Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/12/17 til 2019/12/30.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Røveri mod grillbar- Nørre Boulevard, Køge

Kl. 20.01 fik politiet anmeldelse om, at der trykket på overfaldsalarmen i en på en grillbar i Køge En patrulje blev sendt til stedet, hvor personalet på grillen var blevet truet af en mand med en kniv, som var flygtet fra stedet med kassebeholdningen. Røveren havde banket på bagdøren, og da en medarbejder åbnede, stod der en mand med en lille foldekniv, som bad om at få udleveret pengene. Gerningsmanden løb herefter fra stedet i ukendt retning. Politiet søgte efter manden i området, men fandt ikke frem til ham. Mand, 180-185 cm høj, sorte øjenbryn, mellemøstlig af udseende men talte dansk, sort hue, mørk hættetrøje med gulligt mærke op venstre overarm, hætten over hoved, sort halsedisse trukket op over mund og næse, mørke bukser.Sagen efterforskes nu af politieit. Vidner som har set den beskrevne mand før eller efter røveriet, og so kan komme med oplysninger i sagen bedes ringe til politiet på tlf. 114.

Ild på altan – Fasanvej, Køge

Kl. 20.34 kom et alarmopkald om brand på en altan ved en stuelejlighed. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor brandvæsnet hurtigt fik kontrol over ilden, som ikke nåede at sprede sig yderligere. Politiet optog rapport i sagen, som skal klarlægge, om fyrværkeri kan have været årsag til, at branden startede. Ingen personer kom til skade ved branden.

 

Lørdag til søndag

Hastighedssynder mv. – Køge Bugt Motorvejen, nordgående, Køge

Kl. 15.34 blev en personbil bragt til standsning af en motorcykelbetjent på Køge Bugt Motorvejen. Føreren, en 24-årig mand fra København, havde kørt med en gennemsnitshastighed på 170 km/t trods de tilladte 110 km/t på strækningen. Desuden havde føreren en kørselsforbud, da han tidligere er frakendt førerretten. Ejeren af bilen, en 47-årig kvinde fra Virum, blev sigtet for at overlade sit køretøj til en person, der ikke lovligt kunne føre bilen.

Vold – Ivar Huitfeldtsvej, Køge Station, Køge

Kl. 00.36 blev en 53-årig mand fra Køge udsat for vold af flere personer i en kiosk på Køge Station. Årsag til volden var en uenighed i køen, og en 19-årig mand fra Roskilde havde sparket den 53-årige, da han lå ned. Den 19-årige blev anholdt og sigtet og blev desuden fundet i besiddelse af en kniv. Politiet havde foruden denne sag en tidligere episode med vold fra samme aften, hvor samme 19-årige mand kan mistænkes for at have været indblandet. Han tidligere dømt for vold og blev fremstillet i grundlovsforhør den 29. december, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger. Politiet efterforsker sagen og forsøger at finde frem til de personer, der undløb fra stedet, før politiet kom.

Hastighedssynder – Køge Bugt Motorvejen, sydgående, Køge

Kl. 16.53 blev en personbil med en 21-årig mand fra Horsens bag rattet standset på motorvejen i Køge, idet han kørte langt over den tilladte hastighed på 110 km/t. Bilen blev målt til at køre med en gennemsnitshastighed på 158 km/t, og det viste sig, at føreren havde kørselsforbud. Det var 3. gang, at føreren blev standset uden at have generhvervet sit kørekort, men da bilen ikke var hans egen, kunne den ikke beslaglægges med henblik på konfiskation. Til gengæld fik ejeren af bilen et opkald fra politiet, der kunne oplyse, at han var sigtet for at overlade sit køretøj til en person, som ikke havde kørekort. Det er forbudt at overlade sit køretøj til en person, der ikke lovligt kan føre køretøjet.

4-årig dreng ville ud at handle – Jernbanegade, Køge

Kl. 15.41 blev politiet kontaktet af en 72-årig kvinde fra Køge, som stod med en lille dreng, der tilsyneladende var alene på tur. Politiet kom til stedet og fik sig en snak med drengen, som forklarede hvad hans mor og far hed, og i hvilken børnehave han gik. Patruljen kunne derefter identificere drengen, som viste sig at være 4 år gammel og fra Køge Det viste sig, at drengen var gået efter sin mor, som skulle ud og handle, uden at moren viste det, eller drengens far havde opdaget, at drengen var gået fra bopælen. Politiet tog kontakt til forældrene, og de blev forenet med drengen efter hans lille tur. Politiet vil gerne takke den 72-årige kvinde for at have taget vare på drengen og alarmere politiet.

