Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/12/13 til 2019/12/23.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Lov om euforiserende stoffer – Køge

Kl. 10.25 ransagede politiet en lejlighed hos en 64-årig mand fra Køge, fordi han var mistænkt for måske at være i besiddelse af så meget euforiserende stoffer, at han også solgte ud af stofferne. Ved ransagningen, hvor en narkohund deltog, fandt politiet den 64-årige i besiddelse af 815 gram marihuana, som blev beslaglagt som bevis i sagen og med henblik på senere konfiskation og destruktion. Politiet sigtede den 64-årige for den ulovlige besiddelse af marihuanaen, hvilket han vil høre nærmere om fra politiet, når sagen skal afgøres.

Røveriforsøg opklaret – Rådhusstræde, Køge

Kl. 15.26 anmeldte personalet i supermarkedet Fakta, at en maskeret mand under trussel med en lille urtekniv havde truet kassepersonalet til at udlevere kontantbeholdningen. Det kunne imidlertid ikke lade sig gøre, for røveren havde henvendt sig ved en kontantløs kasse. Da han blev klar over dette, flygtede han uden udbytte fra stedet i retning mod Nørre Boulevard, hvor en af de patruljer, som var blevet sendt til området for at lede efter røveren, fandt ham. Der var tale om en 25-årig, lettere spirituspåvirket mand fra Køge, som blev anholdt og sigtet for røveriforsøget. Efter afsluttet efterforskning og afhøring til sagen blev den 25-årige løsladt efter anklagemyndighedens nøjere vurdering af de konkrete omstændigheder og mandens personlige forhold. Han er fortsat sigtet i sagen, som senere vil finde sin strafferetlige afgørelse.

Spiritus-/narkokørsel i stjålet bil – Strandparksvej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 19.59 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Solrød Strand for kørsel i både narkotika- og spirituspåvirket tilstand i en personbil, som han i forvejen ikke være fører af, fordi han ikke havde noget kørekort. Han blev sigtet for overtrædelserne af færdselsloven og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer. Da han ikke havde fået til at køre i bilens af dens ejer, blev han også sigtet for at have gjort uberettiget brug af den. Den 22-årige vil høre nærmere fra politiet, når sigtelserne mod ham skal afgøres.

Knivloven – Køgevej, Fjellebro, Ringsted

Kl. 02.36 traf politiet en 15-årig dreng fra Ringsted, der gik på Køgevej. Ved en kontrol af ham fandt politiet ham i besiddelse af en ulovlig kniv, så politiet sigtede ham for overtrædelse af knivloven. Da årsagen til hans færden så sent om natten var familiemæssige problemer, valgte politiet også at skrive en socialrapport om sagen, så både den 15-årige og hans familie måske kan tilbydes noget hjælp af de sociale myndigheder.

Kvinde i vandet – Søndre Molevej, Køge

Kl. 10.53 fik politiet via alarm 112 melding om, at en ældre kvinde var fundet liggende livløst i vandet med ansigtet nedad. Redningspersonale fik hende reddet op og bragt kvinden til skadestuen i Køge til fornøden behandling. Hun var blevet fundet ved en industrimole af en mand, der havde gået en tur i området. Trods intensiv behandling af kvinden, der var i kritisk, men stabil tilstand, i de næste mange timer, måtte en læge erklære hende for afgået ved døden kort før kl. 20.30 søndag aften. De pårørende var til stede på sygehuset og er således underrettet. Ifølge politiets undersøgelser i sagen tyder alt på en ulykkelig, men selvvalgt hændelse for kvinden, der blev identificeret som en 80-årig kvinde fra Køge Intet tyder på, at der er foregået noget strafbart.

