Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/11/11 til 2019/11/19.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Hastig narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 19.45 foretog en patrulje en hastighedsmåling af en personbil, som kørte 143 km/t på motorvejen, hvor den tilladte hastighed var 110 km/t. Politiet standsede bilen, som blev ført af en 25-årig mand fra Kolding, der ikke havde førerret. Han var desuden påvirket af narko, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, kan den 25-årige forvente en samlet afgørelse af sine sager.

Frakendt kørekortet og stjålne nummerplader- Sydmotorvejen, Køge

Kl. 10.20 standsede politiet en personbil, for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren af bilen, en 27-årig mand fra Haslev, var frakendt førerretten og blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Bilens nummerplader var desuden efterlyst, da de tilhørte et andet køretøj, og blev meldt stjålet fra en p-plads ved motorvejen i Ringsted d. 22. oktober 2019. Bilen som den 27-årige kørte i var derfor hverken forsikret eller indregistreret. Derfor blev han sigtet for tyveri af nummerplader, samt for den manglende forsikring og registrering. De stjålne nummerplader blev sikret og bilen parkeret på stedet. Politiet kontaktede herefter ejeren af bilen vedr. borttransport af bilen, da det er ejerens ansvar, at bilen fjernes hurtigst muligt.

Utryghedsskabende ophold på bro – Skovgårdsvej, Køge

Kl. 10.28 rykkede politiet ud til en bro over Sydmotorvejen, hvorpå nogle unge med cykler opholdt sig. Ifølge anmeldelsen var bilisterne på motorvejen så utrygge, at de skiftede vognbane før passage af broen for at undgå at passere lige det sted, hvor de unge opholdt sig. På broen fik politiet kontakt til tre teenagere – to mænd på 18 år samt en kvinde på 17 år fra Køge – som ikke kunne mistænkes for noget kriminelt, herunder at have kastet noget fra broen ned på motorvejen. De blev oplyst om bilisternes bekymring, hvorefter politiet forlod stedet, idet deres ophold på stedet ikke kunne påtales.

Hastighedssag – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 21.49 sigtede politiet en 39-årig mand fra København for at køre for stærkt i sin personbil på Køge Bugt Motorvejen ved Solrød Strand mod nord. Bilen blev målt til at køre 167 km/t i timen i en 110 km/t zone. Snart vil den 39-årige blive præsenteret for at en bøde på 5.000 kr og 500 kr til offerfonden og en påstand om en betinget frakendelse af førerretten.

Færdselsuheld – Ejbyvej / Bjæverskovvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 07.50 var to bilister stødt sammen i et trebenet vejkryds, hvorfor politiet rykkede ud til stedet. En 58-årig mand fra Haslev var i sin personbil kørt ad Bjæverskovvej mod øst frem til krydset ved Ejbyvej, hvor han standsede ved vigelinjen. Da bilist, der kørte ad Ejbyvej mod syd, standsede op på grund af rødt lys i krydset ved motorvejsafkørslen, kørte den 58-årige frem over vigelinjen og svingede til venstre ad Ejbyvej mod nord. Herunder blev han påkørt af en 51-årig mand fra Ishøj, der i en personbil kørte ad Ejbyvej mod nord. Der skete kun materiel skade ved uheldet, som den 58-årige kan forvente at høre nærmere om fra politiets side på grund af mistanke om overtrædelse af færdselslovens vigepligtsbestemmelser.

Kørsel uden førerret i fars bil – Klemmenstrupvej, Køge

Kl. 00.32 standsede politiet en personbil, som blev ført af en 17-årig ung mand fra Køge Bilen kørte ad Klemmenstrupvej ind mod Hastrupskolen. Føreren af bilen havde ikke erhvervet kørekort, men havde taget bilnøglen fra sin far uden hans vidende, mens faren sov. Med i bilen som passager var en 15-årig pige fra Køge Den 17-årige blev sigtet for kørsel uden førerret, og faren blev orienteret. Politiet kørte begge de to unge hjem til deres forældre. Her fik faren til den 17-årige fik overdraget bilnøglen. Den 15-åriges pige forældre blev ved ankomsten orienteret om årsagen til, at deres datter blev kørt hjem af politiet.