Musik til ulempe – Tjørnevej, Køge

Kl. 04.25 fik politiet en anmeldelse om, at der blev spillet meget høj musik på en adresse på Tjørnevej, hvilket var til stor gene for de omkringboende. Politiet kom frem til adressen og fik den 43-årige kvindelige beboer til at dæmpe musikken, så naboerne kunne få nattero. Kort tid efter at patruljen havde forladt stedet, blev der igen skruet voldsomt op for volumen, og patruljen måtte derfor retur til adressen og gentage deres budskab, hvilket fik den 43-årige til at skrue ned for musikken.

Onsdag (1. juledag) – torsdag (2. juledag)

 

Uro og uorden – Gymnasievej, Køge

Kl. 21.20 fik politiet en anmeldelse om, at en gruppe unge mennesker lyste med laserlys og kaster kanonslag mod biler på Gymnasievej. En patrulje kom frem til stedet, hvor de traf en større gruppe unge mennesker, som blev kraftigt formanet af politiet, og en enkelt blev kørt hjem til sin mor. Politiet kunne herefter køre videre til andre opgaver.

Ulovligt fyrværkeri fundet i kælderrum – Parkvej, Køge

Kl. 10.02 fik politiet et tip om, at der skulle være opbevaret en større mængde fyrværkeri i et kælderrum. Politiet kom til stedet, hvor de fandt en større mængde fyrværkeri, herunder ulovligt fyrværkeri. Politiet kunne efterfølgende sigte to unge mænd på 16 og 18 år for overtrædelse af fyrværkeriloven samt bekendtgørelsen om lov om eksplosiver. De to unge mænd forklarede, at de kort forinden havde købt fyrværkeriet af en tredjepart. Fyrværkeriet blev efterfølgende afhentet af Hærens Ammunitionsrydningstjenesten (EOD). De to unge mænd er fortsat sigtet og vil få sagen afgjort på et senere tidspunkt.

Håndholdt mobiltelefon gav klip i kørekortet – Vestmotorvejen, Køge

Kl. 10.58 blev en 49-årig mand fra Ringsted sigtet for at have benyttet håndholdt mobiltelefon under kørsel på motorvejen. Dette udløste et klip i kørekortet samt en bøde på 1500 kr. Ud over bøden skal manden også betale et lovpligtigt bidrag på 500 kr. til en offerfond, der har til formål at yde tilskud til projekter og aktiviteter, der generelt kan styrke viden om eller indsatsen til støtte for ofre for forbrydelser og trafikofre eller grupper heraf. Det lovpligtige bidrag opkræves af politiet automatisk sammen med bøden.

Sigtet for at affyre lovligt fyrværkeri uden for den tilladte periode – Parkvej, Køge

Kl. 18.00 kunne politiet sigte en 20-årig mand for at affyre lovligt fyrværkeri uden for den tilladte periode. Politiet henleder opmærksomheden på, at fyrværkeri beregnet til anvendelse af forbrugere kun må anvendes i perioden 27. december 2019 – 1. januar 2020.

Lov om euforiserende stoffer – Køge

Kl. 10.25 ransagede politiet en lejlighed hos en 64-årig mand fra Køge, fordi han var mistænkt for måske at være i besiddelse af så meget euforiserende stoffer, at han også solgte ud af stofferne. Ved ransagningen, hvor en narkohund deltog, fandt politiet den 64-årige i besiddelse af 815 gram marihuana, som blev beslaglagt som bevis i sagen og med henblik på senere konfiskation og destruktion. Politiet sigtede den 64-årige for den ulovlige besiddelse af marihuanaen, hvilket han vil høre nærmere om fra politiet, når sagen skal afgøres.

Røveriforsøg opklaret – Rådhusstræde, Køge

Kl. 15.26 anmeldte personalet i supermarkedet Fakta, at en maskeret mand under trussel med en lille urtekniv havde truet kassepersonalet til at udlevere kontantbeholdningen. Det kunne imidlertid ikke lade sig gøre, for røveren havde henvendt sig ved en kontantløs kasse. Da han blev klar over dette, flygtede han uden udbytte fra stedet i retning mod Nørre Boulevard, hvor en af de patruljer, som var blevet sendt til området for at lede efter røveren, fandt ham. Der var tale om en 25-årig, lettere spirituspåvirket mand fra Køge, som blev anholdt og sigtet for røveriforsøget. Efter afsluttet efterforskning og afhøring til sagen blev den 25-årige løsladt efter anklagemyndighedens nøjere vurdering af de konkrete omstændigheder og mandens personlige forhold. Han er fortsat sigtet i sagen, som senere vil finde sin strafferetlige afgørelse.

