Køge Station får nu to helt nye elevatorer. Det sker over to omgange og starter den 16. december.

Elevatorerne på Køge Station er meget benyttede. Der har været en del fejl på elevatorerne over det sidste stykke tid. Derfor udskifter Banedanmark nu elevatorerne.

Det gælder først elevatoren på spor 2-3, der bliver udskiftet i perioden den 16. december 2019 til den 24. januar 2020, hvorefter elevatoren på spor 4-7 udskiftes i perioden den 27. januar til den 6. marts 2020.

“Elevatorerne på stationerne bliver brugt meget. Vi vil gerne sikre passagererne den bedst mulige drift og undgå, at de møder en elevator, der ikke virker”, siger Teknisk System Ansvarlig, Peter Ipsen.

Støj og hjælp til at komme videre

Mens arbejdet står på, kan passagererne ikke benytte elevatorerne.

Gangbesværede borgere med rollator og handicappede har mulighed for at få hjælp til at komme til nærmeste station via DSB’s Handicapservice. Det kræver et opkald 12 timer i forvejen på 7013 1415, i tidsrummet kl. 8-15.

“Vi håber, at passagererne bliver glade for de renoverede elevatorer, når vi er færdige. For der er desværre ingen vej uden om udskiftningen, og vi beklager ulejligheden for passagerer, der ikke kan tage trapperne. Vi står altid til rådighed, hvis nogle skulle have spørgsmål til vores arbejde med elevatorerne “, afslutter Peter Ipsen.

Der kan opstå støj i forbindelse med Banedanmarks arbejde på stationen og de nærmeste naboer er informeret. Ligesom der også kan køre tunge køretøjer på vejene i området, når der fragtes materialer til og fra stationen.