Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/10/14 til 2019/10/22.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Hastighedssag – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 13.35 foretog politiet en hastighedsmåling af en personbil på Køge Bugt Motorvejen i Greve. Bilen blev målt til at køre 163 km/t, selvom den tilladte hastighed på stedet var 110 km/t. Føreren af bilen, en 27-årig mand fra Nyborg kan nu forvente en bøde på 4.500 kr og 500 kr til offerfonden. Derudover vil der blive nedlagt påstand om en betinget frakendelse af førerretten.

Kniv og narko i bilen – Uglevej, Køge

Kl. 00.20 standsede politiet en personbil, for at lave en rutinemæssig kontrol. Bilen blev ført af en 30-årig mand fra Frederiksberg, og med i bilen var to mandlige passagerer fra Køge Politiet havde en mistanke om, at der kunne være våben i bilen, så de visiterede mændene og ransagede bilen. I forbindelse med ransagningen fandt patruljen 46,65 gram hash og en enhåndbetjent foldekniv. Føreren af bilen erkendte at de ulovlige ting tilhørte ham, så han blev sigtet for lov om euforiserende stoffer og knivloven. Politiet beslaglagde narkoen og kniven med henblik på konfiskation. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Ild i skraldespand – Lovparken, Køge

Kl. 01.48 kom et alarmopkald om brand i en skraldespand i Lovparken. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor kun indholdet af skraldespanden var brændt. Politiet traf ingen personer på stedet. Årsagen til branden skønnes at være enten en henkastet cigarret eller “drengestreger”.

Mistænkelig bil ved indbrud i villa – Gammel Køgevej, Solrød Strand

Kl. 22.38 anmeldte en 56-årig mand fra Solrød Strand, at han i tidsrummet kl. 18.00-22.30 havde haft indbrud i sin bolig, idet et vindue på 1. sal var blevet opbrudt, og boligen på 1. sal var gennemrodet. Politiet undersøgte stedet for eventuelle tekniske spor, efter at tyven havde brugt en stige for at få adgang til vinduet på 1. sal. Anmelderen kunne endvidere oplyse politiet om, at han havde undret sig over en sort/mørk personbil, der havde holdt på vejen, da han havde forladt sin bolig kl. ca. 18.00. Bilen havde haft motorhjelmen åben, og ved bilen opholdt en mand af mulig østeuropæisk oprindelse og kraftig af bygning sig. Om denne mand og bil har haft noget med indbruddet at gøre, har politiet ingen oplysninger om.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der også har bemærket den muligt havarerede bil på vejen omkring kl. ca. 18.00. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Lur i bagagerum – Toldbodvej, Køge

Kl. 00.45 henvendte natteravnene sig til politiet, fordi de havde fundet bagagerumsklappen stående åben på en bil på en parkeringsplads ikke langt fra et hotel og et supermarked. I bagagerummet lå en ung mand og sov så tungt, at de ikke kunne vække ham. Politiet kørte til stedet og fik vækket en spirituspåvirket, 20-årig mand fra Føvling, som efter luren blev skønnet i stand til at klare sig selv. Han drog straks videre ud i nattelivet i Køge

Narkokørsel – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 15.59 blev en 19-årig mand uden fast bopæl standset i bil i Køge Manden blev testet med et narkometer, der viste, at han var påvirket af euforiserende stoffer. Derfor blev han anholdt og sigtet for narkokørsel, hvorefter han fik udtaget en blodprøve på sygehuset og løsladt. Den 19-årige vil høre nærmere om sigtelsen for narkokørsel, når politiet får resultatet af blodprøven.

Uro og uorden – Jernbanegade, Køge

Kl. 21.02 fik politiet en anmeldelse om, at nogle unge mennesker stod på jernbanebroen og spyttede ned på de folk, der gik under broen. Politiet kørte hen til stedet og fik en adfærdsregulerende samtale med de unge, der forlod stedet. Der var tale om fem drenge fra hhv. Køge og Solrød i alderen 14-15 år.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, nordgående, Solrød

Kl. 07.31 fik politiet en anmeldelse om et færdselsuheld. En 54-årig mand fra Jyllinge og en 55-årig kvinde fra Fuglebjerg havde under kørsel i hver sit spor ramt hinanden minimalt. De to biler var på vej ind i nødsporet for at udveksle informationer, men da de kørte ind i 1. vognbane kom en 22-årig mand fra Præstø kørende, og han kunne ikke nå at standse for de langsomkørende biler. Han kørte derfor ind i den 54-årige mand fra Jyllinge. En ambulance kom til stedet for at undersøge parterne, der dog virkede til at være sluppet med ømhed og forskrækkelse.

