ikke noget til hende, selvom den 75-årige havde forsøgt at få kontakt til ham før hun gik. Manden tog en skruetrækker fra huset og forlod kort efter stedet. Politiet kørte hurtigt til Steinmannsvej, og fandt frem til at manden, der nu havde indfundet sig i en villa længere nede af Steinmannsvej. Her havde han truet beboeren, en 43-årig kvinde, med skruetrækkeren. Hun var blevet meget forskrækket, men ikke kom til skade. Manden havde over for den 43-årige kvinde givet udtryk for, at han havde problemer og var truet.
Politiet anholdt manden, der viste sig at være 38 år og fra Køge, der var psykisk uligevægtig og kraftig påvirket af narkotika. Han blev sigtet for trusler, indbrud samt hærværk imod den 43-årige kvindes hus, da han havde ødelagt noget inventar i huset. Mandens tilstand var behandlingskrævende, så han blev kørt til sygehuset, hvor han blev tvangsindlagt. Politiet har endnu ikke haft mulighed for at afhøre manden til sagen, men han vil blive afhørt, når han er egnet til at afgive forklaring.

Påvirket knallertfører med steroider – Vordingborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 2050 standsede politiet en lille knallert, der blev ført af en 40-årig mand fra Herfølge, til rutinemæssig kontrol. Føreren viste sig at være påvirket af alkohol og narko. Narkometeret viste at han havde indtaget amfetamin. Han blev sigtet, anholdt og taget med en til blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. I forbindelse med visitation, blev den 40-årige fundet i besiddelse af anabolske steroider og væksthormon, der var på listen over ulovlige dopingmidler. Han blev derfor sigtet for lov om dopingmidler og stofferne beslaglagt med henblik på destruktion. Der var desuden ikke tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring på knallerten, hvilket den 40-årige også vil få en bøde for. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 40-årige få en samlet afgørelse af sine sager.

Frontalt sammenstød – Bådehavnen, Køge

Kl. 2218 skete et frontalt sammenstød imellem to biler på havnen. En 19-årig mand fra Køge kørte af ukendte årsager ind i en bil, der holdt stille mens føreren, en 65-årig mand fra Sorø, var ved at stige ind i bilen. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men de blev begge tilset i en ambulance. Der skete omfattende skade på de to biler. Den 19-årige bilist var chokeret efter uheldet, der formentlig skete på grund af uopmærksomhed. Han blev rutinemæssigt kontrolleret for, om han var påvirket af spiritus eller narko under kørslen, hvilket der ikke var tegn på.

Indbrud i Perioden

Steinmandsvej, Køge

Del på sociale medier