Spiritus-/narkokørsel i stjålet bil – Strandparksvej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 19.59 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Solrød Strand for kørsel i både narkotika- og spirituspåvirket tilstand i en personbil, som han i forvejen ikke være fører af, fordi han ikke havde noget kørekort. Han blev sigtet for overtrædelserne af færdselsloven og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer. Da han ikke havde fået til at køre i bilens af dens ejer, blev han også sigtet for at have gjort uberettiget brug af den. Den 22-årige vil høre nærmere fra politiet, når sigtelserne mod ham skal afgøres.

Knivloven – Køgevej, Fjellebro, Ringsted

Kl. 02.36 traf politiet en 15-årig dreng fra Ringsted, der gik på Køgevej. Ved en kontrol af ham fandt politiet ham i besiddelse af en ulovlig kniv, så politiet sigtede ham for overtrædelse af knivloven. Da årsagen til hans færden så sent om natten var familiemæssige problemer, valgte politiet også at skrive en socialrapport om sagen, så både den 15-årige og hans familie måske kan tilbydes noget hjælp af de sociale myndigheder.

Kvinde i vandet – Søndre Molevej, Køge

Kl. 10.53 fik politiet via alarm 112 melding om, at en ældre kvinde var fundet liggende livløst i vandet med ansigtet nedad. Redningspersonale fik hende reddet op og bragt kvinden til skadestuen i Køge til fornøden behandling. Hun var blevet fundet ved en industrimole af en mand, der havde gået en tur i området. Trods intensiv behandling af kvinden, der var i kritisk, men stabil tilstand, i de næste mange timer, måtte en læge erklære hende for afgået ved døden kort før kl. 20.30 søndag aften. De pårørende var til stede på sygehuset og er således underrettet. Ifølge politiets undersøgelser i sagen tyder alt på en ulykkelig, men selvvalgt hændelse for kvinden, der blev identificeret som en 80-årig kvinde fra Køge Intet tyder på, at der er foregået noget strafbart.

Narkokørsel – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 18.19 anholdt og sigtede politiet en 32-årig mand uden fast bopæl for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Meget hurtig bilist kørte galt – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 19.29 blev en færdselspatrulje, der kørte i et civilt patruljekøretøj ad Vestmotorvejen mod vest, overhalet af en personbil, der kørte væsentligt hurtigere end tilladt. En hastighedsmåling blev indledt, og da den civile patruljebil aktiverede de blå udrykningssignaler for at standse bilisten, så føreren af personbilen hastigheden endnu højere op. Politiet forsøgte at følge med, men vurdere til sidst ud fra den høje hastighed, at det var uforsvarligt. Ved afkørsel 33 Vemmedrup sås på lang afstand nogle bremselygter blive aktiveret, hvorfor politiet kørte fra motorvejen og for enden af frakørslen kunne se en forulykket personbil. Der var tale om den bilist, der havde kørt med meget høj hastighed kort forinden på selve motorvejen. Ved bilen befandt sig en mand, medens to andre stak af ved politiets ankomst. En 27-årig mand fra Rødovre blev anholdt, hvorefter politiet med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, ledte efter de to flygtede. En 18-årig mand fra København S blev nogle få minutter senere anholdt, da han gemte sig i en busk tæt på den nærliggende jernbane. Den tredje person blev ikke fundet. Den beskadigede bil var ikke meldt stjålet og blev transporteret ind til nærmere undersøgelse, ligesom politiet undersøgte, om nogen af de personer, der havde været i bilerne, havde bortskaffet noget under flugten fra politiet. I den anledning var togtrafikken på den nye jernbane kortvarigt indstillet. De to anholdte blev afhørt til sagen og senere løsladt, da der ikke var grundlag på nuværende tidspunkt for en konkret mistanke mod dem. Politiet arbejder fortsat videre med sagen i et forsøg på at få klarlagt, hvem føreren af bilen var og hermed årsagen til flugten fra politiet.