Færdselsuheld – Slimmingevej, Tureby – Køge

Kl. 07.02 var to bilister stødt sammen på Slimmingevej på broen over Sydmotorvejen. Ingen var dog kommet til skade, men der var sket skade på de implicerede køretøjer. En 20-årig mand fra Tureby kørte i en personbil ad Slimmingevej mod sydøst og ville svinge til venstre ad tilkørselsrampen til motorvejen i nordgående retning. I forbindelse med svingingen overså han en modkørende personbil ført af en 58-årig kvinde fra Køge, så den 20-årige blev under svingningen påkørt af den 58-årige. Uheldet medførte trafikale problemer, idet de involverede biler holdt midt på vejen. Kl. ca. 0800 havde tilkaldt bugseringskøretøj fået de havarerede biler fjernet, så trafikken var normaliseret. Den 20-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Brandundersøgelse – Rådhusstræde, Køge

Kl. 09.20 fik politiet oplysninger om, at brandvæsnet var kørt ud til en ildebrand på et toilet. Det viste sig at være i et parkeringshus, hvor et handicaptoilet øverst i bygningen var blevet fundet udbrændt. Ved brandvæsnets ankomst havde der kun været få gløder tilbage. Tidspunktet for brandens opståen kunne ikke umiddelbart fastlægges, men kunne være mange timer forinden anmeldelsen til brandvæsnet. Politiets undersøgelser tydede på, at branden kunne være opstået i en skraldespand og indtil videre af ukendt årsag. Efterfølgende underrettede politiet Køge kommune om skaderne på toilettet.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i parkeringshuset omkring handicaptoilettet i det forgangne døgn. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 07.02 var der igen sket et sammenstød på motorvejen i det nordgående spor ved <27> Greve N, hvor flere bilister var impliceret. Det viste, at fem bilister var involveret i uheldet, der formentlig skyldtes et par bilisters uopmærksomhed i den tætte morgentrafik. En 22-årig mandlig bilist fra Langeskov opdagede for sent, at de forankørende bremsede op, så han med sin varebil påkørte den forankørende. Dette sammenstød medførte, at yderligere to bilister foran blev impliceret. Sammenstødet mellem disse fire bilister opdagede en 28-årig kvinde fra Greve for sent, så hun i sin personbil påkørte den 22-åriges varebil. Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødene, der kun medførte materiel skade på køretøjerne.

Chikaneopkald til politiet – Valløby, Køge – Stevns

Kl. 17.08 modtog politiets servicecenter det første af utallige uberettigede opkald fra en mand, der både ville sættes i forbindelse med andre politiafdelinger og gerne ville afhentes af politiet. Under samtalerne anvendte han også forskellige nedladende ord om de kvindelige medarbejdere, som han talte med i servicecentret. Da en venlig henstilling om at undlade disse useriøse opkald til politiet ikke hjalp, kørte politiet ud til den 41-årige mands bopæl. Patruljen fik samme verbale “overfald” som personalet i servicecentret, men bad ham dæmpe sig og undlade de uberettigede opkald til politiet. Knap havde politiet forladt mandens bopæl, før han fortsatte sine opkald til politiet, så politiet kørte retur til hans bopæl. For at kunne være sikker på, at han ville stoppe sine opkald, medtog politiet som en nødretlig foranstaltning hans mobiltelefon, som han kunne få udleveret igen, når han var faldet til ro. Politiet overvejer nu, om der er grundlag for at indlede en straffesag mod den 41-årig på grund af hans adfærd og utallige, uberettigede opkald til politiet.

