Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/08/02 til 2019/08/13.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Hærværk – Emilievej, Køge

Kl. 16.22 ringede en 49-årig mand fra Køge til politiet, fordi han havde tilbageholdt tre unge mænd. En 14-årig og en 15-årig fra Tureby og en 14-årig fra Køge blev mødt af politiet. I deres tasker havde de spraydåser og handsker, og i en nærliggende tunnel var der frisk graffiti. De tre drenge erkendte på stedet at have haft spraydåserne oppe af tasken. De 14-årige blev hentet af deres forældre, og fik en alvorlig samtale med politiet om hærværk, mens den 15-årige, der er over den kriminelle lavalder, blev sigtet for forholdet. Han vil høre nærmere fra politiet.

Hasarderet narkokørsel uden sikkerhedssele – Vestergade, Køge

Kl. 19.50 ringede en kvinde til politiet, fordi hun havde observeret en bil køre hasarderet på Vestergade i Køge Politiet kørte til stedet, men udfandt ikke køretøjet, der var noteret med registreringsnummer. Senere på aftenen, omkring kl. 20.14, så politiet dog bilen, og den blev bragt til standsning. Her sad to personer uden sele på, og føreren var påvirket af narkotika. Den 27-årige mand fra Frederiksberg, der kørte bilen, blev anholdt og sigtet for narkokørsel og fik udtaget en blodprøve. Den registrerede ejer af bilen fik en sigtelse for at overlade bilen til en fører, der var ude af stand til at køre den forsvarligt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil føreren høre fra politiet om både den hasarderede kørsel, narkopåvirkningen og den manglende sele.

Lørdag til søndag

 

Overtrædelse af lov om godstransport – Lyngvejen, Køge

Kl. 16.00 standsede færdselspolitiet en lastbil, som blev tjekket. Her kunne politiet konstatere, at føreren, en 47-årig tyrkisk mand med bopæl i Køge, ikke havde helt styr på sagerne. Føreren havde ikke førerret til rette kategori, hvilket vil koste ham i omegnen af 4000 kr. Manden havde heller ikke medbragt sin vognmandstilladelse, og det koster omkring 5.000 kr. til vognmanden. Manden havde ikke taget en chaufføruddannelse, og det koster omkring 4.000 kr. til føreren og 8.000 kr. til vognmanden. Både arbejdsgiver og fører vil høre mere, når sagerne skal afgøres.

Hastighedssynder – Køge Bugt Motorvejen, sydgående, Køge

Kl. 17.30 kørte en 62-årig mand fra Nørresundby mindst 169 km/t mod de tilladte 110 km/t over en strækning på over 2 km. Efter samtale med føreren, kørte han fra stedet uden at tage sin sikkerhedssele på trods politiets anvisninger, og derefter blev bilen igen standset, og manden blev sigtet for at køre uden sikkerhedssele. Politiet nedlægger påstand om betinget frakendelse af mandens førerret, og han vil høre nærmere, når sagen skal afgøres.

Narkokørsel og hastighedsforseelse – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde, Greve

Kl. 20.26 standsede politiet en personbil ført af en 31-årig mand fra Herlev, der over en strækning på 1,5 km. havde kørt med en hastighed på mere end 155 km/t. mod de tilladte 110km/t. Manden havde ikke medbragt sit kørekort, og han blev testet positiv for cannabis. Det kostede en anholdelse og sigtelse, og manden fik udtaget en blodprøve. Når resultatet kommer i politiets hænder, vil manden få afgjort sine sager samlet.

Narkokørsel – Vordingborgvej, Køge

Kl. 00.10 blev en 19-årig mand fra Lille-Skensved standset og sigtet for narkokørsel. Han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve, og når resultatet foreligger, vil han høre mere om sagen.

Narkokørsel – Køgevej, Roskilde

Kl. 03.20 standsede politiet en 24-årig mand fra Roskilde, der var påvirket af euforiserende stoffer. Manden blev sigtet og anholdt, og politiet havde mistanke til, at der var narkotika i bilen. På passagersædet blev en 22-årig fra Hedehusene sigtet og visiteret, og han blev fundet i besiddelse af narkotika. De anholdte fik udtaget en blodprøve, og vil høre mere om narkokørslen, når resultatet er klar. Den 22-årige vil høre mere om sin sigtelse, når politiet har vejet og analyseret det stof, han var i besiddelse af.