Færdselsuheld – Slimmingevej, Slimminge, Ringsted – Køge

Kl. 09.40 var der sket et uheld på Slimmingevej tæt på Ringstedvej, idet en bil havde påkørt et vejtræ. Det viste sig, at en 82-årig kvinde fra Ringsted kørte i en personbil mod nordvest, da hun af ukendte årsager pludselig kørte ud i rabatten og ramte et vejtræ, så bilens airbags blev udløst. Hun slap uskadt fra uheldet, men der skete store skader på bilen. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet.

Færdselsuheld – Vestre Ringvej / Ringstedvej, Ringsted – Køge

Kl. 10.20 var en 59-årig mand fra Ringsted kørt i en personbil ad Vestre Ringvej mod syd. I krydset ved Ringstedvej ville han svinge til højre ad Ringstedvej mod vest, men under svingningen påkørte han bagdækket på en cykel, som en 54-årig mand fra Køge kørte på i vestlig retning. Cyklisten væltede mod højre og ramte personbilens højre forskærm, så han fik en flænge i ansigtet. Han blev bragt til skadestuen til fornøden behandling herfor. Politiet har optaget rapport om uheldet på grund af mistanke om overtrædelse af færdselslovens bestemmelser om vigepligt.

Harmonikasammenstød – Køgevej/Vor Frue Hovedgade, Roskilde

Kl. 07.51 skete et sammenstød i forbindelse med, at en lastbil med anhænger, som kørte ad Køgevej mod syd, lavede en kraftig opbremsning, da en bil svingede ind foran lastbilen. Da lastbilen bremsede op, nåede bilen bag ved at bremse, men bilen som kørte som nummer to efter lastbilen kørte op i bilen foran. Også bilen i som kørte som nummer tre i køen efter lastbilen stødte op i den forankørende og ramte i den forbindelse et vejskilt. En ambulance kørte tilfældigt forbi uheldsstedet og personalet anmeldte uheldet på 112. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men der opstod en del kø ad Køgevej i forbindelse med uheldet. Politiet kom frem og dirigerede trafikken forbi stedet, indtil de havarede biler blev kørt væk af vejhjælp.

Lastbilchauffør fundet død – Dieselvej, Køge

Kl. 10.15 anmeldte en estisk vognmand, at en russisk chauffør havde fundet en af hans chauffører livløs i lastbilen, som holdt parkeret ved transportcentret i Køge Politi og ambulance kørte til stedet, hvor en læge kort efter erklærede den fundne mand for død. Den afdøde blev identificeret til at være en 47-årig mand fra Estland. Politiet undersøgte stedet, hvor der ikke blev fundet umiddelbare tegn på, at der var sket noget mistænkeligt. Vognmanden underrettede den afdødes familie i Estland. Lastbilen blev indbragt til politiets opmagasineringsplads, mens dødsfaldet undersøges nærmere. Der skal afholdes retslægeligt ligsyn af den afdøde, hvor der vil blive taget stilling til, om der skal ske obduktion for at kunne klarlægge dødsårsagen.

Brand – Køgevej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 15.20 fik politiet en anmeldelse om, at der var røgudvikling fra en skurvogn/container, som blev brugt som omklædningsvogn for håndværkere. Der var ingen melding om fare for spredning til nærliggende bygninger. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor ilden blev slukket efter omkring en halv time. Politiet undersøgte brandstedet, hvor der umiddelbart ikke var tegn på noget mistænkeligt. Der blev optaget rapport i sagen, som skal belyse omstændigheder omkring branden, der kan være startet i nogle varmerør. Ingen personer kom til skade ved branden.

Vanvidskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 19.21 standsede en patrulje en 31-årig mand fra Ishøj, som havde kørt vanvittigt på motorvejen. Politiet målte den 31-åriges bil til at køre 190 km/t på motorvejen, hvor den højst tilladte hastighed var 110 km/t. Føreren havde desuden kørt til fare og ulempe for de øvrige bilister, da han kørte slalomkørsel og flere gange skiftede vognbane højre om. Heldigvis kom ingen til skade ved vanvidskørslen. Politiet sigtede den 31-årige for hastighedssagen og den farlige kørsel. Han kan forvente, at der i sagen vil blive nedlagt påstand om ubetinget frakendelse af førerretten og en betydeligt bøde.

OPFØLGNING

 

Indbrud i Perioden

Gymnasievej, Køge
Rådhusstræde, Køge
Skovvangsvej, Strøby Egede, Køge
Bakkegårdsvej, Strøby Egede, Køge
Mølleskrænten, Borup
Lammestrupvej, Stubberup, Borup
Bækgårdsvej, Borup
Skovbovej, Bjæverskov
Gartnervej, Bjæverskov

Del på sociale medier