Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/11/04 til 2019/11/13.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Ejbyvej / Bjæverskovvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 07.50 var to bilister stødt sammen i et trebenet vejkryds, hvorfor politiet rykkede ud til stedet. En 58-årig mand fra Haslev var i sin personbil kørt ad Bjæverskovvej mod øst frem til krydset ved Ejbyvej, hvor han standsede ved vigelinjen. Da bilist, der kørte ad Ejbyvej mod syd, standsede op på grund af rødt lys i krydset ved motorvejsafkørslen, kørte den 58-årige frem over vigelinjen og svingede til venstre ad Ejbyvej mod nord. Herunder blev han påkørt af en 51-årig mand fra Ishøj, der i en personbil kørte ad Ejbyvej mod nord. Der skete kun materiel skade ved uheldet, som den 58-årige kan forvente at høre nærmere om fra politiets side på grund af mistanke om overtrædelse af færdselslovens vigepligtsbestemmelser.

Kørsel uden førerret i fars bil – Klemmenstrupvej, Køge

Kl. 00.32 standsede politiet en personbil, som blev ført af en 17-årig ung mand fra Køge Bilen kørte ad Klemmenstrupvej ind mod Hastrupskolen. Føreren af bilen havde ikke erhvervet kørekort, men havde taget bilnøglen fra sin far uden hans vidende, mens faren sov. Med i bilen som passager var en 15-årig pige fra Køge Den 17-årige blev sigtet for kørsel uden førerret, og faren blev orienteret. Politiet kørte begge de to unge hjem til deres forældre. Her fik faren til den 17-årige fik overdraget bilnøglen. Den 15-åriges pige forældre blev ved ankomsten orienteret om årsagen til, at deres datter blev kørt hjem af politiet.

Brandundersøgelse – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 02.45 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en anmeldelse om ildebrand i en lejlighed. Der var dog ingen flammer at se, men til gengæld en masse røg i en lejlighed, hvor en 61-årig mand fra Køge bor. Han er ryger og havde utilsigtet fået lagt en pude oven på et askebæger inde i soveværelset, så der var gået ild i puden. Efter et forsøg på at slukke branden selv, forlod manden sin lejlighed for at klare et mindre indkøb i en døgnåben butik. Branden i puden var derefter blusset op igen, så andre beboere havde slået alarm. Brandvæsnet fik slukket den mindre brand og luftet kraftigt ud i lejligheden, som beboeren ikke kunne benytte. Med hjælp fra kommunale myndigheder fik den 61-årige midlertidigt ophold et andet sted. Ingen kom til skade ved branden, og politiet har optaget rapport om branden for at kunne afgøre, om der er grundlag for en straffesag mod nogen.

Voldelig butikstyv anholdt – Ølbycenter, Køge

Kl. 12.15 havde en butiksdetektiv i Føtex tilbageholdt en 54-årig mand fra Køge for butikstyveri. Manden havde fjernet prismærket fra et par briller og taget brillerne på inden han passerede kassen, uden at betale. I forbindelse med tilbageholdelsen truede den 54-årige mand butiksdetektiven og tildelte ham et slag i ansigtet. En patrulje kom hurtigt frem og anholdt den voldelige mand. Da betjentene førte manden ud af butikken, fortsatte han med at true butiksdetektiven. Den anholdte blev derfor sigtet for vold, trusler og butikstyveri af briller til en værdi af 29,95 kr. Manden blev afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 13.36 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 32-årig mand fra Borup for kørsel i en personbil ad motorvejen i det nordgående spor, selv om han var mistænkt for at være påvirket af narkotika under kørslen. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af både kokain og hash under kørslen. Efter udtagelse af en blodprøve løslod politiet bilisten, der kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret for euforiserende stoffer.

Brand i bil på tankstation – Nordhøj, Køge

Kl. 14.42 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en bil, der holdt på området ved en tankstation. Branden blev hurtigt slukket og var opstået i forbindelse med, at tre mænd på 18, 22 og 26 år fra Ruds Vedby havde kørt en prøvetur i bilen. Netop som de afsluttede prøveturen og kørte ind på tankstationen, brød bilen af ukendte årsager i brand. Ingen af dem kom til skade, ligesom der heller ikke skete noget med inventaret på tankstationens område.

