Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/10/21 til 2019/10/29.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Køgevej / Østervang, Roskilde

Kl. 09.07 var der sket et færdselsuheld i krydset Køgevej – Østervang. En 48-årig kvinde fra Skælskør kørte i en personbil ad Køgevej mod syd, da hun ved Østervang foretog svingning til venstre. Under svingningen blev hun påkørt af en 35-årig, mandlig cyklist, der kørte ad Køgevej mod nord og ligeud i krydset. Cyklisten blev kørt på skadestuen til kontrol, men var sluppet fra uheldet med diverse knubs. Bilisten kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Slingrende bilist mistede bilen – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 09.27 fik politiet en anmeldelse om en slingrende bilist, der kørte usikkert og underligt ad Vestmotorvejen mod øst. Politiet kørte til motorvejsområdet og fik kontakt med bilen på Karlslunde rasteplads, hvor politiet kunne konstatere, at bilen blev ført af en 39-årig mand fra Rødovre. Det var tale om bilejeren selv, som deltog i en narkometertest, der indikerede, at han var påvirket af narkotika under kørslen. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Samtidig blev han præsenteret for en sigtelse for kørsel uden førerret, da han ikke havde erhvervet sig et kørekort. Bilejeren blev også gjort bekendt med, at han måtte finde anden transportmulighed fremadrettet, idet politiet ville beslaglægge hans personbil med henblik på senere konfiskation. Den 39-årige var nemlig inden for blot det seneste år tre gange tidligere blevet afsløret i at køre bil trods den manglende førerret. Han vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham og spørgsmålet om konfiskation af bilen skal afgøres.

Hurtig bilist – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 09.53 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 160 km/t ad motorvejen i sydlig retning, selv om højest tilladte hastighed ifølge skiltningen var 110 km/t. En 22-årig mand fra København NV blev sigtet for hastighedsovertrædelsen, som ud over en bøde vil medføre en påstand om et kørselsforbud for den 22-årige, idet han har erhvervet kørekortet for mindre end to år siden. Såfremt han findes skyldig, må han ikke køre bil, før han har bestået en ny teori- og køreprøve samt gennemgået en særlig køreundervisning med fokus på bl.a. trafikadfærd og særlige risikoforhold.

Narkokørsel – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 14.30 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 18.22 var en 45-årig mand fra Ringsted kørt på en motorcykel ad Ringstedvej mod øst, da han nærmede sig Åvej. Herfra kørte en peronbil ført af en 64-årig mand fra Bjæverskov ud på Ringstedvej og mod øst foran motorcyklisten, som ikke kunne nå at bremse for at undgå sammenstødet. Motorcyklisten ramte bilisten på siden og kom til at hænge fast i skærmkassen, så han blev slæbt ca. 20 meter hen ad vejen. Motorcyklisten slap dog uskadt fra uheldet, som bilisten kan forvente at høre nærmere om, når sagen skal afgøres.

Hurtig bilist – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 21.41 målte færdselspolitiet en varebil til at køre med mindst 168 km/t ad motorvejen i nordgående retning. Bilen blev ført af en 25-årig mand fra Ringsted, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen, idet han ifølge skiltningen højst måtte køre 110 km/t. Han kan nu ud over en bøde også forvente en påstand om en betinget frakendelse af kørekortet, således at han skal op til en ny teori- og køreprøve for at beholde førerretten, såfremt han findes skyldig i forseelsen.

Mystiske lyde – Omøvej, Køge

Kl. 02.09 fik politiet en anmeldelse om, at nogen måske var i færd med at stjæle en parkeret el-scooter. Det var mørkt på stedet, hvor el-scooteren stod, men der var mærkelige lyde fra området. Politiet kørte til området og fandt en el-scooter på sin vante plads. Scooteren var dækket til med en plastikpresenning, som vinden havde fået til at blafre, så det kunne lyde, som om nogen ville fjerne scooteren. Der kunne ikke konstateres noget mistænkeligt eller forsøg på tyveri af scooteren, hvorfor politiet kørte fra stedet igen.

Taske forsøgt røvet fra cyklist – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 17.29 fik politiet via alarm 112 melding om, at en mand havde sparket en kvindelig cyklist og forsøgt at stjæle en taske fra hende. Manden var efterfølgende gået i retning mod Køge Politiet kørte hurtigt til området og kunne kl. 17.42 anholde en 28-årig mand fra Køge som mistænkt i sagen. Politiet fik tillige kontakt til en 58-årig kvindelig cyklist fra Bjæverskov ved et nærliggende supermarked. Hun havde ømhed på det ene ben efter flere spark og kunne i øvrigt oplyse, at den anholdte havde henvendt sig til hende ved et busstoppested, hvor hun opholdt sig med sin cykel. Han fik lov til at låne en mobiltelefon for at ringe efter en taxa og begyndte pludselig at flå i cyklistens taske i cykelkurven, men kunne ikke få den med sig, fordi taskens hank var viklet om styret. Cyklisten fik herefter flere spark, inden han gik fra stedet. En forbikørende bilist så overfaldet og slog alarm. Den anholdte blev løsladt senere på aftenen trods mistanke om forsøg på røveri, men skal senere afhøres igen hos politiet med assistance fra en advokat.