Arbejdsskade – Færøvej, Herfølge – Køge

Kl. 09.20 faldt en 63-årig mand fra Køge ned fra en repos, der var hævet mellem 20-30 cm. over jorden. Manden faldt ned og landede på siden og klagede over ondt i skulderen og maven, idet han for nylig havde gennemgået en operation. Manden blev tilset af en ambulance på stedet, og politiet optog rapport, som sendes til Arbejdstilsynet for videre sagsbehandling.

Butikstyv – Torvet, Køge

I en sportsforretning blev en 35-årig udenlandsk mand stoppet på vej ud af butikken med en sportstrøje i tasken, som han ikke havde betalt for. Manden blev derfor anholdt kl. 15.00 og kørt til detentionen. Efter afhøring erkendte manden forholdet, og sagen blev afgjort med en advarsel.

Spirituskørsel i veteranbil – Pedersvej, Køge

Kl. 10.58 anmeldte en 34-årig kvinde fra Køge, at en veteranbil var kommet kørende ad Pedersvej i nordgående retning. I forbindelse med kørslen havde veteranbilen påkørt en parkeret personbil, der holdt parkeret i modsatte vejside. Føreren fortsatte dog kørslen og påkørte og væltede efterfølgende en lampe, der var placeret ved fortovet. Der var flere vidner til episoderne. Politiet kom frem til stedet, hvor det viste sig, at føreren af bilen – en 40-årig mand fra Herfølge – havde skaffet sig adgang til og fjernet veteranbilen fra en adresse i St. Torøje, Fakse. Manden var påvirket af spiritus og i øvrigt frakendt førerretten, og han blev derfor sigtet for forholdene og var anholdt i forbindelse med at han fik udtaget en blodprøve. Hans sager vil blive afgjort, når politiet har modtaget resultatet af blodprøven.

Bil stjålet fra forhandler og kørte fra politiet – Valdemarshaab, Køge

kl. 1620 blev en bil stjålet fra en bilforhandler i Køge Bilen, en sort Audi S4, havde netop været ude på en prøvetur og holdt foran forhandleren med faste prøveplader, reg. nr. AG40 påsat, da en hætteklædt mand satte sig ind i bilen og kørte fra stedet i høj fart. Forhandleren anmeldte tyveriet til politiet, der hurtigt fik øje på den stjålne bil i krydset Værftsvej/Tangmosevej i Køge Den standsede dog ikke på politiets anvisninger, men fortsatte væk fra stedet i høj hastighed i nordlig retning. Politiet kørte efter bilen, der kørte på motorvejen ved tilkørsel 32 og fortsatte mod nord. Ved afkørsel 30 i Solrød kørte bilen af motorvejen og kørte ad Cementvej ud på Solrød Strandvej mod nord. Bilen kørte videre ad Strandvejen og politiet havde flere patruljer indsat for at forsøge at standse Audien. I samarbejde med Vestegnens Politi, blev der lagt “stop sticks” ud på vejen i krydset ved Ishøj Strandvej/Hundige Strandvej i et forsøg på at punktere bil ens dæk, så den ville standse. Her kørte bilen forbi politiets afspærring, hvor føreren forsøgte at påkøre de to politifolk, som havde opsat afspærringen. Politiet afgav i den forbindelse varselsskud, men heller ikke dette fik føreren til at standse, men den fortsatte i nordlig retning. Politiet har ikke fået anmeldelser eller oplysninger om, at Audien har forårsaget uheld undervejs i sin hasarderede kørsel, og ingen personer meldes at være kommet til skade.

Et vidne har set føreren som beskrives som: mand, 20-30 år, sort kortklippet hår, sorte skægstubbe, stort hoved, mellemøstlig af udseende

Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til bilen og føreren af bilen. Borgere som bemærker en sort Audi S4 stationcar, som muligvis har pådraget sig mindre skader under kørslen, vil politiet meget gerne kontaktes. Bilen har formentlig fået påsat andre nummerplader end prøveskiltene med reg.nr. AG40. Findes prøveskiltene smidt i en grøft eller lignende, vil politiet meget gerne have besked. Kontakt politiet på tlf. 114.

