Den 21. november 2019 står i iværksætteriets tegn, når 102 unge fra Køge deltager i Danish Entrepreneurship Award. Her skal de dyste mod andre elever og studerende fra hele landet i en storslået og festlig konkurrence om at have Danmarks mest innovative idéer.

Igennem flere måneder har unge fra både grundskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser i hele landet arbejdet hårdt på at idéudvikle, drømme, innovere og skabe spændende iværksætter- og opfinderidéer.

Og den 21. november 2019 kulminerer det hårde arbejde, når flere end 3.000 nysgerrige elever og studerende deltager i konkurrencerne ved Danish Entrepreneurship Award i Fredericia. Her kan de teste deres idéer over for erfarne erhvervsfolk og deltage i en af konkurrencerne om at have Danmarks bedste idé. Heriblandt er også 102 iværksætterspirer fra Erhvervsakademi Sjælland i Køge.

– Til Danish Entrepreneurship Award fejrer vi innovative og nysgerrige unge, der har lyst til og mod på at forfølge deres egne gode idéer. Derfor er det også enormt fedt, at vi endnu en gang har fået virkelig mange tilmeldinger til vores store idéfest, som kan give de unge et klap på skulderen og et ekstra lille skub til at føre deres idéer ud i livet, siger Camilla Ryge Leth, projektleder for Danish Entrepreneurship Award.

En brugbar oplevelse for livet

Til Danish Entrepreneurship Award dyster de mange tusinde elever og studerende i flere forskellige konkurrencer og kategorier delt ind efter aldersgruppe og uddannelsestype. Den allerstørste konkurrence er Idékonkurrencen, hvor flere end 2.000 elever og studerende dyster mod hinanden.

Derudover skal vinderne af opfinderkonkurrencen Projekt Edison for elever i 6.-7. klasse findes, ligesom der skal kåres en vinder af Da Vinci-konkurrencen, der er for elever på ungdomsuddannelserne. Sidst men ikke mindst viser nyuddannede designere og designstuderende deres prototyper frem i DesignTalent-konkurrencen, og så skal der findes vindere af tre verdensmålsmikrolegater.

Men der er også fokus på andet og mere end konkurrencer til Danish Entrepreneurship Award.

– Vi vil gerne give de unge en oplevelse for livet til Danish Entrepreneurship Award – en brugbar oplevelse for livet, fortæller Camilla Ryge Leth og fortsætter:

– Vi gør meget ud af at give de unge andet og mere end muligheden for at vinde en konkurrence. Derfor har de unge blandt andet mulighed for at få reel sparring på deres idéer fra professionelle erhvervsfolk, høre foredrag med spændende iværksættere og udvikle deres kreative evner gennem mødet med andre, siger hun.

Til selve eventet den 21. november forventes det, at over 7000 mennesker gæster Messe C i Fredericia.