Spirituskørsel – Søndre Alle, Køge

Kl. 20.30 bemærkede en patrulje en bil, der holdt midt ud på vejen. Ved en nærmere kontrol viste det sig, at føreren – en 45-årig mand fra Greve – var påvirket af spiritus. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Målrettet færdselskontrol – Ringstedvej, Lellinge / Københavnsvej, Køge

Færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog sammen med politistuderende fra Politiskolen en målrettet færdselskontrol tre steder i Køge kommune torsdag formiddag. Kontrollerne blev gennemført i tidsrummet kl. 0900-1400 på Københavnsvej ved Stensbjergvej og i Ølby-området samt på Ringstedvej ved Sydmotorvejen. Ved kontrollerne standsede politiet ca. 650 køretøjer. Kontrollerne, der havde fokus på fejl og mangler på køretøjerne og førernes eventuelle brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen, gav følgende resultat: 19 sager vedr. kørekort, der ikke blev medbragt under kørslen, tre narkokørsler, en sag uden førerret, en sag om kørsel i frakendelsestiden, to glemte at bruge sikkerhedsselen, tre køretøjer med fejl og mangler samt tre køretøjer, hvor der blev brugt forkert lygteføring. Alle sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i nærmeste fremtid.

Hurtig bilist uden kørekort – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 1410 målte færdselspolitiet en bilist til at køre mindst 160 km/t på motorvejen i nordgående retning mellem Karlslunde Centervej og Mosede Landevej. Bilen blev ført af en 24-årig mand fra Kvistgård, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen samt for kørsel uden førerret, idet han ikke havde erhvervet sig et kørekort. Han kan nu se frem til både en påstand om betinget frakendelse af kørekortet og bøder for de to overtrædelser af færdselsloven.

Uro og uorden mv. – Eriksvej / Køgevej, Roskilde

Kl. 18.38 anmeldte en 37-årig mand fra Store-Merløse, at han efter en uoverensstemmelse med flere andre var blevet overfaldet med diverse slag og spark, da han henvendte sig til en gruppe personer ved et køretøj. Gruppen af personer var efterfølgende flygtet fra stedet til fods og i køretøjet. Politiet kørte til området med flere patruljer, som fik kontakt til en 41-årig mand fra Stenløse. Han havde også været involveret i sagen og var selv blevet udsat for et voldeligt overfald. Under eftersøgningen af de flygtede personer fandt politiet frem til, at de måske kunne opholde sig i nærheden af en kiosk på Køgevej, Roskilde. Politiet kørte hertil med patruljerne, hvor politiet så en mand flygte fra stedet. Han blev indhentet og anholdt, da han på grund af sin adfærd blev mistænkt for at have en rolle i uroen på Eriksvej. Den anholdte var en 25-årig mand fra Roskilde, som blev så ophidset over anholdelsen, at politiet blev kaldt diverse nedværdigende udtryk. Det medførte en sigtelse for fornærmelig tiltale af politiet, og efterfølgende blev han anbragt i en patruljebil. Her lykkedes det ham at sparke en bildør op, så en forbikørende bilist på Køgevej fik en mindre skade på sin bil. Den anholdte blev løsladt senere på aftenen, og nu arbejder politiet videre med at få identificeret gruppen, der overfaldt de to mænd, i sager, som politiet behandler som anmeldelser om vold.

Solouheld på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 13.31 fik politiet melding om, at en bilist var forulykket på motorvejen i det sydgående spor omkring afkørsel 27 Greve N. En ambulance var sendt til stedet og bragte en ukontaktbar, mandlig fører af en personbil hastigt til skadestuen i Køge til fornøden behandling. Ingen trafikanter var involveret, efter personbilen havde ramt et autoværn og delvist spærrede nogle vognbaner. En tavlevogn sørgede for yderligere afspærring, medens en tilkaldt bilinspektør undersøgte uheldsstedet og den involverede personbil. Kl. ca. 1450 blev der åbnet for alle vognbaner på motorvejen, da politiets undersøgelser var afsluttet. Rutinemæssigt fik politiet udtaget en blodprøve af den indbragte fører, som blev identificeret som en 55-årig mand fra København Ø. Undersøgelser på uheldsstedet og undersøgelsen på skadestuen indikerede, at den 55-årige var forulykket som følge af et ildebefindende under kørslen. Han er i den anledning fortsat indlagt på sygehuset til fornøden behandling.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen – Køge

