Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/08/29 til 2019/09/09.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Indbrud i villa – Skovhusvænget, Lellinge, Bjæverskov – Køge

Kl. 14.01 anmeldte en borger, at der havde været indbrud hos naboen. Anmelder havde omkring kl. 11.00 set to mistænkelige mænd komme ud af indkørslen hos naboen, og de var kørende i en sort Volkswagen. Personerne beskrives som:
A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 20-30 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: en sort læder jakke og mørkeblå jeans.
B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 20-30 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: en blå jakke med noget hvidt og blå joggingbukser.

Politiet hører gerne fra borgere, der har oplysninger om de to mænd og køretøjet, eller som i øvrigt har oplysninger til sagen.

Spirituspåvirket mand på knallert væltede i rundkørsel – Vordingborgvej, Køge

Kl. 14.10 fik politiet en opringning på 112 fra en borger vedr. en mand, der var væltet på sin knallert, mens han kørte rundt i en rundkørsel på Vordingborgvej. En patrulje ankom til stedet, hvor de traf den forulykkede mand samt to vidner til ulykken. Politiet mistænkte, at den forulykkede mand, en 62-årig mand fra Taastrup, var påvirket af alkohol, hvilket en alkometertest bekræftede. Manden blev sigtet og anholdt kl. 14.22 og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Manden er fortsat sigtet og vil få afgjort sagen på et senere tidspunkt.

Brandundersøgelse – Fasanvej, Køge

Kl. 10.33 blev politiet alarmeret om en brand i en lejlighed i Køge Politiet assisterede brandvæsnet med at evakuere hele opgangen, og klokken 10.52 var branden slukket. Branden udløste meget røg i lejligheden, og derfor blev flere personer kørt til sygehuset for at blive undersøgt for røgforgiftning. Politiets patrulje var inde i lejligheden for at redde en person ud, og derfor fik betjentene også en del røg, som krævede undersøgelse fra læger. Der var sket sodskader i lejlighedens stue, og stedet var umiddelbart ubeboeligt. Politiets brandefterforskere skal nu undersøge årsagen til branden.

Mistænkelig taske i toget – Køge Station, Køge

Kl. 12.41 fik politiet en anmeldelse om, at en person udviste mistænkelig adfærd og havde efterladt en taske i toget, som snart ankom til Køge Station. Derfor kørte politiet af sikkerhedsmæssige årsager ud til stationen og fik tømt samt undersøgt toget for mistænkelig og efterladt bagage. Betjentene fandt intet mistænkeligt i toget og lod det derefter fortsætte rejsen.

Hastighedssag – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 13.01 foretog en patrulje en hastighedsmåling af en personbil, der kørte på motorvejen. Bilen blev målt til at køre 170 km/t, selvom det kun var tilladt at køre 110 km/t. Politiet sigtede føreren, en 28-årig mand fra Store-Heddinge, for at have kørt så stærkt, at der vil blive nedlagt påstand om en betinget frakendelse af førerretten og en bøde på 5.500 kr. Oveni det skal der betales 500 kr til offerfonden.

Frarøvet høretelefoner – Ølbycenter, Stien under Køge

Kl. 14.57 anmeldte en 18-årig mand at han kort forinden var blevet frarøvet sine høretelefoner. Forurettede gik på stien under Stensbjergvej, da fire mænd kom gående bag ved ham. To af mændene truede den 18-årige til at udlevere hans Airpods høretelefoner, mens de to andre blev i baggrunden. De gennemrodede hans pung og en pose, men tog ikke flere ting fra den 18-årige. Gerningsmændene forsøgte også at stjæle hans dyre mærkesko, men dem fik de ikke med, før de alle fire løb tilbage af stien mod Ølby Station.
Beskrivelse af de mistænkte:

A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 15-20 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Talte: Dansk, Iført: sort kasket, sort tøj.
B: Mand, Mellemøstlig af udseende, 15-20 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Aflangt ansigt, Talte: Dansk, Iført: kasket, hvidt tracksuit (heldragt).
C: Mand, Mellemøstlig af udseende, 15-20 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Iført: Kasket, orange Stone Island sweatshirt, sorte bukser.
D: Mand – intet nærmere beskrevet.

Vidner som har bemærket de fire unge mænd ved Ølby station eller på stien under Stensbjergvej og som kan komme med oplysningerne om de mistænkte bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Lastbil kørte på jernbanebro – Køgevej, Fjellebro, Ringsted

Kl. 15.34 fik politiet en anmeldelse om, at en tyrkisk lastbil med anhænger havde påkørt en jernbanebro på Køgevej ud for nr. 202, fordi køretøjet var højere en højden på broen. Lastbilen havde pådraget sig skader på anhængerens alu-stivere og presenning, men der skete ikke skade på broen. En patrulje kom frem, hvor den tyrkiske lastbil, som blev ført af en 43-årig mand fra Tyrkiet, holdt helt skævt under broen. Trafikken kunne dog passere forbi lastbilen. Lastbilen og hængeren blev trukket fri af broen og parkeret i rabatten, da det ikke var forsvarligt at køre med den beskadigede hænger. Den vil i dag onsdag blive borttransporteret. Den 43-årige mand blev ikke sigtet for noget i anledning af sagen, da det udelukkende var hans lastbil, som det gik ud over. Ingen personer kom til skade ved episoden.