Brand i “insekthotel” – Sygehusvej, Lovparken – Køge

Kl. 16.15 fik politiet anmeldelse om, at der var ild i et såkaldt “insekthotel”, som består af 6 europaller, som er stablet og fyldt ud med pinde, halm og sten, og er lavet for at give insekterne gode levevilkår i parken. Politi og brandvæsen kom frem til stedet og pallerne blev hurtigt slukket. Der var ikke risiko for at branden skulle sprede sig til fast ejendom. Politiet undersøger nu sagen nærmere, for at forsøge at fastslå årsagen til branden, som umiddelbart ikke havde en naturlig forklaring. Om der kan være tale om løsgående ildflue, må de nærmere undersøgelser vise. Ingen personer kom til skade ved branden, men der kan være tilskadekomne insekter.

Spiritusbilist kørte ind i kirkemur – Dalbyvej, Ejby, Lille-Skensved- Køge

Kl. 23.01 fik politiet en anmeldelse om, at en personbil med flere personer i var kørt ind i kirkemuren ved Ejby kirke. Patruljen kom frem og fandt bilen efterladt på stedet, da den ikke kunne køre videre, da begge forhjul var punkteret og der var udløst en airbag. Kirkemuren fik en revne. Tæt ved uheldsstedet traf politiet to mænd, hvoraf den ene kunne mistænkes for at have ført bilen. Politiet anholdt manden, som var spirituspåvirket, og i første omgang ikke ville oplyse sit navn til politiet. Patruljen fandt dog hurtigt frem til, at føreren var en 32-årig mand fra Roskilde, som blev sigtet for spirituskørsel. Han blev taget med til en blodprøve, der skal vise om han var påvirket over det tilladte under kørslen. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse uheldet. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 32-årige høre nærmere fra politiet.

Solouheld med spiritus/narko- Køgevej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 00.26 mistede en 33-årig mand fra Glostrup herredømmet over en mindre personbil, så den kørte af vejen og ud på en mark øst for Køgevej. Politiet kom frem og traf føreren, der var påvirket af spiritus og hash. Han blev derfor anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. I forbindelse med visitationen af den anholdte fandt politiet en ulovlig foldekniv på den 33-årige, der blev sigtet for overtrædelse af knivloven. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 33-årige få afgjort sine sager samlet.

Motorcykler samlet ved transportcentret – Nordhøj, Køge

Kl. 2250 fik politiet flere anmeldelser om, at der blev kørt ræs ved transportcentret. En patrulje blev send til stedet, hvor de traf omkring 20 motorcyklister. Der var rolig på stedet, da politiet kom frem, men politiet blev i området indtil motorcyklerne forlod stedet omkring kl. 2330, og der kom ikke flere anmeldelser fra transportcentret.

Narkokørsel uden førerret – Skovvænget, Køge

Kl. 1713 blev en 29-årig mand fra Køge anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel i bil uden førerret. Manden fik udtaget en blodprøve og løsladt, men han vil blive kontaktet af politiet, når hans sager skal afgøres.

Orden og sikkerhed – Omøvej, Køge

Kl. 1720 kørte politiet ud til en 43-årig lokal mand, der var meget påvirket af alkohol og samtidig var udfarende og truende. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev løsladt, da promillen var faldet, men han er fortsat sigtet i sagen.

Kontrol af sejlads – Køge Bugt, Køge

Lørdag aften foretog Midt- og Vestsjællands Politi en maritim kontrol af i alt 23 fartøjer i Køge Bugt, Køge, hvoraf 8 ikke havde helt styr på reglerne. En fik en bøde for at sejle for tæt på kysten med for høj hastighed, tre havde ikke forsikringscertifikat med på båden, en havde ikke lovlige redningsvest med, en havde ikke forsikring på båden, og to havde ikke deres speedbådscertifikat med sig. Politiet opfordrer de sejlende til at tjekke op på reglerne og have styr på både redningsveste, certifikater og sikkerheden.

Narkokørsel og narko i bilen – Vordigborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 2145 sigtede og anholdt politiet en 19-årig kvinde fra Køge for narkokørsel, da hun førte en personbil, selvom hun var påvirket af hash og kokain, hvilket blev påvist ved en narkometertest. To mandlige passagerer blev desuden funder i besiddelse af narko. En 20-årig mand fra Køge blev sigtet for at have 0,23 gram ketamin på sig og en 19-årig mand fra Herfølge blev sigtet for at være i besiddelse af 0,23 gram kokain. Den 19-årige kvinde blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. De tre kan nu alle forvente at høre nærmere fra politiet.

Indbrud i Perioden

Sandvadsvej, Køge
Fasanvej, Køge