Færdselsuheld – part kørt væk – Vordingborgvej / Lidemarksvej, Herfølge – Køge

Kl. 18.26 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, hvor en bil var kørt ind i et lyssignal. Ingen var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en 31-årig mand fra Herfølge kørte ad Vordingborgvej mod syd. I lyskrydset ved Lidemarksvej foretog en bilist, der var kørt i nordlig retning, et venstresving mod Lidemarksvej foran den modkørende bilist. Den 31-årige foretog en undvigemanøvre for at undgå sammenstød med den svingende bilist, hvilket bevirkede, at den 31-årige kørte ind i en lyssignalstander, så krydset blev mørklagt. Den svingende bilist fortsatte videre ad Lidemarksvej uden at stoppe op. Politiet forsøger nu at få den svingende bilist identificeret, så føreren af det svingende køretøj kan blive afhørt til sagen. Lyskrydset vil blive repareret i løbet af tirsdagen.

Ung mand sur på politiet – Københavnsvej, Køge

Kl. 00.05 traf politiet en tydligt påvirket, 17-årig mand fra Sorø gående på Københavnsvej ved en tankstation ved Værftsvej. Politiet ledte i forvejen efter den unge mand, fordi politiet forinden havde fået en henvendelse fra en bekymret mor, der ønskede kontakt med ham. Hun var også bekymret for, om han kunne være påvirket af f.eks. stoffer. Da politiet henvendte sig til ham, var han opfarende og udadreagerende, så han slog en politibetjent i brystet med sin albue, ligesom politiet blev overfuset med nedladende ytringer. Da han ikke skønnedes at kunne tage vare på sig selv, blev han frihedsberøvet og efter et lægetilsyn anbragt i detentionen på politistationen i Roskilde. På grund af adfærden ved kontakten med politiet er han sigtet for fornærmelig tiltale af politiet og overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Tirsdag morgen blev den 17-årige løsladt og kan nu forvente at høre nærmere fra politie

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 09.22 forulykkede en 34-årig kvinde fra Køge, da hun kørte i en personbil ad motorvejen mod syd. Bilen aquaplannede, da hun kørte gennem en større vandpyt på vejen, hvilket medførte, at hun mistede kontrollen over bilen og kørte ind i autoværnet. Ingen andre var involveret i uheldet, som hun slap uskadt fra.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 11.15 mistede en 25-årig mand fra Solrød Strand kontrollen over sin bil på grund af aquaplanning, da han kørte i nordlig retning ved tilkørslen fra <27> Hundige. To andre bilister blev også involveret i uheldet, men ingen kom til skade.

Uro og uorden – Ellemarksvej, Køge

Kl. 16.57 fik politiet en anmeldelse om, at næsten 30 personer var forsamlet i området, og at et par stykker iblandt dem skulle være i besiddelse af noget, der kunne minde om skydevåben. Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, men fandt hverken i området ved Ellemarksvej eller øvrige veje i området en så stor gruppe forsamlet. Politiet fandt heller ingen indikationer på, at nogen skulle have været i besiddelse af skydevåben, så politiet forlod forholdsvis hurtigt området igen, idet der ikke fandtes utryghedsskabende adfærd sted i boligområdet.

Uro i parkeringskælder – Rådhusstræde, Køge

Kl. 21.01 fik politiet den første af flere anmeldelser i løbet af aftenen om, at mange bilister var forsamlet i parkeringskælderen, hvor der ifølge anmeldelsen skulle blive kørt ræs. Politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at næsten 300 biler var forsamlet på stedet og fyldte så meget, at det ikke var muligt at køre ræs. I øvrigt var der stille og roligt ved politiets kontrol af parkeringskælderen.
Efter endnu en anmeldelse kørte politiet igen kl. ca. 2240 til parkeringskælderen, hvor der ud over ræs også blev spillet højt musik. Heller ikke denne gang fandt politiet grundlag for at gribe ind over for bilisternes tilstedeværelse i et offentligt parkeringshus.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Ølbyvej, Ølby, Køge

Kl. 0740 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en bilist var forulykket i et solouheld. På uheldsstedet fandt politiet en bil stående flere hundrede meter inde på en mark ved en vejkurve, hvor spor indikerede, at bilisten havde mistet herredømmet og var fortsat ud på marken efter at have ramt et vejskilt. I nærheden fandt politiet en spirituspåvirket, 21-årig mand fra Køge, som havde været fører af bilen. Han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han forulykkede i et solouheld efter kørsel ad Ølbyvej mod nordvest gennem en kurve. Den 21-årige mand, der var sluppet uskadt fra uheldet, blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Indbrud i Perioden

Dyrlundsvej, Køge
Høgevej, Køge
Klemmenstrupvej, Køge

Hovedgaden, Borup