Kl. 15.25 fik politiet melding om et mindre uheld på motorvejen i sydgående retning lidt syd for Lellinge-afkørslen. En 50-årig kvinde fra Haslev havde i den tætte trafik med opbremsninger mv. overset en forankørende personbil ført af en 32-årig kvinde fra Tureby. Den 50-årige påkørte med sin personbil den forankørende, da hun bremsede på grund af kødannelse. Der skete kun materiel skade, og politiet registrerede blot uheldet, da der ikke var nogen væsentlig overtrædelse af færdselsloven.

Brandundersøgelse – Urupvej, Borup – Køge

Kl. 20.39 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en gård, hvor der var opstået brand i køkkenet. Det viste sig, at beboeren – en 49-årig mand fra Borup – havde været i gang med en frituregryde på komfuret. Manden havde forsøgt selv at slukke manden og havde herunder indåndet noget røg, så han blev tilset af personalet i en tilkaldt ambulance. Branden blev begrænset til køkkenet, og ingen var kommet egentlig til skade som følge af branden, som opstod, da beboeren havde glemt frituregryden.

Hastighedssag – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 13.35 foretog politiet en hastighedsmåling af en personbil på Køge Bugt Motorvejen i Greve. Bilen blev målt til at køre 163 km/t, selvom den tilladte hastighed på stedet var 110 km/t. Føreren af bilen, en 27-årig mand fra Nyborg kan nu forvente en bøde på 4.500 kr og 500 kr til offerfonden. Derudover vil der blive nedlagt påstand om en betinget frakendelse af førerretten.

Kniv og narko i bilen – Uglevej, Køge

Kl. 00.20 standsede politiet en personbil, for at lave en rutinemæssig kontrol. Bilen blev ført af en 30-årig mand fra Frederiksberg, og med i bilen var to mandlige passagerer fra Køge Politiet havde en mistanke om, at der kunne være våben i bilen, så de visiterede mændene og ransagede bilen. I forbindelse med ransagningen fandt patruljen 46,65 gram hash og en enhåndbetjent foldekniv. Føreren af bilen erkendte at de ulovlige ting tilhørte ham, så han blev sigtet for lov om euforiserende stoffer og knivloven. Politiet beslaglagde narkoen og kniven med henblik på konfiskation. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Ild i skraldespand – Lovparken, Køge

Kl. 01.48 kom et alarmopkald om brand i en skraldespand i Lovparken. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor kun indholdet af skraldespanden var brændt. Politiet traf ingen personer på stedet. Årsagen til branden skønnes at være enten en henkastet cigarret eller “drengestreger”.

Mistænkelig bil ved indbrud i villa – Gammel Køgevej, Solrød Strand

Kl. 22.38 anmeldte en 56-årig mand fra Solrød Strand, at han i tidsrummet kl. 18.00-22.30 havde haft indbrud i sin bolig, idet et vindue på 1. sal var blevet opbrudt, og boligen på 1. sal var gennemrodet. Politiet undersøgte stedet for eventuelle tekniske spor, efter at tyven havde brugt en stige for at få adgang til vinduet på 1. sal. Anmelderen kunne endvidere oplyse politiet om, at han havde undret sig over en sort/mørk personbil, der havde holdt på vejen, da han havde forladt sin bolig kl. ca. 18.00. Bilen havde haft motorhjelmen åben, og ved bilen opholdt en mand af mulig østeuropæisk oprindelse og kraftig af bygning sig. Om denne mand og bil har haft noget med indbruddet at gøre, har politiet ingen oplysninger om.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der også har bemærket den muligt havarerede bil på vejen omkring kl. ca. 18.00. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Lur i bagagerum – Toldbodvej, Køge

Kl. 00.45 henvendte natteravnene sig til politiet, fordi de havde fundet bagagerumsklappen stående åben på en bil på en parkeringsplads ikke langt fra et hotel og et supermarked. I bagagerummet lå en ung mand og sov så tungt, at de ikke kunne vække ham. Politiet kørte til stedet og fik vækket en spirituspåvirket, 20-årig mand fra Føvling, som efter luren blev skønnet i stand til at klare sig selv. Han drog straks videre ud i nattelivet i Køge

Indbrud i Perioden

Skovvangsvej, Strøby Egede, Køge
Humleageren, Køge
Bellmansvej, Køge
Langesvej, Køge
Dyrlundsvej, Køge
Høgevej, Køge
Duehusvej, Bjæverskov

Del på sociale medier