Brandundersøgelse – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 02.45 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en anmeldelse om ildebrand i en lejlighed. Der var dog ingen flammer at se, men til gengæld en masse røg i en lejlighed, hvor en 61-årig mand fra Køge bor. Han er ryger og havde utilsigtet fået lagt en pude oven på et askebæger inde i soveværelset, så der var gået ild i puden. Efter et forsøg på at slukke branden selv, forlod manden sin lejlighed for at klare et mindre indkøb i en døgnåben butik. Branden i puden var derefter blusset op igen, så andre beboere havde slået alarm. Brandvæsnet fik slukket den mindre brand og luftet kraftigt ud i lejligheden, som beboeren ikke kunne benytte. Med hjælp fra kommunale myndigheder fik den 61-årige midlertidigt ophold et andet sted. Ingen kom til skade ved branden, og politiet har optaget rapport om branden for at kunne afgøre, om der er grundlag for en straffesag mod nogen.

Voldelig butikstyv anholdt – Ølbycenter, Køge

Kl. 12.15 havde en butiksdetektiv i Føtex tilbageholdt en 54-årig mand fra Køge for butikstyveri. Manden havde fjernet prismærket fra et par briller og taget brillerne på inden han passerede kassen, uden at betale. I forbindelse med tilbageholdelsen truede den 54-årige mand butiksdetektiven og tildelte ham et slag i ansigtet. En patrulje kom hurtigt frem og anholdt den voldelige mand. Da betjentene førte manden ud af butikken, fortsatte han med at true butiksdetektiven. Den anholdte blev derfor sigtet for vold, trusler og butikstyveri af briller til en værdi af 29,95 kr. Manden blev afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 13.36 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 32-årig mand fra Borup for kørsel i en personbil ad motorvejen i det nordgående spor, selv om han var mistænkt for at være påvirket af narkotika under kørslen. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af både kokain og hash under kørslen. Efter udtagelse af en blodprøve løslod politiet bilisten, der kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret for euforiserende stoffer.

Brand i bil på tankstation – Nordhøj, Køge

Kl. 14.42 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en bil, der holdt på området ved en tankstation. Branden blev hurtigt slukket og var opstået i forbindelse med, at tre mænd på 18, 22 og 26 år fra Ruds Vedby havde kørt en prøvetur i bilen. Netop som de afsluttede prøveturen og kørte ind på tankstationen, brød bilen af ukendte årsager i brand. Ingen af dem kom til skade, ligesom der heller ikke skete noget med inventaret på tankstationens område.

Brand i affaldscontainer – Møllevej, Borup – Køge

Kl. 00.27 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en affaldscontainer. På stedet traf politiet fem unge, som dog intet havde med branden at gøre. De havde tværtimod forsøgt at slukke branden ved at lukke for affaldscontainerens låg, men forgæves. Brandvæsnet måtte derfor i aktion og slukke branden, men containeren udbrændte. Brandårsagen var ikke umiddelbart åbenlys, men ved politiets undersøgelser i nærområdet fik politiet på afstand øje på to unge, der legede med fyrværkeri. Da de unge drenge fik øje på politiet, stak de af. De blev beskrevet som 15-18 år, iført mørkt tøj, og den ene kørte på cykel, medens den anden var til fods. Politiet fandt dem ikke, da årsagen til branden måske kunne være uberettiget brug af fyrværkeri i nærheden af eller direkte ned i affaldscontaineren.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to drenge i området, eller som har oplysninger om dem. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

I samme forbindelse vil politiet gerne opfordre forældre til at holde øje med deres teenagere og deres eventuelle besiddelse af fyrværkeri på nuværende tidspunkt af året. Brug af konsumfyrværkeri er kun tilladt i perioden fra 27. december til og med 1. januar. Unge under 18 år må ikke købe fyrværkeri, der kun må være til salg i perioden 15. – 31. december. Også selv man allerede nu måske er i besiddelse af fyrværkeri fra sidste år, er anvendelse og brug stadig ikke tilladt uden for ovennævnte periode. Overtrædelse af reglerne straffes som udgangspunkt med en bøde.

Brand i lejlighed – Langelandsvej, Køge

Kl. 09.38 anmeldte en beboer i en etageejendom, at det lød som om en røgalarm var aktiveret i lejligheden ved siden af. Beboeren i den pågældende lejlighed var ikke hjemme, men fik et familiemedlem til at undersøge sagen. Her blev konstateret, at der var røg i lejligheden og familiemedlemmet ringede 112. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der blev sendt en røgdykker ind, for at undersøge lejligheden. Der var ingen personer i lejligheden, men der blev konstateret en mindre brand under en håndvask i et skab på badeværelset. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne ved branden, der kan være opstået i nogle el-installationer omkring vasken.

Indbrud i Perioden

Gymnasievej, Køge
Ved Engen, Køge
Værftsvej, Køge
Bakkegårdsvej, Strøby Egede, Køge
Tyttebærvej, Køge
Brombærvej, Køge
Snogebækvej, Køge
Falstersvej, Køge
Dyndetvej, Borup
Møllevej, Borup

Del på sociale medier