Brand i affaldscontainer – Møllevej, Borup – Køge

Kl. 00.27 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en affaldscontainer. På stedet traf politiet fem unge, som dog intet havde med branden at gøre. De havde tværtimod forsøgt at slukke branden ved at lukke for affaldscontainerens låg, men forgæves. Brandvæsnet måtte derfor i aktion og slukke branden, men containeren udbrændte. Brandårsagen var ikke umiddelbart åbenlys, men ved politiets undersøgelser i nærområdet fik politiet på afstand øje på to unge, der legede med fyrværkeri. Da de unge drenge fik øje på politiet, stak de af. De blev beskrevet som 15-18 år, iført mørkt tøj, og den ene kørte på cykel, medens den anden var til fods. Politiet fandt dem ikke, da årsagen til branden måske kunne være uberettiget brug af fyrværkeri i nærheden af eller direkte ned i affaldscontaineren.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to drenge i området, eller som har oplysninger om dem. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

I samme forbindelse vil politiet gerne opfordre forældre til at holde øje med deres teenagere og deres eventuelle besiddelse af fyrværkeri på nuværende tidspunkt af året. Brug af konsumfyrværkeri er kun tilladt i perioden fra 27. december til og med 1. januar. Unge under 18 år må ikke købe fyrværkeri, der kun må være til salg i perioden 15. – 31. december. Også selv man allerede nu måske er i besiddelse af fyrværkeri fra sidste år, er anvendelse og brug stadig ikke tilladt uden for ovennævnte periode. Overtrædelse af reglerne straffes som udgangspunkt med en bøde.

Brand i lejlighed – Langelandsvej, Køge

Kl. 09.38 anmeldte en beboer i en etageejendom, at det lød som om en røgalarm var aktiveret i lejligheden ved siden af. Beboeren i den pågældende lejlighed var ikke hjemme, men fik et familiemedlem til at undersøge sagen. Her blev konstateret, at der var røg i lejligheden og familiemedlemmet ringede 112. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der blev sendt en røgdykker ind, for at undersøge lejligheden. Der var ingen personer i lejligheden, men der blev konstateret en mindre brand under en håndvask i et skab på badeværelset. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne ved branden, der kan være opstået i nogle el-installationer omkring vasken.

Færdselsuheld – Lidemarksvej, Herfølge – Køge

Kl. 09.10 var der sket et solouheld, idet en bil var forulykket og væltet om på taget på Lidemarksvej ved Nordskovvej. En ambulance var sendt til stedet, idet føreren af bilen – en 19-årig kvinde fra Bjæverskov – var kommet til skade. Hun blev bragt til skadestuen i Køge, men senere overflyttet til Rigshospitalet til behandling for kvæstelser i ryggen som følge af uheldet. En 19-årig mand fra Dragør, der havde været passager i bilen, slap med diverse knubs i forbindelse med uheldet, der skete, da føreren fik et kraftigt hosteanfald og mistede kontrollen over bilen i en vejkurve. Bilen kørte ud i rabatten, hvor et træ blev påkørt, så bilen efterfølgende rullede rund og landede på taget. En bilinspektør blev tilkaldt til at foretage undersøgelse af både uheldsstedet og den implicerede bil på grund af førerens alvorlige personskade. Politiet afventer nu bilinspektørens erklæring, før sagen kan afsluttes.

Tricktyveri – Emilievej, Køge

Kl. 15.24 anmeldte en 74-årige kvinde fra Køge, at hun kl. ca. 15.20 fik uventet besøg af en fremmed mand, der oplyste at komme fra NESA og i den anledning skulle kontrollere vandrørene på badeværelset. Han gik sammen med den 74-årige ud på badeværelset, hvor vandhaner og en bruser blev åbnet. Den 74-årige blev bedt om blive på badeværelset for at holde øje med, om vandet skiftede farve. Manden forlod badeværelset, men da den 74-årige hørte ham snakke med en anden mand, fik hun en mistanke om, at noget var galt. Hun konstaterede, at manden nu var nu forsvundet, og at et pengeskab med indhold var blevet stjålet. Den fremmede mand blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 30-35 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk med accent, Iført: Mørk jakke og mørke bukser. Politiet kørte til området for at lede efter manden, men fandt ham ikke.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området. Ring på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Hastighedssag – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 10.40 blev en 51-årig mand fra Odder sigtet for at køre for stærkt på motorvejen i en personbil. Politiet målte bilen til at køre 167 km/t, selvom den tilladte hastighed var 110 km/t. Straffen i sagen er en bøde på 5000 kr og 500 kr til Offerfonden. Derudover vil der blive nedlagt påstand om en betinget frakendelse af førerretten.

