Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/11/18 til 2019/11/26.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Hastighedssag – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 11.58 foretog politiet en hastighedsmåling af en personbil, som kørte 160 km/t på en strækning, hvor den højst tilladte hastighed er 110 km/t. Føreren af bilen, en 22-årig mand fra Brøndby blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og kan forvente, at der bliver nedlagt påstand om betinget frakendelse af førerretten og en bøde.

Tabt jord på kørebanen – Bakkeleddet, Lellinge – Køge

Kl. 16.24 fik politiet flere anmeldelser om, at der var blevet tabt en stor jordklump på vejen på ca. 50×50 cm, hvilket var til fare for trafikken. Politiet fik oplysninger om, at det var et landbrugskøretøj, som havde tabt jorden. Politiet fik kontakt med landbrugets driftsleder, som hurtigst muligt ville fjerne jorden. Der kom ingen anmeldelser om, at jorden gav anledning til større udfordringer på strækningen.

Bil endte på taget – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 16.28 kørte en 73-årig mand fra Greve på Vestmotorvejen mod øst, da han af uvisse årsager ramte et autoværn, som var opsat på stedet i forbindelse med et vejarbejde. Den 73-åriges personbil trillede rundt og endte på taget, så køretøjet spærrede begge vognbaner. Politi og ambulance blev sendt til stedet. Den 73-årige blev kørt til Køge Sygehus til undersøgelse, men fik ingen alvorlige skader i forbindelse med uheldet. En skiltevogn blev opstillet ved afkørsel 34 – Borup, hvor den afledede trafikken fra motorvejen indtil kl. 17.29, hvor vejen blev åbnet igen.

Tyveri i telebutik – Nørregade, Køge

Kl. 13.00 blev en patrulje sendt til en telebutik, der netop havde haft besøg af to mænd, som havde stjålet en mobiltelefon. De to mænd havde haft en mistænkelig adfærd i butikken, da de gik rundt og kiggede. Pludselig gik en alarm på en af udstillingstelefonerne. Denne aktiveres, hvis man forsøger at afmontere alarmen fra telefonen. En ekspedient henvendte sig til mændene, som opførte sig truende over for personalet. Herefter forlod de to mænd butikken. De to mænd beskrives som:

A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 25-30 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: sort tætklippet fuldskæg., Talte: Engelsk, Iført: grå/grøn kasket med logo NY, sort dunjakke, sorte bukser, sorte sko m. hvide snørebånd.
B: Mand, Mellemøstlig af udseende, 25-30 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: sort tætklippet skæg, Talte: Engelsk, Iført: iført blå kasket med hvid logo “Under Armor”, mørkeblå dunjakke med orange foer, sorte bukser, sorte sko

Personalet i butikken opdagede herefter, at der var fjernet en Iphone 11 fra udstillingen, og at der i stedet lå en falsk Iphone på dens plads. Politiet kom frem og undersøgte sagen og gennemgik overvågningen. Sagen efterforskes fortsat, for at forsøge at finde frem til de to beskrevne personer. Borgere eller forretningsdrivende om oplever noget lignende, også selvom der blot er tale om forsøg på tyveri, bedes kontakte politiet med oplysninger. Dette kan være med til at afdække de mistænktes færden. Kontakt politiet på tlf. 114.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Jersie, Solrød Strand

Kl. 07.23 skete der igen et mindre alvorligt uheld i morgenmyldretidstrafikken på motorvejen i det nordgående spor. En 46-årig mand fra Køge opdagede for sent under kørsel i vognbanen længst til venstre, at trafikken foran ham var standset. Han påkørte derfor med sin personbil bagenden af en anden personbil ført af en 49-årig mand fra Horsens. Ingen af dem kom til skade, og politiet fik hurtigst muligt begge biler ud i nødsporet, så vognbanen igen kunne benyttes. Politiet har registreret uheldet og foretager sig ikke yderligere.