Narkokørsel – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 18.19 anholdt og sigtede politiet en 32-årig mand uden fast bopæl for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Meget hurtig bilist kørte galt – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 19.29 blev en færdselspatrulje, der kørte i et civilt patruljekøretøj ad Vestmotorvejen mod vest, overhalet af en personbil, der kørte væsentligt hurtigere end tilladt. En hastighedsmåling blev indledt, og da den civile patruljebil aktiverede de blå udrykningssignaler for at standse bilisten, så føreren af personbilen hastigheden endnu højere op. Politiet forsøgte at følge med, men vurdere til sidst ud fra den høje hastighed, at det var uforsvarligt. Ved afkørsel 33 Vemmedrup sås på lang afstand nogle bremselygter blive aktiveret, hvorfor politiet kørte fra motorvejen og for enden af frakørslen kunne se en forulykket personbil. Der var tale om den bilist, der havde kørt med meget høj hastighed kort forinden på selve motorvejen. Ved bilen befandt sig en mand, medens to andre stak af ved politiets ankomst. En 27-årig mand fra Rødovre blev anholdt, hvorefter politiet med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, ledte efter de to flygtede. En 18-årig mand fra København S blev nogle få minutter senere anholdt, da han gemte sig i en busk tæt på den nærliggende jernbane. Den tredje person blev ikke fundet. Den beskadigede bil var ikke meldt stjålet og blev transporteret ind til nærmere undersøgelse, ligesom politiet undersøgte, om nogen af de personer, der havde været i bilerne, havde bortskaffet noget under flugten fra politiet. I den anledning var togtrafikken på den nye jernbane kortvarigt indstillet. De to anholdte blev afhørt til sagen og senere løsladt, da der ikke var grundlag på nuværende tidspunkt for en konkret mistanke mod dem. Politiet arbejder fortsat videre med sagen i et forsøg på at få klarlagt, hvem føreren af bilen var og hermed årsagen til flugten fra politiet.

Færdselsuheld – Slimmingevej, Slimminge, Ringsted – Køge

Kl. 09.40 var der sket et uheld på Slimmingevej tæt på Ringstedvej, idet en bil havde påkørt et vejtræ. Det viste sig, at en 82-årig kvinde fra Ringsted kørte i en personbil mod nordvest, da hun af ukendte årsager pludselig kørte ud i rabatten og ramte et vejtræ, så bilens airbags blev udløst. Hun slap uskadt fra uheldet, men der skete store skader på bilen. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet.

Færdselsuheld – Vestre Ringvej / Ringstedvej, Ringsted – Køge

Kl. 10.20 var en 59-årig mand fra Ringsted kørt i en personbil ad Vestre Ringvej mod syd. I krydset ved Ringstedvej ville han svinge til højre ad Ringstedvej mod vest, men under svingningen påkørte han bagdækket på en cykel, som en 54-årig mand fra Køge kørte på i vestlig retning. Cyklisten væltede mod højre og ramte personbilens højre forskærm, så han fik en flænge i ansigtet. Han blev bragt til skadestuen til fornøden behandling herfor. Politiet har optaget rapport om uheldet på grund af mistanke om overtrædelse af færdselslovens bestemmelser om vigepligt.

Harmonikasammenstød – Køgevej/Vor Frue Hovedgade, Roskilde

Kl. 07.51 skete et sammenstød i forbindelse med, at en lastbil med anhænger, som kørte ad Køgevej mod syd, lavede en kraftig opbremsning, da en bil svingede ind foran lastbilen. Da lastbilen bremsede op, nåede bilen bag ved at bremse, men bilen som kørte som nummer to efter lastbilen kørte op i bilen foran. Også bilen i som kørte som nummer tre i køen efter lastbilen stødte op i den forankørende og ramte i den forbindelse et vejskilt. En ambulance kørte tilfældigt forbi uheldsstedet og personalet anmeldte uheldet på 112. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men der opstod en del kø ad Køgevej i forbindelse med uheldet. Politiet kom frem og dirigerede trafikken forbi stedet, indtil de havarede biler blev kørt væk af vejhjælp.

Lastbilchauffør fundet død – Dieselvej, Køge

Kl. 10.15 anmeldte en estisk vognmand, at en russisk chauffør havde fundet en af hans chauffører livløs i lastbilen, som holdt parkeret ved transportcentret i Køge Politi og ambulance kørte til stedet, hvor en læge kort efter erklærede den fundne mand for død. Den afdøde blev identificeret til at være en 47-årig mand fra Estland. Politiet undersøgte stedet, hvor der ikke blev fundet umiddelbare tegn på, at der var sket noget mistænkeligt. Vognmanden underrettede den afdødes familie i Estland. Lastbilen blev indbragt til politiets opmagasineringsplads, mens dødsfaldet undersøges nærmere. Der skal afholdes retslægeligt ligsyn af den afdøde, hvor der vil blive taget stilling til, om der skal ske obduktion for at kunne klarlægge dødsårsagen.