Røveri med købmand – Ejbyvej, Lille-Skensved – Køge

Kl. 19.51 kom et alarmopkald om at en købmandsbutik i Ejby havde været udsat for røveri. Gerningsmanden truede kassemedarbejderen med en skruetrækker og fik udleveret kassebeholdningen. Herefter løb røveren ud af butikken i østlig retning. Politiet kørte talstærkt til stedet for at forsøge at finde frem til gerningsmanden. Hundepatruljer afsøgte området for spor, men politiet fandt ikke frem til en mistænkt. Politiet gennemså overvågningsvideoen fra butikken.

Manden beskrives som: Dansk af udseende, 19-25 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: Sort halsedisse, sort jakke med hætte, sorte handsker, sorte bukser med en lys stribe ned ad siden med tekst/mærke, grå strømper og sorte sko.

Efterforskningen i sagen viste, at der kort efter røveriet kørte en lille mørk personbil fra Ejbyvej mod Gemsevej, hvor bilen forsvandt i ukendt retning. Politiet vil meget gerne have oplysninger fra vidner, som har bemærket denne bil, så vi kan afklare om den har en rolle i sagen. Borgere som har set den beskrevne mand eller en bil omkring Ejbyvej/Gemsevej omkring gerningstidspunktet bedes informere politiet.
Politiet leder desuden efter den skruetrækker, som røveren brugte til at true personalet med. Hvis du som borger i Ejby finder en henkastet skruetrækker i din have, har det stor interesse for politiet. Lad skruetrækkeren ligge hvor den er og ring til politiet på tlf. 114.

Lov om euforiserende stoffer – Ølbycenter, Køge

Forebyggelsesafdelingen hos politiet i Køge havde gennem den senere tid modtaget nogle tip via funktionen “Tip politiet” på politiets hjemmeside om, at der foregik narkohandel i området ved Ølby S-station. Derfor foretog politiet en målrettet indsats mod den eventuelle narkohandel i området og holdt i går eftermiddag øje med personer, der færdedes i området. Kl. 14.05 bemærkede politiet to mænd, der mødtes kortvarigt i nærheden af svømmehallen, hvorefter de forlod stedet i hver sin retning. Det lykkedes politiet at få fat i en 23-årig mand fra Køge, som kunne mistænkes for at have solgt hash til den anden mand, som blev identificeret som en 28-årig mand fra Karise. Da den 23-årige var i besiddelse af fem salgsposer med ca. to gram hash i hver, blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer med henblik på videresalg. Den 28-årige var i besiddelse af ca. 3½ gram hash fordelt i to poser magen til de poser, som den 23-årige var i besiddelse af. Den 28-årige blev ikke anholdt, men også sigtet for den ulovlige besiddelse af hashen. Politiet foretog efterfølgende en ransagning på den 23-åriges bopæl, hvor politiet fandt knap 218 gram hash og knap to gram marihuana, så sigtelserne mod ham blev udvidet til også at omfatte dette fund af euforiserende stoffer. Efter endt sagsbehandling løslod politiet den 23-årige, der senere vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Politiet vil rose borgerne for at indsende disse tips til politiet via funktionen “Tip politiet” på politiets hjemmeside, uanset hvad henvendelserne drejer sig om. Politiet læser, analyserer og vurderer henvendelserne uanset indhold med det formål at uddrage essensen af en problemstilling og måske noget strafbart, som fylder meget hos borgerne, uden at borgernes observationer har ført til konkrete anmeldelser eller direkte henvendelser til politiet. Funktionen “Tip politiet” kan også anvendes til at tippe politiet om mange andre emner end narkotikakriminalitet, hvilket kan ses i menufunktionen på hjemmesiden.

Spirituskørsel – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 15.46 anmeldte en opmærksom borger, at hun kørte bag ved en minibus, som blev ført usikkert og slingrende. Minibussen var flere gange ude i nødsporet og var ved at påkøre andre bilister. Anmelderen blev bag ved minibussen, så politiet hurtigt kunne finde frem til den. Føreren af minibussen, en 27-årig mand fra Aalborg, var påvirket af både spiritus og narko. En test med narkometer viste, at han var påvirket af både kokain og metamfetamin. Den 27-åriges førerret var desuden administrativt inddraget, da han ikke havde været oppe til en kontrollerende køreprøve i forbindelse med en betinget frakendelse af førerretten i en hastighedssag. Han blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Den 27-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Indbrud i Perioden

Brombærvej, Køge
Snogebækvej, Køge
Falstersvej, Køge
Værftsvej, Køge (2 steder)
Tigervej, Køge
Møllevej, Borup