Narkokørsel – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 0110 anholdt og sigtede politiet en 23-årige mand fra Brøndby for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af hash under kørslen, hvorfor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Politiet løslod ham efter blodprøven og afhøring til sagen.

Kørsel i frakendelsestiden – Københavnsvej, Køge

Kl. 01.30 bemærkede en patrulje en personbil, der kørte med høj hastighed ad Københavnsvej mod nord. Efter aflæsning af bilens nummerplade fik patruljen oplysninger om, at bilejeren havde et kørselsforbud og derfor ikke måtte være fører af et køretøj. Bilen blev standset i den sydlige del af Solrød kommune, hvor en 23-årig mand uden fast bopæl i Kalundborg kommune sad bag rattet. Han kunne ikke vise noget kørekort, idet han i forvejen var frakendt førerretten. Den 23-årige blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. I bilen var bilejeren – en 21-årig mand fra Høng – med som passager. Han blev i samme forbindelse sigtet for at have overladt føringen af bilen til den 23-årige uden at sikre sig, at han lovligt kunne være fører af bilen. Begge kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i nærmeste fremtid.

Hastig narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 19.45 foretog en patrulje en hastighedsmåling af en personbil, som kørte 143 km/t på motorvejen, hvor den tilladte hastighed var 110 km/t. Politiet standsede bilen, som blev ført af en 25-årig mand fra Kolding, der ikke havde førerret. Han var desuden påvirket af narko, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, kan den 25-årige forvente en samlet afgørelse af sine sager.

Frakendt kørekortet og stjålne nummerplader- Sydmotorvejen, Køge

Kl. 10.20 standsede politiet en personbil, for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren af bilen, en 27-årig mand fra Haslev, var frakendt førerretten og blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Bilens nummerplader var desuden efterlyst, da de tilhørte et andet køretøj, og blev meldt stjålet fra en p-plads ved motorvejen i Ringsted d. 22. oktober 2019. Bilen som den 27-årige kørte i var derfor hverken forsikret eller indregistreret. Derfor blev han sigtet for tyveri af nummerplader, samt for den manglende forsikring og registrering. De stjålne nummerplader blev sikret og bilen parkeret på stedet. Politiet kontaktede herefter ejeren af bilen vedr. borttransport af bilen, da det er ejerens ansvar, at bilen fjernes hurtigst muligt.

Utryghedsskabende ophold på bro – Skovgårdsvej, Køge

Kl. 10.28 rykkede politiet ud til en bro over Sydmotorvejen, hvorpå nogle unge med cykler opholdt sig. Ifølge anmeldelsen var bilisterne på motorvejen så utrygge, at de skiftede vognbane før passage af broen for at undgå at passere lige det sted, hvor de unge opholdt sig. På broen fik politiet kontakt til tre teenagere – to mænd på 18 år samt en kvinde på 17 år fra Køge – som ikke kunne mistænkes for noget kriminelt, herunder at have kastet noget fra broen ned på motorvejen. De blev oplyst om bilisternes bekymring, hvorefter politiet forlod stedet, idet deres ophold på stedet ikke kunne påtales.

Spirituskørsel – Søvej, Borup

Kl. 20.15 blev en 25-årig mand fra Borup sigtet og anholdt for spirituskørsel i en varebil. Han havde desuden ikke erhvervet kørekort, og blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Den 25-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, kan han forvente at få sine sager afgjort samlet.

Indbrud i Perioden

Ølbyvej, Køge
Dybbølvej, Køge (2 steder)
Billesborgvej, Køge
Engvangsvej, Strøby Egede, Køge
Clara Frijsvej, Køge
Snogebækvej, Køge
Gymnasievej, Køge
Ved Engen, Køge
Dyndetvej, Borup
Vemmedrupvej, Vemmedrup, Bjæverskov
Egevej, Vemmedrup, Bjæverskov
Duehusvej, Bjæverskov

Del på sociale medier