Brand – Køgevej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 15.20 fik politiet en anmeldelse om, at der var røgudvikling fra en skurvogn/container, som blev brugt som omklædningsvogn for håndværkere. Der var ingen melding om fare for spredning til nærliggende bygninger. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor ilden blev slukket efter omkring en halv time. Politiet undersøgte brandstedet, hvor der umiddelbart ikke var tegn på noget mistænkeligt. Der blev optaget rapport i sagen, som skal belyse omstændigheder omkring branden, der kan være startet i nogle varmerør. Ingen personer kom til skade ved branden.

Vanvidskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 19.21 standsede en patrulje en 31-årig mand fra Ishøj, som havde kørt vanvittigt på motorvejen. Politiet målte den 31-åriges bil til at køre 190 km/t på motorvejen, hvor den højst tilladte hastighed var 110 km/t. Føreren havde desuden kørt til fare og ulempe for de øvrige bilister, da han kørte slalomkørsel og flere gange skiftede vognbane højre om. Heldigvis kom ingen til skade ved vanvidskørslen. Politiet sigtede den 31-årige for hastighedssagen og den farlige kørsel. Han kan forvente, at der i sagen vil blive nedlagt påstand om ubetinget frakendelse af førerretten og en betydeligt bøde.

OPFØLGNING

 

Arbejdsulykke – Værftsvej, Køge

Kl. 10.22 kørte politi og ambulance til en trævarevirksomhed, hvor en mand var faldet ned af et stillads i forbindelse med opsætningen af stilladset. Den tilskadekomne 23-årige mand fra København befandt sig på stilladset i ca. seks meters højde, da den konsol hans stod på kollapsede, så han faldt ned og slog sin fod. Han blev kørt til skadestuen af en kollega, hvor han fik konstateret et brud på sin fod. Politiet optog rapport i sagen, for at klarlægge om der var sket brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med ulykken. Arbejdstilsynet blev underrettet om ulykken, og de kørte til stedet for at undersøge sagen nærmere. Når undersøgelserne er færdige vil der blive taget stilling til, om nogen kan stilles til ansvar for, at ulykken skete.

Beruser i bus – Køge Station, Køge

Kl. 22.06 anmeldte et busselskab, at der var en passager i bussen, om var så beruset, at han ikke kunne tage vare på sig selv. En patrulje kørte til Køge station, hvor manden nu havde forladt bussen og var vaklet i retning af perronen ved Køge Nord st. Patruljen traf her en 41-årig mand fra Ishøj, som havde en meget høj alkoholpromille. Han var faldet og havde slået sig, og en ambulance blev tilkaldt til at tilse manden. Han var dog ikke kommet til skade, men var så fuld at han måtte med i detentionen til afrusning. Han blev løsladt mandag morgen uden at være blevet sigtet for noget.

Butikstyveri – Kystvejen, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 17.00 bemærkede personalet fra Netto, at en kvindelig kunde var gået til kassen for at betale for nogle varer. Mens kvinden stod ved kassen, havde hun en kurv med varer ved siden af sine fødder. Hun betalte ikke for varerne i kurven, som bestod af en pakke M&Ms chokolade, to pakker Maoam karameller og to pakker cashewnødder. Disse varer lå gemt under en hvid netpose, og da kunden var kommet igennem kassen lagde hun alle sine varer ned i posen og forlod butikken. Kvinden blev herefter tilbageholdt af personalet, og politiet blev tilkaldt. Patruljen traf kvinden, en 45-årig fra Strøby Egede, som blev sigtet for butikstyveriet. Hun afleverede de stjålne varer tilbage til butikken, som derfor ikke havde et erstatningskrav. Den 45-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Narkokørsel – Københavnsvej, Køge

Kl. 17.50 sigtede og anholdt politiet en 21-årig mand fra Klippinge for narkokørsel. Han blev standset ved en tankstation, hvor patruljen konstaterede, at han var påvirket af hash. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 21-årige høre nærmere i sagen.

Hastighedssag – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 19.49 blev en personbil, som blev ført af en 44-årig mand fra Sorød, taget i en hastighedskontrol, hvor den blev målt til at køre 162 km/t, selvom der på strækningen var angivet en hastighed på 110 km/t. Politiet nedlægger påstand om en betinget frakendelse i sagen, og derudover bøde på 4.500 kr og 500 kr til offerfonden.

Indbrud i Perioden

Bakkegårdsvej, Strøby Egede, Køge
Acacievej, Strøby Egede, Køge
Bækgårdsvej, Borup
Græsmarken, Borup
Skovbovej, Bjæverskov
Gartnervej, Bjæverskov

Del på sociale medier