Kvalificeret vold – Køge Festuge

Kl. 22.10 anmeldte en 18-årig mand fra Haslev, at han under en uoverensstemmelse med en anden mand var blevet slået i hovedet med en flaske. Den forurettede havde fået en flænge i panden og skulle undersøges på sygehuset. Mandag vil han komme ind til yderligere afhøring hos politiet. Politiet hører gerne fra vidner, der har set optrinnet, eller som i øvrigt har oplysninger til sagen.

Vold – Køge Festuge

Kl. 00.56 blev en 17-årig ung mand fra Greve slået i ansigtet i Lovparken og efterfølgende blev han tildelt flere spark. Et vidne har fortalt, at der var 2 mænd, der tildelte den forurettede slag, og at der efterfølgende kom 3-4 personer mere til stedet og bidrog til volden. Politiet skal nu afhøre mange af de andre vidner, der var på stedet, mens den forurettede igen skal afhøres til sagen. Politiet hører gerne fra vidner, der har set optrinnet, eller som i øvrigt har oplysninger til sagen.

Lørdag – Søndag

Hærværk mod biler – Fasanvej, Køge

Kl. 07.57 fik politiet anmeldelse om, at syv biler i nattens løb havde været udsat for hærværk. idet der var blevet stukket noget i dækkene. Politiet kørte til stedet for at undersøge sagen, hvor det viste sig, at bilerne alle havde fået punkteret et dæk, formentlig ved at der var stukket en kniv i dækket. Alle bilerne holdt langs fortovet ud for Fasanvej 49, og de hjul som var punkteret vendte alle ind mod kørebanen. Gerningsmanden er formentlig gået forbi bilerne på kørebanen og har forøvet hærværket i forbifarten.

Politiet søger vidner i sagen. Borgere som har bemærket noget omkring bilerne natten mellem fredag og lørdag bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Ordensbekendtgørelsen, Rådshusstræde, Køge

Kl. 14.31 blev en 23-årig mand fra Herfølge sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han gik på broen over togskinnerne ved Køge station, hvor han råbte og skubbede til forbipasserende. Politiet afhørte den 23-årige, der nægtede forholdet. Han blev herefter bortvist fra stedet, og kan forvente en bøde for sin optræden.

Traktor væltede – Køgevej/Vor Frue Hovedgade, Roskilde

Kl. 23.06 væltede en traktor med påhængsvogn, hvorpå der lå 20 bigballer halm. Uheldet skete, da en personbil overhalede traktoren og føreren signalerede med havariblinket, at traktoren ikke havde lys bag på vognen. Føreren af traktoren, en 19-årig kvinde fra Hvidovre blev så forskrækket, at hun klodsede bremsen på traktoren, hvilket på grund af den våde vejbane resulterede i, at traktoren skred ud og væltede om på siden. Trækket på påhængsvognen knækkede og de 20 bigballer faldt af og spærrede hele kørebanen i nordgående retning. Den 19-årige fører kom ikke til skade ved uheldet. Ejeren af traktoren kom til stedet forsøgte at bjerge køretøjet, men dette var ikke muligt. Der måtte en kran til at fjerne traktor og vogn. Det lykkedes ejeren at flytte bigballerne, så vejen igen blev fri. Føreren og ejeren af traktoren blev sigtet for at traktoren havde nedslidte dæk, og at der ikke var lys på vognen. Politiet optog rapport i sagen for at belyse omstænd ighederne omkring uheldet.

Flere sigtet for at tisse på gaden, Køge festuge, Køge

Fire mænd kan forvente at få en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved at tisse på gaden i Køge midtby i forbindelse med Køge Festuge. Sagerne er blevet oprettet ved brud af politiets nye bødeapp. Så de sigtede kan forvente en bøde på 1000 kr i deres E-boks blot 24 timer efter forseelsen.
kl.00.20 – 27-årig mand fra København NV sigtet for at tisse ud for Nørregade 22A.
kl. 00.52 – 43-årig mand fra Ishøj sigtet for at tisse ud for Nørregade 22A
kl. 01.29 – 18-årig mand fra Køge sigtet for at tisse ud for Kirkestræde 26.
kl. 01.36 – 24-årig mand fra Køge sigtet for at tisse ud for Kirkestræde 26

Færdselsuheld – Hovedgade, Borup, Køge

Kl. 20.09 kørte en bil i grøften, og politiet kørte ud til stedet for at undersøge forholdet. Politiet kunne konstatere, at den 39-årige fører fra Polen synes påvirket af spiritus, og ved et pust i alkometeret viste det en promille væsentligt over det tilladte. Da manden skulle på sygehuset for at blive undersøgt for skader, bad politiet sundhedsvæsnet om at udtage en blodprøve for nærmere analyse. Manden vil senere finde ud af, om han får frakendt førerretten.

Indbrud i Perioden

Unionsvej, Køge Borup Møllevej, Borup
Dalbyvej, Nr Dalby, Borup
Skovhusvænget, Lellinge, Bjæverskov